11. april 2019

DR får fjernet 24NYT.dk fra Facebook, citerer professor: “… eksempler på misvisende overskrifter”

I et interview med Journalisten erklærer ledende redaktionschef Kirsten Svendsen, at DR fremover ændrer praksis og nu vil omtale Rasmus Paludan som værende ‘racismedømt’. Et brud på den uskrevne regel i journalistik, at man undlader en retorisk domfældelse under en igangværende ankesag. Ritzaus Martin Darling påpeger i samme ånd, at en neutral titel ikke er nok i omtale af Paludan, at der er behov for ‘en beskrivende kontekst’.

Såvidt toneangivende mediers manglende objektivitet. I dag kunne DR på flere flader fortælle, at Facebook har fjernet 24NYT fra det sociale medie, efter en forespørgsmål fra DR selv. Hele fem eksperter citeres i artiklen, herunder (venstreradikale) Johan Farkas, og professor i journalistik Morten Skovsgaard, der i et indslag i TV-avisen påpeger, at han har set “eksempler på misvisende overskrifter, manglende dokumentation og holdningstilkendegivelser inde i noget der ligner artikler”.

Det eneste eksempel er en sjuskefejl, som man ganske rigtigt ikke vil finde hos Information og Kristeligt Dagblad, men de får så også millioner i offentlig støtte. Ikke engang klar ideologisk varedeklaration mildner DR’s ekspertpanel. Artiklen slutter med et Farkas-postulat om ulovligt køb af ‘likes’ – “Alt tyder på…”. Første gang DR anvendte ham som kilde mod højrefløjen tog han forbehold med sætningen ’ser ud til’. Sidst var det indbyggede forbehold ordet ’sandsynligvis’.

Fra DR Online – Facebook smider den alternative netavis 24nyt på porten.

“For en uge siden kontaktede DR Facebook og forelagde dem en række fakta og spørgsmål vedrørende 24nyts ageren på deres platform. Siden gik det sociale medie i gang med at undersøge 24nyt. Facebook bekræfter i en sms til DR Nyheder, at de har lukket 24nyt på baggrund af den undersøgelse, men har endnu ikke uddybet, præcis hvad årsagen er. …

Men selvom 24nyt har formået at engagere et voksende publikum, rejser flere eksperter kritik af deres journalistiske indhold.

– Der eksempler på både misvisende overskrifter og vinkler, mangelfuld dokumentation, fordrejede fakta samt kommentarer forklædt som almindelige artikler, siger Morten Skovsgaard, professor i journalistik på Syddansk Universitet.

Han har gennemgået 11 artikler fra 24nyt, som DR har forelagt for ham. Og på den baggrund vurderer han, at 24nyts journalistik kan vildlede læserne. Det samme siger Eva Mayerhöffer, adjunkt ved RUC og forsker i alternative medier.

– Alle rubrikker er vinklet lige til grænsen, og nogle gange er de simpelthen ikke underbygget af kilder eller dokumentation.

selvom 24nyt deklarerer deres politiske ståsted tydeligt på deres hjemmeside, er det svært at gennemskue for brugerne, som primært ser journalistikken på Facebook, ifølge Eva Mayerhöffer fra Roskilde Universitet.

– Hele strategien er, at man som bruger får en oplevelse af 24nyt som en nyhedsavis. De fleste ser det bare på Facebook, og så betyder det ikke noget, at 24nyt indrømmer, at de er meget politiske på deres hjemmeside, siger hun. Samme vurdering har Morten Skovsgaard fra Syddansk Universitet.”

(Collage: Professor i journalistik Morten Skovsgaard)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/100172/trackback

38 Comments »

 1. Lifelog aka facebook is Clowns spying on people.

  Kommentar by Iznogut — 11. april 2019 @ 02:28

 2. Rød øger splittelsen i samfundet med dette træk. De vrøvler sig til censurret trods selv at være grotesk fsrvede. Håber valget viser hvor herligt fodskud de laver

  Kommentar by Gaflen — 11. april 2019 @ 02:38

 3. Det er muligt jeg har svært ved at læse,men jeg har efter tredie læsning af første afsnit stadig ikke forstået hvad du mener Kim Mølleer.Jeg prtøver igen senere på dagen.

  Kommentar by Nielsen — 11. april 2019 @ 04:56

 4. FOR FOLK som ikke har ladet sig indoktrinere af rødfascisterne, er denne “racisme-dom” bare noget juridisk humbug og endnu et svindel-nummer fra de radiGALE klikers side. Som jo søger at stemple enhver modstander af masseindvandring, afrikanisering og islamisering som “racist”. At denne massive indvandring allerede har påført danskerne utallige ulemper, ubehageligheder, ulykker og forbrydelser ignorerer de røde, DR og indvandringsindustrien samt V, S og R koldt og kynisk.

  At Marokko-traktaten snart kan føre til velfærdskollaps, statsbankerot, kæmpekriminalitet, nye sygdomme og massedød/folkemord (som i Sverige) rager de fleste politikere og journalister en høstblomst.

  En slags moralsk nedsmeltning og kollektiv galskab synes at præge både DR, papiraviserne og de gamle partier. En meget uhyggelig udvikling hvis man tænker over hvad den slags har ført til i mange lande.

  DR er åbenbart her i 2o19 en rendyrket kommunistisk bastion med røde og anti-danske Maria Rørby Rønn som ledende frontfigur.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 11. april 2019 @ 07:06

 5. PS: “Professor” Morten Skovsgaard er vel udnævnt til professor efter at have vist at han er en god kommunist, et pålideligt betonhoved. Det han og Eva Mayerhöffer anklager 24nyt.dk for, kan man jo også anklage DR for. Dobbelt-moral og skamløst hykleri er hvad der er tale om. At nogen kommer fra et “universitet” er forlængst holdt op med at være en garanti for saglighed og sund fornuft.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 11. april 2019 @ 07:19

 6. Er det ikke bare følgerne af den lille lorts underskrivelse af aftalen i Marokko?

  Forfølgelsen af anderledes tænkende?

  Kommentar by Black Watch — 11. april 2019 @ 07:36

 7. Jo…selvfølgelig…:-) 6). DR,s objektivitet kan ligge i Politiken og Mekka…..Hvad andet er der at sige, end at man bør boykotte DR det man kan. De bliver understøttet af hele samfundet, for Deres indsnævrede subjektive vinkler, som lader alle ofrene for Islam i stikken, imens de kan hyle frem og tilbage, hvis Islams tilhængere jages væk.
  Støt SIAD. God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. april 2019 @ 07:53

 8. Jeg vil påstå, at man let kunne finde 11 artikler fra DR med “eksempler på både misvisende overskrifter og vinkler, mangelfuld dokumentation, fordrejede fakta samt kommentarer forklædt som almindelige artikler,…” Nogen med tid og hjerne burde gøre det og kontakte Facebook om problemet.

  Om man kan få professorer til at udtale sig støttende i den forbindelse, er derimod mere tvivlsomt.

  Kommentar by traveler — 11. april 2019 @ 07:54

 9. Og kampen om og mod sandheden skærpes igen.

  NB burde tage en fjernelse af mediestøtten med som krav, hvis de skal støtte LLR.

  Kommentar by na — 11. april 2019 @ 07:58

 10. Det er mange år siden DR var en public service kanal.

  DR pisker en folkestemning op, og pisser på det vigtigste i retsplejeloven, at en person er uskyldig til det modsatte er bevist.

  Der er i hundredevis, måske tusinder i Danmark der kan betegnes som
  “værende kriminelle” men de er ikke dømt.

  Kommentar by k.m. — 11. april 2019 @ 08:04

 11. https://www.kristeligt-dagblad.dk/kommentar/eliten-i-koebenhavn-lukker-sig-om-sig-selv

  Alex Arendtsen om lukning af radio24syv

  Kommentar by k.m. — 11. april 2019 @ 08:09

 12. Hvor er det sindssygt at vi overhovedet diskuterer, om Rasmus Paludan skal dømmes eller ej, så længe man kan blive dømt for en politisk ytring!

  266b er en SKÆNDSEL mod frihed og Danmarks første sharia-paragraf.

  Kommentar by Fascist — 11. april 2019 @ 08:26

 13. “Ifølge Eva Mayerhöffer fra Roskilde Universitet. – Hele strategien er, at man som bruger får en oplevelse af 24nyt som en nyhedsavis.”
  Er det nu ulovligt? Derfor måtte man i Sovjet kun læse sandheden (Pravda) og i DDR kun Neues Deutschland. For ikke at blive misinformeret!

  Sagt om RUC: “Hele strategien er, at man som bruger får en oplevelse af RUC som et rigtigt universitet” Nej, det er de ikke. De er den danske afdeling af Stasi.

  “Stasi,et vidtforgrenet sikkerhedsapparat, der gennem overvågning af DDR’s egne borgere (…) forsøgte at sikre det kommunistiske partis magt (se Enhedslisten). Stasi var i egen forståelse SED’s “skjold og sværd” og forsvarer af den østtyske socialisme.”

  Kommentar by A-mad — 11. april 2019 @ 08:44

 14. Så DR har liiige fremlagt 11 artikler for fjoget, som bekræfter hvad denne til formålet nøje udvalgte “ekspert” skál sige, for at bekræfte DR i deres jagt på anderledes tænkende. De udvalgte historier er vinklet “lige til grænsen”.

  Lige til hvis grænse? Det islamofile, sharianazistiske DR’s “grænser” som alle andre værsgo har at indordne sig, hvis deres shariafile censurpoliti ikke skal rykke ud. Det er hvad DR rent faktisk mener.

  Hvor er det godt DF sikrede, at løgnemediet, DR fik snablen i skattekassen så de konsekvensløst kan fortsætte denne linje, der er Nordkorea værdigt.

  Jeg har ellers tidligere betragtet en institution som DR, som en nødvendighed, hvis et lille sprog- og kulturområde som dansk, skulle overleve. Men de er gået fra at være irriterende kulturradikale til at blive en direkte trussel mod vores danske eksistens og ikke mindste demokratiet.

  Jeg har aldrig i mit liv haft fantasi til at forudsige, de kunne udvikle sig så gement. Det er mere end rystende. Nu bør alle politiske oppositionssejl i stedet sættes for en fælles kamp for at få lortet lukket. Hvor er I henne DF i denne sag? Ser vi et par letkøbte hensigtserklæringer de kommende dage om, at det er da også for galt, og så foretager I jer ellers intet, da den nye udvikling i bund og grund passer jeres nye magelighed ganske udmærket?

  Nå men lille tue kan vælte stort læs. For væltes, dét skal de. Ingen tvivl om det længere…

  Kommentar by Margrethe — 11. april 2019 @ 09:19

 15. – Nielsen

  Læste lige korrektur. Håber det er bedre nu.

  Skrevet i nat… Godt træt.

  Kommentar by Kim Møller — 11. april 2019 @ 09:19

 16. FARVEL BÆ-LAND!
  Jeg er heldigvis tilpas alderstegen til dybest set at være komplet ligeglad.
  Nuværende yngre og kommende generationer kommer fuldt fortjent til at stå i lort til halsen.
  Til lykke med det.

  Kommentar by Knights Templar — 11. april 2019 @ 09:34

 17. Jeg har nu aldrig haft den store respekt for de universitetsansatte samfundsforskere. Er samfundsvidenskaberne i det hele taget videnskab? Det minder mere om islamisk teologi.

  Jeg har også på fornemmelsen at de er gået inflation i titlen professor. Hvor er lektorer og adjunkter blevet af. De er åbenbart afskaffet, da man aldrig ser dem i medierne. Det ender vel med at en professor bare er en almindelig lærer, lige som i Frankrig.

  Kommentar by JC — 11. april 2019 @ 09:38

 18. Facebook var engang en stor gevinst for demokratiet og ytringsfriheden. Nu har det udviklet sig til et nærmest monopolagtigt monster, der er en trussel mod demokratiet og ytringsfriheden. Hvad siger de amerikanske antitrustlove?

  Udviklingen viser at det er farligt at fortsætte med at gøre sig afhængig af Facebook. Der burde udvikles alternative sociale medier. Stop brugen af Facebook til demokratisk debat.

  Kommentar by JC — 11. april 2019 @ 09:47

 19. Vi skal lige høre Rasmus under fredagsbønnen i morgen.
  Da ser vi jo at skadedyrene kommer myldrende ud af Kassernen. Ikke Skive kasserne, men Satan’s bedehus.

  Kommentar by Sindsro — 11. april 2019 @ 09:56

 20. Ser aldrig Danmarx Ramadanradio. Dog så jeg forleden lidt af første del af den dokumentar om Basil Hassan. Sådan noget kan DR virkelig godt lide og de havde endda brugt deres bedste islam-luder Puk Damsgård i programmet. De propaganderer til stadig for et influx af mennesker fra den islamiske verden der hader os, og dog bliver koblingen aldrig foretaget når konsekvenserne rammer, de holdes fuldstændig skyldsfri.

  Kommentar by Johnson — 11. april 2019 @ 10:34

 21. Vi burde også stoppe “brugen” af EU. Det er jo EU som har fået face-book til at censurere. Det er EU som nedlagde landegrænserne. Det er EU og Merkel som vil afrikanisere Europa. Det er EU som arbejder på at afskaffe nationerne og demokratierne. Det var EU som var med til at afskaffe vores egne togfabrikker og mange andre arbejdspladser. Og EU har forringet de almindelige danskeres økonomi og tryghed/sikkerhed.

  Kommentar by tp — 11. april 2019 @ 10:34

 22. DR har for længe siden mistet deres integritet, etik og objektivitet. Det er blevet statens propaganda kanal til folket. Det er Danmarks CNN.

  Kommentar by En rigtig dansker — 11. april 2019 @ 10:34

 23. FOR SATAN!!!
  Fra at have afskyet og væmmedes ved det kommunistfyldte DR er min tilstand gået over til at skulle betegnes som flammende had.
  FOR SATAN!!!
  Vi betaler selv for dette selvvelbehagelige satans kommunistlort, som nu også går aktivt ind i bestræbelserne for at forhindre os i at kommunikere med hinanden og få reel viden om, hvad der foregår rundt omkring os. Vi skal kun vide det DR tillader os at vide, efter de har fjernet og vinklet oplysningerne efter deres syge kommunisthjernes forgodtbefindende.
  FOR SATAN !!!
  Og nu kan man end ikke undlade at betale licens, idet svinene nu har fået snablen ned i statskassen, desværre også ved DF’s mellemkomst. Gad vide, hvilke tiltag DRkommunisterne har i støbeskeen her til det tilstundende FTvalg???

  Kommentar by Knud Madsen — 11. april 2019 @ 10:43

 24. Som Professor i kommunisme kan man få job alle steder i staten.

  Kommentar by jrp — 11. april 2019 @ 10:49

 25. Professor Vrøvle Vrøvlsgaaard- der er mange af den slags professorer..

  Kommentar by Hul igennem? — 11. april 2019 @ 11:23

 26. Hvornår har misvisende overskrifter, dybt subjektive og farvede artikler, mangel på dokumentation, postulater og lignende nogensinde holdt DR tilbage på nyhedsfronten? Lad os bare være ærlige: DR bryder sig generelt ikke om modpoler og modstand til deres nyhedspropaganda. De agiterer bestemt ikke for et åbent og frit mediesamfund, men langt mere for et indoktrinerende og belærende mediesamfund hvor DR som udgangspunkt altid ved bedst, ligesom i de gode gamle totalitære stater, hvor man bare havde brug for et eneste nyhedsmedie for at vide “sandheden”.
  Det er trods alt også det der lå til grund at DR kun havde en eneste landsdækkende kanal i 30år cirka.

  Uanset politisk standpunkt, så er store nyhedsdannere og meningsdannere som DR(også hvis de var stærkt højreorienterede som feks FOX i Usa) noget satans skidt. Synes meget hurtigt jeg får en meget grim smag i munden, på den der big brother, totalitære måde.

  Når jeg læser eller ser DR(hvilket jeg så rent faktisk aldrig gør), bliver jeg mindet om hvor dårlig en idé det er at tage folks frihed fra dem, og lade et eller andet stort apparat styre én, og fortælle én hvad man skal tro og føle og tænke osv.
  DR ELSKER den slags, som om de har en eller anden ophøjet og velkvalificeret kvalitet, der gør dem i stand til altid at formidle “sandheden” til folk, uanset hvor farvet og indoktrinerende den måtte være.

  Kommentar by Endnu en vantro — 11. april 2019 @ 11:43

 27. Bør der ikke rulle hoveder på DR for det svinagtige overfald på 24Nyt.Dk?
  DR får betalt 3½ mia kroner årligt af skatteydernes surt tjente penge. Skatteyderne er tvunget til at betale. Skal skatteydernes penge bruges til at stoppe online mediernes ytringsfrihed? NEJ!
  De skyldige bør findes og der bør fyres rigtig mange folk på DR i den anledning.
  Morten Skovsgaard, professor i journalistik på Syddansk Universitet, bør fyres på gråt papir. Han skal ikke længere betales af skatteyderne, men må ud og søge ærligt arbejde.
  Det samme gælder Eva Mayerhöffer, adjunkt ved RUC. Hun må ud og forsker i alternative medier for egen regning.
  Hvordan skal vil ellers nogensinde komme af med de pampere?

  Kommentar by A-mad — 11. april 2019 @ 13:24

 28. Det må være Marokkoaftalen, der gør at DR leger cencor på Facebook. Da Nazismen havde magten i Tyskland i 30 erne, var der et lille undergrundsblad der hed “Åndehullet2. Der kunne dem som var imod Nazismen og facismen- som jo var politisk korrekt helt ind i De Radikale kredse- komme til orde, hvad de ellers ikke kunne andre steder. Men selvfølgelig fik De Politisk korrekte det lukket, idet det jo også var en torn i øjet på Hitler regimet, som man jo havde gode diplomatiske og handelsforbindelser med. Så det blev lukket…af myndighederne….Jeg har tidligere lånt et eksemplar fra Statsbiblioteket, så jeg går ud fra de har et endnu. Støt SIAD. God Påske. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. april 2019 @ 15:58

 29. rettelse : “Åndehullet”

  Kommentar by Michael Unna — 11. april 2019 @ 15:58

 30. Det lader til Facebook endnu ikke udfører den samme politisk betingede censur på dansk som de monopoliserede amerikanske sociale medier er afsløret at gøre for de engelsksprogedes vedkommende som det er afsløret bl.a. af Project Veritas.

  I dette tilfælde har Facebook nemlig ignoreret alle DRs anklager om dårlig journalistik, osv mod 24nyt og kun hæftet sig ved følgende fra DRs henvendelse til Facebook:

  Omkring halvdelen af alle de likes – 18.100 styk – fik mediet på én dag. Nemlig den 27. juli 2017. Det viser en kortlægning fra DR.

  Noget tyder på Jeppe Juhl faktisk på den måde har snydt sig til halvdelen af tommelfingrene opad måske for at skaffe sig flere annoncører, mens DR har alle grabberne i befolkningens lommer. I hvert fald meddeler Facebook nu følgende begrundelse for at fjerne 24nyt ifølge dr.dk:

  Facebook siger til DR, at de har lukket 24nyts facebookside på grund af “ikke-autentisk og vildledende adfærd”. Facebook har indtil videre ikke uddybet, hvad det konkret betyder.

  Facebook understreger, at deres beslutning ikke har noget med 24nyts islam- og indvandrerkritiske fokus at gøre. Selvom 24nyt er blevet kritiserer for misinformation, er det ikke det, Facebook reagerer på, forlyder det.

  Kommentar by perhag — 11. april 2019 @ 16:28

 31. En anden ting bered jer på en fremtid hvor de “sociale” medier såsom Face og Youtube IKKE uddyber noget som helst angående deres beslutninger, og hvor man kan henvende sig til en eller anden generisk mail for få en forklaring.
  Altså de vil hjertens gerne have fingre i folks data, have meget traffik, have reklamekroner i kassen, og kontrol med det hele, nemlig gennem en digital mur der ikke har nogen personlighed eller ansigt som sådan.
  Det er en mur som vi alle møder når vi forsøger at kontakte store online medier specielt de amerikanske af slagsen.
  Man får en eller anden random forklaring på feks udelukkelse, og værsgo at kæmpe imod denne. Det er umuligt.

  De sidder med en rigtig stor magt qua al den traffik folk genererer på deres platforme, og er ikke interesseret i transparens eller menneskelig kontakt som sådan. Træffer beslutninger, man ved ikke hvem der har gjort det, hvornår eller hvor og så videre. Jeg kan snildt forestille mig den danske stat bruge samme model.
  De “sociale” medier er den rene cancer, men det er jo desværre det de unge gerne vil have.

  Kommentar by Endnu en vantro — 11. april 2019 @ 17:18

 32. D R ren kommunisme.

  Kommentar by Bastardo — 11. april 2019 @ 17:19

 33. perhag 16:28. Det er uden betydning for ytringsfriheden, hvor mange ‘likes’ du får. Og annoncørerne går kun efter ratings og læsertal. Det er heller ikke kriminelt.

  DR’s løgne er bevist til hudløshed og de får alligevel 3½ mia kroner i statsstøtte om året. Jeg skriver lige tallet. 3.500.000.000 kroner.

  Og så holder de sig ikke for gode til at ’stikke’ 24NYT til Facebook, for at ‘dræbe’ en politisk modstander. De må have fået storhedsvanvid. Minder om DR’s hetz mod modstandsbevægelsen og opfordring til stikkeri under den tyske besættelse. En skamplet på ’statsradiofonien’, som ikke er glemt.

  DR, de ryger snart. Deres fjernsynsteknologi hører hjemme i forrige århundrede. Hvad skal vi gøre med deres milliard-dyre TV-by i Øreststaden og alt deres forældede isenkram?

  Idag behøver man kun et køkken eller en garage for at optage tv og radio og streame det online evt blandet med film a la Netflix.

  Sidstnævnte film er vi mange, der foretrækker fremfor DRs elendige B-film og politisk tendentiøse egenproducerede krimier og historiske løgnehistorier efter den mangeårige TV dramachef i DR Ingolf Gabolds kommunistiske propaganda koncept.

  DR og TV2 er kolosser, der er modne til at blive væltet af disruption.

  Lad ruinerne stå tilbage som minde, ligesom de væltede Stalin-statuer i de tidligere byer øst for jerntæppet, hvor folk fik nok af pamperne og skar hovedet af dem. På statuerne af dem forstås…

  Kommentar by A-mad — 11. april 2019 @ 17:29

 34. – Perhag

  Tror ikke der er nogen grund til at tro på Facebook forklaringer.

  Kommentar by Kim Møller — 11. april 2019 @ 17:47

 35. Store dele af 24nyt.dk fungerer endnu. Læs en artikel hvor Berlingeren i den grad afsløres som en rød, latterlig og fjollet avis. Og læs om EU som søger at forvandle Europa til en kaotisk mellemting mellem kommunist-Kina, Saudi-Arabien og Afrika. Se også “Jeg anklager” ang. de gamle partiers forræderier.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 11. april 2019 @ 21:19

 36. Morten Messerschmidt på Facebook:

  DR som stikker-central.
  24 NYT er ikke en hjemmeside, som jeg kan bruge til noget. Den er ganske enkelt for upålidelig. De få gange, jeg har kastet et blik på 24 NYT, fik jeg det indtryk, at nyhederne blev håndteret og bearbejdet af politisk umodne mennesker, som ikke forstår at vælge deres kampe; som ikke forstår at holde hovedet koldt og krudtet tørt.
  24 NYT overdriver, hvor der ingen grund er til at overdrive, fordi sandheden om den muslimske indvandring er skræmmende nok i sig selv. I sin kamp mod islam, islamisk terror og muslimsk indvandring er 24 NYTs redaktionelle stil så larmende, hysterisk og desperat, at alle ud over en snæver sekt må blive skræmt over stok og sten. 24 NYT er simpelthen for udmattende.

  Men når det så er sagt, så lad os gå til sagens kerne; det principielle. Og det principielt forkastelige er, at Danmarks Radio fungerer som en stikkercentral over for andre medier. En skatteborgerbetalt medieorganisation bør ikke henvende sig til Facebook med sit stikker-materiale for derved at presse Facebook til at lukke 24 NYT, som det nu er sket.

  Det er galt nok, at EU har nedsat sit eget overvågnings- og stikkerapparat, af politisk korrekte kommissærer og selvbestaltede NGO’er, og som har tvunget Facebook og Twitter til at skride ind over for”hadske ytringer” og ”fake news”. Men ekstra galt er det for Danmark, at en national, magtfuld organisation med et public service-certifikat iværksætter sin private forfølgelse af påstande såvel som holdninger – og derved gør danskerne og deres ytringsfrihed en gigantisk bjørnetjeneste.

  For hvem bliver de næste?

  Den risiko fatter de ikke i den tilvante selvfede og selvbekræftende atmosfære ude i DR-byen. Onsdagens ”Orientering” på P1 var én stor klam omgang selvros: De tapre journalister følte virkelig, at de havde gjort det ”pæne Danmark” en tjeneste ved at stikke en (omend nærmest ukendt) højre-populistisk hjemmeside til Facebook, som ikke turde andet end at lukke 24NYT.

  Men herved gør Danmarks Radio sig atter engang til en kampplads. Den kamp deltager jeg meget gerne i. Det er nemlig en kamp på holdninger. Vi må have en debat, hvor man forsøger at gendrive sine modstanderes påstande med argumenter – ikke med censur. Men vi kan ikke have en ulige politisk kamp. Når Danmarks Radios ideologer og politiske aktivister råder over så megen magt, at de kan forøve pres på Facebook og bane vej for censur, så er det magtfordrejning for danskernes egne penge.

  Når beruselsen har lagt sig inde i DR’s katedraler, bliver vi formentlig vidne til en tilbagetrækning: at det skam ikke var DR, der fik 24 NYT lukket ned, at det var teknikaliteter om købte ”likes” osv., som var i modstrid med markedsføringsloven, og at DR-aktivisterne aldrig tænkte en politisk eller ideologisk tanke, da de pudsede Facebook på 24 NYT.

  Nej da: Havde 24 NYT været skingrende venstreorienteret og udspredt fake-news – som f.eks., at masseindvandringen er en kulturel og økonomisk gave til Danmark – så ville DR’s retfærdighedssøgende aktivister naturligvis også have søgt at afsløre den slags løgne og overdrivelser, ikke?
  Jeg tror dem ikke over en dørtærskel.
  Det er muligt, at 24 NYT er et hjemsted for småparanoide desperadoer; men Danmarks Radio er en politisk-korrekt stikker central, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 12. april 2019 @ 10:43

 37. Man kan udtale 1000 sandheder og lyve alligevel.
  Danmarks Ramadanradios trick er, at “filtrere” informationsstrømmen, så der gives et falsk billede (taskenspilleri) af virkeligheden.
  Når D(D)R og/eller deres politiske venner beskylder andre for at lyve, så husk:
  Tyv tror, hver mand stjæler!

  Kommentar by Nissen — 12. april 2019 @ 15:11

 38. En indgående akademisk dokumentation af DRs manipulation kan findes her:

  http://emilkirkegaard.dk/da/wp-content/uploads/Omtale-af-ekstremisme-i-danske-medier-i-%C3%A5rene-2003-2013-en-kvantitativ-analyse.pdf

  Kommentar by Nissen — 12. april 2019 @ 15:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper