22. august 2019

Anders Krab-Johansen: “De borgerlige har tabt dannelsen i kirken, skolerne og højskolerne.”

Ikke ny viden, men et ganske fint oprids. Kommentar af Anders Krab-Johansen i Berlingske – Kirken er tabt, højskolerne er tabt, folkeskolerne er tabt – de røde overtager dannelsen.

“Jeg er vokset op som søn af en præst og en lærer. … Der var masser af lilla bleer og akustisk guitar dengang, det var trods alt 1970erne. Men præsterne var ofte borgerlige, lærerne var sjældent politiske ekstremister, og de liberale huserede på højskolerne. Venstrefløjens dominans var isoleret til en lilleskole og i fagbevægelsen.

Billedet er karikeret, men dannelsen foregik blandt folk, der havde bred politisk forankring. Sådan er det ikke længere. Til min gru har jeg gennemgået meningsmålinger, som viser, at Folketinget ville have blodrødt flertal bestående af Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet og de Radikale, hvis det kun var præster, lærere og højskolelærere, som stemte. Blandt højskolelærere stemmer omtrent 90 procent på rød blok, blandt lærerne er det 84 procent, og hos præsterne er det to tredjedele. Den borgerlige fløj er reduceret til politiske statister. Det er usundt.

De borgerlige har tabt dannelsen i kirken, skolerne og højskolerne. Derfor taber det konservative og liberale tankegods også i civilsamfundet, hvor interesseorganisationer som Danmarks Naturfredningsforening og Red Barnet nu ledes af de tidligere folketingsmedlemmer fra Enhedslisten Maria Reumert Gjerding og Johanne Schmidt-Nielsen.”

(Johanne Schmidt-Nielsen, Red Barnet, tidl. Socialistisk Ungdomsfront og Enhedslisten; Foto: FB)

“I praksis har vi konservative kun bloggen, læserbrevet og de sociale medier tilbage, som ovenikøbet styres af californiske censurhipstere. Alle andre fora – sandelig også radioen – er domineret af venstreliberale, postmodernister, dekonstuktivister, kønsneutralister eller slet og ret socialister. … Under mangfoldighedens faner vokser homogeniseringen frem. (Mikael Jalving, 21. august 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/103688/trackback

17 Comments »

 1. Så sandt. De lokkende globale penge og monstret, diktaturet eu, fik blå til at glemme dyder og disciplin, det har inva ikke..

  Kommentar by Gaflen — 22. august 2019 @ 00:51

 2. Det er et faktum at alle institutioner der er inficeret af rød, er ubrugelige, utroværdige, spild. Fake. Ingen men..

  Kommentar by Gaflen — 22. august 2019 @ 00:55

 3. Efterhånden står man uden forklaringskraft over for vanviddet. Det er indlysende at vejen leder til helvede men alligevel er højre som venstre på vej ad den med stadig mere beslutsomhed. Det er dødsdrift så det vil noget og samtidigt uendeligt sørgeligt at betragte.
  Jeg tror jeg vil høre lidt Leonard Cohen for en gangs skyld.

  Kommentar by River — 22. august 2019 @ 03:14

 4. Hvor ER hun “smuk”(HA!) – men hør; hvor blev bollehåret af Stalin-Nielsen?
  Er det fordi, det ikke længere kan bruges til, at score stemmer med, hos mandlige vælgere af alle køn, der stemte med det lille hoved?
  – Resten lyder gruopvækkende.

  Kommentar by White knight — 22. august 2019 @ 04:42

 5. Jamen, går venstrefløjen, journalister og pædagoger ikke ind for diversitet eller er det kun når de taler om folks farver, som de racister de er, det gælder?

  Kommentar by Santor — 22. august 2019 @ 06:17

 6. Det billede kunne godt have været en del mindre….jeg sidder lige og spiser morgenmad.

  Kommentar by kent — 22. august 2019 @ 06:39

 7. Jeg ved ikke om fru Schmidt-Nielsen selv er klar over, at hun er det perfekte dementi på den politik, hun ihærdigt har tjent som frontfigur? – Murermester villa i Valby, borgerlig karriere med pensionsordning (i henhold til den kapitalistiske idé om selvforsørgelse) – Det skulle ikke undre mig om det næste job bliver i Goldman Sachs med adgang til privat jet!?

  Kommentar by T. Flodur — 22. august 2019 @ 07:47

 8. .

  En glimrende analyse af Krab-Johansen, og flot at Belgieren trykker den. Men det er vel også fordi de mener at de dansksindede nationalkonservative er besejret så definitivt, at man roligt kan vise dem lidt medlidenhed.

  Ja, kirken, folkeskolen, højskolerne og de videregående uddannelser er jo i vidt omfang overtaget af feminister og kommunister. En “naturlig” følge af kvindernes indtogsmarch. De fik stemmeret, og lige siden er samfundet blevet mere og mere feminiseret, svækket og pladderhumanistisk. I Berlin, Paris, London og Malmø osv. demonstreres det dagligt hvad vi har i vente.

  Med mylderet af feminister og feminiserede mænd i politik, råd og styrelser etc. er Europa blevet forsvarsløst. Se vores nye regering med ministre som Mette Socialfidus, Joy Mogensen, Rosenkrantz Theil og den blanke forsvarsminister. Her lades alt håb ude.

  Kommentar by TP — 22. august 2019 @ 08:20

 9. Og en ting til fru Schmidt-Nielsen – Du har været politisk aktiv på venstrefløjen i mindst 20 år – Den tilværelse du nu finder det for godt at demonstrere, er i dyb modstrid med budskabet i din oprindelige kommunistiske agentvirksomhed – Det betyder vel, at du i dit tidligere politiske virke, koldt og kynisk, har fyldt folk med løgn – Indrømmer du, at du tog fejl. Får dine røvrendte tilhængere en undskyldning!?

  Kommentar by T. Flodur — 22. august 2019 @ 08:20

 10. #9

  Venstrefløjen elsker penge. De har dog formået at råbe & skrige sig til formue fremt for at arbejde.

  Kommentar by Jp — 22. august 2019 @ 09:15

 11. Engang blev Johanne Schmith Nielsen kaldt man hende “den smukke blaffer” så når man stoppede bilen kom alle tosserne frem fra grøften. Denne profeti holdte stik må man sige.

  Kommentar by Moth — 22. august 2019 @ 10:30

 12. Prøv at læs de skriftlige arbejder, familiens unge afleverer i skolen, det angivelige fag er næsten underordnet, geografi, historie, samfundsfag, whatever. Det ligner hver gang noget fra en traditionel partiskole i Moskva. Alle er igennem den samme mølle, jeg har set det med flere her. Børnene bliver først og fremmest uddannet til nye vælgere, hvor der ikke efterlades nogen tvivl om, hvem de skal stemme på om få år.

  Kommentar by AN — 22. august 2019 @ 10:38

 13. T.Flodur 08:20
  Den små Johanne har såmænd bare groet en hjerne, siden hun stoppede alt det pjat med, at være aktivistisk ungdommelig naiv and “all heart”(HA!)

  Kommentar by White knight — 22. august 2019 @ 12:04

 14. Fint og rigtig set af Anders Krab, men han undgår desværre helt den verden han selv repræsenterer nemlig medierne. Bare tænk på hvordan hans egen avis Berlingske har bevæget sig yderligere mod venstre siden bladet vippede den udmærkede Anne Libak og i stedet ansatte Mette Østergaard som chefredaktør. Hendes fortid som politisk redaktør på Politiken og chefredaktør på TV2-NEWS var åbenbart lige hvad Berlingske efterspurgte.

  Kommentar by bjarne binee — 22. august 2019 @ 14:38

 15. White knight — 22. august 12:04

  Groet en hjerne? – Jeg blive sgu lidt i tvivl White knight. Det jeg ser, er en kvinde som næsten udelukkende lader sig syre af impulser fra reptilhjernen – For fru Schmidt-Nielsen er aktiviteter i kortex vist en by i Rusland (inklusiv godt med permafrost)!?

  Kommentar by T. Flodur — 22. august 2019 @ 15:48

 16. Niks! De borgerlige har ikke tabt noget. De har bevidst ladet stå til. For de borgerlige er ikke mere borgerlige. De borgerlige er føderalister. De er optaget af Det Europæiske Projekt.

  Skolen er tvunget til at have en inklusions-politik, ligesom den er tvunget til at have en antimobbe-politik. Den inklusionspolitik kunne handle om at inkludere i den danske kultur, de danske skikke og traditioner, de danske værdier. Men de gamle partier – herunder de angiveligt borgerlige – undlader opportunistisk at se til, at det sker. Det passer kun føderalisterne alt for godt, at nationalbevidstheden visner bort.

  Danmark er ikke vigtigt for “de borgerlige”. EU er vigtigt.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 22. august 2019 @ 21:02

 17. T.Flodur 15:48
  Man kommer da i tvivl – det gør man.
  Det var nu også mest ment som en joke – og kommentar til udsagnet om at:
  “Hvis ikke man er socialist som ung – har man intet hjerte”
  “Er man stadig socialist som “gammel” – har man ingen HJERNE!”
  Hendes liv efter politik, har været een stor antitese.
  Men i sammenligning med “det”, der kom efter – er hun den rene amatør.
  Hendes successor(HA!) formår kunsten, at præke den blodrøde livstil – alt imens hun selv kører den kulsorte (livstil). Med ulighedsmaskinen: Forældrekøbslejlighed, stor ejerbolig midt i hovedstaden, samt en skosmag, der ville kunne ha’ gjort Imelda Marcos mere dybrød i hovedet af misundelse – end sålerne på hyklerindens mange højhælede.

  Kommentar by White knight — 22. august 2019 @ 21:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper