9. juli 2019

Ny boligminister dropper ordet ghetto: “Jeg tror heller ikke, at sproget betyder alt, men det gør noget”

Ideen er ikke ny. Tilbage i 2007 foreslog et reklamebureau at omdøbe Vollsmose til ‘Svanesøen’, ‘Marguritstaden’ eller lignende, og så sent som sidste år luftede Venstre et lignende tiltag. Begrebet ghetto er omdefineret og udvandet af flere omgange, og fortsætter udviklingen kan man ligeså godt afskaffe ghettobegrebet helt. Det ændrer intet på noget væsentligt i forhold til det essentielle (‘araberkvotienten’), men giver muligvis boligministeren en god følelse, når han taler med repræsentanter for almennyttige boligorganisationer.

En historie fra Politiken – ‘Jeg vil ikke stemple dem’: Ny minister dropper at bruge ordet ghetto.

“Det bør være slut med at bruge ordet ghetto om de udsatte boligområder. Den nye boligminister, Kaare Dybvad (S), erklærer, at ’som minister vil jeg som noget af det første stoppe med at bruge ghetto som begreb’.

‘Når man har været derude og set folk kæmpe for at få tingene til at hænge sammen, er det tydeligt, at det påvirker dem at bruge det negative udtryk. Og jeg vil som minister ikke stemple dem’, siger Kaare Dybvad.

Boligministeren understreger, at han og hans parti ’står fuldt og helt’ ved den samlede pakke af såkaldte ghettolove, som blev vedtaget sidste år, og hvor ordet ghetto indgår mange gange. Blandt andet til opdeling i hårde ghettoområder, ghettoområder og udsatte boligområder. Hvert år offentliggør regeringen desuden en ghettoliste.

‘Vi kan ikke ændre formuleringerne i lovene. Jeg tror heller ikke, at sproget betyder alt, men det gør noget‘, siger Kaare Dybvad.”

Oploadet Kl. 20:02 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/102711/trackback

41 Comments »

 1. Om vi så kalder lortet Amalienborg eller Christiansborg, vil det ikke ændre en tøddel på sagen. Det er og bliver en ghetto endda en araber- eller negerghetto.
  Er alumnerne ikke tilfredse med det, er de mere end velkomne til at pakke sig hurtigst muligt.

  Kommentar by Knud Madsen — 9. juli 2019 @ 20:12

 2. Ghetto er en udmærket betegnelse for områderne, idet ordet kommer fra Khazarernes pæle-befæstede bopladser på stepperne, når samme rytterfolk var på plyndringstogter i sommermånederne ind hos naboerne.
  Men hvad, som god socialdemokrat bruger man jo helst new-speak for politiske ulykker,man har forårsaget.
  Socialdemokraterne vil sikkert opleve stor tilbagegang igen,når deres vælgere oplever, at al deres snak om stramninger mod migrantinvasionen fra muslimske lande var løgn.
  Det er jo som bekendt først og fremmest socialdemokratiets oprindelige kernevælgere som rammes først og hårdest af islamiseringen af lokalområderne.

  Kommentar by T. Snorrason — 9. juli 2019 @ 20:18

 3. Igen bliver der ikke gået hele vejen. Jeg bliver ved med at benævne ting og begreber jeg finder passende, når andre finder det passende at bruge stigmatiserende udtryk om det jeg kere mig om… hmmm…f.eks: vantro, kartoffel, luder, skimlede kældermenneske, racist, ikke stueren, etc. etc…..

  Kommentar by FrafaldenModerat — 9. juli 2019 @ 20:27

 4. En lort er en lort, uanset om den dyppes i Chanel nr5

  Kommentar by k. m. — 9. juli 2019 @ 20:29

 5. De politisk korrekte har meget travlt med at ødelægge det danske sprog. De slæber et væld af engelske ord og fremmedord ind i vores sprog, som på den måde bliver fattigere og fattigere. Det er vel et led i fordummelsen af befolkningen. Ordet “enighed” udskiftes med “konsensus”, vi har fået et “disruptions”-råd…. ordene netop, akkurat og lige nøjagtig er afløst af det evindelige “præcis”, og journalister fylder deres snak med overflødige ord, som skal vise hvor kloge de er, men som afslører hvor dumme de er. Kriminelle unge kaldes nu “kriminalitets-truede”, selvom det ikke er dem selv, men helt andre personer der er truet af de kriminelles forbryderiske aktiviteter. Voldelige bøller er holdt op med at være voldelige, fremover er de bare “udadreagerende”. Ghettoer kommer vel snart til at hedde “pæredanske fællesområder” eller “hygge- og venskabs-områder”

  Sandheden vil man helst forbyde. Se 24nyt.dk ang. Rasmus Paludan. Og ang. at en række lande nu advarer mod at besøge Sverige, især Malmø, Gøteborg og Stockholm. Se også den korte avis.

  Kommentar by Ole Jensen — 9. juli 2019 @ 20:30

 6. I øvrigt tror jeg at virkningen af den tilsvining danskere er blevet udsat for gennem årene, totalt underkendes. Åbenlyse fornærmelser af vores samfund, værdier, især fra de fremmedes lejr, men også fra tåbelige danskere. Den vrede det har sået ligger og ulmer lige under overfladen…..

  Kommentar by FrafaldenModerat — 9. juli 2019 @ 20:37

 7. Hvad kalifat-områder, det er hvad de er

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 9. juli 2019 @ 20:41

 8. Ghettoministeren har tabt sutten. Det hjælper lige så lidt som da man begyndte at kalde muhamedanerne for muslimer.

  Kommentar by Erik — 9. juli 2019 @ 20:54

 9. Det lykkedes jo for de radikale at kalde EUs ensretning af landene for “harmonisering”…… og indvandring, besættelse, plyndring, terrorisering og udskiftning fik de omdøbt til “berigelse”. Så det næste bliver nok at danskernes fordrivelse eller udryddelse bliver kaldt “Dengang DK blev til det bedste og lykkeligste land i hele verden”.

  Kommentar by Ole Jensen — 9. juli 2019 @ 21:18

 10. Hvorfor er det at en person på så vigtig en post ikke har andet at byde på, det er jo politik på folkeskole-niveau.

  Kommentar by Flaskeposten — 9. juli 2019 @ 21:27

 11. Det værste ved ghettoerne er, at ‘man’ har besluttet at nedrive en hel række af boligerne.

  Hvilket er tudetosset: For det første skal beboerne, primært arabere og negre, fordeles ud i landet og kommer først i boligkøerne, hvor etniske danske så bliver sat bagud.

  For det andet kommer disse invasive arter tættere på os andre, hvilket ingen ønsker for deres værste fjende.

  Og for det tredje mindsker det muligheden for at indhegne reservaterne, hvor man ellers kunne håbe, at de i deres evindelige bande- og klanrelaterede opgør kunne slå hinanden ihjel uden at involvere os andre.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. juli 2019 @ 21:42

 12. A rose by any other name still smells like shit.

  Kommentar by Quark — 9. juli 2019 @ 21:50

 13. Hvad med at løse problemet?

  Start hjemsendelserne af de hårdeste kriminelle og langsom arbejde sig ned gennem listen indtil alle de “enkelte stående” brodne kar er fjernet – rent Win/Win.

  Værdisignalering har aldrig løst et eneste problem.

  Kommentar by Santor — 9. juli 2019 @ 22:43

 14. Lad os bruge ordene: Shitholes in Denmark, eller hvor de nu ligger.

  Nærmer man sig sådan et Shithole (Ghetto ) kan man lugte Ged og dunster fra uhumske skørter.
  Islam og dens Pædofile dyrkere er særdeles ulækre. Mænd går i hvid Natsærk og hvid Pissepotte på hovedet.

  Min retsbevidsthed er krænket og det er grundloven også.

  Kommentar by Charles Nielsen — 9. juli 2019 @ 22:55

 15. Christiansborg og FT er sgu også en ghetto og burde benævnes som sådan…!!

  De er alle med på at lade islam overtage Danmark…de gør ikke virkeligt noget for at stoppe vanviddet, men er fyldt med løgn og bedrag.

  De fleste er fedtet ind i nepotisme, er korrumperede og er med til at fremme kriminaliteten i DK… på den ene eller anden måde…De gør i hvert fald ikke noget for at stoppe det effektivt…og de bestikker f.eks. medierne til at bifalde, at de fører deres landsskadelige politik ud i livet.

  Ergo FT er en ghetto!

  Stort set hele befolkningen er enige og stemmer på dem hver gang

  Kommentar by Black Watch — 9. juli 2019 @ 23:01

 16. Meget enig med HP 21.42. At bruge mange millioner på at nedrive tusindvis af gode og udmærkede boliger er ikke bare skørt, men asocialt og direkte ondskabsfuldt. Er det ikke især V og Lars Lusk der satte dette vanvid i gang?

  Men hvad er forklaringen? Stofmisbrug, sanseløs beruselse, korruption i kæmpeomfang, eller en art hundegalskab? Stopper den ny regering evt. dette forbryderiske svineri overfor danskerne?

  Kommentar by Ole Jensen — 9. juli 2019 @ 23:44

 17. Det har altid været et selvmål at kalde det en ghetto, for det understøtter den socio-økonomiske forklaringsmodel. Der er ikke tale om ghettoer, men om kolonier.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. juli 2019 @ 00:28

 18. ad 1.
  Befæstede, fjendtlige kolonier med eget “lokalforsvar”, hvorfra røvertogter udgår.
  Islam i sin rene essens.

  Kommentar by T. Snorrason — 10. juli 2019 @ 01:24

 19. Ad 18.
  Skulle stå: ad 17.

  Kommentar by T. Snorrason — 10. juli 2019 @ 01:26

 20. Det seidenfadenske spøgelse hærger landet i de næste år,gebisbrødrene mMartin og MacBo viser de nye invånere i Hoppeborgen,der bag kanalen grænsende til kalifatet Mallahmö vejen frem. Jo jeg taler om Lidegaarderne,de værdige Georg Brandes fakkelbærere. Og deres mål er som socialisternes altid har været: højere skatter og retfærdigere fordeling af de midler,de tiltusker sig fra intetanende borgere,som rammes som af lynet af deres tiltagende lovsmederi. Og bankerne ler med dem hele vejen ned til den brysselske mafia. Med prosa og poesi skal lands love brygges. Klsr tale er ikke godt for os der rammes af deres afgrundsdybe misundelse og intellektuelle (Tag den rAdioKale Jensen) mindreværdskomplekser.

  Kommentar by Nielsen — 10. juli 2019 @ 02:17

 21. Jamen Karsten, det skal problemerne da nok gå væk af. Helt sikkert. Hvis bare vi ikke taler om dem.
  Dybvad, huh.
  Dig, der opfandt den Dybe tallerken?

  Kommentar by White knight — 10. juli 2019 @ 03:46

 22. Ole Jensen 20:30 !👌

  Kommentar by White knight — 10. juli 2019 @ 03:52

 23. Slum kvarter?

  Kommentar by Anonym — 10. juli 2019 @ 05:56

 24. Måske ikke den rigtige tråd, men det her anser jeg for yderst vigtigt.

  Tommy Robinson har ikke lang tid til at han søges fængslet igen (et par dage). Hans forbrydelse var at han som reporter dækkede de cirka 1300 småpiger, som blev voldtaget i Midtengland, af muslimske bander. De britiske myndigheder søger at få ham fængslet igen, og vil på denne pæne anstændige måde slå ham ihjel i et overfyldt islamisk fængsel, ligesom sidst, hvor det mislykkedes. Han søger nu asyl i USA. (Hvad Amnisty International laver aner jeg ikke). Jeg håber I vil støtte ham og lægge det pres der skal til for at han kan komme ud af landet. Følg det på Tommy Robinson TV. Længe leve ytringsfriheden sålænge vi har den til at dække sandheden om den frihedskatastrofale påvirkning i Islamisk retning.

  Støt SIAD. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juli 2019 @ 07:07

 25. Han kan da kalde det, hvad han vil, smørhuller fx., bare han løser problemerne. Men det gør han ikke, for så ville han starte udvisninger – og hjemsendelser af alle dem, det var muligt at hjemsende nu og her, forbyde islams symboler blandt offentlige ansatte, forbyde halal, forbyde kønsopdeling, forbyde moské- byggeri med donationer fra islamiske hjemlande.

  Kommentar by Uno — 10. juli 2019 @ 07:14

 26. Man kunne også gå den anden vej, og kalde alle sociale boligbyggerier for ghettoer, for er de det endnu ikke med den nuværende betydning og definition af ordet, så bliver de det.
  Og det er formentlig for at skjule den kendsgerning, at der uundgåeligt bliver flere og flere af slagsen, at politikerne vil havde fjernet ordet ghetto. Politikerne tror, at når problemet bliver usynligt, så forsvinder det af sig selv. Det er jo ikke de største ånder der er valgt ind på Tinge.

  Bor selv i et endnu “udskyldigt” et af slagsen, men de senere år er indflytningen af fremmede øget stærkt, så det er blot et spørgsmål om tid, før det her også er blevet en ghetto, lig alle de andre ghettoer.

  Men vent at se – alle i endnu lykkelige husejere. Hvis man går gennem de nærmeste villakvarterer og op til byen for at handle, så møder man flere og flere negere og muslimer, der tilsyneladende også er begyndt at flytte ind i disse områder.

  Med de Rødes og de Radikales store velsignelse, så fragtes der stadigvæk afrikanere over Middelhavet og til Europa i stor stil. Så det varer ikke længe før vi alle sammen bor i en og samme kæmpe ghetto, og så er der vel ingen grund til at ændre ordet, for det ændrer jo ikke ved resultatet.

  Kommentar by Henning Jensen — 10. juli 2019 @ 09:59

 27. EU-domstolen underkender Danmark: I strid med reglerne at sige nej til familiesammenføring

  Sagen omhandlede en tyrkisk mand i Danmark, som ville have sin kone til landet.

  I en sag, der har været flere år undervejs, har EU-domstolen i Luxembourg netop afgjort, at Danmarks begrundelse for at sige nej til familiesammenføring i en sag om en tyrkisk mand med opholdstilladelse i Danmark, som ville have sin tyrkiske kone til Danmark, ikke kunne begrundes med tilknytningskravet.

  Således lyder afgørelsen, der netop er blevet afsat af EU-domstolen 10 år efter, at manden fik nej til familiesammenføring, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. juli 2019 @ 10:10

 28. … Betyder det så at Eddie Skollers go’e gamle ‘Claes i Netto’-sang skal skrives om?

  Endnu et af talrige eks. på at de totalt rablende akademiske frimurer-tosser tror at man fjerner virkeligheden ved at forbyde at tale om den og sætte ord på problemerne – det er en ommer Aleister Crowley-wannabe (33. grad frimurer)

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 10. juli 2019 @ 10:15

 29. Det viser, at der er forskel på rød og blå blok – i modsætning til hvad de mange fjender af parlamentarismen på den yderste højrefløj mener.

  Lidt efter lidt vil den socialdemokratiske regering – af sig selv og presset af R, SF, Ø og meningsdannerne i medierne – afmontere den stramme udlændingepolitik.

  Det socialdemokratiske løftebrud går hurtigere, end jeg havde forventet. Hvor står vi om et halvt år? Hvor står vi om et år? Det bliver en fest for muslimerne.

  Kommentar by np — 10. juli 2019 @ 10:43

 30. Henning Jensen — 09:59

  “Man kunne også gå den anden vej, og kalde alle sociale boligbyggerier for ghettoer, for er de det endnu ikke med den nuværende betydning og definition af ordet, så bliver de det”

  Du har fuldkommen ret. Der er mere end 600.000 almene boliger i Danmark (svarer til 20 procent af den samlede boligmasse) – Kommunerne har, i vid udstrækning, anvisningsret til disse boliger, så det er kun et spørgsmål om kort tid, før alle danske beboere er fordrevet.

  Som følge af den lave rente er opførelse af almene boliger stort set stoppet/udkonkurreret. Opførelse af nye boliger/boligkomplekser sker i henhold til privatkapitalistiske spilleregler.

  Det betyder, henset til befolkningstilvæksten, at mængden af almene boliger mindskes – Med den vedblivende tilstrømning af bekvemmelighedsflygtninge, så er ghettoiseringen af hele sektoren et faktum.

  Selv en socialdemokratisk boligminister har ikke en kinamands chance overfor den befolkningsudskiftning storkapitalen har igangsat! – I øvrigt er det heller ikke det ministerjobbet går ud på. Det projekt ministeren har kørende hedder Kaare Dybvad!

  Kommentar by T. Flodur — 10. juli 2019 @ 11:19

 31. Der var en herinde, der efterlyste mere info om likvideringen på klos hold i Helgolandsgade; jepski det var meget, meget brune perkere.

  Drabet på den 39-årige direktør 7. maj havde karakter af en kynisk planlagt likvidering.
  Han havde været til fødselsforberedelse med sin højgravide kone, da en maskeret pistolmand steg ud af en Audi og gik målrettet hen mod den 39-årige og affyrede en serie dræbende skud på meget tæt hold kl. 13.22.
  Vidner hørte fem-seks skud, og den 39-årige blev blandt andet ramt i hovedet.
  Flere tililende gav ham kunstigt åndedræt og hjertemassage og forsøgte at stoppe blødningerne i hans krop med håndklæder. Men hjælperne følte, at han døde mellem hænderne på dem.
  Den 39-årige blev hastet til Rigshospitalets traumecenter, hvor han blev erklæret for død.
  1. juli sidste år blev den 39-årige gift med hustruen ved en privat ceremoni, og hun skulle føde parrets barn godt en måned efter, at den 39-årige blev dræbt.
  Morderne ’mørke i huden’
  Den dybt chokerede højgravide hustru blev indlagt på Rigshospitalet efter drabet.
  Vidner så drabsmanden, der var maskeret med en ’halsedisse’, sætte sig ind på bagsædet af en sort Audi, der holdt og ventede med en chauffør bag rattet. Både han og pistolmanden beskrives som ’meget mørke i huden’.
  Chaufføren var ’stor og bred’, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. juli 2019 @ 11:53

 32. Og fire konfiskerede knaldrøde Ferrarier; en leaset med hvide plader og tre andre uden plader på, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. juli 2019 @ 12:19

 33. Carlo Di Napoli II 11:53
  Pikhoveder og åndsvage af alle “77” køn der stemmer for mere af ovennævnte, burde umyndiggøres.
  Vel lever vi endnu i et demokrati – om ikke andet af navn. Men vi har haft tradition for, at umyndiggøre åbenlyst uegnede individer til at tage vare på sig selv og deres omgivelser.
  Hér er der (heller) ikke tale om, at disse mennesker skal gøre hvad de finder bedst. På trods af individets frie ret.
  Noget tyder på, vi har for få umyndiggjorte uden stemmret her til lands. ALT for få.

  Kommentar by White knight — 10. juli 2019 @ 12:20

 34. Nordsjællands KrammeShariahPoliti tager konsekvensen af muhamedansk overherredømme samt brud på politiets volds- og våbenmonopol i Kongeriget Danmark.

  Nordsjællands Politikreds har besluttet af afholde afspadsering til efteråret. Det kan give længere sagsbehandling, lyder det.
  Hvis du bor i Nordsjælland og bliver udsat for eksempelvis tyveri eller vold i efteråret, skal du nok væbne dig med tålmodighed, hvis du venter på at høre fra politiet.

  Nordsjællands Politi har nemlig planlagt de såkaldte ”røde uger”, hvor de sender så mange som muligt på afspadsering.

  Borgerne kommer til at mærke det, hvis de har en forventning om at høre noget i for eksempel en voldssag og tyveri.
  Lars Jensen, formand for Nordsjællands Politiforening.
  – Der er tale om tre enkeltstående uger henover efteråret, hvor vi kører ned på et absolut minimum. Men det er ikke det akutte beredskab, der bliver berørt. Det er alt det bagom, såsom efterforskningen og anklagemyndigheden.

  – Det betyder, at der vil blive lagt ekstra tryk på de sager, som i forvejen er udsat for lange sagsbehandlingstider, siger Lars Jensen, som er formand for Nordsjællands Politiforening.

  Der er tale om ugerne 38, 42 og 46, oplyser han, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. juli 2019 @ 12:25

 35. Sidste mand lukker og slukker på Nordsjællands Politigård, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. juli 2019 @ 12:27

 36. >24 Michael Unna 07:07
  Han bliver buret inde i morgen. Se om sagen på Politico YT-kanalen
  -Og støt ham via tr.news.

  Kommentar by Nielsen — 10. juli 2019 @ 17:42

 37. Ændre navnet på ghettoen, rive boliger ned, udflytte beboere eller andet, så ændrer det ikke den kendsgerning at det som skal til er simpelthen at få de muhamedanske idiot-fanatikere smidt ud, helt ud af landet. Det gælder både forbryderne selv, såvel deres familie. Før bliver der ikke ro om det.
  Det der sker ved at udflytte sådanne barylere til andre bydele tjener inter andet formål end at gøre andre, ordentlige mennesker, i de pågældende områder u trygge. Hvem gavner det?, INGEN!.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 10. juli 2019 @ 20:23

 38. Ord betyder selvfølgelig noget, men den her idé med at man kan tale problemerne væk ved at bruge andre, og knap så negativt ladede ord er håbløst og en typisk venstreorienteret tankegang.

  En overvægtig kvinde bliver ikke mindre overvægtig ved at kalde hende for “en stor pige”…!

  Kommentar by na — 11. juli 2019 @ 07:57

 39. Ghetto – slumkvarter?

  Kommentar by Anonym — 11. juli 2019 @ 08:47

 40. At tro at ord kan ændre virkeligheden er klassisk okkultisme. Virkeligheden ændre sproget ikke omvendt fordi sprog altid er designet til at beskrive dette. Dog ikke for venstrefløjens okkultister, her bruges sproget til at dække over virkeligheden. Og jo mere glat det går med løgne historierne for en okkultist, jo mere vil de gøre mere af det samme. Dette stopper først når okkultisten bliver dræbt af sine egne løgne, hvilket i denne sammenhæng er kollapset af vestens civilisation. Desværre leve okkultisme og parasit-isme hånd i hånd, hvilket hvor tids “ateistiske”(kvasi-religiøse) venstrefløj beviser ud over enhver tvivl. Rent faktisk tæller tydeliggørelsen af dette bevis som venstrefløjens eneste “gode” gerning.

  Kommentar by Hvideplov — 11. juli 2019 @ 11:07

 41. Ændring af sprog og benævnelser er en bevist politisk handling. Desværre bliver der lagt uforholdsmæssigt meget vægt på indpakningen af budskabet. Det ændre bare ikke ved at de fleste kvier sig ved at bo op og ned af “kognitive udfordrede og kriminalitetstruede”=idioter og forbrydere.

  Kommentar by FrafaldenModerat — 11. juli 2019 @ 17:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper