10. april 2019

Ideologisk bekvemmelighed: Om at ‘gøre det klart for de andre, at jeg skam også er venstreorienteret’

Rigtig mange danskere er venstredrejede af ren og skær bekvemmelighed. De kan være helt på linje med ‘Susanne Stauns ‘dårligt stavende racist‘ i forhold til islamisk kædeindvandring, men ytrer det aldrig offentligt, og da slet ikke på sociale medier medier. Vil du fremstå som et godt menneske, så hylder du luftige plusord, og positionerer dig ind i det attraktive segment. Du er veluddannet! Du er ikke en af de der rablende kældermennesker! Trofæ-kæreste, Q7’er og god rødvin til vildtet… Ja, tak.

Forleden mødte jeg en mand der ejede det minimarked, hvor jeg arbejdede et par år tilbage i slut-90’erne. En fin fyr, i øvrigt. Jeg husker hvordan han kun havde foragt til overs for tyvagtige indvandrere, og af indlysende årsager, havde indført den regel, at man ikke måtte udleje videofilm til somaliere. Vi talte lidt politik, og han fortalte at han var medlem af Venstre, men i øvrigt var stor modstander af Støjberg-fløjen. ‘Diversitet’, ‘plads til alle’ og alt det der. Og ja, han var blevet rig i mellemtiden… og stadig ven med den landskendte tv-vært.

Jeg tænker mit. En Caroline B. Bertelsen var forleden til generalforsamling i andelsforeningen, og fik sit forslag om Airbnb-udlejning nedstemt. Hun sætter ord på, og det er tankevækkende, selvom om jeg måtte læse det på Politiken.dk – Jeg panikkede over mine naboers kritik: De må fandeme ikke tro, at jeg er højreorienteret.

“Jeg har forud for mødet end ikke overvejet, at forslaget kunne give anledning til så meget venstreorienteret vrede, som det viser sig at være tilfældet. …

Der er flere ting, der overrumpler mig under mødet. Først og fremmest er jeg chokeret over, hvordan jeg bliver kørt over og udskammet, fordi jeg i de andres øjne kommer med et ondt, kapitalistisk og højredrejet forslag. Der er ikke plads til modargumenter, ikke plads til en diskussion med nuancer eller kompromiser.

Men mest af alt er jeg overrasket over min egen reaktion på at blive skudt højreorienterede værdier i skoene. Jeg er nemlig ikke nær så optaget af at forsvare mit relativt ukontroversielle forslag som af, hvordan jeg kan gøre det klart for de andre, at jeg skam også er venstreorienteret. I stedet for at indvende, at Airbnb under ordnede og fair rammer kan anskues som en deleøkonomisk platform, hvor man udnytter byens tomme lejligheder – eller i det mindste at sige fra over for deres vredesudbrud – er jeg klar til at vifte med Piketty og slå over i socialistiske slagsange, blot for at markere, at jeg altså ikke er højreorienteret. Det må de fandeme ikke tro.

Det er en side af mig selv, jeg ikke er stolt af. At jeg præcis som mine fordomsfulde naboer opfatter ‘højreorienteret’ som et skældsord. Alt for ofte går jeg med på fortællingen om, at de borgerlige er kyniske egoister…”

Oploadet Kl. 09:09 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/100150/trackback

27 Comments »

 1. Kære Caroline,
  Det er resultatet af den løbende indoktrinering, du har været udsat for i undervisningssystemet og i aviser, radio og TV. Men nu har du heldigvis indset det.

  Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 10. april 2019 @ 09:19

 2. Selvfølgelig er vi venstreorienterede, er der nogen alternativer?Hvis man er højreorienteret kan man kun være facist elle nationalsocialist eller racist.det eneste fornuftige standpunkt må være at vi alle skal være lige.

  Kommentar by Nielsen — 10. april 2019 @ 09:27

 3. Nå hun fik lige fortalt, at hendes hjerte er “relativt” rødt. Det er godt, så kan hun uden problemer udgive indlægget i Politiken.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 10. april 2019 @ 10:00

 4. Susanne Staun: “Engelsksprogede racister er enige om problemet med »musliner«, og man finder i deres kommentarer hele paletten af grundfejl”

  Måske skulle fru Staun udvide den politiske palette, til også at omfatte partierne på venstrefløjen. I særdeleshed Gøglerpartiet – Begynd med en analyse af Carolina Magdalene Maiers forsøg med det engelske sprog (sæt rigelig tid af til analysen)

  I øvrigt finder jeg det pinligt, at fru Staun roder sig ud i politiserende udskejelser – Hold dig til dine sproganalyser, det er du god til, det læser vi gerne.

  Og en ting til – Tricket med at slå folk i hovedet med deres sproglige fejl er sgu for nemt – Men, indrømmet, effektivt hvis man vil lukke kæften på en politisk modstander.

  Kommentar by T. Flodur — 10. april 2019 @ 10:42

 5. Hvem fanden er Susanne Staun?

  En “kvindelig” udgave af Carsten Jensen?

  Kommentar by Revisoren — 10. april 2019 @ 10:49

 6. Alle, der færdes i en gated gårdhave, holder kæft, hvis de ikke er villige til at tage del i gruppe-identiteten Venstrefløjen. Ellers går det ikke. For de fleste er det dog ikke noget problem. De er holdningsløse, så det er fint nok.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. april 2019 @ 10:49

 7. Susanne Staun har en pointe: Reject poor spellers! Det var titlen på en bog af en amerikansk universitetslærer. Meningen var: Dårlige stavere hører ikke hjemme på universiteterne. Hvis man ikke har nogen undskyldninger for at stave som en brækket arm, bør man holde sig fra de universitære miljøer.
  På onlinemedierne bør man imidlertid kunne se bort fra de formelle krav. Godtfolk må også have lov til at komme til.
  Men når jeg ser fx hendes “negerer”, tænker jeg ofte på om det måske er et falsk indlæg fra en “neger” der ikke kan stave, men som gerne vil sværte højrefløjen til. Den slags folk findes jo også.

  Kommentar by ino — 10. april 2019 @ 10:57

 8. Bekvemmeligheden er langt ind i midterpositionerne, hvor mange inderst inde er bekymrede over stadig mere indvandring, men aldrig kan tale åbent om det, endsige tage diskussionen. Der er jo kun ca 5-10 % muslimer. De fleste kan måske forholde sig til, at det bliver til 20-25-30-35 % om føje år, det vil ikke forandre Danmark, mener de, det går jo fint nu de steder, hvor der er det antal, men ikke 65% eller mere, det bliver pludselig svært så. Derfor er du besværlig for de fleste mennesker du møder, fordi du pirker til deres samvittighed. De ved, at du har ret. Du skal kues og lukkes ude, fordi de udmærket godt ved, at vi har indladt os på historiens største befolkningsflytningseksperiment og et nyt islamisk erobringstogt har frit lejde.

  Kommentar by Uno — 10. april 2019 @ 10:58

 9. Det ville være spændende at vide, om Andelsboligforeningen baserede sin regnskabsmæssige værdi på f.eks. anskaffelsessum eller valuar vurdering?

  Hvis det var sidstnævnte, havde den unge kvinde alene heraf kunnet udlede, at medbeboernes afstandtagen til kapitalismen var ligeså papirtynd, som vi igennem årtier har oplevet fra den nye shopping-venstrefløj: Afstandtagen til kapitalisme og de gode velfærds ønsker på andres vegne er kun kollektiv, ikke individuel, og kapitalismen afvises især ikke, hvis den indvirker positivt på egen bundlinje.

  Men jeg elsker hendes “udnytte nogle af de tomme lejligheder”, som trods ordlyden ikke har en døjt med afhjælpning af boligløshed at gøre, men mere at polstre egne lommer under ferie, hvilket jo er en ærlig ting, men venstreorienteret har det jo aldrig været, ligesom gamle andelsboliger til markedsværdi.

  Kommentar by Henrik Larsen — 10. april 2019 @ 11:16

 10. “Om at ‘gøre det klart for de andre, at jeg skam også er venstreorienteret”.
  Næst efter pædofil er højreorienteret det værste man kan være. Det er vi nogle der oplever, hver gang vi siger vores mening f.eks i ‘festlige og kammeratlige’ (forældre) møder i vores børns børnehave, skole osv og på diverse skole-forældre kontakt hjemmesider.

  Det gør vi så ikke også aht at vores børn ikke skal blive mobbet af lærere og kammerater.

  Danskerne er i mange år hjernevasket til at tænke venstreorienteret af statens altdominerende elektroniske medier og skolesystemet fra vuggestue til læreanstalter og universiteter.

  A propos slukkede jeg i går spontant for TV2 Nyhederne kl.19, da nyhedsværten med jubelstemme annoncerede et indslag om at fru Obama var kommet til landet.

  De nævnte ikke med et eneste ord at hendes mand, B. Obama, begik en statsforbrydelse, da han hemmeligt beordrede FBI til at telefonaflytte modstanderen republikaneren D.Trumps præsidentvalgkampagne. En statsforbrydelse han endnu ikke er blevet stillet til regnskab for. Men David Nunes er på vej med en retssag mod ham og Hillary for at begå dette ’statskup’. (Devin Nunes: Obama’s DOJ/FBI’s Abuse of Power Against Trump)

  Havde det været den nuværende præsidentfrue, Melania Trump, havde hun sikkert fået ‘en sviner’ af nyhedsværten og der havde været venstreorienterede demonstrationer imod hende – forhåbentligt voldelige – TV2 Nyhederne kunne køre i båndsløjfe i dagevis?

  Kommentar by A-mad — 10. april 2019 @ 11:27

 11. Det er en gammel kommunistisk taktik at tromle folk ned med skældsord i stedet for at debattere ved brug af saglige argumenter. Folk som er uenige med de røde, beskyldes for at være onde mennesker. Med denne enkle og primitive taktik “vinder” rødfascisterne mange diskussioner. Og mange vælgere tænker ikke nærmere over de langsigtede konsekvenser. Men når en befolkning ensrettes og argumenter skiftes ud med skældsord, ender det altid med et skørt, ondt og forarmet samfund. (i Sverige har feministerne haft stor “succés” med brugen af falske beskyldninger)

  Når for mange lader sig kujonere af røde debat-tricks og racisme- og fascisme beskyldninger mv., får vi netop et fascistisk, forræderisk og menneskefjendsk samfund. De røde bøllers måde at debattere på viser deres store foragt for demokratiet og deres egne landsmænd. Disse bøller bør altid have svar på tiltale. At dukke hovedet er det nemmeste i første omgang, men i længden destruerer det samfundet.

  Læs bogen: Verden efter 1914 – i dansk perspektiv – “Anden Verdenskrig” fra Skandinavisk Bogforlag – Antony Beevors bøger – Kommunismens sorte bog.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 10. april 2019 @ 11:35

 12. Som Uber er AirBNB falsk deleøkonomi, førstnævnte fordi chaufføren ikke på forhånd skal samme vej som kunden, sidstnævnte fordi der opkøbes lejligheder i stor stil, udelukkende med henblik på AirBNB udlejning, ligesom mange nydannede par vælger at beholde den enes lejlighed til AirBNB.
  Yderligere bruger prostituerede AirBNB lejligheder, og trafikken af kunder generer de øvrige beboere.

  Kommentar by Træt — 10. april 2019 @ 12:01

 13. Jeg kender godt den der “vi er jo allesammen venstreorienterede”. Den hærger på universiteter og DR. Folk bliver nærest fornærmede, når man siger “hov, hov, tal for dig selv”

  Kommentar by BB — 10. april 2019 @ 12:06

 14. Var der nogen der sagde kognitiv dissonans?

  Kommentar by Radish — 10. april 2019 @ 12:52

 15. Det er svært at vække de døde (vanetænkende selvfrelste Venstreorienterede) som Jesus gjorde med Lazarus. Men fejhedsbortforklaringer frazeagtige ord som -diversitet- og -mangfoldighed- fremviser jo hulheden i busken, når ingen tør forholde sig til den Islamiske udfordring. De er åbenbart ligeglad med Deres børns fremtid……må håbe de ikke har mange døtre, da det er værst for Deres døtre, men fremtiden med den slags politisk bedøvede vane frelste idioter, som åbenbart tror de kan bevare hovedet i busken for evigt, får mig til at tænke det måske er en god ide at flygte væk fra Danmark (Undskyld) til Rusland eller de andre Visalande (Polen,Ungarn, Tjekkiet, eller Slovakiet). Der er da i det mindste håb for friheden. Ikke blandt disse politisk fejhedsfrelste idioter. (Beklager…men jeg kan ikke finde et bedre ord). Vi må håbe de trods er i mindretal, for skal friheden overleve, bliver der et meget stort oprydningsarbejde blandt de Politikere som er ansvarlige for denne katastrofale udvikling. Støt SIAD. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. april 2019 @ 15:06

 16. Jamen det er heller ikke nemt, når venstre er et højreparti. At være venstre orienteret må betyde at stemme på Løkke.
  Nationalsocialist er højrefløjen, men socialist skulle være venstrefløjen. Eller farveblind rød, blå, grøn. Og bla bla

  Kommentar by p — 10. april 2019 @ 16:22

 17. https://www.folkets.dk/node/3425

  DR stikker en anden mediekanal (24Nyt) til facebook og de lukker medieavisen ned!

  Terroren mod anderledes tænkende er i anmarch – forløbet bliver lige som når andre tiders diktaturer er opstået…belagt med de gode meningers tyranni!!!!

  Kommentar by Black Watch — 10. april 2019 @ 16:57

 18. https://24nyt.dk/facebook-lukker-24nyts-side/

  Marokkoaftalen er nu i spil og igangsat, sådan at anderledes tænkende og deres ytringsfrihed og medier skal stækkes og lukkes!!!

  Kommentar by Black Watch — 10. april 2019 @ 17:02

 19. Ejendomsmæglerlisten har i dag meldt Britt Bager og Marcus Knuth fra Venstre til politiet, da menighedsbladet Politiken har “afsløret”, at de har modtaget penge fra en anonym donor.

  Ejendomsmæglerlisten er stadig pigesure over Murens Fald i 1989.

  Så var det nemlig slut med at modtage de mange rare millioner rubler fra Moskva…

  Kommentar by Revisoren — 10. april 2019 @ 17:09

 20. Venstreorienterede tænker lige så meget på deres privatøkonomi som højreorienterede. De er bare selvgode og hykleriske. De har travlt med at skælde ud på kapitalister, men når det kommer til deres egen pensionsionsopsparing, har de ikke noget mod kapitalgevinster. De ser skævt til folk der ved arbejdsomhed og sparsommelighed får råd til en ejerlejlighed i byen, og de elsker billige andelslejligheder og lejeboliger. Især hvis de selv har gode forbindelser og kan skaffe sig en.

  Kommentar by JC — 10. april 2019 @ 17:55

 21. Jeg var egentlig færdig med denne tråd, men så fandt jeg nedenstående (sakset fra et ordblinde site)

  Har fru Stavn lyst til at knytte en kommentar til nedenstående statements!?

  Leonardo da Vinci der anses som en af historiens største tænkere har omtalte sig selv som ordblind

  Albert Einstein havde vanskeligheder med at læse og stave.

  Charles Darwin der havde vanskeligheder med at læse som lille

  Thomas Edison var ikke god til at, læse og stave. Derfor kan man godt opfindere ting som bl.a. den elektriske pære og telefonen.

  Jørn Utzon der står bag Operahuset i Sidney, har fortalt om hans ordblindhed.

  H. C. Andersen havde vanskeligheder i skole men stoppet ham ikke for at skriver eventyr.

  Kommentar by T. Flodur — 10. april 2019 @ 21:52

 22. Relateret ideologisk bekvemmelighed.
  Blev ringet op af en der hævdede være fra Mellemfolkeligt Samvirke. Han ville gerne høre hvordan jeg så på at Danmark i modsætning til andre lande ikke ville tage kvoteflygtninge. Jeg udtrykte min støtte til det danske synspunkt og misbilligelse af andre landes. Jeg nåede lige at ytre – og ud af EU, før opringeren sagde vi da ikke var enige på kvoteflygtningeområdet. Farvel, farvel.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2019 @ 21:59

 23. T. Flodur 21:52

  Som det står i rækkefølgen taler Utzon om Edison, og det er næppe det Utzon ville beskrive med ytringen, jeg formoder det skal være en isoleret beskrivelse af sig selv. Utzon fortalte om sin ordblindhed.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2019 @ 22:08

 24. De som bekender sig til venstrefløjen ( + RV og alle deres tentakler ud i alle partier på Borgen ) oversvømmes af koldsved for tiden, for det det kan ikke længere undgås, at deres elskede “berigere” ( Fandens Tilbedere ) nu kommer så tæt på med deres “kulturelle herligheder”, at de, med rette, må frygte deres egn “åhh så store godhed”/naivitet.
  Det er naturligvis ikke rart, så, skønt de dermed viser den mangel på intelligens, som jeg før har anskueliggjort her på UP, nu bruges de sidste krampetrækninger til ENDNU ENGANG, at forsøge, at udvise dub afstandtagen til folk, der har deres argumenter/anskuelser grundlagt i fakta og realisme.
  Psykiatrien har vist en anerkendt diagnose for lignende adfærdsmønstre, hvor patienter konsekvent gentager samme adfærd, med håb om nyt resultat?

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. april 2019 @ 01:00

 25. Peter Buch — 10. april 2019 @ 22:08

  Godt set Peter – Som jeg tidligere har tilkendegivet, så er hastværk lastværk – Der gik ged i kopieringen og den efterfølgende redigering – Lidt pinligt, må jeg indrømme, nu hvor jeg ellers var kommet godt i gang med at lange næsestyvere ud til fru Staun – Håber, i det mindste, at fruen føler sig bekræftet, og dermed kan se frem til en rolig nattesøvn ;-)

  Kommentar by T. Flodur — 11. april 2019 @ 01:04

 26. >14 Radish 12:52
  Øh,jeg ves ikke om jeg sagde det men du kan nok lægge sådant i min kommentar om ikke du fornemmer ironien.
  >5 Revisoren
  Ja jeg tror du har fat i noget.Jeg har læst et par af hendes middelmådige bøger,men da jeg tog fat på en for ikke så længe siden slap jeg den meget hurtigt igen.

  Kommentar by Nielsen — 11. april 2019 @ 05:24

 27. Susanne Staun, oooh du store lysende orakel.
  Med den selv-lysende begavelse du render rundt med, burde to ting være indlysende.
  1) Hvordan forestiller man sig, at befolkningen til og med 50+ skulle stave bedre. De er alle produkter af en skole og tankegang om, at “bare det så’n lissom er forståeligt ikk’, så er det jo nærm’st så’n facistoidt og pendantisk ikk’, at kræve ungerne lærer at stave korrekt ikk'”
  Det er påpeget af min generation ad nauseam. Men “I” vidste bedre.
  2) Da du, eliten og den bedrestillede del af befolkningen, har tørret den multikulturelle berigelse af på alle andre. Er det et usselt og nederdrægtigt standpunkt du indtager. På linie med: Først pisser vi på dem fra så stor højde – og siden beskylder vi dem for at stinke af pis”.
  Flooot Susanne.
  Og til hende the Air(bnb)head:
  For fanden hvor er folk nogle blæste lemminger og flokdyr. De behøver ikke en gang åbne kæften. Man kan blot se på alle deres mange “tusser”. Nej hvor individualistisk, originalt og opfindsomt.
  Og nej, – til hjælp for dig miss Air(bnb)head og sinkerne iblandt Jer flokdyr; jeg er ikke “også!” lattervækkende #metoo venstreretarderet.

  Kommentar by Knights Templar — 11. april 2019 @ 10:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper