9. august 2019

ASH: “Debatten om ramadansangen er således et kig ind i en lettere barolo-omtåget højskoleudvalg…”

Anne Sophia Hermansen opridser Isam B’s islamiske identitet, og argumenterer imod Ramadan-hyldest i Højskolesangbogen. Velskrevet blogpost på Berlingske.dk – Hvad skal en fundamentalistisk muslim som Isam B i Højskolesangbogen?

“Et udvalg bestående af sikkert velmenende mennesker har i et anfald af selvgodhed tænkt, at det ville være lige i øjet at invitere Isam B ind i sangbogen på linje med Kingo og Blicher. Højskolesangbogen skal jo afspejle tiden, som det hedder, men hvilken tid?

Tja, en tid, hvor festspil dropper nationalsangen, ‘Den danske sang er en ung blond pige’ anses for krænkende, dannebrog ikke må hænges op i Folketingssalen, svømmeundervisning skal være kønsopdelt, gymnasier være hhv. hvide og brune, og børn helst ikke skal have frikadeller i børnehaven.

Hvor det tilsyneladende ikke er islam, der skal integreres ind i Danmark, men Danmark, der skal integreres ind i islam. Og hvor de folk, der protesterer mod Isam Bs ramadansang får at vide, at de må være i en identitetskrise.

Tværtimod. Det er netop dem, der forstår værdien af national identitet, som gør indsigelser. Dem, der er i en identitetskrise, er højskoleudvalget.

Man kan desuden undre sig over, hvad en fundamentalistisk muslim som Isam B egentlig vil i Højskolesangbogen. Værdimæssigt ligger han langt fra højskolens oprindelige idé, men det synes heller ikke at optage udvalget, som sjovt nok hverken har opfordret en jødisk, buddistisk eller asatro kunstner til at levere et bidrag.

Endelig kan man påpege det besynderlige i, at de selvsamme mennesker, der ikke længere kan udholde at lytte til Michael Jacksons musik efter ‘Leaving Neverland’, for han var jo en klam pædofil, har det helt fint med, at en fundamentalist, som hylder en barnebrud, burkaer og har udtrykt støtte til en terrormistænkt, skriver en sang til Højskolesangbogen. For det ene øjeblik kan værk og kunstner ikke adskilles, men det næste kan de godt.

Det må være forvirrede at rode rundt derinde i boblen, men Isam B har da ret i een ting, nemlig at sange kan være vinduer.

Debatten om ramadansangen er således et kig ind i en lettere barolo-omtåget højskoleudvalg, hvor man har glemt, hvem man selv er og er mere optaget af, hvor sød og politisk korrekt man fremstår.

(Salmedigteren Thomas Kingos kiste til venstre, Fraugde Kirke, 2019; Foto: Arkiv)

Oploadet Kl. 00:54 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/103369/trackback

15 Comments »

 1. Ethvert argument imod optagelsen af ‘Rama-lama-ding-dong’ i højskolesangbogen forsøges jo kvalt i fødslen med spørgsmålet, “Er man måske muslim?” Nej. “Jamen, så ved man ikke en skid om det(?)-Og så har jeg ikke flere kommentarer til det.”

  Hvorfor er der ikke lyst hoved der vender tæppebankerens retorik i luften og sender den tilbage, med spørgsmålet, “Er du kristen” Nej. “Jamen, så ved du ikke en skid om højskolesangbogen, og de kristne værdier den bygger på.”

  I øvrigt hæfter jeg mig ved at det er første gang, overhovedet, at jeg har set en radikal feminist som ASH tage stilling til, samt udtale sig om, noget der bare kommer i nærheden af emnet Islam, og så er jeg ovenikøbet enig med hende!
  Overraskelsernes tid er ikke helt forbi…eller blev den konsekvente tavshed fra køns-marxisterne bare alt for pinlig til sidst, Anne Sophie?

  Kommentar by Kimski — 9. august 2019 @ 06:03

 2. Vældig godt skrevet af Anne Sophie Hermansen. Lederne af vore kulturbærende institutioner, samfundsstøtterne, de som burde være åndelige fyrtårne, er blevet blinde og døve. De tumler forvirrede rundt i landskabet, uden retningssans og med roterende indre kompas. De agerer som fyrskibe, der med overrevet ankertov driver rundt uden kontrol.

  Kommentar by JC — 9. august 2019 @ 06:04

 3. Glimrende og præcis sammenfatning af A.S.H.
  Der i sit indhold ikke fremstår væsenforskelligt fra hvad allerede er fremført i disse spalter af UP’s skribenter.
  “Kære” forvirrede, omtågede og villedte højskoleudvalg:
  DET’ EN OMMER!!!!
  Og I kan tage pestspilsidioterne ved hånden og afsynge “Der er et yndigt land”.

  Kommentar by White knight — 9. august 2019 @ 07:08

 4. Isam B handler som en muslim skal gøre, og han hjælpes på vej af hjernedøde danskere. Målet er at undergrave det danske, som når de laver svømmehold udelukkende for indvandrerpiger i Skive.
  Kun en krig kan forhindre Danmark i at blive sharia-helvede.

  Kommentar by k.m. — 9. august 2019 @ 07:32

 5. ..Og fordrukne gangbang-borgmestre sygemelder sig selv så gavmildt de kan, mens de vellystigt pisser på enhver anstændighed, ligesom marxister i et sidste spasmegreb vil belorte Grundtvig med islamistisk brægeri..

  Og krigen kommer! Er i gæring, ingen tvivl om det.

  Kommentar by Hul igennem? — 9. august 2019 @ 08:21

 6. Isam B er en klappe perker der nu klapper tilbage

  Kommentar by redneck — 9. august 2019 @ 08:22

 7. Brun?

  Uanset hvad der dagligt skrives på denne blog, er store danske aviser fyldt med direkte og indirekte islamkritik. Morgenavisen Jyllands-Postens leder den 6. ds. omhandlede også ramadansangen til Højskoleangbogen og var særdeles skarp i tonen.

  “Selv siger Isam B, at sangbogen også skal afspejle »det brune Danmark«, men hverken islam eller ramadanen er jo en hudfarve, så hvad er det egentlig for en brun farve, vi taler om?

  Man kan tillige undre sig over, hvad Isam B egentlig vil i Højskolesangbogen. Som fundamentalistisk muslim, der holder af at skrive tekster med referencer til ubønhørlige koranvers, og som tidligere har nægtet at optræde på samme scene som en kvinde med blottede skuldre, synes han at stå ganske langt fra højskolen, ikke bare dens oprindelige idé, men nok så meget dens aktuelle praksis.”

  Kommentar by Thomas — 9. august 2019 @ 10:16

 8. https://www.document.dk/2019/08/07/hvad-hader-journalisterne-mest-danmark-eller-trump/

  Hvem er den idiot, og hvad fanden bilder han sig ind?

  Kommentar by Thomas — 9. august 2019 @ 10:37

 9. Endnu et tåbeligt forsøg på ” inklusion “. Det tåbelige består selvfølgelig i at islam IKKE lader sig inkludere i noget som helst andet end islam!

  islam er underkastelse – af ALT og ALLE. Der er ingen kompromisser, ingen blød mellemvej!

  Kommentar by Santor — 9. august 2019 @ 11:39

 10. Inva diskuterer ikke, debatterer ikke, kun taqiyya decepticon. Dette er en entydig sejr og infiltration, inva fejrer og fester i moskekassernerne..

  Kommentar by Gaflen — 9. august 2019 @ 14:16

 11. ASH skrev for år siden, at en flok indvandre drenge truede hende og hendes søn på en legeplads på Nørrebro, derfor flyttede hun. Siden har hun ændret syn med AEH. En godt indlæg i Berlingske idag. Jeg blev også overrasket, da jeg også anser hende for radikal.

  Kommentar by IES — 9. august 2019 @ 15:42

 12. ASH er typisk LA’er, og deri er der intet nyt.

  Nu er brikkerne på plads, og Kristian Jensen bliver gået på næste landsmøde.

  DF bliver aldrig mere et stort parti, Thulesen Dahl har været for provokerende med sit del og hersk spil, der aldrig havde en chance, for når sociaeldemokraterne bliver tilstrækkeligt islamkritiske, er der ikke mere tilbage for DF, der altid var et meget ensidigt og tyndt parti. Pia Kjærsgaard forstod at samarbejde, men Thulese Dahl satte hendes landvindinger over styr og var altid på lånt tid.

  Kommentar by Thomas — 9. august 2019 @ 18:41

 13. Thomas — 9. august 2019 @ 18:41:

  Hvorfor blive ved med at analysere på de gamle partier?
  ALLE genvalgt partier er infiltreret til randen af Venstre Radikale lobbyister.

  Lad os hellere fokusere på det benarbejde NB/Pernille Vermund allerede lægger for dagen på Borgen (se NBs Nyhedsbreve) og få det lagt frem/tydeliggjort;
  dels fordi MSM ikke vil informere om det og dels for klart at vise, at NB vitterligt arbejder ubønhørligt, for det som de blev valgt ind på, i strid modsætning til ALLE de andre partier.

  Kommentar by M.S. Carstens — 10. august 2019 @ 00:06

 14. M.S. Carstens. Det er de gamle partier, der sidder på mandaterne, og derfor giver det sig selv, at uanset hvad vi mener om dem, er vi nødt til at interessere os for, hvad de foretager sig.

  Jeg håber – men tror ikke – at Lars Løkke Rasmussen får tilbudt en stilling, der får ham til at forlade politik. Han har ganske åbenbart tabt gnisten til at samarbejder en ny blå blog, virker helt udbrændt af indbyrdes strid og kævl. I øvrigt har jeg aldrig brudt mig om ham, han har blæst på alt, hvad der havde med ideologi at gøre og derunder forsømt sit eget partis rødder.

  NB får intet at skulle have sagt, efterson Pernille Vermund har tabt sine muligheder på gulvet ved at stille et ultimatum, som Anders Samuelsen gjorde det. Dette påvirker nogle vælgere i positiv retning, fordi de opfatter det som en styrke, men Pia Kjærsgaard har givetvis ret, når hun siger, at man er nødt til at samarbejde for at opnå noget.Der skal mange kræfter og penge til at etablere et nyt parti, og det er al mulig ære værd, når der man som Pernille Vermund gør et oprigtigt forsøg. Jeg ønsker hende medvind men tror ikke, at hun får det på de betingelser, som hun foreløbigt har slået sig op på.

  Kommentar by Thomas — 10. august 2019 @ 11:40

 15. Så længe vindbæjtler i fjolsetinget respekteres for deres studehandler og ikke foragtes for deres kriminelle adfærd,har vi lang vej igen til et retssamfund alle kan have tillid til.

  Kommentar by Nielsen — 25. august 2019 @ 00:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper