3. september 2019

Utryghed på danske togstationer: “Det er oftest andre passagerers opførsel, som skaber utryghed.”

Flere føler sig utrygge på danske togstationer, hvad typisk skyldes ‘andre passagerers opførsel’. Forbrugerrådet Tænk har undersøgt problematikken, og ser en løsning i seks faktorer, der modvirker ‘dårlig adfærd hos medpassagerer’: ‘Personale, Rengøring og vedligehold, Overblik, Lys, Plads, Kunst og farver’.

Flyt fokus, tal udenom, hold masken. En historie fra BT – Togstationer gør os utrygge: ‘Jeg frygter at blive overfalde.

“Når Camilla Bang har været på besøg hos kæresten, er det lettest for hende at runde Flintholm Station for at komme hjem til Grøndal Station. Men den rute har hun skrottet. Hun er bange.

‘Jeg kommer oftest hjem sent om aftenen, og der er Flintholm ikke noget rart sted at være. Det er forfærdelig utrygt,’ forklarer 60-årige Camilla Bang.

I stedet er hun begyndt at tage ind forbi Hovedbanegården, selvom det udløser ekstra rejsetid på omkring en halv time.

‘Problemet med Flintholm er, at man enten skal igennem en uhyggeligt mørk sti, når man skifter tog, eller et dunkelt parkanlæg. Man befinder sig i mørke, og jeg frygter faktisk at blive overfaldet,’ siger Camilla Bang.

… Det er oftest andre passagerers opførsel, som skaber utryghed.”

(Forbrugerrådet Tænk, 2019: Oplevelsen af tryghed kan få passagererne til at ændre adfærd)

“Seks faktorer er særligt vigtige for passagerernes oplevelse af tryghed på stationen. De 6 faktorer er: Personale, Rengøring og vedligehold, Overblik, Lys, Plads, Kunst og farver” (Forbrugerrådet Tænk, 2019)

Oploadet Kl. 08:26 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104060/trackback

41 Comments »

 1. Det vigtigste er stærk belysning og overvågningskameraer, samt tilladelse til peberspray eller endog håndvåben.

  Kommentar by Ole Madsen — 3. september 2019 @ 08:37

 2. På stationer med mange, der venter på et ankommende S-tog, frygter man et ‘muhammedaner skub’ bagfra, der sender én ned på skinnerne foran toget. Hold dig altid i baggrunden væk fra kanten af perronen! Bare et godt råd!

  Kommentar by A-mad — 3. september 2019 @ 08:55

 3. Både i Tjekkiet, Polen og mange andre lande, er der bevæbnede betjente på alle større stationer som en fast del af inventaret.

  Men vi bruger jo ikke Politi i Danmark.

  Kommentar by Fascist — 3. september 2019 @ 09:27

 4. Jeg synes altså de har ret, godt med belysning og godt med middelmådig socialdemokratisk kunst, så føler jeg mig helt tryg.

  Kommentar by Johnson — 3. september 2019 @ 09:27

 5. Kommentar by Ole Madsen — 3. september 2019 @ 08:37

  Nu har det været “testet” (indført) i over 20 år over alt i Danmark, herunder på alle stationer. Overvågningskameraer giver ikke mindre kriminalitet.

  Kommentar by Fascist — 3. september 2019 @ 09:28

 6. Jeg er så gammel at jeg tydeligt husker tiden hvor der altid sad en voksen mand (kontrollør) på hver perron – og man kom ikke ind uden en billet købt i den ligeledes bemandede stationsbygning. Og der var ingen, du ved hvem…, men der var tryghed.

  Kommentar by ino — 3. september 2019 @ 09:34

 7. Rettidig omhu. Naar staten konsekvent svigter befolkningens sikkerhed(de etniske danskeres i al fald), bliver det op til den enkelte at iagttage forholdsregler for egen sikkerhed. Paa alle niveau’er…

  Kommentar by krassisten — 3. september 2019 @ 09:37

 8. Ja jeg er sikker på at god socialistisk kunst, nok skal få alle indvandrebøllerne til momentant at opfører sig som små lam! Det skal også nok hjælpe hvis der er pænt rent.
  At tænke sig at Forbrugerrådet Tænk kan fostre sådan en gang naivt sludder.

  Kommentar by Den Nervøse — 3. september 2019 @ 09:45

 9. > Fascist 09:27

  Politiet?? Der som bekendt aldrig – som i aldrig – rykker ud til noget som helst, da citronhalvmånerne jo ikke spiser sig selv.

  Til emnet: Personligt bevæger jeg mig helst ikke ned på Nørreport S-togs station. For smal perron, perkere i massevis og fulde unge danskere, der i såkaldt kådhed skubber løs til andre.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. september 2019 @ 09:48

 10. Det hjælper at sætte kunst op. Så bruger de al deres energi på at smadre kunsten og så har de ikke overskud til at overfalde folk bagefter.

  Kommentar by Martin — 3. september 2019 @ 10:00

 11. .

  CHRISTIANSBORGS FORRÆDERI mod det danske folk står lysende klart for enhver der ikke er blind og døv.

  Der er de skub, overfald, stenkast, knivstik, skyderier, voldtægter, mordforsøg, mord, påsatte brande, svindelsager, tyverier, trusler, indbrud og vanvidskørsler man hører om. Oveni er der så alle de forbrydelser man ikke hører om. Mørketallet er stort.

  Lad os lige nu nøjes med at se på antallet af overfald. Skal vi gætte på ca. 2O pr. dag i hele landet. Det giver over 7OOO overfald pr. år. Og tallet er nok stigende. For dels fortsætter indvandringen, og i moskeerne radikaliseres flere og flere.

  Der er også de økonomiske omkostninger, der har ført til omfattende besparelser og nedskæringer når det gælder velfærd og sundhed til danskerne. Ifølge overlæger har de sundheds”reformer” og forringelser som V, K, DF, S, SF og R har stået for, betydet massevis af unødvendige lidelser og mange ekstra dødsfald på hospitalerne. Til skade for de syge og til sorg for de pårørende.

  DR og TV2 har den frækhed at påstå at kriminaliteten er faldende, og at velfærden og sundheden er stigende. Og de sidste 3-5 regeringer har fyldt os med løgn og sødsuppe-snak om indvandringens “berigelse” af Danmark.

  Christiansborg fører en stedfortræderkrig mod det danske folk, magen til den svenske politikere fører mod svenskerne.

  Kommentar by TP — 3. september 2019 @ 10:00

 12. Hvor stemmer man ikke anderledes? Ligger som man har redt.

  Kommentar by Moth — 3. september 2019 @ 10:07

 13. Dette indlæg retter sig ikke mod artiklen, men er en generel opfordring til “danskerne”!

  Hvis du stoler på regeringen, banken eller medierne, så skal du ikke læse videre. Alle tre er nemlig styret af den samme, ondskabsfulde kraft, også kendt som NWO, et hemmeligt internationalt netværk af rige og magtfulde sataner, der ønsker at dominere hele planeten – ja, du læste rigtigt – og de er godt på vej til at opnå deres mål. Hvilket jo betyder, at dig selv og dine kære børn enten bliver slaver for livet eller dør i krig eller anarki!

  Nå, men opfordringen går på at få oversat følgende artikel fra engelsk til dansk, som er een af de bedste, jeg har læst (og jeg har læst mange!) https://www.zerohedge.com/news/2019-09-02/guide-real-history-profit-world-domination

  Kommentar by spygate — 3. september 2019 @ 10:09

 14. Heureka! Mere lys, skraldespande og farvelade – det virker på perkere, som hvidløg på Dracula.

  Hvorfor har ingen set det noget før? Menneskeheden er sgu for dum….

  Kommentar by Margrethe — 3. september 2019 @ 10:54

 15. Fed idé. Kunst på togstationer fra statsstøttede kunstnere.

  Der er nogen der forstår at holde hjulene i gang.

  Kommentar by k.m. — 3. september 2019 @ 10:59

 16. .

  Det kan også være godt at læse Huntingtons bog “Civilisationernes Sammanstød” der handler om Vestens moralske forfald, om politiske tåbeligheder og udskejelser, og om hvordan barbarer fra Afrika og Mellemøsten kan opsluge hele Vesteuropa hvis der ikke er vilje til at forsvare landenes grænser og kulturelle værdier.

  Bogen “Syv år for PET” fortæller om at Christiansborgs indvandrings- og moske-politik er vejen til terror og gangstervælde samt nationalt og folkeligt selvmord.

  Se også Snaphanen og andre netaviser.

  Kommentar by TP — 3. september 2019 @ 11:01

 17. Ad spygate kl. 10:09. Det angivne link til en artikel om, at bankerne er roden til alt ondt, hører ikke hjemme i denne tråd.

  Kommentar by Ole Madsen — 3. september 2019 @ 11:04

 18. Som mimrekortbruger deler jeg den samme frygt som Camilla Bang. Jeg planlægger efterhånden automatisk mine ture således at jeg kommer frem, og hjem igen, i dagslysets timer.
  S-togstationer er meget utrygge steder efter mørkets frembrud, og det er mit indtryk at de fleste oplever det sådan. Og det skyldes hverken mangel på kunst eller rengøring osv., men mangel på bevæbnede vagter.
  Stationerne på strækningen København-Køge er direkte ubehagelige og uhyggelige når det er mørkt, og danskere klumper sig tydeligvis og klogt nok sammen både på stationerne og i S-togene.
  Vi er tæt på at der kun er eet godt råd at give: Bliv hjemme når det er mørkt.

  Kommentar by Henning Jensen — 3. september 2019 @ 11:10

 19. .

  PS: DSB i dag er langt, langt ringere end DSB var for år tilbage. Dengang var der en venlig betjening i togene, nu handler det om kæmpebøder til passagererne ved den mindste fejl. Man gider ikke hænge skilte uden på togene, så man kan se hvor de kører hen. Man kan ikke se om toget kører i den ene eller anden retning hvis man lige er kommet ned på perronen. Der fløjtes, og i samme sekund smækker dørene. Hvad fanden hjælper fløjteriet så for? Der er skærme der fortæller om afgangstider, men da der tit er forsinkelser, skaber tiderne ofte forvirring. Lydløse tog suser forbi perronerne med 1OO km/t uden at give signal forinden. Der er tiest intet personale man kan spørge. Automater og toiletter virker tit ikke. Kommer man i farten til at ramme en forkert stander med sit rejsekort, kan det koste 7OO kr. i bøde. Man kan komme ind i en kupé hvor alle er udlændinge med langt sort skæg. Alle tjenestemænd er fyret for at spare, og nu vil DSB til at være ejendoms-spekulant.

  Kommentar by TP — 3. september 2019 @ 11:24

 20. Gør som de Nye Borgerlige mener: udbyd til private men driften er staten.

  Kommentar by Moth — 3. september 2019 @ 11:42

 21. “Skift garderoben ud med Modest Fashion. Konvertér til islam. Gå med tørklæde. Gå kun ud i selskab med et mandligt familiemedlem. Investér i et kyskhedsbælte”

  Forbrugerådet Inshallah, v/ shariakonsulent Fatima Salim, 2039

  Kommentar by BE — 3. september 2019 @ 11:43

 22. dE LAVE REBUS PÅ FLINTHOLME, station først en lang labyrint og så du kommer på anden side

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 11:54

 23. .

  DOCUMENT.DK og Free Speech bringer også meget frem om den snigende besættelse af Danmark. Og om rædselstilstandene som breder sig i både Danmark og Sverige.

  Kommentar by TP — 3. september 2019 @ 11:58

 24. Vil gætte på, at da de lavede Flintholm St, så lavede de først en kæmpe stor tænketank til alle de tanker de skulle bruge til at bygge den, og det endelige design faldt så på den ene tanke chefingeniør Kashmir fra Pakistan havde fyldt ind i den kæmpe tænketank, og den var så forkert, som den tanke der er inde i tænketanken som regel er

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 12:02

 25. Flintholm st. ligger lige op ad flere forskellige sociale boligområder, bl.a. Solbjerg Have. I gamle dage dominerede de gamle, danske bumser. Men i dag er der en del unge arabere og somaliere i området.

  Kommentar by Danni Bajs — 3. september 2019 @ 12:18

 26. Løsningen må helt da klart være, at man allerede ved ankomsten til stationen bydes velkommen af en DSB ansat, der lige overrækker én et lille flag og et nuttet bimsedyr, sammen med et dybtfølt ‘held og lykke!’, mens Lennon’s ‘Imagine’ afspilles ad infinitum over højtalerne.

  Skærmene med afgangstider kunne så fremover spille en dobbeltrolle, hvor man med jævne mellemrum gentager kumbaya-litaniet, ‘de vil aldrig få held til at ændre os’, kun afbrudt af selve afgangstiderne.

  Nedgangen til selve perronerne kunne så være oplyst af hundredvis af små fyrfadslys, opstillet og vedligeholdt dagligt for den almene hygge og trygheds skyld.

  Og ind imellem annonceringen af indgående tog, kunne der så være forsikringer om, at ’skulle man mod forventning ende sine dage nede på skinnerne’, fordi en af “berigerne” simpelthen bare keder sig den dag, ‘jamen, så vil Statsministeriet skam se på sagen med dybeste alvor’.

  Det har jo vist sig uhyre effektivt ved alle de andre terrorhandlinger i Europa indtil nu, når befolkningerne lige skal dysses til ro før den næste kommer, så hvorfor dog ændre noget på en vinder formular?

  Kommentar by Kimski — 3. september 2019 @ 12:24

 27. Har aldrig kunne udstå den spytslikker, men er er god til at rage til sig selv og sin søster.

  Den tidligere leder af Liberal Alliance Anders Samuelsen er efter sit farvel til dansk politik gået solo som selvstændig konsulent.

  Han arbejder blandt andet for rigmanden Lars Seiers selskab Concordium, der arbejder med kryptovaluta, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 3. september 2019 @ 12:30

 28. 12:30 Næste gang vi har brug for at være liberale og illoyale, så finder vi bare Anders Samuelsen, og hans gode ven Lars Seier frem igen, eller også er det omvendt, men det er jo det samme, eller er det?

  Husk nu vi har RICO

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 12:52

 29. Kimski — @12:24
  Citat: “….mens Lennon’s ‘Imagine’ afspilles ad infinitum over højtalerne.”
  Var det ikke mere passende med den om døden der lokker den unge pige?
  Schubert og Claudius’ “Das Mädchen und der Tod”:

  Das Mädchen
  Vorüber! Ach, vorüber!
  Geh wilder Knochenmann!

  Der Tod
  Gib deine Hand, Du schön und zart Gebild!
  Sollst sanft in meinen Armen schlafen!
  https://www.youtube.com/watch?v=vKh4JsWvsPw

  Kommentar by Henning Jensen — 3. september 2019 @ 12:56

 30. Alle 6 punkter på deres liste er blevet misforstået på Flintholm

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 13:00

 31. 6 ud af 6 er 10 gange 10 = 100 – 100% forkert. Ligesom 10 gange 10 fejl = 100%

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 13:05

 32. Kommentar by Henning Jensen — 3. september 2019 @ 12:56.

  Enig, Henning, den passer meget bedre til lejligheden. Jeg kan allerede levende forestille mig hvordan de nervøse tics breder sig blandt pendlerne, hver gang de træder ind på stationen og musikken spiller.

  Kommentar by Kimski — 3. september 2019 @ 13:08

 33. De laver fejl på linien. Nu har de lavet en kæmpefejl, den allerstørste station, den allerstørste fejl. De træder ikke på deres egne linjer, de laver bare linjer, men kun fejlpunkter på linjen

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 13:13

 34. Nepotismen kender ingen grænser, når det kommer til fallerede, tidligere MFere fra Liberallende Arrogance. Fra1. september er det tidligere folketingsmedlem Laura Lindahl ansat som direktør i Dansk Facilities Management netværk, som er en forening, der samler driftsherrer, rådgivere og leverandører inden for Facilities Management-branchen i Danmark, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 3. september 2019 @ 13:21

 35. De har lavet anti-liste, listig antiliste, så de forøger utrygheden, antilistig liste

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 13:30

 36. Hvorfor fanden er hun stadig i landet?!?

  Det er retten i Aalborg, som nu har afsagt dom over en kvinde, som blev anmeldt for at være mødt op på Seminarieskolen i Aalborg iført niqab til sit barns første skoledag.

  Kvinden blev efterfølgende anmeldt af en borger, hvorefter Nordjyllands Politi indledte en efterforskning af sagen. Og for første gang er der sat konkrete tal på, hvad gentagelsestilfælde for eksempelvis at bære niqab skal takseres til.

  Det oplyser anklager Peter Rask ifølge Nordjyske Medier, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 3. september 2019 @ 13:32

 37. 13:32 Peter ikke helt rask? Anti-Rask??

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 13:34

 38. Den her står i en ren 10er på Den Åbne Muhamedanerskala.

  Mandag aften blev en 26-årig kvinde stukket for derefter at blive skubbet ud fra første sal i Kolding.

  Tre mænd er sigtet for drabsforsøg, og nu er der kommet en ny detajle frem.

  TV 2 skriver således tirsdag, at kvindens kun toårige barn var i lejligheden, da drabsforsøget fandt sted, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 3. september 2019 @ 13:38

 39. Kommentar by Carlo Di Napoli II — 3. september 2019 @ 13:38.

  Der var, igen-igen, tale om en eks-kæreste eller eks-mand, og to af hans medløbere.
  De er godt nok nogle voldsomt modige krigere, Allan’s Udvalgte, sådan kun at skulle stille op tre mand høj, for at klare en enkelt kvinde.

  Kommentar by Kimski — 3. september 2019 @ 14:00

 40. Der var en gang en ung mand, som var blevet voksen og ældre, som rejste ud til Vestegnen, og der mødte han en skingrende sindssyg kvinde af nordafrikansk oprindelse, som ikke kunne lide hjemløs, som ikke kunne lide kvinde, som råbe højt med sine børn og nogen kalde nogen for luder, og alle skrige og råbe og jeg hjælpe, selvom jeg ikke vil hjælpe og være ked af at det gik ud over manden, som var ked af det, men sådan var det den dag med den skøre kvinde, som slås mod den hjemløse mand

  Så tænkte den unge mand, hvad nu hvis jeg en dag kommer i situation, hvor der ikke er to sider imod hinanden, men to sider imod hinanden, som er med hinanden?

  Hvor man have skingrende skør kvinde, som også er hans etnicitet, og de skriger i togkupe, og jeg skal hjælpe, selvom jeg ikke vil hjælpe, med de der knive og skrige, men hvis jeg ikke hjælpe, det blot blive værre og værre, og det snart eksplodere ind i mig alligevel, og jeg får endnu flere problemer?

  Nu jeg i dilemma, ikke?

  dilemma substantiv, intetkøn
  BØJNING -et, -er, -erne
  UDTALE [diˈlεma] tip
  OPRINDELSE fra græsk dilemma ‘toleddet præmis’, af di- og lemma ’sætning, antagelse’
  Skjul Betydning
  Betydninger

  situation hvor man skal træffe et vanskeligt valg, typisk mellem to lige dårlige eller gode muligheder
  SE OGSÅ knibe
  ORD I NÆRHEDEN vanskelighed klemme1 suppedas gordisk knude hovedpine kattepine…vis mere
  EKSEMPLER et moralsk dilemmaikon for korpussøgning det evige dilemmaikon for korpussøgning
  Hun oplever et dilemma mellem at tage hensyn til sig selv og at tage hensyn til barnet fagb-fam.89a

  Kommentar by Cat Girl — 3. september 2019 @ 15:30

 41. Må også indrømme at jeg er yderst skeptisk når der bliver sagt eller skrevet “personpåkørsel på den og den station”.

  Man må da håbe at politiet og vores presse ikke skjuler noget for os!

  Kommentar by Santor — 3. september 2019 @ 18:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper