11. juni 2019

Bornholm, Bornholm, Bornholm….

Meterologerne lover ‘ustadigt vejr’ på Bornholm, men jeg har taget fri fra job, færgen er booket og lejren er klargjort til førdisk invasion. Det bliver uanset vejrlig en afslappende uge med fokus på det sociale, og det vigtigste for mig er ikke en Cekic-debat om dialogkaffe e.l.e, men fugleekskursionen til Christiansø og valdemarsdagens grisefest på Camp Trump. Jeg har ladet mig fortælle, at en i medierne kendt politiker er blandt de inviterede. Forvent ikke lange referater, men jeg vil forsøge at opdatere dagligt. Bornholm er en skøn ø, også i regnvejr.

(Se evt. Folkemødet: Hammershus med Kronprinsen, 13. juni 2018)

Piiist: Ses vi til Mosbjerg Folkefest lørdag i næste uge? Tilmeld her.

Oploadet Kl. 11:02 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/102070/trackback

31 Comments »

 1. Bornholm….Gode minder fra CF-tiden i Allinge.

  Kommentar by krassisten — 11. juni 2019 @ 12:19

 2. Hav en fantastisk tur Kim – regn eller ej!

  Kommentar by Quark — 11. juni 2019 @ 13:25

 3. Studerede en gang bornholmsk orthoceratitkalk og granit og deler begejstringen for øen.

  Men ærlig talt gruer jeg mig for folkemødets indflydelse på den kommende tids medier. Vi befinde os efterhånden altid i en hidsig valgkamp, og stod det til mig, blev folkemødet kun afholdt hver andet eller tredje år.

  At være tvangsindlagt til de samme gøglere og cirkusheste dag ud og ind er bare alt, alt for meget. Så set fra min synsvinkel er det en fin idé, hvis blogejeren koncentrerer sig om Bornholms natur.

  Ellers har jeg noteret mig, at Mette F til ingens overraskelse er begyndt at tale om at dele flere af vores penge ud – gæt til hvem – , fordi de ikke skal have valgtet mellem at bruge deres sidste små penge sidst på måneden til mad eller medicin.

  Ergo er “skrigeskinken” tilbage med sin melodramatiske og vulgære retorik fra Socialdemokratiets barndom i første halvdel af 1900-tallet, og det værste er, at ingen journalister synes at være modige nok til at påpege det. I Socialdemokratiet er og var “flere penge” altid alle problemløsningers moder.

  Den slags går stadig som varmt brød i dette underlige lille land, hvor man også stadig laver enfoldige film om “far til fire” og “min søsters børn”, og den afgående statsminister har set “Matador” mindst 20 gange.

  Jeg vil i den anledning røbe, at når Lise Nørgaard hævder, at næsten alle personer i dette nationalopus er opdigtede, så tror jeg hende ikke. Der er nemlig en god grund til, at serien handler meget om mad, restauranter og køkkener, og at “Røde” og Agnes fylder så meget.

  Selv om hun gerne vil gøre det finere, end det er, var Lise Nørgaards morfar jernbaneportør og hendes mormor krodatter og sikkert fra barnsben vant til at røre i gryder, gøre rent og servere, kort sagt varte andre op. Som Agnes og Laura. Morforældrene var fra det sydvestlige Jylland, og portøren startede på Esbjerg egnen, hvor eksporten til England var i sin vorden. Senere flyttede man til Fredericia, hvor Nørgaards mor kom til verden, og endte på et tredje jernbaneknudepunkt på Sjælland, hvor portøren forfremmedes til rangermester, hviket også lyder finere, end det er.

  Så derfor tror alle, at Lise Nørgaard har sjællandske rødder og kender “de fine” indefra. Men hvad hun beskriver i “Matador” er fortrinsvis det, som Janteloven altid har ment, og som vældig mange elsker at få gentaget.

  Kommentar by Peter D. — 11. juni 2019 @ 13:45

 4. Du ønskes naturligvis en god tur.

  Når det er sagt, undrer det mig stadig at folketinget bevilger sig selv en ugelang sommerlejr på Bornholm hvert år.

  Hvem afholder omkostningerne? Partierne? Eller er det skatteyderne?

  Hvad med politiopbuddet? Alle har jo haft ondt et vist sted af Paludans beskyttelse, men en uges ølejr i den “russiske interessesfære” må da også koste lidt for både politi og forsvar?

  Bliver det aldrig diskuteret at møde “folket” andre steder end Bornholm? Hvis det skulle være et folkemøde og ikke en ferielejr burde mødet henlægges til nye regioner hvert år – og gerne på et tidspunkt hvor sponsorerne (skaffedyrene) havde mulighed for at se herremændene og fruerne selvom det jo bryder ind i deres 4 måneders sommerferie….

  Endelig synes jeg det er lidt påfaldende at politikerne i den grad har lyst til at socialisere sig med hinanden. De er trods alt valgt for at varetage forskellige synspunkter, ikke for at sidde lårene af hinanden.

  Kommentar by redneck — 11. juni 2019 @ 13:49

 5. God tur Kim!

  Faldt lige over denne.

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/politiets-udgifter-til-rasmus-paludan-har-rundet-100-millioner/7668849

  Læg mærke til det journalistiske trick. Det er udgifter til Rasmus Paludan. Ikke til at beskytte hans grundlovssikrede rettigheder mod angreb.

  Kommentar by Larsen — 11. juni 2019 @ 13:57

 6. Husker fra min tid som elektriker, at de skulle transportere en såkaldt “Venligbolig” derover for et par år siden som showroom. Det endte vist med at koste flere hundrede tusinder kroner, at den skulle stå der et par dage til et par klapsalver. Hvor mange bor i øvrigt disse boliger i dag? De blev i øvrigt samlet et sted på Sjælland af østeuropæere uden overenskomst. Det var et helt lille sommerhus og topmoderne – med klimaanlæg og hele pakken.

  Hurra for klimaet.

  Kommentar by Fascist — 11. juni 2019 @ 14:08

 7. Seneste nyt fra klima-tosserne.
  I Glacier National Park i USA har der indtil sidste år været skilte med teksten:

  “Farvel til gletsjerne”
  “De smelter nu hurtigt pga menneskeskabte klima-ændringer.
  Computermodeller indikerer, at gletsjerne vil være helt væk i år 2020”

  -Da selv den største klima-tosse ikke regner med, at de alle er smeltet om 6 måneder, er teksten nu ændret til

  “Smelter engang i fremtiden”

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=591075628045933&set=pcb.591078988045597&type=3&theater

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 11. juni 2019 @ 14:58

 8. Der er aldrig noget galt med vejret, kun folks påklædning

  Kommentar by k.m. — 11. juni 2019 @ 15:19

 9. Bisoner, for helvede! :-)

  Kommentar by Moran ya Simba — 11. juni 2019 @ 15:21

 10. @6 og for 25 år siden kom en komiker i folketinget på at love bedre vejr…. i onsdags kom et flertal ind på basalt samme løfte

  https://jyllands-posten.dk/politik/ECE4575352/Da-Jacob-Haugaard-kom-i-Folketinget-ved-folketingsvalget-i-1994/

  Kommentar by redneck — 11. juni 2019 @ 15:30

 11. Zenia Stampe lyver, når hun siger vælgerne har fyret Pia Kjærsgaard som Folketingets formand.

  Kommentar by k. m. — 11. juni 2019 @ 16:13

 12. Retssag startede i dag 11 juni ved retten i Hjørring mod to Hirtshalsgutter (fætre) for likvideringen af et medlem af den invasive rumænske art.- Antal arbejdsløse i Hirtshals er procentuelt Nordjyllands højeste, samtidig med at værnemagerne i fiskeindustrien masseimporterer polakker, rumænere, bulgarer osv osv. Lønnen er minstelønnen. Gevinsten for dem er gratis adgang til det danske velfærdssamfund.

  Kommentar by dansker — 11. juni 2019 @ 17:57

 13. NATIONAL FRONT er en nationalkonservativ kamporganisation.

  Kommentar by dansker — 11. juni 2019 @ 18:00

 14. “NORDFRONT”

  Kommentar by dansker — 11. juni 2019 @ 18:02

 15. Rasmus Paludan fik tre 3 gange så mange personlige stemmer som Zenia Stampe- siger noget om troværdighed..

  Kommentar by Hul igennem? — 11. juni 2019 @ 18:05

 16. Bornholm er samfunds og befolkningsmæssigt mishandlet,åreladet,nedværdiget af københavnereliten med øens stupide socialdemokrater og venstre politikere som lydigt værktøj.Under 40 000 indb demografisk ældrevredet. – Sammenlignes øens udvikling de sidste 100år med Gotlands og Ølands skulle befolkningen her 2019 være på over 50 000 og demografisk naturligt fordelt. Befolkningen har de politekere deres uvidenhed forsyner dem med-.-AKKE ja

  Kommentar by dansker — 11. juni 2019 @ 18:16

 17. Dolkemødet, hvor passiar-politisk-elite sidder og egoister sig, hyggebagtaler og frankfurterfilosoferer er ren spild, bortset fra egnsstøtte til trængte smukke Bornholm. Efter stram kurs er der kun en væsentlig debat og den er hos.. stram kurs, med gris ristet over koranbål. Med et overslag kom jeg frem til, at paladinen fik ca. 6000 dødstrusler(domme) på en måned. Har islamistisk hadreligiøs vantrodræberparti ikke også en (sharia) bod på dolkemødet? Til næste valg vil der være 20 nyopstillede minipartier, alle med formål at få stemt lampeånden Allahn ind i FT, for også at få partistøtte. De rødbrune lugter pengesæk. Godt møde power-Kim, prøv at skyd et billede af en sildemåge der skider på en tørklæde, eller en afaflager 😊

  Kommentar by Gaflen — 11. juni 2019 @ 18:34

 18. Jeg kan se at Martin Sellner er med. Har man forsøgt at få folk fra Danske GI med?

  Kommentar by Santor — 11. juni 2019 @ 22:18

 19. Hej Kim.
  Det er dig virkelig velundt, at komme ud med kameraet igen.
  Jeg venter fortsat, tålmodigt, på, at jeg kan få min grønne stær lokket ud på skudhold.

  Det vante,liflige fugleliv i haven, må jeg undvære i år, for omegnens katte havde, i foråret, udset sig vores tag og stakit til scene for kattejammerkoncerterne. Det afbrød al redebyggeri :-( men nu er taktikken lagt, så det ikke kommer til at ske igen: jeg har anskaffet mig et par langtrækkende vandpistoler!

  Nyd turen og lad dig ikke farve af øen ;-)

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. juni 2019 @ 22:22

 20. Hej Kim

  Har du set denne? En forøgelse på 15% i antal stemmer fra 2011 til 2015. Og på 20% fra 2015 til 2019. Gad vide hvordan det ser ud i 2023? Og det er vel at mærke kun dem, der ikke opgøres som “danske statsborgere”, hvor den ene af forældrene var dansk statsborger ved fødslen.

  Indvandrere og efterkommere med stemmeret

  210.740 stemmeberettiget i 2019
  Per 1. januar 2019 var der 146.874 indvandrere over 17 år med dansk statsborgerskab og 63.866 efterkommere over 17 år med dansk statsborgerskab. Dermed var antallet af stemmeberettigede indvandrere og efterkommere med dansk statsborgerskab per 1. januar 2019 i alt 210.740.

  177.269 stemmeberettiget i 2015
  Per 1. januar 2015 var der 131.990 indvandrere over 17 år med dansk statsborgerskab og 45.279 efterkommere over 17 år med dansk statsborgerskab. Dermed var antallet af stemmeberettigede indvandrere og efterkommere med dansk statsborgerskab per 1. januar 2015 i alt 177.269.

  157.359 stemmeberettiget i 2011
  Per 1. januar 2011 var der 126 890 indvandrere over 17 år med dansk statsborgerskab og 30.469 efterkommere over 17 år med dansk statsborgerskab. Dermed var antallet af stemmeberettigede indvandrere og efterkommere med dansk statsborgerskab per 1. januar 2011 i alt 157.359.

  https://www.berlingske.dk/samfund/indvandrervaelgerne-bliver-flere-og-flere-de-opfordres-til-at-stemme-for

  Kommentar by Fish out of Water — 11. juni 2019 @ 23:02

 21. Fish out of Water — 11. juni 2019 @ 23:02 :

  Tak for indsigten.
  Det er virkelig tal der skal tages med alvor.

  Jeg klikkede ind på liket, men det er bag betalingsmur, så jeg kan ikke se, hvor Berlingske har tallene fra. Kan du se, om de oplyser det?

  I dette tør jeg dog godt, at tage Berlinskes ord for gode vare, men jeg er lidt af en nørd når det gælder faktatjek. Desuden kunne der være mere at se i de oprindelige kilder, som Berlingske har udeladt.

  Kommentar by M.S. Carstens — 11. juni 2019 @ 23:34

 22. I mens er de velbjergede mafiatopchefer i BerigelsesTinget blevet enige med hinanden om, at det skal være sværere (dvs. umuligt) at opstille nye partier til Berigelsenskalven.
  Mafiosoerne er selvfølgelig Lykketoft, Jelved, Dam Kristensen o.a. forhærdede psykopater..

  Tværtimod skal det være nemmere at opstille nogen og der skal ikke være nogen spærregrænser. Af hensyn til demokratiet og for at smadre mafiosorenes røverier.

  Kommentar by Hul igennem? — 12. juni 2019 @ 03:33

 23. Det er selvfølgelig en nyhed, som skal forarge os alle selvretfærdige kræmmersjæle fejheds moraliserende egoister, at det indtil nu har kostet politiet 100 millioner kroner at passe på Paludan.
  Man kunne selvfølgelig også spørge lidt overfladisk, hvor meget det koster skatteyderne at passe på fodboldkampe, eller den såkaldte – integrationsindsats-?. Man kunne også spørge hvor meget det koster at behandle alle dem som hopper ind over de åbne grænser ….det er vist noget med 33 milliarder årligt, eller mere. Hvor meget koster det oveni med alt den vold og terror som de uansvarlige politikere fodre befolkningen med, fordi de ikke bare smider de kriminelle udlændinge ud?….Men mere konkret. Hvor meget koster det årligt at drive en enøjet propaganda station som (D)DR er? Længe leve Rasmus Paludan. Han er den eneste der ikke er fejhedsmoralist overfor denne modbydelige usekulære diktatorreligion. Hvor meget koster det danmark med alle de ofre denne religion påfører vores samfund. Skam over kræmersjælenes fejhedsmoralister. Længe leve ytringsfriheden. Hjertelig tak Paludan. Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. juni 2019 @ 07:16

 24. PS: Paludan! Du er underbetalt :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 12. juni 2019 @ 07:18

 25. Eller hvad det koster at terrorsikre Danmark med Morten Østergaard-klodser. Eller hvad det koster at politi og PET skal beskytte samfundet mod AFA-trash og lignende lavintelligente bz’ere og autonome.

  Det fortæller desuden noget om absurditeterne i vort land, og at vi for længst har passeret point of no retur, når man som nationalsindet dansker kan have mere sympati for personager som Pernille Skipper og Pia Olsen Dyhr end for helt igennem forfærdelige mennesker som Morten Østergaard, Sofie Carsten Nielsen, Zenia Stampe, David Trads og Carsten Jensen. Frygtelige mennesker, mildest talt.

  Kommentar by Dansk Stolthed — 12. juni 2019 @ 09:26

 26. https://ekstrabladet.dk/112/stormgevaer-granater-og-narko-fundet-paa-ungetilbud/7669698

  De “unge” koster kassen.

  Kommentar by Hr. Snusk — 12. juni 2019 @ 10:10

 27. Den “store mand” Naser Khader var ikke nogen succes på Aarhusegnen, og jeg havde håbet, at hans nye københavnske valgkreds heller ikke lod sig forblænde.

  Det håb blev ikke indfriet, og nu har denne “store mand” udtalt sig nedladende om Paludans beskyttelse. Det er han sandelig også den rette til efter selv at have været beskyttet af politiet i 20 år og stadig på lang sigt at skulle være det.

  Khader vil have Paludan til at drosle ned, men agter ikke selv at forlade rampelyset, som han aldrig ville være kommet i, hvis ikke han var og er indvandrer med en muslimsk baggrund. Tro mig – uanset hvad Khader siger – elsker han islam over alt på jorden og arbejder for islams udbredelse i Danmark.

  Jeg synes, at det er uhyggeligt mange penge, der bruges til beskyttelse, og det er efterhånden sygeligt, at politikere og medier m. fl. ikke går samme om at sætte spot på dem, som man skal beskytte imod.

  Det er klart, at der er mange underfrankerede imellem dem, også en masse pak, men der er givetvis nogle kyniske og intelligente opviglere, som arbejder mere langsigtet end som så, og som så let som ingenting trækker medierne rundt ved næsen eller endnu værre:

  lukrerer på dovne og ansvarsløse medier

  Kommentar by Peter D. — 12. juni 2019 @ 12:31

 28. Spændende at følge paludan derovre.
  Politiet vil ikke mere dække op med eller uden ordre fra Folketinget.
  Hvad koster det at dække kongehuset op?
  Løbe ture? Og når Margrethe slæber hele heste garden og karet og biler landet rundt?

  Kommentar by Anonym — 12. juni 2019 @ 18:37

 29. God tur Kim. Må du få noget spændende med hjem derfra, hvor Politikerne optræder uden spindoktorer for Folket. (Adr ,…Folket :-) :-))

  Kommentar by Michael Unna — 12. juni 2019 @ 20:53

 30. Danmarx Radio, tv-avisen, d.d. kl 18.30:

  Oxfeldt vil, bakket op af en “ekspert”, have begrænset ytringsfriheden for Paludan. De snakkede for, at indskrænke ytringsfriheden til 1 gang om måneden eller 2 gange i kvartalet!

  Gud ved, om de er ved, at udfordre til en borgerkrig? Eller regner de med, at når danskerne slugte venstrefløjens magtfremgang, baseret på islammet, så kan de roligt gå et skridt videre?

  Kommentar by M.S. Carstens — 12. juni 2019 @ 21:17

 31. Var det ikke bedre at blive hjemme og prøve at danne regering.
  Og hvorfor skal det møde lige foregå på netop Bornholm. Flyt det rundt i landet.

  Kommentar by Anonym — 13. juni 2019 @ 12:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper