9. juni 2019

Nogle ser Dannebrog som ‘et negativt symbol på nationalisme’: I 1950’erne var det ‘uproblematisk’

Lektor Rasmus Glenthøj peger på forskelle i ‘alder, geografi og politisk overbevisning’, men glemmer det etniske element. Den støt voksende gruppe af indvandrere og efterkommere, der naturligt nok ikke føler sig danske, ser i sagens natur ikke Dannebrog som noget samlende. Det hvide kristne kors splitter, så at sige.

Fra dagens Jyllands-Posten – Skygger over nationalflaget: Flere unge ser det som et negativt symbol.

“De seneste 20 års kulturkamp har sat sit aftryk på Dannebrog, hvor en generation er vokset op med et nationalflag, der har symboliseret politiske holdninger og i mindre grad fællesskab.

Det er ifølge eksperter forklaringen på, at det rød-hvide flag i en ny meningsmåling bliver opfattet som et negativt symbol på nationalisme af et mindretal på 14 pct. af de unge.

‘Dannebrog var tidligere et flag, der blev brugt på tværs af partierne, men Dansk Folkeparti har omfavnet det i en sådan grad, at navnlig den yngre generation, som ikke har oplevet tiden før, ser det som et politisk symbol i stedet for et fælles symbol,’ siger Rasmus Glenthøj, lektor i historie ved Syddansk Universitet. …

‘I 1950’erne var der også stærke politiske stridigheder, men ikke om det at være dansk, som var fuldstændig uproblematisk.’

“Mit bud er, at hvis du befinder dig politisk hos centrum-højre, vil sandsynligheden for, at du ser Dannebrog som et fælles nationalsymbol, være større, end hvis du befinder dig på venstrefløjen.” (Rasmus Glenthøj)

Oploadet Kl. 20:06 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/102008/trackback

31 Comments »

 1. Muhammad Østergaard har sikkert et problem med vores flag qua sin nye ungdomsafdeling. Ifølge denne side: https://www.patriotwood.com/blogs/news/17943449-the-5-oldest-country-flags-in-the-world ligger Dannebrog komfortabelt i top 5 over ældste flag. Hvis man ikke bryder sig om vores flag, er man nok bare gået forkert. God tur videre herfra.

  Kommentar by Lider af danskhed — 9. juni 2019 @ 20:29

 2. Der læses ikke Danmarks historie længere i skolen. Derfor.!

  Jeg tro ikke Østergård ved en skid om dette, han ser gerne Danskerne forsvinde.

  Kommentar by Charles Nielsen — 9. juni 2019 @ 20:30

 3. Flag giver kun mening hvis der er nationer med grænser…..ellers er det bare et fodbold banner eller et bilka flag med udsalg

  Kommentar by redneck — 9. juni 2019 @ 20:34

 4. Men mange af dem som ikke er danskere deltager nok slet ikke i Norstat-meningsmålinger. Hvis der kun spørges på dansk udelukker det alene af den grund en del ikke-dansksindede fra at svare.

  De 17 % blandt de unge med en negativ opfattelse af Dannebrog består sikkert af en stor gruppe ærlige muhamedanere i stand til at svare i en meningsmåling, suppleret op med danske venstreorienterede eller grønne ofre for mediernes evindelige danskfjendtlige propaganda.

  Kommentar by perhag — 9. juni 2019 @ 20:43

 5. ALT GØRES EFTERHÅNDEN KONTROVERSIELT eller påstås at være udtryk for noget som ikke er helt OK. De røde elsker at mistænkeliggøre alt som har med nationen, danskhed, dansk kultur og danske traditioner at gøre. Det næste bliver vel at det hvide kors bliver udråbt til at være racistisk.

  Når man tænker på hvor let det er at manipulere danskerne med røde kampagner, kan det vel snart blive sådan at danskerne vil skamme sig over deres flag, deres historie og sig selv. Hvorefter de vil blive endnu mere villige til at aflevere deres land til de forskellige invasive arter sydfra.

  Kommentar by tp — 9. juni 2019 @ 20:51

 6. Igen, det er ikke muslimerne, der er problemet. Det er hele det segment af kulturradikale ekstremister, der føler sig hævet over at skulle stå fast på det jødisk-kristne tankegods, der er hele grundlaget for vores civilisation. At muslimer ikke føler sig repræsenteret af korsflaget kan vel ikke undre nogen.

  Kommentar by PiusXll — 9. juni 2019 @ 21:16

 7. Hvad rolle spiller Redox i det her?
  De fryder sig helt sikkert over valgresultatet

  Kommentar by k. m. — 9. juni 2019 @ 21:21

 8. Vi der voksede op i 50 erne, voksede op med en helt naturlig patriotisme, der intet havde med ‘nationalisme’ at gøre. Det har den stadig ikke. Det er en senere tid, der er uddannet i et sygt, politisk miljø

  Kommentar by BB — 9. juni 2019 @ 21:43

 9. Mon ikke at ca. 14% af de.. unge…”danskere”.. er udanske? Selvfølgelig føler de ingen loyalitet mod Dannebrog.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 9. juni 2019 @ 21:48

 10. De unge marcherer under nye bannere nu om dage: Der er LBTQ’ernes regnbue banner, et andet er ‘Chicken Little’ banneret, også kendt som miljø banneret, og så selvfølgelig det blodtilsølede med hammeren og seglet.
  Den Lange March gennem institutionerne er været utroligt succesfuld, fødselstallet rasler i bund, præcis som planlagt.

  Kommentar by Kimski — 9. juni 2019 @ 22:49

 11. Nu er det jo sådan at de både DE RØDE OG DE BLÅ EKSTREMISTER er i gang med at omdanne Danmark til en “svensk” galeanstalt. Snart vil fordrivelsen og udrensningen af danskerne tage fart for alvor. Allerede nu er vi danskere gjort til “untermenchen” og 3. klasses borgere i vores eget land. Vi er så at sige kun på tålt ophold, for man vil jo udskifte os med negre og arabere.

  Chrborg har travlt med at udnytte os. Mafiaborgen stjæler vores tid, penge og børn. Den stjæler vore børns barndom og fremtid. Den forærer vores land, byer, boliger, velfærd, sundhed, skoler, jobs, butikker, penge og meget mere væk til kulturfremmede. Den trygge fremtid vores børn burde have, er også ved at blive destrueret.

  Desværre forstår den typiske danske vælger ikke meget af hvad der er ved at ske med Danmark. Det viste valget.

  Kommentar by Ole Jensen — 9. juni 2019 @ 22:57

 12. En amerikansk undersøgelse viste, at folk på venstefløjen have “negativ etnocentisme”. De var fjendtlig stemt mod egen gruppe og venlig stemt mod fremmede for gruppe. Ethvert forsøg på, at have en symboler eller kultur som er ekskluderende vil de opfatte som negativt. Undersøgelsen kan læses her; https://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/284875/americas-white-saviors

  Kommentar by CCC — 9. juni 2019 @ 23:04

 13. GRIB TIL VAABEN.

  Kommentar by A.Duch — 9. juni 2019 @ 23:40

 14. En dag ønsker nogen vel halvmånen inkluderet i flaget, senest den dag bryder helvedet for alvor løs, men det er det nok længe inden.

  Kommentar by LarsB — 9. juni 2019 @ 23:47

 15. Hvis vi starter stopuret i år 800, dvs. omkring det tidspunkt, hvor Danmark nævnes første gang i Ottars og Wulfstans rejsebeskrivelser, og hvis vi antager at en generation, dvs. perioden fra fødslen af ét slægtled til det næste, er 30 år i gennemsnit, så har det taget 39 generationer – inklusive op- og nedture – at bygge den nation, som Danmark var i 1968. Derefter har det taget mindre end 2 generationer at afvikle nationen til det fremskredne stadie, vi befinder os i nu og som har passeret det skæbnesvangre punkt, hvorfra man ikke kan vende tilbage. Om yderligere 2 generationer er den danske nation væk. Jeg skal ikke kunne spå om, hvilken slags nation, der vil være til den tid – måske islamisk, måske noget Balkan-lignende, måske noget Libanon-lignende, men den vil med sikkerhed ikke være dansk.
  Hørte her til aften DR Pigekoret synge nogle af vores bedste nationale sange, sødt, charmerede, kan stadig blive rørt af H. C. Andersens nationalsang, men hvad betyder disse sange efterhånden for beboerne i dette landområde? Dannebrog er reduceret til noget man sætter i lagkagen til fødselsdagen. Det er blevet et mangfoldigheds- og hyggesymbol, ikke længere værd at dø for og derfor meningsløst.

  Kommentar by JMR HH Jr — 9. juni 2019 @ 23:54

 16. Og hvorfor er disse udlændinge der ikke engang kan identificere sig med det danske flag flyttet til landet? Svaret er invasion!

  Kommentar by Hvideplov — 10. juni 2019 @ 00:41

 17. Danmark fylder 800 år. Den helt store folke fest …..udeblev. Altså igen 20% mod resten.
  at denne dag ikke fejres massiv , er det sole klare tegn, at ingen politikker og resten af rakkerpaket ønsker Danmark.

  p.s kvinder er styret af følelser og intet andet !

  Kommentar by dan hansen — 10. juni 2019 @ 00:47

 18. @15

  Vi skal faktisk lige nogle hundrede år længere tilbage. Til starten af 500 tallet. Ca. 580 skriver Gregor af Tour i sin Frankerkrønike om hvad der skete under kongen Teoderik d. 1 (511-534).

  Bog 3, kapitel 3:

  “His ita gestis, Dani cum rege suo nomen Chlochilaichum…”, eller; “efter dette skete det, at danerkongen ved navn Chlochilaichum…”.

  Kapitlet fortæller om hvordan danskerne angreb fra havet, og Teoderiks søn dræbte danerkongen.

  Kommentar by Michael Jensen — 10. juni 2019 @ 01:42

 19. Nu er muslimerne blevet mange nok til, at de kan mobilisere sig og stemme sig til at blive endnu flere.

  https://www.bt.dk/samfund/muslimsk-mobilisering-af-vaelgere-vaekker-bekymring

  Kommentar by Larsen — 10. juni 2019 @ 01:54

 20. Et af problemerne i denne sammenhæng er, at medierne og “normies” opfatter enhver person med dansk statsborgerskab og dansk pas som en “dansker” uanset vedkommendes herkomst.

  Kommentar by HN3 — 10. juni 2019 @ 01:57

 21. PiusXll skrev: ” … jødisk-kristne tankegods, der er hele grundlaget for vores civilisation”.

  Forestillingen om det “jødisk-kristne tankegods er en noget vrøvl. Fra Wikipedia:

  “Rabbi Eliezer Berkovits wrote that “Judaism is Judaism because it rejects Christianity, and Christianity is Christianity because it rejects Judaism.”

  Theologian and author Arthur A. Cohen, in The Myth of the Judeo-Christian Tradition, questioned the theological validity of the Judeo-Christian concept and suggested that it was essentially an invention of American politics …

  Jacob Neusner, in Jews and Christians: The Myth of a Common Tradition, writes, “The two faiths stand for different people talking about different things to different people.”

  Kommentar by HN3 — 10. juni 2019 @ 02:08

 22. Skal vi tilbage til ravne banneret?
  Et banner flag vi havde før dannebrog, et korstog symbol fløj fra malteserne.
  https://da.m.wikipedia.org/wiki/Ravnen

  Kommentar by Anonym — 10. juni 2019 @ 05:14

 23. Fem yngre mænd er stukket med kniv i København…
  ni.dk/ni-news/id/8e18505d-95f9-429a-9af5-d567252f62fe/Fem-yngre-mænd-er-stukket-med-kniv-i-København
  82.028 tilmeldt Royal Run…
  ni.dk/ni-news/id/dc1904bc-c7de-46b8-9357-f35347a391e5/82.028-tilmeldt-Royal-Run–Hver-tredje-løber-for-første-gang
  Nye Borgerlige (D) 83 201
  Liberal Alliance (I) 82 270
  Stram Kurs (P) 63 114
  https://no.wikipedia.org/wiki/Folketingsvalget_2019

  Uden at ville lægge for meget i det finder jeg løbsdeltagerantal og stemmetalstørrelser imponerende relaterede…

  Kommentar by Peter Buch — 10. juni 2019 @ 06:01

 24. O.T.
  Først NU, begynder det så småt at dæmre rundt omkring. Hvad var det, der pludselig skete med Moammar Mellemøstergårds stemmetal 5.juni? Visse steder med en 7 DOBBLING ift. 2015.
  Først nu, tales der med rædsel og bekymring om, hvor massivt ghetto Slamkassernernes bestyrere i nattøj har påvirket kassernernes soldater til at marchere i takt dennegang hen til valgurnerne. Der med tiden bliver DK’s egen urne på kort sigt, hvis dette gentager sig med fornyet styrke næste gang.
  Det var/ er jo præcis som for(h)udset af alle os, dét, der vil ske, når ghettokloakkerne bliver fyldt med Slam. Så vil de udnytte vores demokrati, til at afskaffe vores demokrati.
  Og Mellemøstergård sidder med sit lille kuglerunde ondskabsfulde forræderfjæs i ghettoerne og laver selfies omgivet af de sort brune Slam.
  Han er vel blevet en slags Slamsuger.
  Selvfølgelig er den eneste ubekymrede blandt religionsekspert udtalelserne også dennegang:
  Cirkus Arli Brian Jacobsen
  Nu ER han vel at finde i vor tids “Den store Bastian”; Den store Hukommelse?
  Det manglede bare!

  Kommentar by White knight — 10. juni 2019 @ 07:56

 25. Det kan bestemt ikke undre at flere og flere unge ser det danske flag som noget negativt. Andelen med ikke-vestlig baggrund blandt unge er stærkt stigende, og de føler sig jo ikke som danske.

  Kommentar by JC — 10. juni 2019 @ 08:53

 26. Venstrefløjs-logik: Når 14% af de unge ikke ser Dannebrog som et samlende symbol, men tværtimod som et negativt symbol på nationalisme, ja så er det Dannebrog og dets hvide kors som er problemet. Ikke de tilrejsende muslinmske udlændinge som alene er her for at nasse på det rædselsfulde danske samfund med dets splittende kristne værdier, som danner selve fundamentet for den velfærd som tiltrækker nasserne.
  Så skulle den kamel være barberet.

  Kommentar by Thomas — 10. juni 2019 @ 09:17

 27. Det er rystende og soergeligt,i JP kan man laese on en tilnaermlse til demokratiet fra islam,tilsyneladende har man ikke forstaaet at islam ikke maa ,ikke kan, ikke vil, demokrati taqiya,tawria kitman,muruna,paa fuld udblaesing og slugt raat af os,endda uden mindste skelen til hinsidan

  Kommentar by dunk — 10. juni 2019 @ 09:31

 28. Nu da det er lykkedes underdanige følgagtige underhunde, at fjerne vores kristne kors fra f.eks hospitalernes kapeller.
  Skal det NOK lykkes, at fjerne det hvide kors i vores Dannebrog – eller helt fjerne og erstatte det med et sort eller grønt flag uden.
  Hvor ER salami skøn – taget i små tynde daglige skiver

  Kommentar by White knight — 10. juni 2019 @ 09:54

 29. Det første tiltag til fjernelse af Dannebrog skete da EF forbød Danske varer påtrykt Dannebrog/køb Dansk slogan, politikerne har i den grad solgt ud af de Danske værdier, med den røde regering bliver Danmark et endnu fattigere land med stigende arbejdsløshed, men pyt vi klipper bare hinanden så skal det nok gå, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. juni 2019 @ 10:00

 30. Ja, Dannebrog er et korsfarerflag.

  “Dannebrog med sit hvide kors på rød bund er et korsfarerbanner og har sin oprindelse i korstog i Østersøområdet i begyndelsen af 1200-tallet.” (Danmarkhistorien.dk).

  Muslimerne hader korsfarerne:

  »Korsfarerne og jøderne forstår kun mordets og blodsudgydelsernes sprog og bliver kun overbevist af ligkister, ødelagte interesser, brændende tårne og en smadret økonomi.«

  (en oversættelse af ordlyden fra det lydbånd, der i går blev offentliggjort af den arabiske tv-station al-Jazeera. Stemmen tilskrives Osama bin Ladens næstkommanderende, Ayman al-Zawahiri.
  DR Nyheder 22. MAJ 2003)

  Kommentar by A-mad — 10. juni 2019 @ 20:37

 31. Det starter nok med at dannebrog tages ned i Folketinget.

  Kommentar by Anonym — 11. juni 2019 @ 18:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper