18. maj 2019

Knud K. Søborg, (d. 1978), Forretningsfører i Centrumdemokraterne, tidl. Obersturmführer i Waffen SS

Det vakte bestyrtelse, da Rasmus Paludan i Aftenshowet bekendtgjorde, at han betragtede tidligere formand for Centrumdemokraterne Mimi Jakobsen, som værende ‘et nazisvin’. Mimi Jacobsen blev i 1977 valgt til Folketinget for det parti hendes far stiftede nogle år tidligere. På daværende tidspunkt hed partiets forretningsordfører Knud Kristian Søborg.

(Mindeord for Knud Kristian Søborg i Berlingske, 2. februar 1978)

“Knud Kristian Søborg, Løjtnant, 11.6.13. Leder af Hipokorpset i Aarhus. Frivillig i Waffen S.S. Overløjtnant i Schalburgkorpset. Obersturmführer i Waffen S.S., Vagtbataillon Sjælland”

(Fra Land & Folk, 28. maj 1946)

Oploadet Kl. 21:39 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/101379/trackback

40 Comments »

 1. Hitler og islam stod hinanden meget nært. Udover Tokyo og Rom, kom den største støtte fra mellemøsten, der var Hitlers vigtigste allierede uden for aksemagterne.

  Så Centrum-Demokraternes tilhørsforhold har ikke flyttet sig langt siden dengang, må man sige.

  Kommentar by Fascist — 18. maj 2019 @ 21:47

 2. Mon ikke det er tale om to forskellige Søborg?
  Med den fortid har samme person næppe kunnet fungere og avancere i den danske hær?

  Kommentar by T. Snorrason — 18. maj 2019 @ 21:58

 3. Dette opslag er indbegrebet af, hvorfor jeg i 13 år har læst Uriasposten og beundret Kims evne til at skrive tingene som de er. Tak Møller, det er klasse det der.

  Kommentar by Lider af danskhed — 18. maj 2019 @ 22:02

 4. Mimi er art “ny-nazist”. Hitler troende på et “lebensraum” for hans “overmennesker”. Dette blev legitimeret med, at primært de slaviske folk i østeuropa blev omtalt som “undermennesker” som skulle give plads til hans overmennesker. Humanitær ideologi tænker på samme måde i forhold til europæerne. “ofrene” fra den 3.verden er overmennesker mens de oprindelige befolkninger i Europa er undermennesker i øjnene på humanitær ideologi.

  Læg mærke til, et andet forhold. Der har de sidste 30.år kommet vurderinger af de som kom til Europa reelle krav på asyl efter konventionen. Thorvald Stoltenberg sagde i 90erne da han var chef for UNHCR, at knap 5% havde en asylsag efter konventionen -men de var motiveret af en højere levefod. Samme vurdering har der været om afrikerne som kom til Italien. Folk må tage på ferie der hvor de flygtede fra mens deres sag behandles. Dette her har aldrig handlet om, at hjælpe mennesker eller redde liv. Motivationen er en anden. Folk, der skal hjemsendes til de lande som de kan tage på ferie omtales så nu som de skal “deporteres” altså som om de skal i KZ-lejr.
  I rammerne af FN har man reelt set også afskaffet den nationale suværenitet for de europæiske national stater og faktisk også opløst retsstaterne . Retsstaten kunne aldrig give rettigheder til folk den ikke havde magt over, -magt og ret hang sammen. Med FN konventioner og menneskerrettigheder opløses retsstaten og juristriktionen bliver global. Den skal omfatte mennesker staten aldrig har haft magt over. “Ofrene” tilhører nu Europa og juridisk set har de ret til “lebensraum”. Ingen har givet mandat til dette kup og transformation af retsstaten. Så, hvorfor skal vi acceptere, at leve med noget vi aldrig har givet mandat til?

  Kommentar by CCC — 18. maj 2019 @ 22:12

 5. @Kim Møller

  Ikke for at være krakilsk

  Men jeg vil foreslå at denne sætning

  “Mimi Jacobsen blev valgt til Folketinget for det parti hendes far grundlagde i 1977.”

  med fordel kan erstattes af denne

  Mimi Jacobsen blev i 1977 valgt til Folketinget for det parti, hendes far stiftede den 7. november 1973.

  Kilder: https://da.wikipedia.org/wiki/Centrum-Demokraterne
  og https://da.wikipedia.org/wiki/Mimi_Jakobsen

  Kommentar by T. H. — 18. maj 2019 @ 22:14

 6. @2 Enig, medmindre det med oberstløjtnant bare var noget han kaldte sig, må det væreto forskellige personer.

  Kommentar by Odo — 18. maj 2019 @ 22:28

 7. Den gamle indtørrede mumie Mimi Jakobsen er født i 1948.

  Er Søborg den hemmelige donor?

  Kommentar by Revisoren — 18. maj 2019 @ 22:35

 8. Kommentar by T. Snorrason — 18. maj 2019 @ 21:58

  Det er skam den samme – ifølge tidens periodika var der op til besættelsen tre Søborg/Søeborg i officers- og befalingsmandsrang i den danske hær: Knud Kristian Søborg, født 11.6.1913, udnævnt til løjtnant den 1.11.1938 – samt sekondløjtnant S. la Cour Søborg, f. 1912 og afdelingssygeplejerske Hilda Christine Søeborg – det er tydeligvis ingen af de to sidstnævnte.

  1978 minus 64 = altså fødeår 1913 eller 1914 – dvs. 31-32 år gammel ved befrielsen – ingen kommer træder ind i det danske forsvar i den alder og bliver oberstløjtnant, måske lige med undtagelse af en der har tjent i modstandsbevægelsen, men heller ikke her findes en Knud Søborg: http://modstand.natmus.dk/PersonSoegning.aspx

  Det ser ud til at Mimi’s partikammerat har overdrevet sin rang – eller også er det hans SS-rang.

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 18. maj 2019 @ 22:36

 9. Og hvad så? Erhard Jakobsen var da ganske fornuftig. Mimi ødelagde CD.

  Kommentar by Lars Hartvig — 18. maj 2019 @ 22:40

 10. Så mens rødmøgkællingen får bommesislag af forargelse, sidder paladinen bare og trækker fakta op af 6pencen..
  Han er klog og sjov, hun er dum og grov..

  Hvorfor skal vi egentlig have invasionen?

  Hvis det ikke er olie, eller oliepris aftale,
  Ikke er børnetal-fald i eu,
  Ikke er et nyt nazi-reich,
  Ikke er hyperkorruption af politikere,
  Ikke er rødgrødens commiedrøm, ikke er eu-sadisternes magtdrøm,
  Intet har med flygtninge at gøre..

  Hvad er det så? – hvorfor?

  Kommentar by Gaflen — 18. maj 2019 @ 22:46

 11. Der er næppe mange der har haft navnet “Knud Kristian Søborg”, selv i denne periode. Så er ikke stor sandsynlighed for at 2 med dette navn har haft netop en sjælden militær stilling som oberstløjtnant. Denne stilling er jo kun 2 grader under en general!

  Kommentar by Hvideplov — 18. maj 2019 @ 22:47

 12. Måske forvirret, måske på en tangent, men en sand vedholdende forkæmper for Danmark, og sådan skal han huskes, arbejdsom og danskvenlig- uden at kende ham nærmere..

  Kommentar by Hul igennem? — 18. maj 2019 @ 23:00

 13. Artiklen i ‘Land og Folk’ nævner hans rang som ‘overløjtnant’, ikke ‘oberstløjtnant’. Altså den tids ‘premierløjtnant”. En ret ydmyg rang, ligesom Obersturmführer i Waffen-SS ikke er noget særligt, vel nærmest sergent. Men alligevel ret så sigende om Mimosens Parteigenossen.

  Kommentar by Voldposten — 18. maj 2019 @ 23:05

 14. “Det er forslidt at tale om hverdagens helte, men knud søborg var en sådan. Med den ægte uegennyttige menneskelighed som vi alt for sjældent møder. Og nåja, så var han også leder af hipokorpset og frivillig i waffen S.S.”

  Lige præcist det der, er det jeg hader allermest ved danskere overhovedet! Den der grænsepsykotiske virkelighedsfornægtelse, det er PRÆCIST det samme de gør overfor islam i dag! “Ali er jo flink nok, så derfor er islam sikkert heller ikke så slem”. Den artikel er bare en ældre version af hende den venstreradikale fra nørrebro der sagde “jeg tror hitzb-ut-tahrir har et mål der ligner mit” fordi de begge boede på nørrebro. Jeg kan blive så fucking træt af alle de idioter man er tvunget til at bo i det her land sammen med!

  Kommentar by Per — 18. maj 2019 @ 23:11

 15. Mimi Jacobsen er et af utallige eksempler på at politik-kvinder kan være forrykte/svagt begavede og aldeles uduelige. Tænk blot på Carolina Magdalene Maier, Pernille Weis, Jelved, Zenia, Pernille Skipper, Johanne “Stalin” S-Nielsen, Stine Bosse, So-fie Carsten, Maria Rørby Røv, Birthe
  Hornbech, Schall Holberg osv., osv., osv. Alle er de omvandrende tåber og pladderhumanister mv.

  Kommentar by tp — 18. maj 2019 @ 23:16

 16. PS: Uduelige i den forstand at de alle har gjort mere skade end gavn. Ingen af dem har gjort noget godt for Danmark, for alle har de været fortalere for “berigelse”.

  Kommentar by tp — 18. maj 2019 @ 23:20

 17. #11 Overløjtnant er en fordanskning af en tysk titel (Oberleutnant), den tilsvarende grad hed premierløjtnant i den danske hær. Obersturnführer svarer til Oberleutnant. Han havde dermed samme rang i Schalburgkorpset og Waffen SS.

  #9 Mindeordet nævner ikke mellemnavnet Kristian, kun initialet K. der kunne stå for mange andre ting.

  Men okay, sandsynligvis har manden blot pyntet sig med lånte fjer og “oversat” Oberleutenant til oberstløjtnant, alligevel lidt spøjst, hvis det har kunnet lade sig gøre uden nogen påtalte det overfor partiledelsen.

  Kommentar by Odo — 18. maj 2019 @ 23:32

 18. SS-Obersturmbannführer er en SS-oberstløjtnant, ikke en helt lille fisk!

  Kommentar by T. Snorrason — 18. maj 2019 @ 23:32

 19. Kim Møller, du plejer at være skarp, men her smutter den! Du kan være 110% sikker på at Knud Kristian Søborg og Knud k Søborg ikke er en og samme person. Von Shalburg, KB Martinsen og Kryssing var uddannet på hærens officersskole. Der havde man styr på hvem der gjorde hvad under besættelsen. Iøvrigt havde Erhard forbindelse til modstandsbevægelsen og en person med det belastede CV ville aldrig have kunnet formå at skabe sig en karriere hverken i forsvaret eller i politiske tillidshverv. Op på hesten igen Møller!

  Kommentar by Flemming Lau — 19. maj 2019 @ 00:09

 20. – datidens “velsete”, nu til dags kalder de sig “eliten”

  Kommentar by M.S. Carstens — 19. maj 2019 @ 00:39

 21. Der var vidst noget Bent Melchior ikke vidste.

  Kommentar by Sindsro — 19. maj 2019 @ 00:54

 22. Av for pokker.
  Dét må virkelig ku’ gi’ konen en savlende bæ-mund, at det er blevet gravet frem.
  Mimimose. Alt kommer for en dag

  Kommentar by Knights Templar — 19. maj 2019 @ 01:58

 23. Sindsro 00:54
  You betcha.
  Husker den fønbølgede hjemmets Arne, siddende på det yderste af en bænk, demonstrativt vendt bort “Lars Lort style” fra en konfrontation med Poul Heinrich Riis-Knudsen på tv “for 100 år siden”.
  Mimimose, der’ vist noget du glemte at fortælle Arne.

  Kommentar by Anonym — 19. maj 2019 @ 02:06

 24. Sindsro 00:54
  You betcha.
  Husker den fønbølgede hjemmets Arne, siddende på det yderste af en bænk, demonstrativt vendt bort “Lars Lort style” fra en konfrontation med Poul Heinrich Riis-Knudsen på tv “for 100 år siden”.
  Mimimose, der’ vist noget du glemte at fortælle Arne.

  Kommentar by Knights Templar — 19. maj 2019 @ 02:06

 25. Mummi Jacobsen er et nazisvin. Hun ligner allermest Hitler af alle personer i verden.
  Nemlig. Og Knud Kristian Søborg er Knud K. Søborg. Faktisk sjældent, at man brugte ø back in the day, ikke?

  Løkke-Fonden bugner af velstand under Danmarks besættelse.

  Ps. EUSSR poltiske jury’er snød Norge.

  Kommentar by Iznogut — 19. maj 2019 @ 03:34

 26. Knights Templar — 02:06

  Husker tydeligt den episode du nævner, hvor Arne Melchior sad og skabte sig helt fremme på kanten af bænken; han kunne på det tidspunkt, ikke, være uvidende om Knud Kristian Søborgs fortid, hvilket naturligvis understreger hans modbydelige hykleri – Nå Fanden har taget både ham og partiet, så op i røven med ham (Centrum-Demokraterne befinder sig allerede deroppe)

  Mon Adolfine Jakobsen trænger til flere hak i snablen, i så fald, hører vi gerne hendes kommentar til de afsløringer Møller her har gravet frem!?

  Kommentar by T. Flodur — 19. maj 2019 @ 05:55

 27. Ja og hendes far fik vist betalt en tur til Sydafrika under appartheidregimet, hvis jeg husker rigtigt (som han vist også reklamerede for etc etc).-Jeg undskylder med det samme hvis jeg husker forkert-.

  Kommentar by Michael Unna — 19. maj 2019 @ 06:20

 28. Men fortidens fejl, skal selvfølgelig ikke hænge på børnene. Mimosen Mimi havde fortjent Paludans udskejelse. Hun forholder sig overhovedet ikke til Islam modbydeligheder men moralisere over dem der går (totalt enøjet med hovedet i busken). Støt SIAD (og Paludan). God Søndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 19. maj 2019 @ 06:24

 29. Isoleret set var der jo ikke noget galt i at bekæmpe Stalins sovjet og at støtte apartheidstyret, der sikrede de sorte en langt højere velstand og personlig sikkerhed end det nuværende misregimente

  Kommentar by Træt — 19. maj 2019 @ 09:18

 30. Enig Michael Unna 06: “”Mimosen Mimi havde fortjent Paludans udskejelse.”

  Hendes far cand.polit Erhard Jacobsen var en socialdemokrat forud for sin tid og han bør æres ligesom socialdemokraten Mogens Camre og et par stykker til af datidens socialdemokrater, der stod fast på deres idealer trods hetzen imod dem i Danmarks Radio, der dengang var et 100% statsligt tv-og radio monopol.

  Jeg kan huske, at jeg allerede dengang var irriteret over, at Mimi brugte sin fars nimbus (ikke hans motorcykel!:-) til at gøre politisk karriere.

  Vi har for mange af den slags familier i politik med Auken klanen som én af de førende.

  Komisk at Auken faderen og farfaderen Niels Gunnar Jensen Auken (1913 – 2002) oprindeligt kun hed Jensen til efternavn, men ‘købte’ Auken, fordi han som 1. generations akademiker ikke mente han kunne gøre karriere med det lidt proletariske efternavn “Jensen”. Ikke særligt solidarisk med arbejderklassen, at borgerliggøre sit efternavn, eller hvad? :-)

  Når man tænker på hvor mange af hans efterkommere, der har gjort (politisk) karriere på hans navneskift til Auken, må man jo sige at han havde ret. Det virker.

  Men som én af mine venner engang sagde, da jeg udtalte: “Æblet falder ikke langt fra stammen!” “Nej, men det gør pæren!”

  Kommentar by A-mad — 19. maj 2019 @ 09:33

 31. A-mad 09:33
  Navnefifleriet understreger for mig på smukkeste vis hykleriet, og lægger sig i forlængelse til perlerækken af “svindelnumre”.
  Den eneste, jeg på det sæt har haft en smule respekt for er Anker. Han vedblev med at bo på en beskeden adresse i sydhavnen.
  Men HAM kaldte alle de hykleriske akademiske kamæleon-SOSSER også hånligt for ARBEJDSMANDEN. Tænk en gang. Den måske ENESTE af deres egne, med en baggrund som den hyklerne hævdede at stå vakt om, blev latterliggjort på grund af sin manglende baggrund.
  Der er sgu mere hund i hundekiks, end socialister i “sjalmoratiet”. Føj!
  Det er vidst mange år siden der har været en ærlig socialist – hvis om nogen ellers.
  Landsfader Stauning tåler heller ikke at blive tjekket nærmere, sådan som hans cigarer sikkert er blevet det i de unge år.
  AT, de ka’ holde sig selv ud.
  Der er noget, der hedder selvrespekt. Men det ord indgår måske ikke i de “rødes” vokabularium?

  Kommentar by Knights Templar — 19. maj 2019 @ 11:00

 32. Man behøver ikke at påstå at Mimi har naziforbindelse. Man kan jo sige at det er højst sandsynligt. Nu får hun bolden og må forklare sig.

  Kommentar by River — 19. maj 2019 @ 11:17

 33. Beskeden lejlighed?! Anker?

  Mig bekendt er det denne herskabslejlighed på 3 sal: https://www.google.com/maps/@55.6529303,12.5389178,3a,75y,168.74h,94.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0zfayHrlA9yt4qupT3KWpQ!2e0!7i13312!8i6656

  Ligesom fem-øren i sin tid: lille, rød og ingenting værd

  Kommentar by Migranter gider ikke telte — 19. maj 2019 @ 11:49

 34. Jeg véd sgu ikke helt hvorfor, jeg kommer til at tænke på Henning Karmark.
  Med mindre selvfølgelig, det er fordi, der hér i landet “..altid har været plads til een til – der bruger skrårem” – hva’ bæ-mund?
  Om navnet er Karmark, AFA eller iSlam – er eet fedt.
  Det er ihvertfald hverken SK, NB eller DF.
  Siden hvornår, er det blevet forbudt at værge for sig?

  Kommentar by Knights Templar — 19. maj 2019 @ 12:15

 35. Handlede sagen ikke blot om at Paludan gav Mimi effektivt svar på tiltale?

  Hvis han havde sagt “landsforræder” havde han nok tabt i retten selvom det er sandt. Nu kunne han med “nazisvin” i stedet sige at hun startede!

  I øvrigt er jeg enig med dem som siger at Erhard Jacobsen var forud for sin tid. Der var et behov for et opgør med det politiske system i 70’erne og både Erhard og Glistrup gjorde det på hver sin måde.

  I dag er CD, Erhard og Mimi-damen gudskelov fortid.

  Kommentar by Acharya Tuisto — 19. maj 2019 @ 12:58

 36. Skeletter i skabet?!
  Var det ikke Nyrups far, der støttede nazisterne?
  Den gamle historie, min bedstefar døde i kz lejr. Stor tavshed. Jo, han faldt ned fra tårnet!

  Kommentar by Anonym — 19. maj 2019 @ 14:47

 37. Der var jo også dengang en af topmændene i Folkebevægelsen mod Nazisme viste sig at være tidligere HIPO-mand. Det skabte en del ballade, fordi det viste sig at ledelsen kendte til hans fortid, men havde valgt at holde det hemmeligt for medlemmerne.

  Kommentar by Henrik — 19. maj 2019 @ 18:07

 38. Min holdning er den at E. Jacobsen var en hæderlig politiker, han stod fast på sine holdninger uanset hvor meget han blev skoset i datidens forskellige medier. Han havde ret i udtalelserne om datidens Røde Lejesvende i DR, dette er jo senere blevet dokumenteret. Det gik galt da typer som Duetoft hhv. A. Melchior kom på banen, endnu mere da Mimi J. pludseligt dukkede op. Jeg kendte lidt til Tom Høyem i dennes arbejde som minister for Grønland. Samme gælder den trafikminister fra CD, han var politiass. – jeg erindrer ikke navnet, men det var i firkløverregeringen. Åh nej, ikke mere Auken. Alene ham Svend A. var mere end nok, hans søster ufortalt. Hvem erindrer ikke Svend´s udtalelse om en ikke eksisterende telefonsamtale med S. Stoltenberg. Mimi var og er en rejekælling. Hvem erindrer ikke Mimi´s udsagn om at danskerne er dumme og det der var værre, da danske vælgere, fornuftigt nok, stemte mod EURO samarbejdet. Sidenhen kom der udsagn fra bl. a. det store EURO land Tyskland gående ud på at dette EURO samarbejde betød store økonomiske udfordringer. Anker Jørgensen har jeg truffet i min barndom, jeg boede i samme område, jeg legede med hans søn, A. Jørgensen´s lejlighed var bestemt ikke en herskabslejlighed, den var stor i areal på grund af at det var/er en hjørnelejlighed. Jeg kom som barn/ung i en lignende lejlighed i samme karré men i den modsatte ende af A. Jørgensen´s bolig, mange værelser som hos Anker, men på daværende tidspunkt var det arbejderboliger, med vægt på arbejder, ofte havde disse mange børn. Som politiker var Anker Jørgensen ingen statsmand, men han var ærlig. Selv hans finansministerier K. Heinesen har udtalt at Anker Jørgensen´s måde at forvalte Danmark´s økonomi på var en katastrofe, derefter fik vi i mange år , for mig at se, en ægte borgerlig regering der med skrappe, men nødvendige metoder bragte Danmark tilbage på sporet. At Nyrup forsøgte sig med en usandhed om sin far (læs: Løgn) var vel at forvente.

  Kommentar by Og det VAR ENGANG DET Danmark du kendte.. — 19. maj 2019 @ 18:41

 39. A-mad — 19. maj 2019 09:33: Auken var i Dansk Samling, da han skiftede navn. Han blev først socialdemokrat, da han var midt i trediverne.

  Kommentar by Odo — 23. maj 2019 @ 09:40

 40. T. Snorrason — 18. maj 2019 @ 23:32: Han var SS-Obersturmführer (= premierløjtnant) og ikke Obersturmbannführer (= major), det er to forskellige grader. Det første betyder “stormleder” og det andet “stormenhedsleder”. Et Sturmbann svarede til en bataljon i hæren, mens et Sturm er et kompagni. Hvert Sturmbann havde 3-5 Sturm, og et Sturm kommanderes normalt af en Hauptsturmführer (kaptajn) med en Obersturmführer som næstkommanderende.

  Kommentar by Odo — 23. maj 2019 @ 10:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper