11. april 2019

“Kald det blot… racehad, jeg er ligeglad, først og fremmest føler jeg solidaritet med mine landsmænd”

Det er velkendt at den yderste venstrefløj var imod indvandring i form af ‘gæstearbejdere’, lige til fremmede kulturer manifesterede sig som flygtninge og ikke som arbejdende. Det var kapitalisterne, der havde interesse i indvandring, som en tidligere kommunist pointerede i en ældre kronik i Dagbladet Information.

Et tankevækkende tilbageblik til 2. april 2001. Ph.d. Mehmet Ümit Necef i Dagbladet Information – Udfordring: Indvandring.

“‘Intet er så let som at demonstrere sit ufejlbarlige, udemokratiske sindelag, og sine moralsk uangribelige meninger … især når det intet koster. Vi kan alle være offervillige, på andres bekostning; i spørgsmålet om fremmedarbejderne, har i tusindvis af akademikere og andet godtfolk ganske tydeligt demonstreret dette for os! … Man diskuterer hen over hovedet på os arbejdere og skyder os en masse grimt i skoene, såsom racehad og egoisme; man har så forbandet travlt med at påføre os en dårlig samvittighed, der kan lukke munden på os! … Den danske arbejder ser en konkurrent i fremmedarbejderne; såvel løn- og beskæftigelsesmæssigt som på boligmarkedet. Er det i grunden så sært? … Kald det blot diskriminering eller racehad, jeg er ligeglad, først og fremmest føler jeg solidaritet med mine landsmænd –med Hansen og Petersen, så vil jeg overlade til andre at spille internationale julemænd. Det er så nemt for udenforstående at have de helt rigtige ’fremskridtsvenlige’ internationale idéer. De kan jo sidde i deres gode, sikrede stillinger og pudse glorien uden risiko for ledighed og løn stagnation.’

I dag ville man normalt placere skribenten af denne tekst på højrefløjen. Men teksten, som de ovenstående sætninger er udvalgt fra, er blevet trykt i DASF’s ugeblad Fagbladet (nr. 3-10 februar, 1970, s. 84), og ud fra ordvalget, opfatter skribenten sandsynligvis sig selv som socialist, kommunist eller venstresocialdemokrat. Bemærk endelig paralleliteten mellem skribentens bemærkning om, at danskerne ikke skal ’spille internationale julemænd’ og den nutidige bemærkning: ‘Danmark skal ikke være verdens bistandskontor’. Og bemærkningen, ‘Kald det blot … racehad, jeg er ligeglad, først og fremmest føler jeg solidaritet med mine landsmænd’ og en del højrepopulisters bemærkning om, at racismen i virkeligheden er fædrelandskærlighed.

… I dag er der nemlig i den offentlige debat en uhensigtsmæssig tendens til at reducere modviljen imod indvandring og etniske minoriteter til racisme og nazisme (f.eks. debatten om hvorvidt Dansk Folkeparti er ’stuerent’). Et historisk tilbageblik kan være med til at afdæmonisere den nuværende modstand mod indvandring og etniske minoriteter. En afdæmonisering er påkrævet, da man ikke kan bekæmpe et åbenbart bredt socialt fænomen, der i tidernes løb har manifesteret sig i venstre- og højrefløjsforklædninger ved at reducere det til ‘nazisme’ og ‘racisme’ eller ved at moralisere over det.

… Således kan man overføre debatten om modviljen imod indvandrere fra en perifer og sekundær diskussion om foragtelige og eksotiske nazister og racister, som let kan genkendes, rubriceres og bekæmpes til en generel debat om, hvorvidt og hvordan indvandring og tilstedeværelse af etniske minoriteter udfordrer den særlig danske (skandinaviske?) form for velfærdsstat og nationalstat. Således kan man løfte debatten op på et højere niveau.

… Hvis modstanden imod indvandring reduceres til ‘nazisme’ og ‘racisme’, dvs. til eksotiske fænomener, som foregår i skumle miljøer med formørkede argumentation à la racemæssig renhed og overlegenhed, tager man fejl i diagnosticeringen og derved i bekæmpelsen af fænomenet.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/100198/trackback

20 Comments »

 1. Tak for vigtig pointe. Med rød medier, martyr islam, rød populisme, et ret upolitisk skolet folk, bølger af følelsesstyrede meningsudbrud, bliver det op ad bakke med nuancering. I 70 var rød lig arbejdere, nu er de lig akademikere, der er ligeglade med svage. De har heller intet fædreland, de ånder for den kommunistiske sky, som islam ånder for ummaen. De kan afsløres på deres manglende jordforbindelse. Kan man tale dem til fornuft? Det er en absolut nødvendighed.

  Kommentar by Gaflen — 11. april 2019 @ 13:00

 2. Islam henviser bare alle nuancer til begrebet Allah, rød forsøger sig med enten brøl eller tavshed eller vrøvl, men det er kviksand. De kan næsten kun fortsætte via rent vanvid som islam. To politiske ideologier af rene luftkasteller. Gødningen til deres vækst er olie og kapitalisme.

  For at nuancere skal man tale pænt til modparten, men hvordan gøres det i et dansk samfund med så meget vrede i som i dag?
  Invasionen puster hele tiden til den røde ild..

  Kommentar by Gaflen — 11. april 2019 @ 13:18

 3. Verden vendt på hovedet. Alt er drejet 180 grader. De onde, slette, rabiate og egoistiske – “vi alene vide” segmentet – er de gode, de inkluderende, de hjertevarme, de omsorgsfulde.
  Alene ved at beskylde normale mennesker for alt det, som de selv står for og arbejder imod.

  Det var Donald Trumps parti The Republican Party som ophævede slaveriet og befriede slaverne, som UDELUKKENDE var ejet af medlemmer af The Democrat Party.
  Fakta vendt på hovedet: Demokraterne skriger racist efter alle, som ikke er med dem.

  Som en amerikansk blogejer skrev kort tid efter Crooked Hillery tabte præsidentvalget: The Democrats have not been this angry since Republicans freed their slaves.

  Kommentar by Iznogut — 11. april 2019 @ 13:19

 4. OT er helt bananas lige nu:
  https://ekstrabladet.dk/112/wikileaks-stifter-anholdt/7593053
  Det næste vi hører om Assange er “suicide by two gunshots to the back of the head” Clinton style.

  Kommentar by O — 11. april 2019 @ 13:27

 5. Ja når man ikke forholder sig til islam, som den general- usekulære diktatorreligion (med dens Førerprofet ideal)- den er og hvis man totalt lukker øjet til alt den undertrykkelse, terror og krig den afstedkommer, især overfor alle andre kulturer, og er totalt passive i et fejhedsdiplomati, så bliver det til fejhedsmoral overfor dem som har åbnet øjet til udviklingen. Jeg må blankt inddrømme at jeg finder denne afstumpede arrogante ingorering til den udvikling der foregår i Europa, og alle andre kulturer, hvor Islam masser sig på, som langt mere afstumpet end dengang man leflede for Nazismen. Der var ikke nettet, TV, og Radioen var yderst underudviklet, så dags dato mener jeg faktisk at denne apeacment aftale i Marroko, er langt værre end Champerlains aftale med Nazisterne, især når vi nu har sendt soldaters liv på spil for at bekæmpe konsekvenserne af Islam, i udlandet. De fleste af os herinde kan blive enige om den politiske katastrofe for den frihed vi fik i arv fra 2 Verdenskrig via Churchill, når man underskriver sådan en kontrakt, og den totale handlingslammelse, og når man ser (DR2) hvor der pudses glorie via en kvindelig Imam, som selvfølgelig ikke vil blive anderkendt under de 4 retsskoler i Islam men hvor der bare sminkes på religionen, hen over hovedet på alle de kvinder der er blevet stennet til døde (katrine Mulligan i Iran….Der er lavet en film om den proces- the stonning- har den på dvd) bl.a pga af en underbevidnet (4 vidner til en kvinde) voldtægt,….jamen så har hun jo begået hor, for sæden var der jo…så er det simpelthed langt værre en nazisympatisørene før og under 2 verdenskrig. Det er derfor jeg gentager. Støt SIAD. God påske.
  God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 11. april 2019 @ 13:52

 6. https://www.bt.dk/politik/dansk-folkepartis-mindekrans-skaber-debat-det-er-smagloest

  Kommentar by k. m. — 11. april 2019 @ 13:59

 7. # 3 kl. 13.19… De røde, radikale og skabsradikale nihilister vender ganske rigtigt alt på hovedet. Alle folkelige værdier nedbrydes og lægges for had. Selv fædrelandet/folkehjemmet overlader man gerne til besættere, asylanter og islamister.

  Hvide mænd bagtales, familier hetzes, ytringsfriheden angribes….. og man fører sig frem med falske påstande om indvandring, co2, klima, ligestilling, Trump, EU og ulandshjælp osv.

  Kultur, lov og orden undergraves….. og alt som er normalt, ordentligt, sundt og stabilt betvivles og søges udskiftet med noget abnormt eller sygeligt.

  Kommunismen er ignorant og foragter historiske erfaringer. Kommunismen er her kun endnu pga. korruption og hjernevaskende propaganda.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 11. april 2019 @ 14:26

 8. INFO:
  Rasmus Paludan har anmeldt en demonstration foran Det Islamiske Hus på H. C. Ørsteds Vej i Skive. Demonstrationen er anmeldt til fredag d. 12.4. fra klokken 17-21.
  Jeg kører til Skive og bakker op.
  Ses vi?

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. april 2019 @ 16:05

 9. Tænk hvis venstreorienterede stadig var så fornuftige….

  Kommentar by Winged Hussar — 11. april 2019 @ 17:40

 10. Man skal huske på at arven fra modstanden mod fremmedarbejderne i Anker Jørgensens organisation efter SID selv opgav kampen blev videreført af DKP og Fælleskurs, så det er først nu hvor ingen arbejdere længere kan finde på at stemme socialistisk at Venstrefløjen er enige om at modtage kulturberigere med åbne arme.

  Kommentar by perhag — 11. april 2019 @ 17:55

 11. Humanitær stormagt = land X (indsæt selv) skal være hele verdens socialkontor!

  Kommentar by Acharya Tuisto — 11. april 2019 @ 17:58

 12. Venstrefløjen idag består hovedsagelig af offentligt ansatte akademikere, lærere og pædagoger samt en meget stor skare på overførselsindkomst. Ingen af disse parter bliver udsat for lønkonkurrence fra indvandrere. Hertil kommer selvfølgelig de mange vellønnede mediefolk, som heller ikke udsættes for konkurrence fra ikke-dansk talende. Alle disse er revnende ligeglade med vilkårene for de privatansatte lønmodtagere.

  Venstrefløjen har indgået en alliance med erhvervslivet om at nedbryde det private danske arbejdsmarked via indvandring af løntrykkende arbejdskraft. Venstrefløjen elsker eksotiske kulturer og deres egen selvgodhed og foragter danskhed, mens erhvervslivet ser dansk kultur og sprog for en hæmmende faktor for indtjeningen. Begge landsskadelige parter elsker den billige service der tilbydes af den lavtbetalte udenlandske arbejdskraft.

  Kommentar by JC — 11. april 2019 @ 19:23

 13. Jamen de røde nassere, lige fra Dyhret Pia’s korps på 80% på overførsler eller offentlig omfordeling og til Ejendomsmæglerlistens fantaster, har i de brune fundet brødre i ånden. Mest, for mindst muligt arbejde. Og hellere ledig end svedig.
  Begge arbejder indædt på at destruere landet. Ud fra hver sin agenda.
  De røde commier grundet deres indædte had til de borgerlige højreorienterede rige svin, der overhovedet er grunden til, at de nassende nul bon’er og drop outs overhovedet kan stå dér, med deres fedtede fremstakte hænder.
  Det tabertosserne ikke formår at regne ud (det ER også svært): Hvad de vil stille op, den dag deres våde drøm GÅR i opfyldelse?
  Den dag de onde kapitalister tager deres gode tøj og høje skatteindbetalinger og laver en major white flight. For rigtig mange af disse mennesker, vil ikke få noget problem med, at etablere sig under mere velkomne himmelstrøg.
  Hva’ så Dyhre Pia, Pelle Brosten og Skipper Louboutin?
  Så skal i til at leve af, at klippe hinanden (Pelle bliver en gratis omgang!).
  Jeg vil til den tid sidde på min lille lyseblå sky med en containerstor portion hvide sprøde pop corn og betragte de interne slåskampene som Anders And, når han er mest ondskabsfuldt intrigant sætter mindre eksistenser op mod hinanden. Mens han intenst, gnækkende betragter de stridende parter.
  Det bli’r en fest. Snotskovle

  Kommentar by Knights Templar — 11. april 2019 @ 19:54

 14. Det er fantastisk, at Kim Møller finder frem til disse meget tankevækkende og afslørende artikler fra henholdsvis Information (2001) og Dansk Arbejdsmands- og Specialarbejderforbunds Fagblad (1970). Godt, at nogen husker.

  Kommentar by Ole Madsen — 11. april 2019 @ 20:27

 15. Bare en skam, at Necefs rationale for diagnosticering af indvandringsmodstand angiveligt er at bekæmpe fænomenet… Sådan siges der mange kloge ord, men ærindet er sært nok tit at skyde sig selv i foden til sidst. Man kender mantraet: Populismen påpeger reelle problemer, men kommer med forkerte løsninger. Dog paradoksalt, at de “rigtige” løsninger hidtil kun har ført til en forværring af de reelle problemer…

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 11. april 2019 @ 21:20

 16. Ja det er soleklart, at arbejderstanden ikke så velvilligt på at lægge ryg til fremmede løntrykkere, boligoptagere og velfærds(s)nydere. Hvordan kan det så være, at man kan finde frisører, pædagogmedhjælpere, rørlæggere og bartendere osv der lyder som et ekko af 90’’ ernes Poul Nyrup bemærkning om de ikke stuerene? Er det proletarisering af arbejderklassens domæne?

  Kommentar by Uno — 11. april 2019 @ 21:37

 17. Info:
  Politiet har forlagt Paludans Demonstration til VIA University College Skive, Dalgas Alle 20, 7800 Skive, kl. 17 – 21.
  Det bliver så ikke foran moskeen. Men hold selv øje med eventuelle andre ændringer på FB.

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. april 2019 @ 21:48

 18. SOLIDARITET med landsmænd, med fædrelandet og folket? Ikke det der ligner. Partierne og medierne er som sandblæste og kemisk rensede for solidaritet med deres egne. Lars Ulykke, Mette F, Jelved, Magdalena Meyer og Pia Dyhr osv. har igen og igen demonstreret at danskernes videre skæbne intet betyder for dem. De vil hellere plyndre, udskifte og udrydde os end være solidariske. De gudløse, fædrelandsløse og samvittighedsløse er også æreløse.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 12. april 2019 @ 00:30

 19. PS: Stærke nyheder om Sveriges frie fald: Se “Schengens velsignelser” hos Snaphanen og klik på det sidste ord i artiklen, (“samnytt”). Giver adgang til en fri modstands-avis og en rystende billedreportage.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 12. april 2019 @ 00:58

 20. Rettelse: …og diverse rystende billedserier.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 12. april 2019 @ 01:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper