9. september 2019

Youtube shadowbanner Stram Kurs, statsmedier jubler:”Kanalens abonnementstæller går… baglæns.”

I seneste udgave af ‘Det vi taler om’ på Radio24syv, pointerede en af de faste gæster, eks-kommunisten Thomas Heurlin, at Youtube nu viste ansvar, og ikke mere ville hjælpe Rasmus Paludan og Stram Kurs. Det lød som en bevidst fordrejning af det faktuelle, og sandheden var, at streamingtjenesten havde ændret sin algoritme, så Stram Kurs ikke mere havde samme mulighed for trende som alle andre. Han var også blevet ‘demonetized’, så han i modsætning til youtubere der gør i madopskrifter eller andre, ikke kunne tjene penge på sin aktivisme.

Frederik Kulager er som dusin-journalist naturligvis helt på linje. Det er dog interessant at læse hvordan ellers tech-anarkistiske journalister forholder sig til højrefløjens pludselige succes – ikke ulig den kritik der ramte Facebook for manglende moderation, da mediebranchen opdagede, at mediet også gav taletid til folk der var imod masseindvandring. De udvalgte tekststykker herunder er sakset fra Zetland.dk, der har kørt med underskud siden 2012, men årligt modtager et større millionbeløb via statens mediestøtte – YouTube gjorde Paludan danmarkskendt. Her er, hvad der skete, da videoplatformen pludselig vendte ham ryggen.

Måske du har bemærket det: Der er stille omkring Rasmus Paludan. … Op til og under folketingsvalget blev Stram Kurs’ videoer set mellem 100.000 og over 400.000 gange om dagen ifølge analyseplatformen Socialblade. … til forskel fra hans velmagtsdage har kun én video, en, hvor Paludan er i ’sommerfugleterapi hos Hella Joof’ på Folkemødet, rundet 100.000 visninger.

Ser man på Stram Kurs-kanalens gennemsnitlige visninger om dagen, er det en skråt nedadgående kurve på analyseplatformen Socialblade, som har arkiveret al aktivitet på kanalen siden 2017. Fra at kunne trække et halvt Melodi Grand Prix-publikum om dagen, får Paludans videoer i dag mellem 10.000 og 40.000 visninger om dagen. Samme niveau, som da han begyndte som youtuber. Kanalens abonnementstæller går tilmed baglæns. Bunden er altså slået ud af kanalen.

Mens historien om Paludans storhed på YouTube er velkendt, er historien om hans fald – og årsagen bag – ubeskrevet. Det er ellers den måske mest spændende af de to. Det er historien om, hvordan YouTube efter anklager om at sprede had og radikalisere sine ofte unge seere med politisk ekstremt videoindhold forsøger at få kontrol over sin platform…

… I april blev Paludan dømt for at have udtalt sig racistisk – og for såkaldt propagandavirksomhed, da udtalelsen blev filmet og lagt på Stram Kurs’ kanal. … Omkring den periode forsvandt Paludan fra YouTube.

Hans kanal blev ikke lukket – den var stadig oppe og aktiv, men videoerne, Paludan lagde op, var ikke som tidligere at finde på hverken YouTubes startside eller ‘Hot lige nu’-listen, hvor hans videoer før havde været præsenteret side om side med musikvideoer og andet populært indhold. … Medmindre man i dag opsøger Paludans kanal eller abonnerer på den, er videoerne ude af syne.

Forklaringen er algoritmen bag YouTube. Over 7o procent af alt, vi ser på YouTube, er videoer, den har udvalgt for os ud fra en række parametre som antal visninger og kommentarer. Da over to milliarder mennesker ser YouTube på en måned, har algoritmen kolossal magt over, hvor så meget af klodens kollektive opmærksomhed rettes hen. I lang tid var det kilden til Rasmus Paludans videobårne succes og bidrog til stemningen af, at her var en politisk leder, som kunne få danskerne til skærmen, selv de unge og endda op til et folketingsvalg. Men hvad mange missede, var, at det var YouTube, der rettede vores opmærksomhed på Paludan.

(Stram Kurs på Socialblade, 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104170/trackback

23 Comments »

 1. Stem på Rasmus Paludan og Stram Kurs for Kongeriget Danmarks hvide fremtid og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 9. september 2019 @ 15:40

 2. Youtube er større trussel mod ytringsfrihed og dansk indenrigspolitik end Rusland, men vi sender militær til de baltiske lande for at “vise flaget”

  Kommentar by k. m. — 9. september 2019 @ 15:54

 3. Hizb ut-Tahrir Skandinaviens kanal og Kaldet til Islam fungerer stadig perfekt, kan jeg se. I mange muslimske lande er moskeer begyndt at lukke, fordi imamen nu kan tale til muslimerne direkte i hjemmet – hele døgnet.

  Kommentar by Fascist — 9. september 2019 @ 16:01

 4. YouTube gør sååååå meget mod ekstremisme.

  Søgning: “Jihad nasheed”
  https://www.youtube.com/results?search_query=jihad+nasheed

  Kommentar by Fascist — 9. september 2019 @ 16:04

 5. En anden “dansk” YouTuber, der har overgået Paludan:

  “Jihad nasheed – Ahmed Khattab
  Beautiful jihad nasheed. I support the dawah in Denmark.”

  6,883,005 views

  Kommentar by Fascist — 9. september 2019 @ 16:06

 6. Det er vildt hvordan kultur marxisterne bliver ved med at skøjte uden om emnet.

  Problemet er åbenbart ikke Islam og samfundsproblemerne der følger med, men Paludan og Youtube. Har i overvejet hvorfor der er så mange der ser hans videoer?!
  Men luk da bare en så populær debat ned, det skal nok ligge og ulme til senere.

  Én ting vi alle kan gøre. Installer adblock hvis du anvender Youtube.
  Er du på mobil så installer programmet ‘Youtube Vanced’ det tager 2 minutter og er gratis.

  På den måde: Du undgår alle reklamer, Youtube mister penge. Win fucking win.

  Kommentar by Realist — 9. september 2019 @ 16:20

 7. #6
  Ja det er fanme til grin!

  Kommentar by Realist — 9. september 2019 @ 16:21

 8. Hvis i virkelig er interesseret i hvad algoritmer kan bruges til så se dokumentaren The Great Hack.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 9. september 2019 @ 16:26

 9. Meget tyder på at Rasmus Paludan er “shadow banned”, hvis man er abonnent på hans kanal, så vises nye videoer ikke længere som foreslået indhold på forsiden.

  Da youtube, og Googles andre platforme, har den dominans som de nu engang har, så bør det afdækkes om de reelt har lovhjemmel til disse tiltag under grundlovens forbud mod censur.
  Det er muligvis en “privat platform”, men Stram Kurs er et politisk parti, og for at kommunikere (i fri konkurrence med andre partier) må de indrømmes samme adgang til de platforme hvor vælgerne er – andet et indblanding i den politiske proces og censur.

  Go’ for it Paludan! – evt. i forening med andre youtumere og politiske partier, der er blevet saboteret af Google (Youtube).

  Kommentar by Polka — 9. september 2019 @ 16:34

 10. Ambitionen og tankegangen må være at man ligesom kan fremme og sikre en fredelig og harmonisk politisk udvikling – ved at slå hårdt ned på konflikt og ufred på nettet. Det giver mening, hvis man ser internettet som en katalysator. Et sted hvor man kan piske en stemning op – som så fører til uønskede konsekvenser.

  Men internettet fungerer også som en ventil. Og det er ikke nødvendigvis en god idé at lægge låg på trykkogeren.

  Kommentar by BE — 9. september 2019 @ 16:42

 11. ‘Sargon of Akkad’, a.k.a. Carl Benjamin, valgte at takle de samme problemer på sin egen måde, og er nu genopstået som ‘The Thinkery’ andetsteds på YT, hvor hans seertal allerede nu er oppe på ca. halvdelen af den gamle kanal.

  Måske skulle Paludan forsøge sig med at gøre det samme, og så bare fortsætte med strategien, så længe det er nødvendigt?

  Desuden er ‘Streisand-effekten’ jo altså ikke noget man skal undervurdere, og kan vise sig uvurderlig for Stram Kurs.

  ‘Jo mere grebet strammes, jo flere mennesker smutter ud mellem fingrene’, er vel efterhånden en universel sandhed, som venstrefløjen tilsyneladende bare ikke er i stand til at lære.

  Kommentar by Kimski — 9. september 2019 @ 16:43

 12. Det er sådan youtube er i 2019, alt og alle der ligger til højre for enhedslisten bliver fjernet halvt og helt fra deres platform. Der er snak om nye love i usa som vil gøre op med facebook, twitter, og google/youtube’s digitale venstreradikale diktaturer, kryds fingre for at det bliver til noget. Men ifht stram kurs dukker deres videoer stadig op som normalt hvis man abbonerer på kanalen, så det vil jeg anbefale at gøre.

  Kommentar by Per — 9. september 2019 @ 17:34

 13. Uha uha uha – nu tør jeg da ikke stemme på Stram Kurs næste gang.

  Hvis youtube synes han er en værre en, så må jeg da hellere stemme på de radikale. Det er der bestemt ingen, der kan have noget imod. Ikke engang DR og Politiken.

  Kommentar by Bastardo — 9. september 2019 @ 17:38

 14. Med mindre der også skal opleves valgsvindel i Danmark (igen?), vælges Stram Kurs ind næste gang, lad det være en trøst nu og her.

  Kommentar by LarsB — 9. september 2019 @ 18:44

 15. Kim Møller skrev: “De udvalgte tekststykker herunder er sakset fra Zealand.dk …”

  Det hedder nu zetland.dk (med “t”), men det ændrer selvfølgelig ikke ved, at det er en progressiv anti-national sump …

  Kommentar by HN3 — 9. september 2019 @ 20:13

 16. Fascismen i fuldt flor…tillykke Danmark… med udfasningen af ytringsfriheden, forskelsbehandlingen og indførelsen af apartheid for dele af befolkningen, som man ikke kan lide!

  Farvel mit Danmark..du kommer nok aldrig tilbage som det du var engang…farvel!

  Kommentar by Black Watch — 9. september 2019 @ 21:41

 17. Hverken Youtube eller Facebook har monopol på anvendelse af de muligheder teknologien tilbyder. Deres monopolagtige stilling vil blive brudt på et tidspunkt. Især hvis de misbruger deres monopol til indføring af censur. Der må være andre muligheder for at udbrede videoer end Youtube.

  Kommentar by JC — 10. september 2019 @ 07:58

 18. Hvis man ikke synes om..
  https://www.bt.dk/politik/rasmus-paludan-det-kan-vaere-et-problem-at-folketinget-er-saa-dumme

  Kommentar by P — 10. september 2019 @ 08:47

 19. For lige at skære det ud i pap: Det er uintelligent at påstå, at det er Youtube, der “retter vores opmærksomhed mod Rasmus Paludan”, når vilkårene for at blive eksponeret er ens – altså automatisk fremmes af en eksisterende interesse.

  Youtube har nu givet Paludan et alvorligt handikap. De er ikke ophørt med at “føre kampagne” for ham, for det har de aldrig gjort.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. september 2019 @ 08:53

 20. “Den store opbakning til DF ved valget blev en øjenåbner”
  Det var måske en god ide lige at tjekke virkeligheden før men farer i blækhuset.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 10. september 2019 @ 14:00

 21. @Kommentar by JC — 10. september 2019 @ 07:58
  Så må du jo være stor fan af Margrethe Vestager der i årevis har kæmpet den kamp.
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2018-07-18-vestager-straffer-google-med-milliardboede

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 10. september 2019 @ 14:12

 22. Youtube er ejet af Google og er en forretning baseret på at kradse så mange penge i kassen som muligt.
  Der foretages konstant cost/benefit analyser og vurderingen er måske at den positive særbehandling Rasmus Paludan fik i starten ikke er indtjeningsoptimal mere.
  Han er ikke bannet eller udsat for begrænsninger m.h.t ytringsfrihed men er nu deltager på alm. vilkår.

  “Er egentlig ligeglad med, hvad fanden de tåber skændes om, men det er sgu egentlig meget sjovt at se på.”

  Det nok meget rammende og folk mister jo også efterhånden interessen for nuttede katte fald på halen klip

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 10. september 2019 @ 14:28

 23. […] eksempel på venstrefløjens blåøjede totalitarisme, idet den citerer en slags lovprisning af Youtubes manipulation med Rasmus Paludans seertal. Her ses ikke skyggen af refleksion over det betænkelige i bevidst at manipulere med masserne. I […]

  Pingback by Censurhipsterne og den emancipatoriske erkendelsesinteresse (Habermas) – Tankesite — 11. september 2019 @ 21:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper