10. september 2019

Overlæge om LGBTQIA+: “Ved flere psykiatriske lidelser er identitetsforstyrrelser et af symptomerne.”

“Kan vi ikke snart blive fri for al det gøgl”, siger Dansk Folkepartis Søren Espersen på Youtube, foranlediget af universitær leflen for LGBT-overdrevet. Modigt læserbrev af overlæge i psykiatri Laurits Laursen, direkte henvendt til foreningen Yngre Læger (YL), der deltog i årets Copenhagen Pride. Fra Ugeskrift for Læger – Hvorfor deltager Yngre Læger i prideparaden?

“Ved så helhjertet at omfavne prideparaden signalerer YL, at man ukritisk accepterer den ideologi, som repræsenteres af LGBTQIA+-bevægelsen. Q’et i bogstavrækken står for queer-bevægelsen, som mener, at køn udelukkende er en social konstruktion. Er det en ideologi, som YL abonnerer på?

Utallige undersøgelser viser store kønsforskelle angående en lang række psykiske og fysiske sygdomme. Kan YL få det til at harmonere med queer-bevægelsens overbevisning?

Har man gennemtænkt, hvilke sundhedsfaglige konsekvenser det vil få?

Hvis en biologisk mand, der opfatter sig som kvinde, ønsker indlæggelse på en gynækologisk afdeling for at få behandlet sin prostatakræft – hvordan vil YL forholde sig til det? …

Ved flere psykiatriske lidelser er identitetsforstyrrelser et af symptomerne. Herunder også forstyrrelse af seksuelle identitet. Må disse symptomer ikke længere indgå i den diagnostiske afklaring?

Som eksempel kan jeg nævne en psykiatrisk patient, jeg havde for en del år siden. Når vi ringede til ham, og han var på anden etage af sit hus, ville han betragtes som mand og tiltales ved sit mandlige navn. Når han blev ringet op og var på første etage af sit hus, ville han betragtes som kvinde og tiltales ved et kvindeligt navn.

Hvordan vil YL, at vi skal forholde os til en sådan patients kønsidentitet?”

(Søren Espersen på Youtube, 7. september 2019)

Oploadet Kl. 20:02 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104246/trackback

37 Comments »

 1. Hvis man fx. er en transkvinde (mand) der tager til undersøgelse for livmoderhalskræft … Så er er man psykisk syg.

  Kommentar by Realist — 10. september 2019 @ 20:11

 2. Har Søren Espersen og 24 syv aldrig hørt om Jordan Peterson? Han siger, hvad der er nødvendigt om det der. Espersen har jo ingen kompetent kritik

  Kommentar by BB — 10. september 2019 @ 20:12

 3. Mand er kvinde, kvinde er mand?!?!. Forvirringen er komplet!!!.
  I Sverige er man “hen”. Ligeså forvirrende!!.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 10. september 2019 @ 20:26

 4. @Allan Gorm Larsen: Det er ikke forvirrende. Det er genusteori – en fup videnskab, der dyrkes på universiteterne – og i Sverige.

  Kommentar by BB — 10. september 2019 @ 20:36

 5. Helga kunne ikke svare på meget…

  Kommentar by Johnson — 10. september 2019 @ 20:47

 6. I sidste ende kan alle de der lbqtifpkkkl´ere ikke komme udenom biologien. Det betyder noget om medicin/behandling bliver administreret til mænd eller kvinder. Man kun undre sig over at det tog så lang tid at nå frem til den erkendelse.

  Evolutionen går sin vante gang, hvad enten man kan lide det eller ej!

  Kommentar by Santor — 10. september 2019 @ 20:53

 7. Da Palle Juul Jensen var medicinaldirektør/chef for sundhedsstyrelsen, krævede nogle radikale typer, med Yvonne Herløw Andersen i spidsen, at diverse diagnoser skulle ændres, så de blev mere “korrekte”. Politikerne mente at de var klogere end lægerne. Palle Juul sagde nej til at adlyde, men lidt senere blev det alså virkelighed med politiske diagnoser. Man pålagde og gennemtvang altså politiske fup- og svindel-diagnoser.

  Det foregik i Danmark, og ikke i en sydamerikansk bananstat.

  Kommentar by TP — 10. september 2019 @ 21:06

 8. Psykiatri er jo meget dynamisk. Af ICD fremgår det, at sygelige symptomer der er kulturelt accepteret i et samfund, ikke kan medtages. Eksempelvis islam og kristendom. Der er derfor stor forskel på, om patienter udtrykker “Den stol i hjørnet er det største” eller “Allahu akbar”. Førstnævnte medfører en bæltefiksering – sidstnævnte en udskrivelse. Psykiatrien kæmpede i rigtig mange år for at vinde lægelig anerkendelse og blive et lægefag. De fik succes med det til sidst, men det er stadig bestridt af mange andre end psykiaterne selv, der typisk er de mobbede medicinstuderende med det laveste snit, der ikke kom ind på prestigespecialer som anæstesi og andre “rigtige” lægespecialer. Samfundet og lovgiverne har så accepteret dem og bevaret deres autorisation og anerkendelse, så man har en undskyldning for at fjerne de værste tosser fra gaderne.

  Kommentar by Fascist — 10. september 2019 @ 21:12

 9. NB.

  Homofili blev i øvrigt først fjernet fra ICD i 1994, så vidt jeg husker. Det fungerer ved at et udvalgt råd af læger og fagfolk ganske enkelt voterer ved simpel håndsrækning, om nogle symptomer er sygelige. Det danner så grundlag for, om andre psykiatere efterfølgende kan diagnostisere og i værste fald tvangstilbageholde og tvangsbehandle folk bagefter. Jep, det er det videnskabelige grundlag for psykiatriske diagnoser.

  Kommentar by Fascist — 10. september 2019 @ 21:15

 10. Kvinde med-Lem af queerbevægelsen :-)

  Kommentar by Michael Unna — 10. september 2019 @ 21:18

 11. PS:

  Det politiske initiativ gik ud på at bøsser, lesbiske, transvestitter og queers som lægerne i psykiatrien betragtede som psykisk forstyrrede/syge, skulle udnævnes til at være helt normale, eller ligefrem forbilleder. Et led i marxisternes bestræbelser på at nedbryde traditionelle værdier og få mere magt. Små minoriteter blev redskaber til at udskamme, underkue og manipulere majoriteten. I medierne får man det ofte til at se ud, som om bøsser osv. er mange flere end de faktisk er. Og normale mænd så skildres som sure patriarker, kvindeundertrykkere, familietyranner og ligusterfascister, mens familierne blev påstået være gammeldags, undertrykkende, åndeligt stillestående og pædagogisk set umulige…… mens husmødrene blev beskyldt for at være dumme, reaktionære og med falsk bevidsthed om deres egen fornedrelse….. ja, så var man jo undervejs med den røde familiepolitik som siden 1973-75 har splittet og opløst utallige familier, og har ødelagt tusinder af børns barndom. Plus at talrige forældre er blevet presset ud i forløb, der har forpestet og fattiggjort deres tilværelse gennem årtier.

  Det sidste nye er jo at de radikale har fået gennemført en lov som gør det muligt for pædofile at adoptere deres egne værgeløse ofre.

  Kommentar by TP — 10. september 2019 @ 21:43

 12. …og når normale mænd så skildres som…

  Kommentar by TP — 10. september 2019 @ 21:45

 13. Psykisk sygdom har mange udtryk. Det minder jeg tit mig selv om, når jeg ser diverse opmærksomhedssøgende individer. Psykisk sygdom er det, når det påvirker den sociale funktionsevne. Man skal ikke ret langt ned ad listen med lgtbq… før den sociale funktionsevne er påvirket.

  Kommentar by Michael — 10. september 2019 @ 22:16

 14. Personen, patienten i eksemplet der ønsker to forskellige tiltaler, skulle selvfølgelig først betale dobbelt sundhedsskat, før nogen behandling kan foretages.

  Kommentar by Peter Buch — 10. september 2019 @ 22:34

 15. Kønsidentitet? “Goddag, hvilken etage er du på?”

  Tak til overlæge i psykiatri Laurits Laursen for at afsløre at kønshykleriet nu også har inficeret Yngre Læger.

  Helt ubetaleligt når han fortæller om en patient, han havde engang, der var i ‘identitetskrise’ mildest talt: “Når vi ringede til ham, og han var på anden etage af sit hus, ville han betragtes som mand og tiltales ved sit mandlige navn. Når han blev ringet op og var på første etage af sit hus, ville han betragtes som kvinde og tiltales ved et kvindeligt navn.”

  Måske skal man blot altid bede de moderne kønsforstyrrede om at oplyse om, hvilken etage, der er på!:-)

  Læs bogen “Manden der forvekslede sin kone med en hat” af psykiateren Oliver W Sacks og få ideer til mange nye identiteter, du kan påstå, der skal tages alvorligt af samfundet, som selvfølgelig så skal tilpasse sin indretning til dem. Jeg har også set den som skuespil!

  Biologisk er der selvfølgelig kun to køn. M/K. Hos mennesket har kvinder kønskromosomerne XX, mens mænd har XY. Hos andre pattedyr har hunkøn også to X-kromosomer, hankøn har også et X-kromosom og et Y-kromosom. Så prøv ikke at lave dine køer om til tyre og omvendt.

  Du kan operere kirurgisk på mennesket. Fjerne mænds penis og give ham kunstige bryster og fjerne kvinders bryster og give dem kunsig penis og så give dem alle mulige hormoner, der både påvirker deres krop og adfærd, men de vil altid forblive mænd og kvinder biologisk. Ain’t nothing you can do about it!

  Men der er åbenbart mange, der skal have deres skolepenge tilbage. Giv dem ikke skolepengene tilbage, men lad dem gå i statskassen. Det vil sikkert give mega store skattelettelser!

  Kommentar by A-mad — 10. september 2019 @ 23:15

 16. *

  Enhver civilisation har en start, en blomstringsperiode, en tid hvor selvtilfredsheden vokser og en tid hvor det begynder at gå nedad. Til sidst kommer et rivende forfald, med kaos, forvirring, overvældende kriminalitet, sociale katastrofer og Sodoma og Gomorra tilstande. Til sidst udsletter civilisationen så at sige sig selv.

  Ifølge “Civilisationernes Sammenstød” ender forfaldet i svaghed, svækkelse og umoral. Det endelige kollaps fremkaldes af INVASION. Altså historiens lære, fra talrige lande gennem over 1OOO år, er at alle civilisationer slutter med at de invaderes og udsættes for fjendtlig overtagelse.

  Er det vi ser i disse år den største omvæltning i historien: den europæiske civilisations afslutning og undergang?

  Kommentar by Ole Jensen — 10. september 2019 @ 23:37

 17. Jeg er forbavset over at se Søren Espersen i den rolle. Jeg havde snarere forventet at taberen ved folketingsvalget, Kristian Thulesen Dahl, have taget modet til sig og var sprunget ud som fru ”Tulle”.
  Det havde gjort mangt og meget mere åbenbart!
  Hvorfor melder denne salige og feminine flok sig ikke ind i regnbuepartiet de Konservative hvor de rettelig hører hjemme?

  Kommentar by Henning Jensen — 10. september 2019 @ 23:37

 18. Tidligere blev vi ikke belemret med folks sygdomme i al offentlighed. Nu bliver vi ikke andet.
  Tv og radio er fyldt med bøsser og lesbiske og deres “normale” meninger om hid og did.

  I’m a lumberjack and I’m okay
  I sleep all night and work all day….

  Kommentar by Iznogut — 10. september 2019 @ 23:41

 19. *

  “Kan vi ikke snart blive fri for alt det gøgl”, siger Søren Espersen. Men hvorfor optræder han som gøgler eller transvestit?

  Kommentar by Ole Jensen — 11. september 2019 @ 02:41

 20. Måske er Cat girl I virkeligheden en gammel hankat :-)

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 11. september 2019 @ 03:54

 21. Altid godt at høre fra fornuftige mennesker.

  Kommentar by Winged Hussar — 11. september 2019 @ 07:27

 22. Det samme kunne siges om enhver form for videnskab. Hvis et studium bekender sig til fantasi fremfor virkelighed, skal det lukkes ned.

  Kommentar by Winged Hussar — 11. september 2019 @ 07:28

 23. https://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab_og_teknik/microsoft-indfoerer-politisk-korrekt-stavekontrol/7785690

  Til sidst har vi ikke andet “sprog” end hvad zombier bruger i diverse horrorfilm.

  Kommentar by k.m. — 11. september 2019 @ 07:36

 24. En ældre læge med praktisk erfaring fra det virkelige liv i psykiatrien har givetvis set rigeligt med den her slags lidelse til at vide, hvad han snakker om. Jeg ved heller ikke, hvad Yngre Læger, sygeplejerskerne, Københavns Kommune, arbejdspladser osv. laver ved Priden. Adskillige homoseksuelle gider det ikke.

  Ligesom med islam er der tale om utrolig meget naivitet og skråsikkerhed i de her tilfælde, fordi det er så ideologisk farvet. Alt det med at være født “ i den forkerte krop”.

  I England er der en mand/ kvinde, der er opereret frem og tilbage, og som overvejer en operation igen. Der er så meget show og opmærksomhed, hver gang man har fået en operation godkendt, får man en slags særlig status, som en der kæmper. Det gælder for mange med narcissistiske forstyrrelser, at de vil være tiltrukket af at alle de opmærksomhedskrævende minoritetsroller. Mit indtryk er, at adskillige også har et sørgeligt og utilfredsstillende kærligheds – og erotisk liv. Kan svinge mellem promiskuøsitet og angst for sex.

  Men i dag skal de lidelser være alles lidelser. Det narcissistiske menneske med alle dets behov for anerkendelse, er skrøbeligt og vil let kunne tændes til had mod det normalsamfund, som de fleste tilhører og inderst vil beskytte, men ikke tør stå op for, for ikke stemples som intolerant menneske med fascistiske tilbøjeligheder.

  Kommentar by Uno — 11. september 2019 @ 08:02

 25. Præcis, dette er ikke normal adfærd og hvis det så kombineres med at børnene er blevet misbrugt som barn, og alle de hormonforstyrrende stoffer store korporationer smider i deres vare, så har man i sidste ende et produkt som føler sig som et andet køn.

  Those exposed to high doses in the womb are less willing to join “rough and tumble” games and are less likely to play with “male” toys such as cars.

  The study, by the University of Rochester in New York State, found that two types of phthalate – DEHP and DBP – were strongly linked with the more feminine play in the boys but had no impact on girls.
  https://www.telegraph.co.uk/news/health/news/6577664/Chemicals-in-plastics-feminising-baby-boys-says-study.html

  Kommentar by Jan Huus — 11. september 2019 @ 08:28

 26. Det er lidt forenklet at sige, at menneskers kønskromosomer enten er XX (kvinder) eller XY (mænd). Der eksisterer mindst 14 forskellige (sjældne) varianter af kønskromosomerne, f ex YXX og XYY.

  Kommentar by Ole Madsen — 11. september 2019 @ 08:35

 27. BBC er foran DR og TV2! BBC har lavet en undervisnings tv video, der fortæller skolebørnene at der nu er 100 kønsidentiteter!

  “21ST CENTURY. BBC films used in schools teach children there are ‘100 genders or more’ Tariq Tahir. THE SUN 8. Sep 2019.

  A VIDEO produced by the BBC for school children has said there are 100 or more gender identities – despite GPs recognising six.
  The idea is put forward in material produced by BBC Teach to support the personal, social and health education curriculum in schools (…)

  Teacher Kate Daniels responding to pupils’ questions in the video
  In one of the videos entitled ‘Identity – Understanding sexual and gender identities’ – pupils ask teachers a number of questions about the topic.
  In the video a boy asks “what are the different gender identities?” to which Kyra, a head teacher, replies “that’s a really, really exciting question”.
  The video then cuts to Kate Daniels, a Relationships and Sex Education teacher, who says: “You know there are so many gender identities.
  “We know that we have got male and female, but there are over 100, if not more, gender identities now.”

  Kommentar by A-mad — 11. september 2019 @ 09:27

 28. Ole Madsen 08:35. So what? Det ændrer ikke noget ved m/k biologien som har styret han og hunkøns fysik og sind i millioner af år. De får lyst til at parre sig m/k. Alt andet end m/k parring er onani.

  Personligt synes jeg det er skide godt fundet på af Vorherre. Sig ja til Vorherre og sig ja til livet. De to køn opstod for 2 milliarder år siden. Vil du tilbage til den ukønnede eksistens i ursumpen?:-)

  “Hos pattedyr, fugle og andre arter afgøres kønnet af særlige kønskromosomer, kaldet X og Y hos pattedyr, og Z og W hos fugle. Hanpattedyr har normalt ét X- og ét Y-kromosom, mens hunnerne normalt har to X-kromosomer.” wiki

  Kommentar by A-mad — 11. september 2019 @ 09:51

 29. Kan man ikke bare sige, at der er 7,6 mia kønsidentiteter, en pr. menneske, og så er den ultimative skid slået.

  Herefter kan man vende tilbage til det væsentlige, at type 1 har to X-kromosomer, og type 2 har ét X- og ét Y-kromosom, og meget sjældent overlever der nogle andre typer. Hvor svært kan det være.

  Kommentar by traveler — 11. september 2019 @ 13:48

 30. Enig traveler 13:48. Der er frit slag for “oplevet identitet”.

  “Åh at være en høne/Ingen kan finde hvor er”. Det oplevede Frank Jæger selv en dag i skoven måske.

  Kun fantasien sætter grænser for, hvor mange kønsidentiteter man kan have og selv tro på. Man kan også opleve det på LSD og andre medicinske remedier og på forskellig psykisk sygdom. Der er også sindssyge kvinder, der tror, de er Napoleon eller Donald Trump o.m.a.!

  Men det ændrer ikke ved, at der er to biologiske køn, der styrer alle fra undfangelsen, hvadenten de kan lide det eller ej. Hvorfor løbe fra sit biologiske køn, når det er umuligt?

  Og ja, det gælder for alle de 7.729.636.956 mennesker, der netop nu lever på jorden:-)

  Kommentar by A-mad — 11. september 2019 @ 16:53

 31. A-mad 09:51. “So what?” Min kommentar var blot til almindelig information. I sjældne tilfælde kan et individ have nogle celler med XY-kromosomer, andre med kun X-kromosomer; såkaldt mosaik. Disse individer kan udvikle både ovarie- og testikelvæv, og det kan være svært at afgøre deres køn. Her må der selvfølgelig udvises særlig forståelse.

  Kommentar by Ole Madsen — 11. september 2019 @ 17:59

 32. Må man så heller ikke sige: en “tissemand” eller hvad skal det så hedde?

  Kommentar by IES — 11. september 2019 @ 18:24

 33. Er det Yvonne fra Olsen Banden?

  Kommentar by Revisoren — 11. september 2019 @ 18:37

 34. @Kommentar by Revisoren — 11. september 2019 @ 18:37
  Nej nej nej
  Det er Pippi Langstømpes afblegede far

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 12. september 2019 @ 03:21

 35. OK. Ole Madsen 17:59. Som sagt er vi enige. Og ja, der findes sjældne kromosom afvigelser, men de har ingen betydning for den forrykte rasserende forvirring om kønsidentitet.

  Efter min mening er det pop og forrykt at BBC undervisningsprogram fortæller skolebørn, at der er mere end 100 køn (-sidentiteter) Så et andet sted, at én hævdede, at der var mere end 800 køn:-). Som nævnt: kun fantasien sætter grænser.

  Formering kræver m/k. Alt andet er onani efter min mening.

  Kommentar by A-mad — 12. september 2019 @ 15:02

 36. den forrykte grasserende forvirring om kønsidentitet:-)

  Kommentar by A-mad — 12. september 2019 @ 15:03

 37. A-mad kl. 15:02. Ja, vi er enige om, at LGBTQIA+-bevægelsen er forrykt og et symptom på et sygt samfund. Det ser ud til, at sygdommen fortrinsvis breder sig på venstrefløjen, hvor der paradoxalt nok samtidig breder sig en infektion af islamofili.

  Kommentar by Ole Madsen — 12. september 2019 @ 15:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper