10. september 2019

Henrik Dahl (LA): “Enhver hjemmel til at udøve magt… er fysisk begrænset til Danmarks territorium.”

Forleden dag hørte jeg et politisk magasin på Radio24syv. En kvinde forklarede, at der måtte nye former for beskatning til, nu hvor nationalstaten var ved at forsvinde. Det opsummerer fint dele af venstrefløjens holdning til det Danmark og danskerne – et skattebetalingsgrundlag – intet andet.

Endnu en god kommentar af Henrik Dahl (LA). Fra Berlingske.dk – Det nærmer sig fortrængning, hvis man tror, at konservative har patent på det nationale

“Der er opstået en uvilje over for det nationale, som jeg ærlig talt har svært ved at forstå. … Den magt, som regering, folketing og domstole tildeles, er meget betydelig. Men den standser ved grænsen, hvor blandt andet svensk og tysk magt afløser den danske.

Alene derfor er det noget pjat, at nogle danske politikere sætter spørgsmålstegn ved det nationale. Hans eller hendes magt er dansk magt og stopper ved grænsen. Ikke abstrakt magt, der går til den anden ende af universet. Det gælder, hvad enten den pågældende i øvrigt er socialist, liberal eller konservativ.

At en dansker vender ryggen til det nationale, kan man kalde flyvsk og abstrakt, men langt hen ad vejen er det vedkommendes egen sag. At en dansk politiker gør det, er til gengæld udtryk for en mangel på selvindsigt, der er betænkelig. Enhver hjemmel til at udøve magt stammer i sidste instans fra borgerne i staten Danmark og er fysisk begrænset til Danmarks territorium.

Sammenfatter man alt dette, må konklusionen blive, at det nærmer sig fortrængning og fornægtelse, hvis man tror, at det er konservative, der har patent på det nationale. Hvad enten man er socialist, socialdemokrat eller liberal, er man rundet af noget konkret og historisk og forankret i dette.

Derfor kan det aldrig blive magtmisbrug at have Dannebrog hængende i Folketinget. Det er blot en konstatering af noget, der burde være selvfølgeligt.

Oploadet Kl. 15:34 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104231/trackback

16 Comments »

 1. Så brug dog den danske magt til med vold eller truslen om vold til at indsamle muhamedanerne i Kongeriget Danmark og med våbenmagt at tvangsdeportere dem hjem til sandkassen i Muhamedanien, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. september 2019 @ 15:38

 2. Burde vi så ikke trække tropperne hjem fra mellemøsten og give midlerne til Jydske Brigade?

  Danske soldater optræder i dag i ørkenfarver… hvorfor ikke M84 dansk camouflage

  Kommentar by redneck — 10. september 2019 @ 15:39

 3. Henrik Dahl (LA) er den eneste fornuftige i det parti, hvis han var hovedrolle indehaver i LA så havde de ikke blødt så mange stemmer, men nepotisme og alt det andet smadrede partiet, synd for Henrik Dahl, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. september 2019 @ 15:47

 4. #3 Meget enig, men nu må vi jo se hvad partiet nye unge leder kan. Jeg spår dog, at HD inden næste valg er skiftet til NB.

  Kommentar by na — 10. september 2019 @ 15:55

 5. LOCAL EYES: Tirsdag omkring 14:15 startede en shiaislamisk demonstration på Dronnings Louises Bro. Den gik af Nørrebrogade for at hylde imamen Hussein.

  En chauffør på line 3A syntes åbenbart ikke, at det var ok, at vejen var spærret af de mange demonstranter, så han kørte bare.

  Og det skete selvom der var tre til fire fire sikkerhedsvagter foran bussen, som forsøgte at stoppe bussen.

  Vagterne blev tvunget til at løbe baglæns i høj fart for ikke at blive kørt ned.

  Situationen var langt fra ufarlig.

  Buschaufførens kommentar til episoden var blot: Skrub hjem med Jer.

  Nogle demonstranter på stedet vil gerne have chaufføren ud af bussen, men flere vagter maner til ro, og bussen kan efter nogle minutter køre væk via Fælledvej.

  Vores mand så intet politi på stedet til hjælpe demonstrationen gennem byen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. september 2019 @ 16:05

 6. At hylde deres kriminelle, voldelige, fucking forbilleder uden at slå hinanden ihjel kan de hjernedøde, voldelige sandniggere og hovedafskærende muhamedanere kraftedme heller ikke finde ud af:

  At least 31 people died and another 100 were wounded on Tuesday during the Shi’ite Muslim religious rituals of Ashura in Iraq’s southern holy city of Kerbala, in what an official at its Imam Hussein shrine described as a stampede, forbyd islam i verden.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. september 2019 @ 17:03

 7. Carlo 16:05

  Var Henrik Dahl passager i bussen?

  Kommentar by T. Flodur — 10. september 2019 @ 17:39

 8. Giv muslimen en enkelt billet til Undallslund Plantage ved Viborg.

  Kommentar by der Adler — 10. september 2019 @ 19:13

 9. Netop det der med Dannebrog pisser mig af. Alle partier burde stolt fremvise de Danske farver ved enhver given lejlighed.

  Kommentar by Santor — 10. september 2019 @ 19:46

 10. Det, Henrik Dahl skriver, er banalt. Utroligt, at man skal glæde sig over, at en borgerlig politiker mener det.

  Det passer jo heller ikke. Det er EU, som bestemmer lovgivningen i Danmark. Det seneste er de nye regler for afholdelse af ferie, som betyder, at mange får svært ved at afholde ferie sommeren 2020, med mindre man afstår fra at afholde ferie i det kommende halve år. Det er EU-lov. Faldet ned fra himlen.

  For en menig borger er det gådefuldt, hvordan de love bliver til. Det er ikke det danske folk eller folketing, som står bag.

  Det er et stort demokratisk problem, men der er ikke noget nyt i det, jeg skriver.

  Kommentar by np — 10. september 2019 @ 19:49

 11. Henrik Dahl skriver tit ret fornyftige indlæg. Han burde have mere magt i partiet. Forhåbentlig kan han påvirke Alex Vanopslagh, som nok stadig kan bringes ind på en fornuftig bane.

  Hvis DF og LA havde været lidt mere fleksible og havde bøjet sig mod hinanden, så havde de borgerlige nok stadig magten. DF skulle have accepteret topskattelettelser, og LA skulle have imødekommet DF’s ønsker til flygtningestramninger.

  Kommentar by JC — 10. september 2019 @ 20:03

 12. A, pro, pos. Dannebrog, har den nye folketings formand foreslået at EU flaget, også, skal pryde folketings salen, hvorfor dog det???!!!. Er Dannebrog ikke nok???. Vi er dog trods alt danskere.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 10. september 2019 @ 20:44

 13. .

  “Det Henrik Dahl skriver, er banalt”, fastslå “np” uden videre, 19.49.

  Er det som “np” skriver, ikke endnu mere banalt?

  Kommentar by TP — 10. september 2019 @ 22:33

 14. Ikke at forstå det kulturelle grundlag vores retmæssighedsopfattelse hviler på, gør uegnet til at træffe væsentlige beslutninger.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. september 2019 @ 08:40

 15. Hvad fanden i helvede laver den yderst fornuftige Henrik Dahl i det skabsradikale parti?

  Så forleden Christina Egelund i Debatten på DR2, og hun er en tro kopi af Zenia Stampe.

  Liberal Alliance = Radikale Venstre For Mænd

  Kommentar by Revisoren — 11. september 2019 @ 19:06

 16. LA er ligeså skabsradikalt som Uffe Elbæk er skabsbøsse

  Kommentar by Træt — 12. september 2019 @ 08:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper