5. juli 2019

R. Lynn & T. Vanhanen (2002): “… en national IQ på 90 er nødvendig i et teknologibaseret samfund.”

Jeg har ingen personlig aktie i problematikken, og egentligt vil jeg helst diskutere integration og udlændingepolitik uden at tale om IQ. Visse emner har det med at forplumre debatten, og jo mere jordnær debatten bliver, jo større chance er der for, at danskerne gør hvad der kræves i stemmeboksen.

Når det er sagt, så er det naturligvis absurd, at Stram Kurs’ Rasmus Paludan torsdag fik stadfæstet sin ‘racismedom’ ved Landsretten. DR Online citerer anklageskriftet, og de fire kriminelle citater er intet andet end en politisk-polemisk konkretisering af den forskning Richard Lynn og Tatu Vanhanen fremlagde i bogen ‘IQ and the Wealth of Nations’ (2002).

Bogen blev omtalt i BT som kontroversiel, men hvis kontroversielle professorer også skal fængsles, så er vejen asfalteret til Gulag. I et frit samfund, må tanken være fri. Fra BT.dk – Asiater er de klogeste (22. marts 2003)

“Richard Lynn fra University of Ulster, Coleraine i Nordirland har sammen med Tatu Vanhanen fra University of Helsinki i Finland udregnet de gennemsnitlige IQ’er i 84 lande verden over. De har præsenteret resultaterne i bogen: ‘IQ and the Wealth of Nations’ fra sidste år, hvor de sammenligner IQ-resultaterne med de enkelte landes gennemsnitsindkomster.

Resultatet er baseret på i alt omkring 80.000 personer – især skoleelever – der har deltaget i en IQ-test. Resultaterne anfægtes ikke af de kritikere, B.T. har talt med.

Tallene varierer fra en IQ på bare 59 i Ækvatorial Guinea i Afrika til 107 i Hong Kong. Danmark ligger på en beskeden 20. plads med en gennemsnitlig IQ på 98.

Professorerne mener, at en national IQ på 90 er nødvendig i et teknologibaseret samfund. Kun 20 pct. af verdens befolkning har en IQ højere end 90. Og derfor vil en del af verden leve i evig fattigdom, hævder forfatterne…

Den gennemsnitlige IQ i et land er afgjort ved den racemæssige sammensætning,’ siger Richard Lynn til B.T. med overbevisning i stemmen. …

‘… Man skal se det store billede, hvor IQ i Afrika er omkring 70, og i Europa er den cirka 100 – det er virkelig en forskel,« forklarer Richard Lynn, der ikke mener, at det afrikanske intelligensniveau nogensinde vil kunne nå op på det asiatiske eller europæiske.

‘Hvis de får en bedre ernæring og miljø, så vil deres IQ stige til omkring 80. Groft sagt. Sorte i USA, som er helt sorte og ikke har nogle hvide gener, deres IQ er omkring 80.’

Så når de lever i et samfund med høj levestandard med bedre ernæring og miljø, så stiger deres intelligens. Men ikke mere end 10 point. Så det har intet med skole og uddannelse at gøre. Selv universitetsstuderende i Afrika har ret lav IQ.‘”

(Richard Lynn og Tatu Vanhanen, IQ and the Wealth of Nations, 2002; Grafik: Dickerson, 2005)

Oploadet Kl. 12:03 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/102604/trackback

24 Comments »

 1. At der er forskelle mellem racer og etniske grupper i IQ og IQ er stærkt biologisk har været kendt siden 1968 hvor IQ forskeren Arthur Jensen i “Harvard Educationel Review” forlægger store empiriske data som ligger op til, at den sorte befolkning i USA nok aldrig vil komme ud af, at være bunden af samfundet. Den “sociale arv” er der ikke,- den er biologisk.

  Opdagerne af DNAet, Francis Crick og James Watson forsvarer Arthur Jensens og støtter ham. Intelligens er genetisk. Crick dør i 2004 men Watson fastholder synspunktet og udtrykker bekymring for Afrikas fremtidsudsiger med lav IQ og en voldsom befolkningseksplosion. For dette mister han så en masse ærestitler. Francis Crick syn på denne sag er belyst i breve som er offentligtgjort efter hans død til et andet medlem af videnskabernes akademi i 1971. Her tales der også om at begrænse fertiliteten blandt de lav IQ delen af befolkningen, -de sorte. Man er gået modsat idag og fornægtelser af det vil sikkert medfører et voldsomt globalt sammenbrud.

  Francis Crick kan læses her;
  http://www.unz.com/isteve/francis-crick-james-watsons-partner-was/

  James Watsons syn på IQ og racer kan læses her;https://www.nytimes.com/2019/01/01/science/watson-dna-genetics-race.html

  Kommentar by CCC — 5. juli 2019 @ 12:26

 2. DET ENESTE SOM KAN REDDE Europa og Danmark er vel at vi nu skynder os at kræve og gennemføre at alle politikere og journalister skal intelligens-testes. Og alle dem hvis IQ er under 9O skal så overføres til andet arbejde eller bistandshjælp. Det vil sikkert medføre at der ikke er mange politikere og journalister tilbage efter testen. Til gengæld vil kvantitet nok blive afløst af en betydeligt højere kvalitet. :-)

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 5. juli 2019 @ 12:44

 3. DR P1 har efter kl. 12.15 haft en debat om skolebørn som er bange og angste når det drejer sig om at komme hen i folkeskolen. En nærliggende årsag kan jo være at i mange skoleklasser er der nu kulturfremmede børn som truer eller tæsker de danske elever. Men det blev ikke nævnt med eet ord. Selv Morten Messerschmidt fra DF turde ikke pege på dette problem. Der var også snak om skoletrætte børn, hvor årsagen kan være de alt for lange skoledage som den røde regering med Helle T-S og Antorini osv. gennemtvang.

  Kommentar by tp — 5. juli 2019 @ 13:05

 4. Rasmus Paludan blev af Østre Landsret dømt for racisme, efter kort sagt at have udtalt:

  Mennesker fra Sydafrika, har en gennemsnits-intelligenskvotienten på 70.
  Disse befolkningsgrupper magter ikke at styre en nation.

  Daniel Carlsen blev frifundet for racisme af Vestre Landsret, efter kort sagt at have udtalt:

  Negre fra Ækvatorialguinea, har en gennemsnits-intelligenskvotienten på 59.
  Derfor vil indvandring fra Ækvatorialguinea være direkte landsskadelig.

  Højesteret må på banen, når retspraksis afviger mellem de to landsretter.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 5. juli 2019 @ 13:18

 5. Vedrørende IQ og race så er her en samtale mellem præsident Richard Nixon og demokraten prof.Daniel Patrick Moynihan. Moynihan er prof. på Harvard på det tidspunkt og sidder også i FN. Moynihan bliver senere senator for demokraterne i New York.

  Samtalen har udgangspunkt i dels IQ forskeren, Arthur Jensen publikation om hvor genetisk IQ samt en artikel af IQ forskeren fra Harvard, Richard Herrnstein i “The Atlantic” som hedder “I.Q” som handler om hvor genetisk IQ. De kommer ind på disse og er enige om, at de store programmer som præsident Lyndon B. Johnson havde lanceret for, at løfte de sorte næppe ville have en effekt fordi grundlaget er biologisk, De er enige om, at de ikke skal tale om disse her ting offentligt eller for andre i administrationen. De ligger også op til, at kulturforskelle er biologiske. Afrikanerne opfører sig som børn,- men de er meget søde.

  Kultur er “upstream af genetik” som den evolutionære biolog, Bret Weinstein har sagt det. Multikulturen virker ikke fordi det er invasive arter som er bragt sammen i samme samfund/økosystem med en evolutionær baggrund for, at have adoptioner til andre miljøer. Forskellig IQ, familieværdier og retsfølelser mm.

  Samtalen kan høres her;https://www.youtube.com/watch?v=PwXOEFK6Swo

  Kommentar by CCC — 5. juli 2019 @ 13:18

 6. Iben Tranholm har forladt “Stram Kurs”. Hun har altid været en utopisk halleluja tosse. Hun tror, at kristendommen kan forene menneskeheden og er bære af en orden. Har kristendommen ændret Afrika? USA er stærkt segregeret mellem racer, etniske grupper som alle er kristne hvor det er race og etnicitet som er bærerede for folks identitet. Hendes kamp mod islam er ikke en kamp for Europa. Hvis afrikanerne var kristne, muslimerne konverterede til kristendommen ville Iben Tranholm med glæde give dem Europa.

  Kommentar by CCC — 5. juli 2019 @ 13:48

 7. Jeg bor på en Dansk ø, jeg er Dansker gennem flere generationer. Her på Ø’en stikker IQ niveauet ikke af, vil nærmest betegne det, som under gennemsnittet. Gad vide hvor for tilflyttere, fraflytter igen efter få sæsoner. Men Ø boerne, er flinke og rare mennesker. De flytter sig bare ikke een millimeter, fra det de “plejer” at gøre.

  Kommentar by Jsch. — 5. juli 2019 @ 14:13

 8. Jeg har svært ved at få følgende til at give mening:

  “Kun 20 pct. af verdens befolkning har en IQ højere end 90”

  Alene i Kina er der 1,4 milliarder mennesker. Med en gennemsnitlig IQ på 107, så bør minimum 7-800 millioner kinesere have en IQ på over 90. Det er allerede 10% af verdens befolkning, alene i Kina.

  Jeg tror altså ikke at de 20% holder vand.

  Kommentar by Henrik — 5. juli 2019 @ 14:17

 9. Det morsomme ved den slags “kontroverser” er at de kulturradikale er ekstremt selektive i deres forargelse.

  De anser det, per definition, som uvidenskabeligt og angreb mod menneskeheden, at tale om IQ-forskelle mellem folkeslag. Mens de selv har en fest, hver gang MSM kan offentliggøre en eller anden tilfældig statistik, der viser at den gennemsnitlige ateist, RV-vælger eller Politiken-læser har højere IQ end deres respektive modparter.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 5. juli 2019 @ 15:11

 10. Videnskabsjournalisten, Lone Frank kørte for nogle år siden en serie om racebegrebet og racisme på 4.afsnit.
  Hun fortæller hun, at man før krigen også blandt antropologer på venstrefløjen var en enighed om, at der var racer og der var forskelle som er biologisk funderet. Efter krigen og i forbindelse med FN oprettelse har man behov for en idelogisk ramme som hævder, at alle mennesker er ens og alt er dermed lært og fra miljøet. Man nedsætter en stærkt partisk kommission som reelt har den opfattelse med en biologi og nogle antropologer. Disse kommer så med påstanden om, at alle mennesker er ens. De anbefaler, at man ændre skolemateriale og love som, at bekæmpe “racismen”. Så, racisme tænkningen har relation til denne utopiske FN tænkning med universelle værdier. Dommen bliver ideologisk fordi den afspejler et bestemt ideologisk menneskesyn, der har mange empiriske data imod sig.

  Kommentar by CCC — 5. juli 2019 @ 16:30

 11. # 13.18: Det hjælper måske ikke at få højesteret til at se på sagerne. Højesteret har afsagt en del meget mærkelige domme i tidens løb. Vi risikerer at højesteret fastslår at det at sige sandheden er kriminelt. Og det vil alle jurister så have at rette sig efter. Men selvfølgelig, hvis højesteret afsiger en sådan dom, vil hele retssystemet miste sin troværdighed.

  Kommentar by tp — 5. juli 2019 @ 18:01

 12. Med hensyn til Rasmus Paludan er sagen den klassiske:
  Hvis man ikke bryder sig om meddelelsen, skyder man bare sendebudet. Det er fuldstændig irrelevant om meddelelsen er sand!

  Kommentar by Steffen Richter Nielsen — 5. juli 2019 @ 18:22

 13. IQ 100 er åbenbart ikke nok til, at befolkningen forstår, hvad der foregår, nemlig nedbrydning af det Danske samfund v.h.a. indvandring. Vi bliver forført af politikerne med deres integration o.s.v.

  Kommentar by Søren — 5. juli 2019 @ 20:16

 14. En høj IQ er god til af forstå komplekse ting. Sagen er bare, at folk med ekstrem høj IQ også har autistiske tendenser og bliver meget socialt handicappet. Et andet forhold er, at politiske og sociale forhold ikke forstås gennem IQ men typisk gennem moralske anskuelser som også har en stor arvelighed. Dertil er mennesker af natur socialt konforme og vil ikke udstødes. Så, man kan godt have en person med en høj IQ som er politisk dum fordi det er ikke IQén men moralske værdier som det handler om. Derfor tog de intellektuelle også fejl kommunismen. Moralsk set var ideologien andre overlegne men den havde den menneskelige natur imod sig. Det samme med multikulturen. De ser verden moralsk.

  Kommentar by CCC — 5. juli 2019 @ 20:51

 15. Ifl Racismeparagraffen er det lige gyldig om man sige sandheden eller ej. Sandheder er ofte ilde hørt.
  Se denne video:
  https://youtu.be/NRX1wX3Xv0U

  Rasmus Paludan idømt 14 dages fængsel, (04.07.2019) Lars Andersen

  Dommerstanden er bundrådden, derudover er den De Radikales forlængede arm.

  Kommentar by Charles Nielsen — 5. juli 2019 @ 22:17

 16. IQ-debatten er langt nede i prioriteringen i min optik, da folkets ret til landet ikke er et sådant kvalitetsspørgsmål. Men desværre overbevises en stor del af vælgerne kun af sådanne “positivistiske” argumenter, og de skyldige er den mainstream, for hvem tallet på bundlinjen er det eneste vigtige. Som man råber i skoven, får man svar. Mere forargelig end fjende-domstolen er dog Thranholms reaktion, Hun ville en let vej til Folketinget, har siden luret på en undskyldning for at slippe ud af partiet igen, og greb den så ved at gå med på magthaver-begrebernes præmisser og dolke nationalsindede i ryggen med de dårligste argumenter. Helt fair, hvis hun vurderer, at en indsats i SK er tidsspilde, men mere tidsspilde er for mig at se den flom af debattører, hvis debatindlæg flyder over af “ånd”, uden at normale mennesker kan se, hvad de faktisk har at tilbyde i den retning. Og som samtidig altid har et spark til overs for dem, der mener, at dette ikke er en kamp om ord, men om jord – og som åbenbart hellere vil landsforræderhygge i debatspalterne med den øvrige snakkende klasse, idet man notorisk stiller sig indigneret an over for dem, der ser konflikten i øjenhøjde med det plagede danske folk på gader og stræder. At tro er at være disse konkrete landsmænd tro – ikke at sætte sig selv på en piedestal for at redde det “åndløse” folk med højtravende teologi.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 6. juli 2019 @ 00:46

 17. Enig med Neerup Buhl.

  Med hetz og løgnepropaganda kan man komme langt i ethvert land på kloden. Og danskerne er ikke klogere end tyskerne, russerne eller svenskerne. Men at flertallet ikke gennemskuer mediernes rødradikale løgne om berigelse, humanisme og integration osv. er alligevel ret uforståeligt. Men de læser vel aldrig Uriasposten, Snaphanen mv. Hvad Iben Tranholm angår, er hun nok bare en af de sædvanlige politiserende kvinder.

  Kommentar by tp — 6. juli 2019 @ 02:27

 18. Befolkningens intelligens er en vigtig egenskab når det drejer sig om et lands økonomiske og funktionsmæssige stade. Men høj intelligens fører ikke nødvendigvis til fornuftige holdninger, i den forstand at individet foretager valg der er gavnlige på langt sigt.

  Det forekommer idag gådefuldt at så mange højt uddannede intellektuelle i den kolde krigs dage støttede kommunismen. De allefleste kan idag se at kommunismen førte til forarmelse og umenneskeligt despoti.

  I dag er det i stort omfang veluddannede akademikere der stemmer på den venstrefløj, der ville ruinere landet og gøre det til et multikulturelt helvede, hvis den havde magten. Hvad er årsagen mon hertil?

  På kort sigt er det måske udsigten til mange gode, vellønnede akademikerjobs i det offentlige der styrer dem. Men en anden årsåg kan være, at mange af dem gennem op til 20 års skolegang er blevet hjernevaskede til at have bestemte holdninger, af et sygt, indavlet undervisningssystem uden jordforbindelse. Høj intelligens er ikke i sig selv et bolværk mod inddoktrinering.

  Kommentar by JC — 6. juli 2019 @ 08:18

 19. Ludvig Holberg havde et skarpt øje for at man ikke nødvendigvis bliver klogere af meget uddannelse. Tænk på Erasmus Montanus. Han havde lært megen unyttig disputeerkunst, men var meget upraktisk i det virkelige liv. Hans modsætning var broderen, bonden Jacob, der var jordbunden og forstandig og evnede dagligdagens udfordringer.

  Kommentar by JC — 6. juli 2019 @ 09:26

 20. Uen belæg for det, vil jeg tro dommen mod Paludan betoner og inddrog krænkelsesdelen som jeg ikke formoder var til stede i Carlsens tilfælde.

  Kommentar by Peter Buch — 6. juli 2019 @ 10:11

 21. Hvis IQ teorierne er korrekte er vestens humanisme er katastrofalt ideologisk projekt. Men lad os huske IQ teorierne er teorier, der er usikkerheder i feks testmetoderne, hvilke konklusioner man drager.

  Kommentar by Poul Sørensen — 6. juli 2019 @ 12:15

 22. # 16 Kommentar by Peter Neerup Buhl

  Fremragende beskrevet.

  Jeg elsker Martinus Luthers motto :

  Tro på Gud, pas dit arbejde og lad være med at skabe dig.

  Jordnær, tro mod virkeligheden og konkret.

  Kommentar by Danskeren — 6. juli 2019 @ 13:30

 23. Den ældre generation fra 2. verdenskrigs tid, må forbande de senere generationer langt væk, for al denne ulykke der er sket landet siden.

  Kommentar by LarsB — 7. juli 2019 @ 21:26

 24. “IQ-debatten er langt nede i prioriteringen i min optik, da folkets ret til landet ikke er et sådant kvalitetsspørgsmål. ”

  Meget enig – at f.eks. kinesere har gennemsnitligt højere IQ end danskere, er et irrelevant argument for stor kinesisk indvandring.

  Kommentar by Søren Ferling — 8. juli 2019 @ 16:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper