16. september 2019

Holland: Kongelig Guldalder-musem dropper ‘Guldalder’-begreb: Yder ikke retfærdighed til ’slaver’ mfl.

Jeg ved ikke hvor det ender, men det er nemt at se hvor det ender hvis man pro-aktivt føjer ‘de kronisk-krænkede’. Det kongelige guldalder-museum ‘Mauritshuis’ i Haag dropper nu ordet ‘guldalder’ i forbindelse med udstillinger, da Den Hollandske Guldalder også var krig, fattigdom og slavehold. Fra TV2 Online – Hollandsk museum indfører forbud mod ordet guldalder.

“Museet Mauritshuis har tidligere fjernet en statue af grundlæggeren, fordi han trak tråde til slaveri. Betegnelsen guldalder yder ikke retfærdighed til dem, der blev udnyttet og gjort til slaver.

Det mener det prestigefulde, hollandske museum Mauritshuis, der nu har besluttet ikke at bruge ordet fremover. Det skriver The Guardian.

Ifølge museet er det et forsøg på at være mere inkluderende omkring en periode, hvor Holland også havde sin kolonitid.

– De positive associationer, der følger med betegnelsen, som velstand, fred og uskyld dækker ikke over den historiske virkelighed i perioden. Den ignorerer de mange negative sider af det 17. århundrede, såsom fattigdom, krig, tvangsarbejde og menneskehandel, siger Tom van der Molen, der står for perioden på museet.”

(Salomon van Ruisdael, Deventer Seen from the North-West‘, 1657)

Oploadet Kl. 10:57 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104373/trackback

14 Comments »

 1. Sjovt nok har slavernes efterkommere langt højere levestandard i dag end deres slægtninge i Afrika.

  Hvorfor mon?

  Kommentar by redneck — 16. september 2019 @ 11:08

 2. Skal vi nu til den igen? :(

  Hedder det så stadig den ‘muslimske guldalder’?

  Hvorfor er der ikke lighed for Loke såvel som for Thor?
  Hvor stammer denne kulturmarxisme fra, som byder os at kigge så dybt ind i os selv, at vi ikke kan se ind i andre?

  Off topic:
  Kommentarsporene er fremragende her for tiden! Dejligt relevant og støjfrit. Nu giver det mening at kommentere igen. Tak!

  Kommentar by Realist — 16. september 2019 @ 11:50

 3. Æret været deres minde, Wilhelmus Simon Petrus Fortuijn og Theodoor “Theo” van Gogh- holland og europas sande helte.
  Straf alle der ikke vil bekæmpe islam og islam væk fra jordkloden.

  Kommentar by Piphans — 16. september 2019 @ 12:19

 4. # 2

  Prøv at Google “Frankfurter-skolen”, og du vil finde ud af, hvor den samfundsomstyrtende kulturmarxisme stammer fra.

  I øvrigt vil der formentlig snart komme krav fra de krænkelsesparate om, at hele den arkitektoniske perle Frederiksstaden i København bliver jævnet med jorden, da den er bygget for “slavepenge”.

  Kommentar by Revisoren — 16. september 2019 @ 12:25

 5. Det med guldalder går jo på det kunstneriske, når vi taler om maleres, billedhuggeres og andre kunstneres frembringelser, så det er da noget skaberi at det hollandske museum ikke vil bruge den traditionelle betegnelse længere.

  Men i kommunistiske og feministiske kredse arbejder man hele tiden på at nedbryde og ødelægge vores sprog, kultur og musik, på at afskaffe vores traditioner og vores kendskab til historien. Nysprog vinder frem, “fine” fremmedord vinder frem, sang skal helst være vrængende og larmende, vi skal helst alle være historieløse samt medlemmer af opløste og splittede familier, og medlemmer af sygelige og perverse partier og foreninger.

  “Humanisterne”, de falske borgerlige, de kultur-radikale og kultur-marxisterne arbejder ikke for en bedre kultur, men for at skabe en barbariets guldalder, en fremtid fyldt med vold, terror og død.

  Se den nye chok-film hos den korte avis, der viser et lille glimt af de rædsler der venter os inden så længe, hvis Christiansborg får lov til at fremture.

  Kommentar by Ole Jensen — 16. september 2019 @ 12:35

 6. Realist — 16. september 2019 @ 11:50

  Hør, hvor vi gungrer! sagde musen til elefanten.

  Kommentar by Jan huus — 16. september 2019 @ 13:38

 7. Kunne man ikke blot lave et andet museum for slaver, fattige og andre der menes oversete?

  Herhjemme findes stadig både https://natmus.dk/museer-og-slotte/klunkehjemmet/ og https://www.arbejdermuseet.dk/

  Kommentar by Peter Buch — 16. september 2019 @ 13:39

 8. Man kan sgu da ikke bare skrive historien om, til hvad der nu måtte være comme il faut på et givent senere tidspunkt.
  Det er en syg tendens i tiden og en farli glidebane, efter vi alle kom på sociale medier. Og nu ka’ piske en stemning op om hvad som helst, når som helst – og allerhelst.
  Der vil ALTID VÆRE NOGEN DER ER KRÆNKEDE.
  Lige meget over hvad.
  Kokken Jesper Volmer var ved at kløjs i det, da en videosnas med en fisk der bliver fileteret, var blændet over med en ADVARSEL om stærkt indhold. Og, at det var på eget ansvar, hvis man klikkede videre på videoen.
  Hvad helvede sker der?
  Hvor tror idioterne fiskefiletterne i frysedisken kommer fra?
  Vi er jo endt i et MINDRETALS TYRANI.
  Hvor det aldrig stopper, fordi der ALTID vil være mindst een, der føler sig krænket over lige meget hvad.
  Det bedste der er, at sige om dét:
  Pøj med det!
  Jeg er rent ud lykkelig for, jeg ikke længere er 17, og kan se frem til et langt liv med et krænketmindretalsmeningstyranipoliti.
  Jeeeeeeeeeeeeeez!

  Kommentar by White knight — 16. september 2019 @ 13:57

 9. #6 Jan Huus
  Man hører en loppe gø!

  Kommentar by Realist — 16. september 2019 @ 16:31

 10. Der er også et dansk museum, hvor originaltitlerne til f.eks. malerier blev ændret så ord, som “neger” ikke længere indgik. Hr. Møller lavede et indlæg om det, for et par år siden.

  Kommentar by Hr. Snusk — 16. september 2019 @ 16:48

 11. Det næste, der kræves slettet fra sproget, er vel den dansk guldalder fra ca. 1800 – 1850. Den var da også forbundet med krig, fattigdom og slavehold/fæstevæsen.

  Tænk på Napoleonskrigene, statsbankerot og stor og udbredt fattigdom.

  Slaveriet kunne man sikkert gøre stort stort nummer ud af, da den danske ophævelse af slaveriet i Dansk Vestindien først skete i 1848. Men på samme tid dominerende fæstevæsenet for den danske landbefolkning (39 % af det danske bondegårdshartkorn var stadig i fæste i 1850).

  Så hvis politikerne er så ellevilde med at begræde slaverne og give kompensation til efterkommerne af slaverne hos en lille dansk/international overklasse på Dansk Vestindien, så bør de danske fæstebønders efterkommere selvfølgelig også have kompensation af staten for datidens overklasses undertrykkelse af den danske befolkning.

  Kommentar by traveler — 16. september 2019 @ 19:36

 12. Hvornår holder vanviddet dog op. Nedvurderingen af den europæiske civilisation, som har skænket verden en teknologisk udvikling, der har reddet millioner af mennesker fra sult og sygdom. Som har skabt de største kunstskatte og arkitektoniske mesterværker som historien har set.

  Og alligevel er en stor del af vores intellektuelle, redeskidende “elite” grebet af had til deres egen kultur og grundløse samvittighedskvaler på vore allesammens vegne, over tildragelser der er sket for flere hundrede år siden. Vel var slavehandelen en skændsel, men det var langt fra kun de hvide europæere der stod for den. Sorte afrikanere solgte selv deres krigsfanger til slavehandlere. Og hvad med de muslimske riger der har bedrevet slavehandel i stor målestok op til vore dage.

  De arabiske olielande behandler deres fremmedarbejdere som slaver. Arabisk slavehandel, også med kidnappede europæere, hører man ikke meget om.

  Kommentar by JC — 16. september 2019 @ 23:29

 13. Nu skal vi, ifølge min yndlingsaversion Deadline, til at give grønlænderne en undskyldning. For hvad, fremgik ikke så klart. Fordi vi har reddet dem fra at bo i jordhuler, sulte i dårlige tider, og fra at dø af tuberkulose? For at hælde milliarder og atter milliarder ud over den diminutive befolkning? Penge som de selv får lov til at administrere, selv om de ikke magter at bruge dem fornuftigt. For at overvåge kæmpeområdet, og for at have bygget en infrastruktur svarende til et europæisk velfærdsland.

  Det burde være grønlænderne der undskyldte over for Danmark, fordi de ikke kan administrere pengene ordentligt.

  Kommentar by JC — 16. september 2019 @ 23:38

 14. #13 JC 23:38
  👍!👌

  Kommentar by White knight — 17. september 2019 @ 07:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper