7. april 2019

DR i 80’erne: “På den ene side af bordet sad Venstresocialisterne på den anden side kommunisterne.”

Hvor monopol-DR var en kampplads for dogmatiske kommunister og det venstreradikale miljø, så er licensmedierne i dag bredere, men stadig et eksperimentarium for den yderste værdipolitiske venstrefløj. Folk der stemmer Enhedslisten eller Alternativet, og kun har foragt til overs for folk der ikke ser lyset i det grænseløse.

Førend det ændrer sig væsentligt er jeg modstander af statsmedier i enhver form. Jeg har intet behov for at betale for de kugler, mine politiske modstandere vil skyde mig med. Tankevækkende kommentar af DR’s Niels Frid-Nielsen i selveste Politiken – DR-profil tilstår: Jeg var en rød lejesvend (kræver login). Han er i øvrigt gift med P1-værten Pia Rønn.

“Var der mere i Erhard end en selvantændelig politisk populist? Var hans ubestridelige folkelige popularitet gjort af samme stof, som Trump lever højt på i USA i dag? …

Lad mig tilstå med det samme: Jeg var en af de røde lejesvende.

Jeg husker tydeligt den dag, jeg trådte ind på ungdomsredaktionen ‘P4 i P1’. På den ene side af bordet sad Venstresocialisterne på den anden side kommunisterne. Jeg satte mig – som nyansat kulturmedarbejder – behændigt mellem de de to grupper for bordenden.

Men jeg blev hurtigt indfanget af den politiserede atmosfære. På ‘P4 i P1’ dækkede vi 1980’ernes BZ-aktioner i København, som var de tidens mest presserende nyheder for unge i hele landet. Vi dækkede BZ’ernes husbesættelser så omhyggeligt, at jeg under en besættelse af Mekanisk Musik Museum blev anholdt og sammen med BZ’erne kørt til politistationen på Bellahøj. Her tilbragte jeg et par timer, indtil jeg ved hjælp af pressekortet kom ud igen. Gav den slags oplevelser anledning til selvransagelse? Tværtimod intensiverede vi dækningen af den bevægelse, vi så som et udtryk for tidsånden.

Var vi forblændede? Måske. Vi havde måske en tendens til at se fjender overalt: politiet, Erhard og hele det borgerlige samfund.

Men måske kunne vi på Ungdomsredaktionen have gjort en forskel, hvis vi var gået i en kritisk dialog med BZ’erne. Vi kunne have benyttet vores privilegerede position til at spørge ind til den voldsfascination, der prægede miljøet. Vi kunne have spurgt, hvorfor kvinderne forlod bevægelsen og overlod den til hårdtslående unge mænd? Hvorfor de kreative unge punkere holdt op med at komme i BZ’ernes højborge? I stedet stillede vi os tilfredse med blot at række mikrofonen frem for at dokumentere de dramatiske kampe mellem politi og BZ.

… Bag de dramatiske og populistiske udfald havde Erhard Jacobsen fat i noget, nemlig at magten over medierne er en vigtig kampplads i det moderne demokrati.”

Oploadet Kl. 09:51 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/100048/trackback

14 Comments »

 1. Det er da patetisk, så mange venstreekstremister, der føler trang til tilgivelse når de nærmer sig pensionsalderen.

  Det må være fordi de gennem hele livet har fulgt flokken i stedet for sig selv.

  Kommentar by Anonym — 7. april 2019 @ 10:12

 2. Forbyd kommunister og rødgardister, og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 7. april 2019 @ 10:13

 3. Det er da patetisk, så mange venstreekstremister, der føler trang til selvpiskning og tilgivelse, når de nærmer sig pensionsalderen

  Det må være fordi de gennem hele livet har fulgt de andre, i stedet for sig selv.

  Kommentar by Bastardo — 7. april 2019 @ 10:15

 4. Vejen frem er stadigt færre støttepenge til propagandisterne.
  De må sælge deres venstreekstremistiske filosofi til dem der vil betale for det.
  Vi andre kan så lade være.
  Skatteudplyndringen til støtte for trippelbesatte plapreposter i tredive enslydende ævlekanaler må stoppes, ved store besparelser fra regeringen, start i toppen..

  Kommentar by Hul igennem? — 7. april 2019 @ 10:19

 5. Når fanden blir´gammel går han i kloster.

  Spørgsmålet er om det er en ny erkendelse Niels Frid-Nielsen der giver udtryk for, eller om det er noget han har vidst fra den dag han trådte ind på Dr redaktionen?

  Trick question – Selvfølgelig har han vidst det hele tiden. Så spørgsmålet må lyde “Hvorfor gjorte du ikke noget ved det?”

  Nå, men nu da vi alle VED det så er det da på tide at vi gør noget ved det problem :

  Hvad med at borgerne selv får lov til at vælge hvilke programmer de vil støtte med deres tvungne licensmidler?

  Hvad med om borgerne fik lov til at stemme om hvem der skal ansættes og hvem der skal lede den røde propaganda-zentral? (Det kunne let gøres med en digital afstemning som bruge alle mulige andre steder)

  Kommentar by Santor — 7. april 2019 @ 10:28

 6. Yde efter evne, nyde efter behov

  Kommentar by k.m. — 7. april 2019 @ 10:40

 7. Kan man forestille sig nogen genopliver Erhards aktiv lytterkomité ?

  Nu er det så populær at anmelde alt og alle for racisme, så hvorfor ikke anmelde DR hver eneste gang den lufter politisk slagside ?

  Kommentar by k.m. — 7. april 2019 @ 10:50

 8. Jeg husker tydeligt den dag, jeg trådte ind på ungdomsredaktionen ‘ P4 i P1’. På den ene side af bordet sad Venstresocialisterne på den anden side kommunisterne. Jeg satte mig – som nyansat kulturmedarbejder – behændigt mellem de de to grupper for bordenden.
  Men jeg blev hurtigt indfanget af den politiserede atmosfære. På ‘ P4 i P1′ dækkede vi 1980’ ernes BZ-aktioner i København, som var de tidens mest presserende nyheder for unge i hele landet. Vi dækkede BZ’ernes husbesættelser så omhyggeligt, at jeg under en besættelse af Mekanisk Musik Museum blev anholdt og sammen med BZe ´ rne kørt til politistationen på Bellahøj. Her tilbragte jeg et par timer, indtil jeg ved hjælp af pressekortet kom ud igen. Gav den slags oplevelser anledning til selvransagelse? Tværtimod intensiverede vi dækningen af den bevægelse, vi så som et udtryk for tidsånde, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 7. april 2019 @ 11:02

 9. Med andre ord; alt er ved det gamle.

  Og en stor “tak” til DF for at sørge for, at vi alle nu tvinges til at betale til kommunistfabrikken Danmarks Radio over skatten…

  Kommentar by Revisoren — 7. april 2019 @ 12:41

 10. Det er lidt sent Politiken vågner op til den erkendelse. Men skaden er sket for næsten alle unge, som udklækkes af undervisnings-institutionerne overalt i den vestlige verden er hjernevaskede med kritisk teori, konstruktivisme, politisk korrekt tale, kulturrelativisme og multikulturalisme. Den lange march gennem institutionerne finder stadig sted.

  Kommentar by Tim Pallis — 7. april 2019 @ 12:57

 11. Kan det tænkes at tre årtiers propaganda og hjernevask m.m. har gjort danskerne, svenskerne og europæerne så forvirrede, uvidende, fordummede og feminiserede, at de ikke længere egner sig til at leve og overleve i en moderne verden med indvandring og fjernstyring osv…

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 7. april 2019 @ 13:23

 12. I Information moraliseres der over for DF med “armslængdeprincippet” til DR. Det er jo også en bekvem doktrin, når det er ens eget segment, der implementerer den såkaldte kultur. Så vil alle forsøg på at få andre synspunkter repræsenteret komme udefra og ligne utidig indblanding.
  https://www.information.dk/indland/leder/2019/04/df-gaar-felttog-kongedatteren-leonora-christina-jammerligt?lst_mst

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 7. april 2019 @ 13:42

 13. Citat: Kommentar by Peter Neerup Buhl — 7. april 2019 @ 13:42

  Det er godt nok en kvalmende omgang at læse de ræverøde, snotdumme, politisk korrekte læserindlæg, der diskes op med i den sprøjte.
  Det ligger ikke lige for at kunne komme overens med de tumber der, der udfolder sig.

  Kommentar by Knud Madsen — 7. april 2019 @ 16:09

 14. Say no more.
  Først GolfBolden Ingolf Gabold.
  Og nu Niels Frigid.
  De, og deres medløbere hånlo spottende ad Ørhard for at se syner og røde spøgelser overalt i DR.
  What else is new?
  Ånden fra 70’erne lever videre i bedste velgående.
  Hvad venter I på kære “borgerlige” politikere?

  Kommentar by Knights Templar — 7. april 2019 @ 18:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper