12. september 2019

Jalving om Atwoods patriarkalske dystopi: “Det er Trump og kampen mod fri abort, der er truslen…”

Jeg er lige startet med ‘Breaking Bad’, og jeg kommer næppe til at se ‘The Handmaid’s Tale’, trods det anti-feministiske plot. Mikael Jalving advarer med udgangspunkt i et Politiken-interview med den canadiske forfatter Margaret Atwood. Sakset fra JP.dk – Nu må I holde op på venstrefløjen: Alt kan ikke handle om Hitler.

“Atwood. f. 1939, er nok mest kendt for sin dystopiske roman Tjenerindens fortælling (1985), der er levendegjort i HBO’s tv-serie The Handmaid’s Tale om regimet Gilead, hvor kvinder bruges som avlsdyr, og mænd kører med klatten.

Skildringen er gruopvækkende i sig selv; alene kvindernes gulvlange, burkalignende kåber, lovbefalede kyser og nedslåede blikke får mig til at gyse… Vigtigere er det, at tjenerindens fortælling peger hen på steder og systemer, hvor kvinder bruges som fødemaskiner, underlægges social og seksuel kontrol, reguleret af en streng og uforsonlig religion med en stærk patriarkalsk logik. Hvad kunne det mon være for én?

Nej, ikke den. For nu har Margaret Atwood skrevet en fortsættelse, som på dansk kommer til at hedde Gileads døtre, og af interviewet forstår vi, at det, der får stjerneforfatteren til at ligge vågen om natten, såmænd er Donald Trump.

Det er Trump og kampen mod fri abort, der er truslen over alle trusler for Gileads døtre i dag… Præsidenten minder Atwood om noget fra 30’ernes Tyskland. Naturligvis, havde jeg nær sagt: ‘A-L-T kan komme tilbage’, udbryder hun, alt! Således også Hitler og SS og SA og alt det andet.

Politikens journalist Emilie Maarbjerg Mørk har fået hele seks sider til interviewet i søndagstillæget. Alligevel falder det hende ikke ind at spørge, om der kunne være andre spor, træk eller kræfter i vor samtid, som vil begrænse kvinders ret til egen krop? Jeg mener, ud over ham der med den orange hår.”

(The Handmaid’s Tale, 2017- ; Foto: IMDB)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104279/trackback

26 Comments »

 1. Jeg er lige startet med ‘Breaking Bad’

  Glæd dig!

  Kommentar by Erling — 12. september 2019 @ 08:13

 2. Politiken er allahblind.

  Kommentar by Bastardo — 12. september 2019 @ 08:14

 3. DR2 viste i aftes en dokumentarfilm om en “frigjort” muslimsk kvinde med rødder i Saudi-Arabien, men som har boet hele sit liv i Nordirland.

  Da alle vestlige medier fortæller om den nye “progressive” kronprins i Saudi-Arabien, der blandt andet har givet kvinder ret til at køre bil, beslutter hun at tage tilbage, og eventuelt bosætte sig i Saudi-Arabien igen.

  Straks ved ankomsten bliver hun tvunget i en burka, og efter en uge bliver hun smidt ud af landet for at have læst en kritisk artikel om styret på sin mobil.

  I praksis er der ingen forskel på det islamistiske styre i Saudi-Arabien og Islamisk Stat.
  Men det interesserer nok ikke Politiken…

  Kommentar by Revisoren — 12. september 2019 @ 08:23

 4. Forestil jer den historie skrevet i det ny Word-skriveprogram.

  Da er han-hun, dreng-pige, mand-kvinde, sønner-døtre erstattet med kønløse erstatningsord.

  Se DET kunne være en ren gyser at komme igennem, også på film

  Kommentar by k.m. — 12. september 2019 @ 08:45

 5. Det lyder som en perfekt beskrivelse af islam, men selvfølgelig kan idioterne ikke engang se det selv. Men når du er på netflix så se også lige bill burr’s seneste stand up show, kaldet “paper tiger”, der får feministerne og de politisk korrekte tørt på i en grad så man alligevel må tage hatten af for det ellers så politisk korrekte firma.

  Kommentar by Per — 12. september 2019 @ 08:57

 6. Intet nyt under solen, verden vil bedrages:

  https://www.youtube.com/watch?v=V00w6VkTbBw

  Kommentar by Va Sawva — 12. september 2019 @ 09:00

 7. Udmærket analyse af Jalving. Men da nutidens feminister pr. definition er svage mennesker, evner de ikke at gå til de rigtige problemer.
  Derfor skal det gå ud over den eneste befolkningsgruppe der ikke svarer igen, det lette offer, hvid heteroseksuel mand åbenbart. Som det mobbede barn der mobber videre på de yngre klasser i skolen.

  Må historien dømme dem hårdt som de uduelige idioter de er.

  Feministerne ville ikke kunne genkende et partiarkat om det stokkepryglede kåbeklædte kvinder dagligt på rådhuspladsen.

  Kommentar by Realist — 12. september 2019 @ 09:07

 8. Jeg ville ønske at jeg var dig, Kim!
  Jeg ville sgu ønske at jeg kunne slette min hukommelse og gense Breaking Bad
  Hvor langt er du?

  Kommentar by Anders — 12. september 2019 @ 09:22

 9. Canadas bedst sælgende forfatter = hun er stenrig og komplet ligeglad med de almindelige mennesker, der har stemt på Trump

  Kommentar by BB — 12. september 2019 @ 09:54

 10. OT
  Folketinget har netop vedtaget et nyt regelsæt, der skal sætte en stopper for partier, der gentagne gange omgår reglerne med de såkaldte vælgererklæringer, som nye partier skal bruge for at blive opstillet til folketingsvalg.

  De nye regler indfører hårde sanktioner mod partier, der gentagne gange bryder reglerne. I værste fald kan partiet få annulleret de indsamlede vælgererklæringer og blive udelukket fra at indsamle flere erklæringer.

  Striden om vælgererklæringerne blussede op i tiden op til det seneste folketingsvalg, hvor nye partier som Rasmus Paludans Stram Kurs og partiet Klaus Riskær Pedersen ikke overholdt de gældende regler, fordi systemet var indrettet sådan, at der ikke var konsekvenser ved at bryde dem, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 12. september 2019 @ 10:07

 11. Man savner Huset På Christianshavn og En By I Provinsen…

  Kommentar by Revisoren — 12. september 2019 @ 10:10

 12. Jeg forsøgt også at se The Handmaid’s Tale, den var på forhånd højt berømmet, men efter 15 – 20 minutter måtte jeg opgive Pga. manglende interesse.

  Kommentar by Santor — 12. september 2019 @ 10:11

 13. Netflix er samlebånds-serier med B-skuespillere og håndholdt kamera, jeg orker det ikke.

  Jeg tager hellere Blu ray boxen med Dirty Harry eller French Connection med Gene Hackman!

  Kommentar by M.P. — 12. september 2019 @ 10:56

 14. .

  DE DANSKE MÆND, FAMILIER OG BØRN HAR MANGE FJENDER.

  Blandt dem er feministerne og kommunisterne blandt de værste. De radiGALE feminister der har samlet sig i Marianne Helveds og Zenia Krampes parti, i Uffe Elbæks afviger-parti og i Enhedslisten er alle rødnazister. Og adskellige politik-kvinder fra de øvrige partier er også skrupskøre, og fjendtligt sindede overfor mændene, familieværdierne og fædrelandet. Og se hvordan visse feminister har skabt sig og dummet sig her hos Uriasposten.

  Mændene bør indse at kvinderne på Christiansborg er et særligt segment som næsten allesammen er deres modstandere, modspillere, fjender. Enten går de ind for perverse faderløse eller moderløse familie-typer, for 125 forskellige køn, for kommunistiske bureaukratier der gør både børn og forældre retsløse, for pladderhumanisme og masse-indvandring……. eller også går de med fuld musik ind for EU-fjernstyring, afskaffelse af demokratiet og indfødsretten, afskaffelse af den danske kultur….. udhuling og udsultning af velfærden, sundheden og infrastrukturen.

  Noget har de røde og blårøde feminister dog tilfælles: de er enige om at ødsle milliarder og atter milliarder af kroner væk på indvandring, på klima-idioti og klima-svindel, på krigs-indsatser i Afrika, på IT-systemer der virker ad H til. Og af skandalerne og fiaskoerne har de intet lært.

  Endvidere er politik-kvinderne næsten allesammen enige om at kaste danske statsborgerskaber i grams, om at danskerne skal gøres til 3. og 5. rangs borgere mht. boliger, jobs, pensioner og meget mere, om at DR skal have milliarder af kroner stillet til rådighed, selvom DR er sunket ned til at være en utroværdig propagandasender. Først og sidst er de enige om at masseindvandring er berigende, om at Sverige er et forbillede der bør efterlignes, om at der bør konspireres og lovgives mod mændene, så de kan udnyttes og modtage negativ særbehandling på familie- og skilsmisse området og mange andre områder.

  Hvis man som dansk mand støtter de krænkelsesparate, lunefulde, hysteriske, selvoptagede, kortsynede og overfladisk tænkende rabiate feminister, er man nok en indoktrineret og feminiseret tåbe.

  Sandheden er at de danske feminister og deres medløbere fører Danmark mod “svenske tilstande”, dvs. afrikanisering, islamisering og total katastrofe.

  Se også “Why women destroy families, nations and civilizations”.
  Og læs “Civilisationernes Sammenstød” og se diverse netaviser der påviser at Europa har kurs mod kaos, fattigdom, sygdom, krig og undergang.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 12. september 2019 @ 11:09

 15. Det som Carlo gengiver 1o.o7 er jo blot en afliring af den officielle fremstilling af sagen. Det hele er ikke så enkelt som Carlo fremstiller det. Bl.a. er de gamle partier stærkt optaget af at beskytte deres magt, hvorfor det fremover skal gøres så besværligt som muligt at opstille nye partier.

  Kommentar by Bent Nielsen — 12. september 2019 @ 11:48

 16. Bent Nielsen
  Det er ikke et problem hvis det er nyt venstrefløjsparti

  Kommentar by k.m. — 12. september 2019 @ 12:01

 17. Når noget er SÅ oplagt som parallellerne mellem A Handmaid’s Tale og Islam, så er det jo bevidst hvis man ikke kan se det. Så er det en beslutning man har taget. En viljesakt. Og det siger alt om venstrefløjen: Målet helliger ALTID midlet. Selv det tåbeligste middel: Selvvalgt blindhed.

  Kommentar by Thomas — 12. september 2019 @ 12:27

 18. Når det handler om nutidens kvinderundertrykkelse er det selvfølgelig helt irrelevant at drage paralleller til “fredens og kærlighedens religion”. Så hellere opfinde en stråmand og trække det gode gamle nazi-kort. “Hitler klarer alt”, må være disse venstreorienterede oikofobers mantra.

  Kommentar by Holger_Danske — 12. september 2019 @ 12:39

 19. Lidt off-topic men jeg vover pelsen

  En iransk kvinde har begået selvmord ved at sætte ild til sig selv.
  Hun blev først fængslet for at snige sig ind til fodboldkamp som kun er for mænd.

  Nu vil røde borgmestre ikke længere kræve håndtryk af dem der får tildelt statsborgskab. Man lefler for Islam, og forkaster vore gamle traditioner.

  Kommentar by k.m. — 12. september 2019 @ 14:34

 20. Hitler er en undermåler:

  https://image.slidesharecdn.com/islams4lifeofmuhammadii-150323154526-conversion-gate01/95/islam-s4-life-of-muhammad-ii-74-638.jpg?cb=1427125805

  Kommentar by Va Sawva — 12. september 2019 @ 14:40

 21. Handmaids Tale var oprindeligt inspireret af den iranske revolution, sjovt nok. De eneste amerikanske politikere der deler den ideologi befinder sig i det demokratiske parti.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 12. september 2019 @ 14:51

 22. Synes da at huske ariske kvinder var i ret høj kurs i Nazi-tyskland? Og bestemt ikke sortklædte nikkedukker

  Kommentar by redneck — 12. september 2019 @ 15:30

 23. Som en smart mand engang sagde: ‘En mands ve og vel defineres udelukkende af hans evne til at sige nej til en feminist’.

  Kommentar by Kimski — 12. september 2019 @ 19:48

 24. Trump har i den grad skræmt parnasset. Tænk, hvis det viser sig, at de ikke længere har magten, at de ikke længere kan udskamme de politisk ukorrekte, eller komme med løsninger, der ikke tilgodeser de almindelige lønmodtagere for i stedet at kaste sig globalisering, klimakamp og internationale forpligtelser.

  Kommentar by Uno — 12. september 2019 @ 23:37

 25. I øvrigt er det beskæmmende når gamle kvinder går mere op i retten til at slå børn ihjel, og kalde Trump og andre nazister, end at beskytte de børn og unge, der skal leve i fremtid med flere og flere rettroende muslimer, der har et mål om at blive flertal og fortrænge de oprindelige folk her i Vesten.

  Kommentar by Uno — 12. september 2019 @ 23:46

 26. Haderne kender ikke Præsident Donald J. Trump. Gør du?

  https://www.youtube.com/watch?v=FJXgVuV-F2I

  Løkke-Fonden og Co. bugner af velstand under Danmarks besættelse.

  Kommentar by Iznogut — 13. september 2019 @ 21:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper