1. maj 2019

Freddy Hagen om fænomenet Paludan: “… at gøre grin med ham, gør ikke hans position mindre stærk”

Kristeligt Dagblad kalder læserbrevskribenten for ‘historiker’, men der er ikke megen objektiv analyse over Sven Thorgaards indlæg. Hitler har med Rasmus Paludan fået et ‘åndeligt barn’, ‘Pesten, racisme i renkultur’ er kommet til Danmark, ansporet af Dansk Folkepartis udlændingepolitik og den ‘tro tjenerinde Inger Støjberg’.

Vil man forstå fænomenet Paludan, bliver man nødt til at tænke lidt dybere, og her hjælper en times sekterisk afstandtagen i Rushys Roulette ikke på forståelsen. Morten Uhrskov har opsamlet en række reaktioner, men jeg vil nu fremhæve venstreorienterede Freddy Hagens analyse, selvom han forveksler en satirisk demo-flyer med Stram Kurs’ officielle valgprogram.

“Rasmus er ikke en megalomanisk tosse. Han er ekstremist, ja. Men ikke ubegavet. Slet ikke. Det var Glistrup, som bekendt, heller ikke. Og at gøre grin med ham, gør ikke hans position mindre stærk.

Langt de fleste af dem, der nu forsvarer hans politik, ved følgende:

1) hans selvkarakteristik som fører er taget fra islamistisk propaganda og selvforståelse. Det er en parodi, og en mimen. Læg dertil en snert af sandhed, og forvirringen er total, især hvis man ikke noterer satiren og den mimen, han anvender.

2) hans berømte, og ekstremt radikale tale om at der vil flyde blod i gaderne, som han, i en happening fremførte for nogle år siden, og som i dag benyttes af hans modstandere til at vise, hvor langt ude han rent faktisk er, er en art kopi af Enoch Powells River of Speech. Hvis modstanderne ikke engang gider at undersøge det, så vil hans medløbere kunne grine af dem, grundet deres uvidenhed. Og det gør de naturligvis også.

3) hans valgprogram, der er punktopført, er en parodi på krav til ikke-troende fra islamistiske lande, og det ved hans følgere godt. De forstår hans erklæringer som et spejlbillede af disse ekstreme krav. De fleste vil nok mene, at det er selve pointen, og knap så meget, at hans parti rent faktisk vil forsøge at gennemføre præcis disse punkter.

Når hans modstandere samt politiske kommentatorer aldrig nævner disse referencer, og derfor helt overser eller fortier den satire, og den mimen, han benytter sig af, så vil der nødvendigvis opstå den antagelse, at alle, der er uenige med hans holdninger, og som tager afstand fra ham, helt har misforstået hans projekt. De vil derfor aldrig kunne nå ind til en reelt kritik af Stram Kurs, og de vil med sikkerhed aldrig kunne forstå dem, der ikke kan tage deres fine analyser seriøst.”

Oploadet Kl. 11:21 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/100877/trackback

22 Comments »

 1. Rasmus Paludan er ikke “klam”, thi Rasmus Paludan har “nosser”. Og så er man bare ikke “klam”. For piger i fertil alder kan lide nosser. Praktisk taget uanset, hvem de sidder på.

  Det forklarer meget omkring fænomenet Rasmus Paludan. Og arten af modstanden mod ham.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. maj 2019 @ 11:26

 2. Først havde vi Trump-bashing, nu har vi så i vores egen lille andedam Paludan-bashing. Stram Kurs er opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg efter en gyldig demokratisk indsamling af stillere.

  Venstrefløjen forstår lige så lidt som muslim-segmentet hvad demokrati er – at alle kan komme til orde. Borgere der ikke mener, at paradis på jord (eller i hvert fald i Danmark) ikke er lig det multietniske samfund med voksende krav og påvirkning fra et middelalderligt skrift, har samme ret til at komme til orde som islams medløbere.

  Heldigvis, heldigvis forstår disse mennesker i deres naragtige bedrevidenhed ikke helt basal psykologi – jo mere de bræger op, jo flere stemmer på Paludan, danernes lys :-)

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 1. maj 2019 @ 11:30

 3. Hvis Dirch Passer var gået med i Glistrup-bevægelsen, hvor hans hjerte var, havde man vel fået den nærmeste forløber til RP.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 1. maj 2019 @ 11:31

 4. Og så er der de to fingre – modsat muhammedanernes ene finger op i luften – hvor Paludans fingre står for “V”, victory. Paludan har humor. Det er jo ikke humor, de udfordrede på Hoppeborgen er mest vant til.

  Kommentar by Kuffar — 1. maj 2019 @ 11:32

 5. “Kristeligt Dagblad kalder læserbrevskribenten for ‘historiker’, men der er ikke megen objektiv analyse over Sven Thorgaards indlæg.” Nej selvfølgelig ikke. Historikere er politisk skolede marxister.

  Det typiske ‘historiker’ er skolet i marxisme på de ræverøde universitetsstudier. Og venstrefløjen fejrer i dag deres nostalgiske drømme om fortiden, hvor marxismen var ledestjernen og de progressive var ved magten hinsides Jerntæppet og Berlin-muren.

  Deres tro var en moderne følelse for 100 år siden:

  “Skøn som en sønderknust Banegaard er vor Ungdom, vor Kraft, vore vilde Ideer,skøn som Revolverens isgrønne Stjerne,der fødes i Nuet med smeldende Veer paa Ruden i Revolutionens skingrende Glasklangs-Cafeer”.
  (Tom Kristensen Fribytterdrømme, 1920)

  De røde »længes efter skibskatastrofer og pludselig død« (som Tom Kristensen skrev i Hærværk 1930)

  Kommentar by A-mad — 1. maj 2019 @ 12:00

 6. Rasmus Paludan er IKKE anti-muslimsk han er anti-islam. Hvilket alle der har læst og forstået koraaanen selvfølgelig er/eller bliver. Det er en naturlig forlængelse af forståelsen af islam!

  Jeg vil gerne se en Danske politiker der kan argumentere for at islam blot tilnærmelsesvis er at sammenligne med Vores Demokratiforståelse og derfor burde tages i betragtning når der diskuteres politik.

  Det er det Rasmus Paludan viser når han demonstrerer imod islam. Vores politikere TØR ganske enkelt ikke læse det ualmindelige perverse skrift muslimer kalder hellig, for gjorte de det ville de nå til NØJAGTIG den samme konklusion som Rasmus Paludan er kommet til!

  Kommentar by Santor — 1. maj 2019 @ 12:25

 7. Det er nok (heller) ikke i dag man skal tage venstrefløjens “kritik” alt for alvorlig, da kommunisterne er stangvisne, og står og brækker sig i hækken efter massiv druk ved deres 1. Maj-møder…

  Kommentar by Revisoren — 1. maj 2019 @ 13:46

 8. Er overhovedet ikke enig med Rasmus P’s form.Men hvis det er hvad der skal til for at vaekke “Holger Danske” min barndoms helt,saa er jeg helt med paa den.Ellers gaa ned paa biblioteket laan hadit og koran og sharia og proev saa venligst hvis ikke det er for svaert,at vaagne op

  Kommentar by dunk — 1. maj 2019 @ 14:18

 9. # hr. Neerup Buhl

  Jeg har også hørt rygterne om, at Dirch Passer skulle have været en stor tilhænger af Mogens Glistrup, og at han i øvrigt havde stærkt højreorienterede holdninger.

  Det er dog næsten umuligt, at finde noget offentligt tilgængeligt materiale om dette faktum.

  Det har vel næppe passet ind i den officielle fortælling om den store folkekære komiker, så man har vel været godt i gang med censuren.

  Det nævnes heller ikke med ét ord i den ellers glimrende film “Dirch” fra 2011.

  Kommentar by Revisoren — 1. maj 2019 @ 14:53

 10. Paludan virker ikke som en filosofisk grubler (?) – Og politiker er han slet ikke; han er en kernesund sjæl (i en lidt for stram overfrakke)- Manden observerer et alvorligt samfundsproblem og handler intuitivt! – Længere er den sådan set ikke!?

  Kommentar by T. Flodur — 1. maj 2019 @ 15:08

 11. Revisoren 14:53
  Ekstremist Bladet EB, kørte en række avisartikler for 40+ år siden om Dirch Passers flirten og anprisninger af Mogens Glistrup og Z.
  Han var meget tæt på at blive lagt for had af parnasset. Hvorfor han skønsomst trak i land.
  Svin Thorgaard og konsorter har fattet hat. De er ligeså forstokkede og “hjerne”vaskede(har i de overhovedet en) som de brune, de nægter at tage afstand fra.
  Brune der står for noget, der får Rasmus Paludan til at ligne en kuet alterdreng.
  Frie upartiske journalister ville da først adresseret den brune fare.
  “Paludanismen” er jo ikke opstået i et vakuum.
  O.T.
  Det er kraftstejleme en streng omgang, at høre på den snotnaive gang drivel, der er flydt så liberalt fra talerstolen i Fællesparken i dag.
  Og se det sortklædte og maskerede taberaffald på Dr.Louises Bro, gå demokratisk amok mod Sharia-Jeppe og hans menighedsfæller.
  1.maj er mere og mere blevet en statssubsidieret drukdag for DK’s statsunderstøttede og filtrerede bundfald.

  Kommentar by Knights Templar — 1. maj 2019 @ 15:36

 12. Lizette Fizzelette Risgaard overstrålede alle med sine hummerrøde kinder. Der får “Orange man bad” til at ligne døden(den blege) fra Lübeck.
  Og en retorik, som talte hun til Rød Stue i den nærmeste børnehave. Det var så fladpandet og naivt, at hun snildt kan forfatte de næste Libresse-reklamer: “Hvis jeg skal ha’ det godt – så skal min veninde også ha’ det godt”.
  Får Fizzelette løn for det her?!
  Og den gl. røde klaphat, der med tåre i øjnene, der savnede vorne tiders 100.000-tallige skarer 1.maj. Det arbajer segment Lizetten talte så ømt om, og han savnede fremmødet af, eksisterer ikke mere. Det er sendt ud af landet. Arbajerklassen er blevet funktioærer.
  Han var ved at brække tungen for at tilsikre, han ikke nævnte ALLE de demokratiske brunes larmende fravær.
  Hilariously priceless.

  Kommentar by Knights Templar — 1. maj 2019 @ 15:58

 13. Dagens overordnede tema:
  “Vi har ALT for få af ANDRE folks penge”.
  Business as usual.
  Ergo, udelukkende en lejlighed til, at outsource den daglige bevidstløse druk fra bænken og ud på græs.

  Kommentar by Knights Templar — 1. maj 2019 @ 16:05

 14. Og ligblege Pernille Skipper skal vel være højt betalt direktør for Blodbanken?

  Kommentar by Hul igennem? — 1. maj 2019 @ 16:31

 15. # hr. Knights Templar

  Tak for oplysningerne om Dirch Passer.
  Det forklarer jo en hel del.

  Det ville jo også være helt utænkeligt, at en af de kendte skuespillere/musikere i dag stod frem og offentliggjorte, at vedkommende støttede enten Pernille Vermund eller Rasmus Paludan.

  Det ville være den direkte vej til udstødelse af det sammenspiste kulturradikale segment og økonomisk ruin.

  Jeg kan kun komme i tanke om to skuespillere, som med lidt god vilje kan kaldes “borgerlige”.

  Lisbeth Dahl bekendtgjorde for nogle år siden i et interview, at hun altid har stemt på De Konservative, og Hella Joof der vistnok stemmer på Liberal Alliance.

  Resten af den såkaldte “kulturelle elite” er kommunistisk affald…

  Kommentar by Revisoren — 1. maj 2019 @ 16:40

 16. Rasmus Paludan mangler som jeg opfatter det stadig en hel del for at nå op i nærheden af Glistrup-indsigt, og Paludan må også være startet sent på at sætte sig ind i muhamedaneremnet, idet han længe var politiker i Radikal Ungdom, Venstre og Junibevægelsen. Som eksempel kan nævnes at Paludan taler om hjemsendelser, hvor det praktisable er udvisninger. Der kan være et utal af årsager til det ikke er muligt at sende en person til vedkommendes hjemland, mens man sagtens ville kunne få en række lande til at modtage de i Danmark uønskede personer til gengæld for at modtage ussel mammon fra Danmark.

  Kommentar by perhag — 1. maj 2019 @ 16:43

 17. De røde udgav ligefrem en bog hvor de bagtalte Dirch Passer, efter at han havde udtrykt sympati for Glistrup og Fremskridtspartiet. Den blev skrevet af en kvindelig journalist.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 1. maj 2019 @ 17:10

 18. INTET FORHINDRER Danmark i at internere de kriminelle og udviste migranter i en velbevogtet lejr, på en ø eller i Grønland, indtil de rejser frivilligt ud, eller lader sig transportere tilbage til Afrika hvor de hører naturligt hjemme.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 1. maj 2019 @ 17:16

 19. Man kunne- engang- forvente en historiker, en lærer i det mindste havde styr på kilderne.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rivers_of_Blood_speech
  The ‘Rivers of Blood’ speech was made by British Member of Parliament Enoch Powell on 20 April 1968, to a meeting of the Conservative Political Centre in Birmingham, United Kingdom. His speech strongly criticised mass immigration, especially Commonwealth immigration to the United Kingdom and the proposed Race Relations Bill. It became known as the ‘Rivers of Blood’ speech, although Powell always referred to it as ‘the Birmingham speech’.

  Freddy Hagen er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet med en bachelor i Filosofi. Kommer fra et arbejderhjem, har været i lære som tømrer og kok. Freddy har rejst i mange lande, levet som freelancejournalist og fotograf, undervist på forskellige skoler i litteratur og historie.
  https://pov.international/author/freddyhagen/

  Kommentar by Peter Buch — 1. maj 2019 @ 17:44

 20. Hr. By perhag: Mogens Glistrup stemte skam på både Danmarks Kommunistiske Parti og Socialdemokratiet, inden han stiftede Fremskridtspartiet.

  Kommentar by Svend Gønge Borg — 1. maj 2019 @ 18:23

 21. Tror nu ikke Glistrup har stemt DKP, selv om dette parti var konsekvente modstandere af arbejdsgivernes import af løntrykkere sidst i 1960erne.

  Det er vist rigtigt at Glistrup har nævnt at han støttede DKP ved valgene i 1947 og 1950, men det var udelukkende for at landet ikke skulle blive tvunget ind i Nato. Ved disse valg kunne han dog ikke stemme, fordi han kun var 24 år gammel ved valget i 1950 med en valgretsalder på 25 år.

  H.C Hansen var sidste statsminister Glistrup var tilhænger af, og i 1971 søgte han at blive folketingskandidat for De Konservative.

  Kommentar by perhag — 1. maj 2019 @ 20:56

 22. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/justitsminister-alvorlig-trussel-mod-paludan/7617588

  Kommentar by p — 2. maj 2019 @ 11:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper