24. december 2009

COP15 – diverse socialistiske ballademagere

COP15-topmødet er slut, og da det viste sig at lømmelpakken tog brodden af flerblokstrategien og den kreative brug af ‘civil ulydighed’ som begreb, så var adskillige venstreradikale i medierne for at beklage sin nød. Sociolog René Karpantschof var her der og alle vegne, hovedsageligt med kritik af lømmelpakken, og ledsagende accept af af Climate Justice Actions ‘konfrontative ikke-voldelige ulydighed’. Når Karpantschof i lange sætninger redegør for hvorledes lovpakken radikaliserer fredelige aktivister, så er det svært ikke at tænke på sortklædte voksenteenagere og slagordet “Politi-kontrol, skaber mere vold”.

(René Karpantschof; Berlingske Webtv, 18/12-09: Politiet bremsende demonstration)

Hovedparten af COP15-demonstrationer havde i lighed med Kirkeasyl et venstreradikalt bagland, og medierne var heller ikke denne gang sin opgave voksen. Demonstrerer man mod kapitalisme, for kommunisme, mod nationalstaten, så er man ikke bare ‘klima-aktivist’.

Blandt de mange anholdte, var adskillige kendte venstreradikale. Politiken refererede blandt andet den “30-årige medicinstuderende Rasmus Pinnerup”, som mente demokratiet var væk, og at han iøvrigt var blevet udsat for tortur. Rasmus Underbjerg Pinnerup er medlem af Enhedslisten, en af talsmændene for Kirkeasyl, og en af personerne bag Autonom Infoservice.

En anden anholdt ved samme begivenhed var RUC-studerende Helga Mathiassen, der kunne fortælle, at hun og hendes venner helt ‘umotiveret’ var blevet tilbageholdt. Hun er medlem af Enhedslisten, aktiv i Socialistisk Ungdomsfront, og når hun ikke lige besætter et universitet under parolen ‘Reclaim Your Education’, så kæmper hun for socialisme i Latinamerika. Live på TV2news i debat med Per Larsen, kunne hun ikke rigtigt finde ud af, at tage afstand fra stenkast mod politiet, og det siger sådan set alt. (Se evt. Jyllandsposten, TV2 Nyhederne).

Blandt Helga Mathiassens anholdte venner, var veninden Nina Liv Brøndum, som Punditokraterne har set nærmere på. Hun har et næsten enslydende generalieblad, og så klinger hendes klager om kold asfalt og “brud på menneskerettighederne” noget hult (Berlingske Tidende).

(Helga Mathiassen & militante venstreradikale i Projekt Antifa)

Flere fra det venstreradikale miljø i Århus var også tilstede, og blev anholdt ved samme lejlighed, herunder nogle stykker fra Århus BZ og Jyske Antifascister. På JP TV kunne man høre Jonas Gregersen forklare, at “det var en superfredelig demonstration”, og at politiet optrådte “supervoldeligt og superunødvendigt”.

(JP TV, 12/12-09: 257 aktivister frihedsberøvet)

Samme dag anvendte TV2news Philip Long Agerskov som sandhedsvidne, og netop løsladt fra det midlertidige fængsel på Retortvej, kunne han fortælle, at det var “sindsygt krænkende”, som demonstrant at få overtrådt sine menneskerettigheder. I næste måned skal han i retten, for sammen med tre andre, herunder tidligere dømte Lasse Poelmann, at have overfaldt en politisk modstander, der fotograferede et besat hus i Mejlgade.

En anden autonom fra smilets by, Esben Weile Kjær, en af initiativtagerne bag ‘Mejlgade for Mangfoldighed’, kunne dagligt berige Metroxpress’ mange læsere med korte kommentarer i sms-form (se her, s. 14). Socialismens overdrev er tydeligvis mainstream indenfor journalistikken.

Flere medier, herunder Jyllandsposten og TV2news gav spalteplads og taletid til Jesper Højeng Husted, en af de mange der blev anholdt under urolighederne ved Christiania. Han deltog efter eget udsagn “ikke i den store klima-demonstration”, men var blot på vej til koncert. Det kan sagtens være, men det er påfaldende så mange venstreekstremister der tilfældigvis kommer forbi når der er optræk til gadekamp.

(Jesper Husted & militante vensteradikale i Antifa)

Under samme begivenhed blev Mads Holscher brugt som sandhedsvidne på TV2news. Han fortalte om sin fredelige debataften, og intet om hans udenomsparlamentariske arbejde for Socialistisk Ungdomsfront, der blandt andet inkluderer husbesættelser og fysisk blokade af foredrag på Svendborg Bibliotek. Mads Holscher stiller iøvrigt op for Enhedslisten i Svendborg.

Ekstra Bladet kunne blandt andet fortælle, at en stakkels 66-årig kunstmaler ved navn Håkon ‘Julie’ Leonnartsson‘ blev tvunget til at sidde på jorden i timevis – “det var en overreaktion”, fortæller han. Junikredsen , der har godt styr på det socialistiske overdrev, genkender ham som Ann Feeneys mand. Feeney er medlem af det relativt ukendte Industrial Workers of The World, og en legende i kommunistiske kredse.

Tidligere Greenpeace-aktivist Tannie Nyboe, og eks-punkeren Stine Gry Jonassen fik masser af taletid i medierne, repræsenterende Climate Justice Action. Da de blev anholdt for at planlægge ulovligheder, gav TV2news taletid til Stine Gry Jonassens mor, Anne-Marie Nielsen, der bifaldte datterens ulovligheder. Samtidig blev forløbet kommenteret af anholdtes bror, Jesper Jonassen, der også er autonom, og blandt andet kendt for sit engagement i April08-initiativet til fordel for fristeder og ungdomshuse.

(Anne-Marie Nielsen; KPnetTV, 18/12-09)

Anne-Marie Nielsen stiller op for Enhedslisten i Helsingør, og er ligesom talspersonerne for CJA tæt forbundet med Enhedslistens radikale venstrefløj. Der være sig talsmanden Peter Saxtrup Nielsen, der er aktiv i Socialistisk Arbejderparti (del af Enhedslisten), og tidligere på året underviste unge revolutionære i “Marxistisk Grundskoling”.

(Peter Saxtrup Nielsen; KPnetTV, 16/12-09)

Stine Gry Jonassen var også aktiv i Kirkeasyl, og inden hun blev anholdt, kunne man blandt høre hende redegøre for kreativ anvendelse af lysstofrør fyldt med maling. Efter anholdelse blev Kamille Hjuler Kofod talskvinde. Hun er ikke kun politisk beslægtet med Kirkeasyls pæne ansigt udadtil – Jakob Hjuler Tamsmark.

Fra Climate Justice Action mere modne bagland, kan nævnes Bente Hasselund Andersen, en Noah-aktivist der enkelte gange stod frem som talsperson.

(Bente Hesselund Andersen, Climate Justice Action; BTtv, december 2009)

Før COP15 var Knud Vilby en hel del i medierne, men under COP15 var det autonome islæt altdominerende. Selvom Knud Vilby er tidligere formand for Mellemfolkeligt Samvirke, så har han gennem et langt liv tilhørt den yderste venstrefløj, og indgående beskrevet det af ham ønskede “store revolutionære systemskifte” (eks. fra Vindrosen, 1971/2).

(Knud Vilby, Climate Justice Action; TV-avisen, 19. oktober 20099)

Jeg har tidligere påpeget at Climate Justice Action benyttede sig af samme ladvogn som Kirkeasyl – en vogn der tidligere har været anvendt af forskellige autonome frontorganisationer. Den pågældende Fiat Ducato 14 er indregistreret af Solidaritetsforeningen Det Røde Egern, beliggende på Griffenfeldsgade 41 på Nørrebro. Samme adresse som Venstresocialisterne, Socialistisk Ungdomsfront, Rosa-fonden, Mellemamerika-komiteen og Internationalt Forum.

Rosa-fonden, der er opkaldt efter den polske kommunist Rosa Luxemburg, har tidligere haft co-adresse hos Den Økologiske Produktionsskole i Ravnsborggade, der deler adresse med Knud Foldschacks Logik & Co. Mellemamerika-komiteeen hed tidligere Nicaragua-komiteen, og kæmper ligesom Internationalt Forum for socialistiske revolutioner flere steder i Sydamerika.

/p>

Udover de ideologiske venstreradikale, så var der selvfølgelig også de sædvanlige ‘case-junkies’, og her var Greenpeace utvivlsomt den mest markante organisation. Flere aktivister herfra gav den i medierne som tilfældige demonstranter. Det gælder blandt andet Bjørn Rønhof og Jakob Hartmann. Sidstnævnte omtales som ‘civilingeniør’ i Ekstra Bladet, men det var måske værd at nævne, at han er tidligere kampagneleder for Greenpeace International.

Det lykkedes tre Greenpeace-aktivister, at komme uinviteret ind til dronningens gallamiddag, og selvom det umiddelbart kan virke harmløst, så kan den slags nemt få alvorlige og utilsigtede konsekvenser. Den ene af de tre var dansk-norske Nora Christiansen, der er gift med generalsekretæren for Greenpeace i Danmark, Mads Flarup Christensen. Han beklagede ikke episoden, men roste derimod ægtefællens ‘civil courage’. Kampagnechef for Greenpeace i Danmark Henrik Pedersen, har i flere medier erklæret at varetægtsfængslingen af de tre aktivister var “helt ude af proportioner” (Politiken). Den sang kommer vi nok til at høre igen.

Oploadet Kl. 00:48 af Kim Møller — Direkte link50 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/10361/trackback

50 Comments »

 1. Så er Kejser Xing-Xang Møller atter ude med riven efter retfærdighedens frontkæmpere. Først var Rasmus Pinnerup KP’er, nu er han pludselig indblandet i Autonom Infoservice, og du har åbenbart endnu ikke funde ud af at AIS er gået selvstændig. Mig bekendt er han ingen af delene. Kim, få styr på dine kilder. Din side blive mere og mere utroværdig for hver dag der går. Hilsen Perkeren med knohjernet.

  Kommentar by Racefremmed idiot — 24. december 2009 @ 01:20

 2. God redegørelse, for et relativt aktuelt og væsentligt problem vedrørende mediernes dækning af den slags begivenheder. Lidt OT har den kyndige Karpantschof i øvrigt en interessant artikel der sætter “aktivisternes” indsats under COP15 i et pessimistisk lys:

  http://www.modkraft.dk/spip.php?article12290

  Kommentar by Martin Rannje — 24. december 2009 @ 01:22

 3. Nødvendig artikel, fordi personerne får lov at optræde på tv, som ‘tilfældige uskyldige borgere’.

  Kommentar by Den spedalske — 24. december 2009 @ 02:44

 4. Tak, for oplysninger om AIS og hr. Pinnerup.
  Bliver infomationerne fundet valide og vægtige nok til ændringer i indholdet i materialeudsendelse vil der nok forekomme andre ytringer end de her i oplægget anvendte om pågældende i fremtiden.

  Læserne og hele offentligheden er naturligvis – her som andre steder- bedst tjent med størst mulig akuratesse i beskrivelser af organisationers og personers relationer.

  På læsernes og egne vegne- Peter Bcuh

  Kommentar by Peter Buch — 24. december 2009 @ 05:47

 5. Ligeså med strukturer.

  Kommentar by Peter Buch — 24. december 2009 @ 05:49

 6. Dybt bekymrende, mens DR og TV2 leger mikrofonholdere for venstrefløjen til den store guldmedalje, kommer dette udspil fra regeringspartiet Venstre’s Ellen Thrane Nørby:

  “Vi lægger op til, at DR skal have en professionel bestyrelse og tager de politiske medlemmer ud. Simpelthen for at undgå at vi får en diskussion om enkelte journalisters politiske holdning eller de enkelte programmer.”

  http://www.information.dk/telegram/219605

  Fru Trane har åbenbart ikke opdaget, at Venstre, de sidste 4 måneder, har stået til en kraftig tilbagegang i diverse meningsmålinger, en tilbagegang som utvivlsomt kan tilskrives den massive propaganda fra de socialistiske propagandastøjsendere. Måske V og K er ved at være trætte af regeringsmagten eller også evner de simpelthen ikke, at gennemskue rødfacisternes propaganda.

  Kommentar by Poul-Erik Jørgensen — 24. december 2009 @ 07:40

 7. I de vestlige økonomisk rige lande, er der – og har altid været- en vis procent mennesker, der vil redde verden. Med eller uden vold. Og statens opgave er så at holde dem nede, hvis de bliver for voldelige.

  Sådan var det også den gang, jeg var ung. ( Eller yngre som det hedder ) Men siden da er der løbet meget vand ud i sandet. Utopierne viste sig at føre til menneskemishandlere, og nu er der gået så lang tid, at disse erfaringer er ved at blive glemt. Eller snarere fortrængt.

  Kapitalisterne og borgerdyrene er igen ved at blive angrebspunktet, og det fæle kapitalsitiske system kvæler verden.

  Men man kan ikke stoppe globalismen, ( en økonomisk filosofi hvor kapitalen gennem spredning i verden skulle fortrænge fattigdommen.) selv om verdens lande – set under et – er blevet fattigere.

  Årsagerne er sin essens et resultat af, at kun ved at få en tilstrækkelig høj profit, vil der blive investeret kapital i en eller anden forretning. Tænk blot på krisen i sin tid i Asien, hvor regeringerne tilbød op til 25% forrentning. Hvilket naturligvis førte til kollaps.

  Men det fører ingen steder han at forlange social ansvarlighed af kapitalister og således fordele kapitalen til markeder i de forskellige lande, hvor den er mest nødvendig. I den forstand gælder den ganmle sætning stadigvæk: Kapitalen har intet fædreland. For den går hen, hvor der er mest profit. Så der er ingen løsning på det problem.

  Det samme med klimaet. De store fattige industrielle lande kan kun producere sig ud af fattigdommen og vil ikke indskrænke CO2 udledningen. Og de har ikke råd til filtrerering, da det er uøkonomisk. Derfor må den rige verden betale. Men det er ofte en dårlig ide, da de fattige lande samtidig har uansvarlige politikere og embedsmænd. Desforuden er det et spørgsmål om, hvor meget man kan tage af befolkningens kapital i de rige lande.

  Så der er sådan set heller ingen løsning her. Morale: Hvis der venter alvorlige katastrofer i fremtiden, så må vi vente med og se, hvad der så sker.
  God jul med dansk flæskesteg der ikke er halal slagtet.

  Kommentar by dommedag — 24. december 2009 @ 09:36

 8. Jeg kan med personligt kendskab i blandt venstre-orienterede marxister/stalinister (endda et par omtalt i indlægget), straks informere om at de er udmærket klar over de store antal mennesker der vil dø, som følge af deres politik skulle de få magt som de har agt. De mener at den vestlige verden har fortjent den lidelse som “socialismen” vil påføre den, de siger det sjældent åbent men det sker til diverse fester i mere lukkede forsamlinger efter et par øl og typisk noget hash.

  Kommentar by anonym i denne udtalelse — 24. december 2009 @ 11:12

 9. Super gennemgang af persongalleriet. Og hvis det er hvad #1 har at brokke sig over i en artikel med 10+ navne og forhold, så virker kommentaren snarere som en blåstempling end en kritik :-D

  Kommentar by LWB — 24. december 2009 @ 11:16

 10. @ Kim:

  Mener du at folks Facebook-aktiviteter (inkl. Facebook-venskaber) er legitime kæppe at slå folk oven i hovedet med? Hvordan ville du selv opleve det, hvis dit venskab med en dømt terror-sympatisør blev brugt mod dig? (…og jeg ved godt, at du ser anderledes på den sag, men jeg spørger til debat-taktikken, ikke til den fortærskede enkelt-sag).

  Jeg er Facebook-venner med en nazist, er det fair game at bruge den oplysning mod mig?

  Det virker som om at du “er i familie med” DF’s officielle politik for Facebook-venskaber: Som medlem må man ikke have tilknytning til de grupper, uanset sammenhængen. Det gælder også Facebook-venskaber og deltagelse i onlinedebatter. Vi accepterer det simpelthen ikke, siger Poul Lindholm.

  Så man må altså ikke deltage i debatter med eller være Facebook-venner med folk med de forkerte meninger. Den holdning holder ikke i 2010.

  Kommentar by WilliamJansen — 24. december 2009 @ 11:22

 11. Nårh ja, jeg glemte lige…
  Fuck de autonome!

  Kommentar by WilliamJansen — 24. december 2009 @ 11:23

 12. -> William

  Legitimt spørgsmål.

  Enkeltstående Facebook-venskaber er ikke noget i sig selv, og ikke noget man kan baseret noget videre på, hvis personen har 20+ venskaber – hvad alle har. Medlemskab af grupper er noget dybere, lidt mere et tilvalg, og kan derfor være relevant. Det vil jeg mene det er i det her tilfælde. Bruger iøvrigt kun de to illustrationer, fordi TV2 Jura truer mig med bål, brand og advokater.

  Generelt. Ligesom journalister ofte vil have venskaber alle vegne, så vil jeg også i kraft af bloggen havde et vidtforgrenet netværk. Jeg afviser kun folk i falsk navn eller kratluskere med tvivlsomt motiv, men melder mig ikke ind i grupper jeg ikke nogenlunde sympatiserer med. Føler du jeg bruger Shansen/Zølck-agtig logik, så konkretiser lige.

  Sålænge medierne reelt styres af venstrefløjen, forstår jeg fint Lindholms tankegang. Det gør det bare ikke mere fair for personerne det går ud over. Redox’ spin mod Damhave under kommunalvalgkampen starter med et foto af Damhaves nabos veninde, og sluttede tyve fotos senere med et foto af heilende skinhead. Den slags vil du aldrig se på Uriasposten, selvom jeg selvfølgelig ofte må gå på kompromis med den fremlagte dokumentation for ikke at kompromittere mine kilder.

  Kritik fra ‘Racefremmed idiot’ og det slæng bekymrer mig ikke. De er insidere og retter kommaer. Personligt rager det mig om Pinnerup nu kalder sig libertær socialist, sålænge foreningen vil samle “anarkistiske kollektivister, libertære marxister og kommunister og rådskommunister” i den nye forening. Hvis Daniel Carlsen brød ud af DNSB og dannede libertære nationalister i et forsøg på at samle nazister og det højreradikale overdrev, så ville jeg heller ikke godtage det libertære aspekt.

  Kommentar by Kim Møller — 24. december 2009 @ 11:34

 13. Hold da fest, Kim, jeg ved ikke hvor du får al den energi fra, men du imponere mig gang på gang med din vedholdenhed.

  Sikke et flot stykke arbejde. Når der engang er fred i EU og oprydningen har fundet sted får du såmænd nok et Ridderkors.

  Kommentar by Københavner — 24. december 2009 @ 11:59

 14. Fantastisk arbejde igen Kim – også til junikredsen.

  Men DNSB er nu medlem af den yderste venstrefløj. Ellers er både den yderste vestrefløj og højrefløj tilhængere af diktatur og planøkonomi, og så er der jo ingen modsætning.

  Kommentar by FriKapitalist — 24. december 2009 @ 12:38

 15. Ja, megen ros til Kim Møller for dokumentation. Håber Uriasposten fortsætter i samme gode spor i året og årene, der kommer. Tak, glædelig J, godt N og bedste hilsner!

  Kommentar by Crass Børsting — 24. december 2009 @ 13:42

 16. Kim Møller: Du angiver navnet forkert på klimaaktivisten Tannie Nyboe.

  Kommentar by Niels P. — 24. december 2009 @ 13:48

 17. -> Niels

  Jeg har set hende refereret som Tanja Nybroe, og troede egentligt Tannie var en omskrivning. Ved nærmere granskning kan jeg se Tannie må være det rigtige navn. Hermed rettet.

  Kommentar by Kim Møller — 24. december 2009 @ 13:56

 18. Kim Møller: Også hendes efternavn skal rettes. Hun hedder Nyboe og ikke Nybroe.

  Kommentar by Niels P. — 24. december 2009 @ 14:43

 19. Kvinden gik oprindeligt under “Tannie Nyboe”, men har også været refereret som Tanja Nybroe. Det kan være journalister der hører og refererer galt, eller det kan være bevidst desinformation.

  Kommentar by Henrik — 24. december 2009 @ 15:38

 20. TV-avisen: ”Den store ikke-voldelige demonstration”

  TV-avisen havde den 22. dec. 2009 kl. 18.30 følgende indslag i forbindelse med løsladelsen af Tannie Nyboe og Stine Gry Johansen. De blev anholdt ved klimademonstrationen den 16. dec., hvor politiet var på hårdt arbejde for at hindre aktivisterne at trænge frem til Bella Center. Politiet måtte erklære demonstrationen for opløst og anholdt 240 demonstranter:

  Studievært Morten Schnell Lauritzen:

  ”Og de 2 kvindelige talspersoner fra aktivistgruppen Climate Justice Action, Tannie Nyboe og Stine Gry Jonassen, blev i dag løsladt efter 6 dage i varetægtsfængsel. De 2 talskvinder blev i onsdags anholdt under den store ikke-voldelige demonstration der havde som mål at komme ind i Bella Center. Kvinderne er stadig sigtet for at opfordre andre til uro og for at organisere vold mod politiet. De to aktivister betegner fængslingerne som et brud på almindelige demokratiske principper.”

  Tannie Nyboe. Talsmand Climate Justice Action:

  ”Grunden til at man vælger os, er jo HELT klart for at sende et signal om at der ikke skal være plads til at folk ytrer sig. Altså, jeg synes at det er et kæmpe demokratisk problem vi står over for, når man vælge at gå efter de folk der tør stå frem i medierne og faktisk snakke om den førte politik og kritisere det der sker.”

  Da speakeren bruger ordene ”den store ikke-voldelige demonstration”, ses flokken af demonstranter marchere fredeligt fremad.

  God jul.

  Kommentar by Niels P. — 24. december 2009 @ 15:56

 21. Er der virkelig ikke krav om alsidighed i licensbetalte TV stationer ?

  Synspunkter fra venstre over midten til hojre skal da fordeles ligeligt. Eller hyr ?

  Kommentar by Janette Lund — 24. december 2009 @ 17:37

 22. “superfredelig demonstration”, og at politiet optrådte “supervoldeligt og superunødvendigt”……….

  ……mener en superdum og superutiltalende lømmel med en ring i næsen.

  Kommentar by marius — 24. december 2009 @ 21:49

 23. Godt indlæg. Tak for det.

  Kommentar by Tarzan — 24. december 2009 @ 23:11

 24. Tænk engang, at man skal konfronteres med den lille, væmmelige Vilby ENDNU ENGANG!

  Han, og mange andre som dengang i tidernes morgen trivilerede os andre til elendighed med deres socialistiske snak var jeg meget taknemmelig for ligesom var gledet ud af billedet.

  Og nu er han her sågu igen !

  Bare det ikke er et symptom på, at disse kanaljer, i samlet kor vender frygelig tilbage i den kommende tid .

  Kommentar by Vivi Andersen — 25. december 2009 @ 00:23

 25. OK og fair indlæg, så vidt jeg kan se.

  Kommentar by Scavenius — 25. december 2009 @ 00:52

 26. -> Niels P.

  Du har sgu ret, også med efternavnet. Selv Modkraft har stavet navnet forkert.

  Kommentar by Kim Møller — 25. december 2009 @ 00:52

 27. Indlægget burde sendes til medlemmerne af DRs bestyrelse, sammen med indlægget om Kirkeasyl i sin tid, men hvem kan finde deres e.mail adresser – de er åbenbart hemmelige?

  Kommentar by jonas — 25. december 2009 @ 01:34

 28. #27. Det ville være glimrende, især hvis de også læste det.
  Den små Fr. Ellen Trane Nørby V, som af uransalige grunde er en af DR’s vogtere og beskyttere,senest med forslag om at fratage DR den udefrakommende bestyrelse, burde også sætte sig lidt ind i disse sager.

  Kommentar by PB — 25. december 2009 @ 10:33

 29. Tillykke du har beskrevet at en række af de personer der blev uretmæssigt anholdt hører til på venstrefløjen. Men okay et tilhørsforhold til enhedslisten er vel grund nok til anholdelse i jeres verden. og siger ellers at i forsvarer de danske værdier

  Kommentar by Pelle Johansen — 25. december 2009 @ 11:36

 30. @ Janette Lund
  Her er et klip fra DR om public service kontrakten. Detr er ikke kontraktteksten, men dækker faktuelt korrekt det der ståpr.

  “Der skal i udbuddet tilstræbes kvalitet, alsidighed og mangfoldighed. Ved programlægningen skal der lægges afgørende vægt på hensynet til informations- og ytringsfriheden. Ved informationsformidlingen skal der lægges vægt på saglighed og upartiskhed.”

  Det er DR’s eneste forbindelse til licenspengene, og hånden på hjertet – opfylder de kontrakten? Naturligvis kan man bare lade være med at betale, og sige “fuck off” eller “farvel” når repræsentanten for DR ringen på døren. Jeg synes det ville være mere interessant hvis nogen stævnede DR for kontraktbrud. Hvor ville jeg dog gerne eje en stor pengetank….

  http://www.dr.dk/OmDR/Fakta%20om%20DR/Public%20Service/20060421140602.htm

  Kommentar by PeterK — 25. december 2009 @ 12:15

 31. @ Pelle Johansen

  “Tillykke du har beskrevet at en række af de personer der blev uretmæssigt anholdt hører til på venstrefløjen. Men okay et tilhørsforhold til enhedslisten er vel grund nok til anholdelse i jeres verden. og siger ellers at i forsvarer de danske værdier”.

  Selvopholdelsesdrift er en af de danske værdier. Enhedslisten repræsenterer hverken denne eller andre danske værdier, men prøver istedet at undergrave dem.

  Det at udpege og udgrænse venstreeksteme elementer bliver dermed et udslag af selvopholdelsesdriften.

  Kommentar by Henrik — 25. december 2009 @ 15:04

 32. > 29 Pelle Johansen: “Tillykke du har beskrevet at en række af de personer der blev uretmæssigt anholdt hører til på venstrefløjen…”

  Man man kun bruge udtrykket “uretmæssigt” korrekt, hvis man går ind for landets retsorden og har vilje til at overholde landets love og retter sig efter ordensmagten.

  Anholdelserne er efter alt at dømme, og forhåbentlig uden undtagelse, sket på et retmæssigt grundlag. Der er tale om anholdelser af personer der ikke overholder landets love og de anvisninger der kommer fra ordensmagten. Det er sørgeligt, men helt velkendt, at der i og omkring Enhedslisten er mange der ikke bakker op om demokratiet.

  En af de anholdte, talsmand for Climate Justice Action, Tannie Nyboe, har bl.a. i Jyske Vestkysten

  http://www.jv.dk/artikel/788641?image=4&articleid=788641

  givet klart udtryk for at vil bryde landets love. Hun blev varetægtsfængslet en uges tid, og politiet opretholder anklagerne.

  Tag og vågn op. Forsvar demokratiet og “de danske værdier” og glæd dig over at politiet fik stoppet de anti-demokratiske demonstranter.

  Kommentar by Anonym — 25. december 2009 @ 15:25

 33. Mon det nogensinde går op for venstrefløjen at det er deres skyld at u-lande og diktaturer netop befinder sig i den afskyelige situation, de gør?

  Mon de nogensinde fatter at de går nazister som Irans styre og mange afrikanske staters, ærinde?

  Mon de nogensinde fatter hvor naive og sindssyge de er, i deres salvelsesfulde hysteri over den utopi som socialismen er?

  Mon de nogensinde lærer at bære et ærligt ansvar nogensinde?- for sig selv og ikke påtaget- på andres vegne?

  Hvis denne verden er helvede, så er venstreradikale de små ulidelige og stupide djævle, som går og stikker os andre i røven med deres latterlige pap-gafler og i øvrigt gør sig fede på vores bekostning. Sikke en selvfeds-fest de holder… alt er jo nemt, når man lever på en løgn.

  Det er tid til djævleudrivelse i helvede…

  Kommentar by Marco Mekkerskij — 25. december 2009 @ 16:26

 34. > 32 – Det var mig der skrev indlægget.

  Kommentar by Niels P. — 25. december 2009 @ 16:41

 35. “En af de anholdte, talsmand for Climate Justice Action, Tannie Nyboe, har bl.a. i Jyske Vestkysten
  http://www.jv.dk/artikel/788641?image=4&articleid=788641
  givet klart udtryk for at vil bryde landets love.”
  – det er hun ikke alene om, det var det samme, vi hørte, før de samme kræfter ville stoppe et kraftværk …

  Kommentar by jonas — 26. december 2009 @ 00:02

 36. Jeres store problem her og årsagen til alle jeres tåbelige skriverier er at i ikke er med der hvor det rigtig sker. I er ikke i nogle fede fællesskaber hvor man handler sammen. Kort sagt i er skide misundelige og så trækker i jer introvert og bliver til en flok potentielle fassistiske ballademagere eller klima benægtere eller brunskjorter. Jeg har medlidenhed med jer, jeg ynker jer sørgelige mennesker

  Kommentar by BumBumbambo — 26. december 2009 @ 04:44

 37. @ Racefremmed idiot

  Dine trusler har ingen virkning.

  Kommentar by 3900 — 26. december 2009 @ 14:07

 38. @ BumBumbambo

  Tak for din omsorg. Fedt et du lige kunne løsrive dig fra dit fællesskab for at droppe en kommentar her. God jul og godt nytår, kære ven.

  Kommentar by 3900 — 26. december 2009 @ 14:16

 39. @:
  “flok potentielle fassistiske ballademagere eller klima benægtere”

  Tænk dig om Bumbum. Hvis du kan.

  CO2 Global Warming/Climate Change is failed science based on fraudulent data. Believing it is causing chaos, suffering and deaths. It’s past a joke. It’s deadly dangerous and is holding back the world economic recovery. It must be swept away.”

  (Astrophysicist Piers Corbyn)

  Kommentar by marius — 26. december 2009 @ 20:57

 40. Jeg synes ikke det er rimeligt at man først udnævner nogen til højre/venstreekstremist og derefter bruger dette prædikat som begrundelse for at fjerne deres demokratiske rettigheder. Men det er hvad der sker her. Det er jo ikke alle de omtalte “venstreekstremister” der er voldelige.

  Demonstrationsfriheden er lige så vigtig som ytringsfriheden. Den såkaldt lømmelpakke har skræmt fredelige folk fra at demonstrere, dvs. den har begrænset en af de vigtige borgerrettigheder. Det er i sig selv nok bevis på at den var forkert. Det er også misvisende og nedladende over for demonstranter at kalde dem alle sammen for lømler.

  Venstrefløjen bliver ikke så tit kritiseret for deres meninger, hvilket vel er grunden til at de især vil begrænse ytringsfriheden. Fortiden er det nemlig særlig de højreorienterede der har brug for ytringsfriheden, da de taler imod “mainstream”.

  Højrefløjen er til gengæld ikke så vant til at demonstrere (hvornår har man sidst set regeringspartierne i en demonstration?) – hvorfor de let og elegant har beskåret friheden for alle andre.

  De to fløjes værdikamp har altså ført til indskrænkning af friheden fra begge sider. Venstrefløjen har sørget for at vi skal være bange for at åbne munden og sige vor ærlige mening, og højrefløjen har sørget for at vi skal være bange for at gå på gaden.

  Jeg var kun til stede ved én af de store demonstrationer, nemlig lørdag den 12. december, muligvis Danmarks største demonstration siden 1985, og den var fuldstændig fredelig indtil politiet fandt på at anholde 1000 deltagere.

  Det er muligt der var planlagt ballade andre steder, men så må politiet lære at målrette deres indsats.

  Den rare hyggeonkel Per Larsen fra Københavns politi erkender at man indsatte politiskoleelever i forreste række, så de kunne lære at give tæv:

  “Chefpolitiinspektør Per Larsen mener ikke, det var forkert at sende unge politiaspiranter ind i forreste række. Tværtimod mener han, at aspiranterne har lært en masse af at holde aktivister væk fra Bella Center. – Der findes ingen bedre træning end virkeligheden. Det nytter ikke noget, at vi pakker dem ind i vat og bomuld. ”

  http://www.bt.dk/danmark/politi-elever-fik-lov-taeske-demonstranter

  Det er ligesom da man tidligere satte 1. års lægestuderende til at dissekere børnelig, så de kunne blive godt kyniske fra starten af.

  Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 26. december 2009 @ 23:04

 41. Øhm….Casper:

  “Demonstrationsfriheden er lige så vigtig som ytringsfriheden”.

  Næ. Uden ytringsfrihed kan du heller ikke demonstrere. Du kan sagtens ytre dig uden at marchere i flok i gaderne.

  “Den rare hyggeonkel Per Larsen fra Københavns politi erkender at man indsatte politiskoleelever i forreste række, så de kunne lære at give tæv”

  Jeg går ud fra, du ikke har belæg for din påstand i det citat du smider ind?

  Kommentar by Henrik — 26. december 2009 @ 23:22

 42. Underligt hvordan socialismen – især i de forkælede vestlige velfærdssamfund – har skiftet karakter.

  Fra at handle om at arbejde for fællesskabet, er det mest af alt blevet til noget hvor det mest af alt handler om at nasse på fællesskabet eller smadre det.

  Velfærdssamfundet er som julen. Man æder sig fed og bliver ugidelig og usund.

  Kommentar by Tolder — 27. december 2009 @ 01:44

 43. “Det lykkedes tre Greenpeace-aktivister, at komme uinviteret ind til dronningens gallamiddag, og selvom det umiddelbart kan virke harmløst, så kan den slags nemt få alvorlige og utilsigtede konsekvenser.” Utilsigtede og utilsigtede…? Af gode grunde kender vi ikke ordrerne til politiets skarpskytter og til de body-guards regeringscheferne helt sikkert havde med til Dronningens gallamiddag, men det er nok et rimeligt sikkert gæt at angribende terrorister med martyrbælter skal dræbes ved et øjeblikkeligt præcist skud til hovedet. De tre Greenpeace-aktivister viste sig efterfølgende ikke at være selvmordsbombere, men de løb – udover en risiko for deres eget liv – en stor risiko for at omkringstående kunne blive ramt af sikkerhedsfolkenes skud. Selvom man kunne ønske at de havde betalt den ultimative pris for deres naragtige stunt, var det, om ikke for andet så af hensyn til de omkringstående, godt det ikke skete synes jeg.

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 27. december 2009 @ 13:22

 44. Tak for den grundige dokumentation af noget persongalleriet i disse uhyggelige kredse. Man kunne ønske, de fik samme skæbne som de ulykkelige nordkoreanske flygtninge, som netop af de kinesiske myndigheder er blevet sendt tilbage til det endnu eksisterende marxistiske paradis!

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 27. december 2009 @ 13:33

 45. På samme måde som at folk herinde trækker Stalin- og Kim Jong-Il-kortet så snart en venstreorienteret viser sig, trækker de venstreorienterede nazikortet hvis man national udtrykker skepsis omkring indvandrere eller muslimer.

  Kim, hvis du siger at du er ligeglad med om Rasmus nu kalder sig libertær, så er du jo samtidig unægteligt ligeglad med begrebet kildekritik? Med andre ord beviser du over for samtlige læsere af denne blog, at du ikke bekymrer dig om de oplysninger du sender ud nu er ægte eller ej, blot de kan skade eller udstille venstrefløjen?

  Jeg er da før stødt på en bog af Demos som jeg købte hos KP, hvor nogle navne var blevet overstreget med sort tusch, fordi det åbenbart ikke kunne bevises eller man fandt ud af at vedkommende ikke alligevel var aktiv i højrenational sammenhæng eller var blevet anført ved en fejl. Det viser da om noget at venstrefløjen bekymrer sig om validiteten i de informationer de sender ud.

  Og nej, jeg er ikke KP’er, men venstrefløjen er nødt til – til en vis grad – at samarbejde med autoritære kommunister for at stå stærkere og for ikke at blive splittet, ligesom højrefløjen jo er i forskellige grupper, der enten indbyrdes samarbejder eller bekæmper hinanden indadtil. SIAD/fleste af bloggerne på nettet (bl.a. Uriasposten), DF/DNF (og Junikredsen), DNSB, Vederfølner/White Pride.

  Kommentar by Racefremmed idiot — 27. januar 2010 @ 21:40

 46. […] Og så er jeg ikke engang dykket ned i kommentarerne – og det gider jeg egentlig heller ikke. Link og […]

  Pingback by Poetens Vrede » Blogarkiv » Jeg er ikke Kim Møller — 7. februar 2010 @ 11:56

 47. […] studier af den radikale venstrefløj og dens udløbere i eksempelvis Kirkeasyl-grupperingerne eller Climate Justice Action er dette særdeles dygtigt gjort og meget overbevisende – blandt andet med billeder af hvem der […]

  Pingback by Whitebergs noter » Blog Archive » Kim Møller overfaldet — 17. februar 2010 @ 15:34

 48. […] sin egen personlige betydning. Under klimatopmødets uroligheder i december blev han tværtimod fotograferet i klassisk alfahan-positur, omgivet af unge […]

  Pingback by Venstrefløj forsvarer tæskehold « Junikredsen — 25. marts 2010 @ 06:21

 49. […] Night White Pride?, Junikredsen. COP15 – diverse socialistiske ballademagere, […]

  Pingback by Kendt DNSB-medlem overfaldet i Århus « Junikredsen — 2. maj 2010 @ 10:37

 50. […] med urolighederne under klimatopmødet i København, blev Philip Agerskov i december 2009 præventivt anholdt. Han har tillige søgt omgang med Anima, en rabiat ”dyrerettighedsgruppe” stiftet af den dømte […]

  Pingback by Philip Agerskov og Mikkel Kvarning dømt for vold « Junikredsen — 28. november 2010 @ 05:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper