4. august 2019

Mindelund for nedstyrtet RAF-bombefly, Gals Klint, 4. august 2019: ‘Ikke for sig selv, men for sit land’

Forleden fik en Facebook-ven slettet en opdatering, fordi budskabet ‘Defend Europe’ indgik. Danmark er spækket med minder fra en ikke så fjern fortid, hvor det at forsvare det bestående, ikke blev set som noget reaktionært højreradikalt. Tryk avler modtryk, og jeg glæder mig som et lille barn til modreaktionen. Herunder nogle mobilbilleder fra Gals Klint på Hindsgavl, tæt på Den Gamle Lillebæltsbro. Bemærk eskadrillens våbenskjold på nederste foto: ‘Non sibi sed patriae’ (‘Ikke for sig selv, men for sit land’).

(Mindelunden, Gals Klint, Hindsgavl, 4. august 2019; NB: Mobilfotos)

“Stirling-bombeflyet fra RAF’s 15. Squadron (motto: Aim Sure), der havde været på et mineudlægningstogt til Øresund, blev under missionens udførelse ramt af antiluftskyts, og blev på hjemvejen yderligere ramt af antiluftskytset ved Lillebæltsbroen og styrtede ned i plantagen ved Galsklint. …

De syv omkomne besætningsmedlemmer blev begravet på Assistenskirkegården i Odense den 21. maj 1942. Stirling-flyet bar navnet Mac Robert’s Reply. – Det var doneret til RAF af den skotske enke Lady Rachel Markham Mac Robert 29. august 1941 til minde om hendes tre sønner, der var blevet dræbt ved flystyrt – en før krigen og to i RAF under krigen.” (Airmen.dk)

“Flyvemaskinen, der i Gaar Nat styrtede ned ved Galsklint. Nedenstaaende Meddelelse gengives paany, da den kun fandtes i en Del af Oplaget i Gaar: Natten til i Gaar kom en stor engelsk Bombemaskine, der havde været i Følge med andre, strygende i ret lav Højde henover Hustagene i Middelfart. Fra Flakbatterierne blev kraftig Ild sat ind, og det endte med, at den store Maskine blev skudt i Brand. Den styrtede ned i en Skov i Nærheden af Galsklint. Ved Nedstyrtningen lød der et vældigt Brag som ved Eksplosion af en Bombe. Ilden fra den brændende Maskine antændte den tørre Skovbund, hvorfra Flammerne bredte sig til Træerne. Et Flammeskær lyste en Overgang saa stærkt, at det paa den anden Side Bæltet i Snoghøj forvandlede Nat til Dag. Den nedstyrtede Maskines Besætning udgjorde 7-8 Mand, hvoraf kun en reddede Livet. Denne, der blev lettere saaret, blev kort efter Nedstyrtningen taget til Fange og ført til Fredericia. Baade Brandvæsenet fra Middelfart og Falcks Redningskorps ankom hurtigt til Nedstyrtningsstedet, men som Følge af eksploderende Maskingeværprojektiler maatte man færdes med yderste Forsigtighed. Omsider lykkedes det dog at faa Ilden slukket, men da var der brændt henved en Td. Land af Skoven.” (Fredericia Dagblad, 19. maj 1942)

Oploadet Kl. 14:53 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/103232/trackback

21 Comments »

 1. Det virker meget dansk at skyde de allieredes fly ned.. Dagen efter udleverede de vel nogle modstandsfolk til tyskerne.

  Kommentar by Per — 4. august 2019 @ 15:00

 2. ALT HVAD I FÅR SÅKALDT SLETTET, FORANLEDIGES AF DEN SÅKALDTE VENSTREFLØJ, DVS SAMTLIGE SAMMENSMELTEDE REGERINGER OG VIRKSOMHEDER I HELE VERDEN OG ALT HVAD I BEHØVER ER AT REJSE JER OG UDRYDDE HELE FLOKKEN AF VIRKSOMHEDSLEDERE OG OFFENTLIGT ANSATTE LEDERE, REJS JER ALLE PÅ EN GANG OG NEDSLAGT HELE DEN OFFENTLIGE SEKTORS LEDELSE, POLITI MV SÅ GÅR DET HELE TILBAGE TIL EN NORMAL TILSTAND

  Kommentar by Cat Girl — 4. august 2019 @ 15:08

 3. Hvor har danskerne meget at takke englænderne og amerikanerne for.

  Karsten Valgsvindler Hønge’s påtænkte demonstration imod Trump er i den grad dobbeltmoralsk. Valgsvindler Hønge, kan ikke lide Trumps kvindesyn, men Hønge accepterer underligt nok udendørsmedister Kofods.

  Kommentar by centerpoint — 4. august 2019 @ 15:12

 4. Medierne er i oprør – JP: “Dyregrupper med tusindvis af medlemmer er uden varsel blevet deaktiveret af Facebook.”

  Men selvsamme er ligeglad med at forsvare ytringsfriheden for dem, der ønsker at bevare/forsvare det bestående. I det tilfælde er Facebook jo bare et privat firma, der må gøre, hvad de vil.

  Kommentar by traveler — 4. august 2019 @ 15:23

 5. Er der stadig nogen, der bruger Facebook :-?

  Kommentar by Lider af danskhed — 4. august 2019 @ 15:28

 6. Også dengang var der mange danske forrædere. Af hjertet tak til briterne, amerikanerne OG russerne for indsatsen mod nazisvinene under 2 VK! De millionvis af tabte unge mænd under den sidste store VK er ikke til at bære, men helte var de. Tyskersvinene, derimod, skulle have været holdt evigt nede med knyttet hånd og efterladt i armod og udenfor ethvert fællesskab. Den onde ånd, Tyskland, bliver jo ved med at kigge op af flasken og vil igen-igen undertrykke og ødelægge Europa. Den fede og rystende kansler tror jo, at hun er Fuhrerinn for De Forenede Nationer af Europa. Gid korthuset snart falder. .

  Kommentar by Kuffar — 4. august 2019 @ 15:29

 7. Hasle er da en muhamedansk perker ghetto.

  En storstilet politiaktion finder søndag eftermiddag sted i udkanten i Aarhus.

  Politiet har afspærret et større område omkring Hasle Centervej i byens nordvestlige udkant, hvor alle tilstedeværende bliver bedt om at trække væk.

  En pressefotograf på stedet oplyser til B.T.. at svært bevæbnede politifolk fra PETs aktionsstyrke ved 15-tiden er ankommet til stedet og er gået i position omkring en lejlighed i bebyggelsen, efter at lokale politifolk fra Østjyllands Politi i første omgang stod for afspærringen.

  Aktionsstyrken tilkaldes typisk, hvis der eksempelvis er tale om en gidselsituation eller en bevæbnet gerningsmand, der har forskanset sig. De specialtrænede politifolk indsættes også i tilfælde af terror, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 4. august 2019 @ 15:30

 8. 5 – nope! Har aldrig brugt fb og har advaret andre i årevis. Snart bør smartphone også udskiftes m en gammel klapmobil. Vidste I, at A@@le har installeret en masse smarte ting på jeres telefon, så når I siger bestemte ord, så optager den? Og hvis I løfter hånden, hvor i holder mobilen, hvis i fx råber hej til en ven, så optager den? Man kan godt slå mikrofonen fra, men jeg har mine tvivl om, at den ikke optager i virkeligheden. Så nogen overskriften på Berlingske avis udgave igår? Politiet bruger ansigtsgenkendelse. Det gør K@na og politistaten USA også!! Hvorfor tracker A@ple al vores gøren og laden, fotograferer os, bruger øje eller finger-genkendelse for at åbne mobilen!? Tænk over det, og tjek også lige firmaet Biohax i Sverige!!!! Ikke for sjov. . Bedst at se sandheder på tuben.

  Kommentar by Kuffar — 4. august 2019 @ 15:40

 9. Teksten bliver sikkert ændret af regime tilt “Han døde for troen på de universelle menneskerrettigheder” eller også bliver det fjernet om nogle år som man ser det i USA og Canada hvor historiske monomenter bliver fjernet.

  Kommentar by CCC — 4. august 2019 @ 16:39

 10. Det er virkeligt sørgeligt, såfremt man ikke længere helt problemløst kan udtrykke: “defend Europa”.
  Må man heller ikke længere mene, at Danmark skal forsvares?
  Mine egne holdninger og meninger om fædrelandet er skabt gennem et efterhånden langt liv, hvor jeg hele tiden har været mål for påvirkninger fra mange sider.
  Som et eksempel på værdier, som jeg lærte af den danske stat (da jeg aftjente min værnepligt), skal jeg her citere fra den udleverede lærebog:

  “Vor arv som danske.
  Vi er født danske. Fra vor barndom indsuger vi kærlighed til vort skønne fædreland. Gennem hele vort liv knyttes vi stadig inderligere til det danske folk, som trods hårde uvejrstider og modgang stedse har vidst at værne sin selvstændighed og frihed. Et folk, som trods sin lidenhed har hævdet sig i fredens gerning og vundet agtelse blandt de europæiske nationer. Vi er stolte af at være danske, og vi kan ikke uddrive danskheden af vort sind, og vi dør som danske. Og de få, som drager ud, forstår netop derved ofte, hvad de modtog som danske.”
  Ovenstående citat har sammen med mange andre input og oplevelser været med til at forme mit sæt af værdier.
  Ovenstående citat var også dengang ganske mainstream i det danske samfund. RAF´s 15. Squadrons ovenfor nævnte motto: “Ikke for sig selv, men for sit land” giver god mening for danskere med nationalt sindelag.
  Jeg er taknemlig for de allieredes fælles indsats under 2.Verdenskrig, og Danmark må gerne forsvares, og Europa såmænd også!

  Kommentar by Gunnar — 4. august 2019 @ 16:52

 11. Ved man hvad der blev af besætningsmedlemmet der overlevede og blev “taget til Fange og ført til Fredericia”?

  Kommentar by Henning Jensen — 4. august 2019 @ 17:01

 12. Kender i mottoet for

  Det er en tankevækkende fotælling og nok værd at mindes.

  Men hvorfor altid så melankolsk og dvælende ved fortiden og mere eller mindre konkrete og sande forurettelser. Kim Møllers ven er næppe blevet slettet for at skrive om at forsvare Europa, for dette er også et gennemgående tema i EU-dokumenter, omend de fleste af os nok synes, at der kommer alt for lidt ud af det. Tanken om forsvar er imidlertid legal nok

  Her i huset findes også en højt værdsat genstand med relation til et flyvåben med et latinsk motto. Hvilket skal ikke røbes, for måske kender nogle af jer de ord og drabelige våbenskjolde, som danske flybesætninger har kæmpet og kæmper under. Ellers tag et kik på netsiden om danske flyskjolde.

  http://www.flvskjolde.dk/

  Kommentar by Thomas — 4. august 2019 @ 17:48

 13. Endnu et sindssygt perkersvin i Bispehaven.

  Det var frygt for, at en 27-årig mand ville gøre skade på sin fireårige datter, der fik politiet til at rykke talstærkt til Bispehaven i det vestlige Aarhus.

  Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  De fik en anmeldelse klokken 11.56 om, at en 27-årig mand havde forskanset sig med datteren i en lejlighed på en af de øverste etager i en blok på Hasle Centervej i Bispehaven i det vestlige Aarhus.

  —Østjyllands Politi sendte flere patruljer til stedet for at få kontakt til den 27-årige mand, da der var frygt for, at han måske ville gøre skade på den 4-årige pige, skriver det og fortæller videre:

  —I forbindelse med aktionen blev de øvrige beboer i opgangen evakueret, da politiet ikke ville tage nogen chancer, inden man havde det fulde overblik over situationen. Der var dog på intet tidspunkt nogen fare for de øvrige beboere, skriver politiet, forbyd islam i Kongeriget Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 4. august 2019 @ 18:06

 14. Det er typisk for venstrefløjen, så snart det drejer sig om at forsvare vores frihed, så er det “højreekstreme kræfter” som står bag.( De ser spøgelser ved højlys dag). Uanset om det drejer sig om kampen imod islamiseringen eller kampen mod politiske strømninger som vil indføre det totale diktatur, kommunisme/nationalsocialisme.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 4. august 2019 @ 18:14

 15. Er der ikke mange psykopatiske perkersvin af muhamedansk tilsnit i Londonstan, der har en ækel perker som borgmester.

  En blot seks-årig dreng kæmper for sit liv efter et fald fra tiende etage i London. En 17-årig ung mand er blevet anholdt for drabsforsøg.

  Faldet skete ved museet Tate Modern i London.

  Ifølge det britiske politi er der intet, der tyder på, at den 6-årige og 17-årige kendte hinanden, forbyd islam i London og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 4. august 2019 @ 19:16

 16. -> Thomas

  “Kim Møllers ven er næppe blevet slettet for at skrive om at forsvare Europa, for dette er også et gennemgående tema i EU-dokumenter…”

  Blah blah blah. Det var en tegning af et par der kysser med teksten: ‘Make love & and Defend Europe’.

  Kommentar by Kim Møller — 4. august 2019 @ 20:11

 17. Hvorfor skrev du ikke det, Kim Møller? Det er da set mange gange før i mange lande. “Don’t they know how to make babies”, som en inder sagde under en af de kongresser, som dine venner har dækket til det yderste.

  Kommentar by Thomas — 4. august 2019 @ 20:22

 18. =

  Vi danskere har meget at takke de allierede for.

  Tyskerne havde lagt om omfattende planer for hvordan alle ikke-tyskere skulle udnyttes, bruges som slavearbejdere eller udryddes. Studér selv bøgerne om de sortbrune Hitler-socialister.

  Nu er führeren udskiftet med en führerinn. Det har dog ikke hjulpet. Tysk politik går stadig ud på at undertvinge resten af europa. Se black pigeon om Kalergi-planen og Marokko-pagten.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 4. august 2019 @ 21:27

 19. Men hvem var heltene?
  Dem, der drog til finland og hjalp i krigen imod rusland.
  Hjalp tyskland imod rusland.

  Kommentar by Anonym — 5. august 2019 @ 06:41

 20. Frihedskæmpere og sabotage betød tysk mod sabotage schallburg.
  Hvor meget har det kostet i penge for danmark og i liv ved mod sabotage.

  Kommentar by Anonym — 5. august 2019 @ 06:44

 21. ad 11.: Telegrafisten Sgt. Donald Jeff var den eneste overlevende fra RAF Stirling W7531, der blev skudt ned af tysk flak over Gals klint 18. maj 1942.
  Efter behandling for voldsomme kvæstelser på det tyske lazarett i Fredericia og Rendsburg, endte han i krigsfangelejren Stalag VIIIB Lambsdorf.

  Kommentar by E. D. Christensen — 5. august 2019 @ 14:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper