30. september 2019

Randahl Fink Isaksen: Movia-bustur koster ‘reelt 45 kroner’, Skipper betaler 24, men vil kun betale 17

I den forgangne måned brugte jeg 3245,31 kroner på benzin, men det skal selvfølgelig være dyrere, så Enhedslistens kernevælgere kan køre endnu billigere med bus i København. Man kalder det socialisme. Socialliberale Randahl Fink Isaksen skærer det ud i pap på EB.dk – Skal vi andre betale Pernille Skippers busbillet?

“Det er ‘alt for dyrt’, når man tager bussen, siger Pernille Skipper. Derfor kræver Enhedslisten i finanslovsforhandlingerne, at billetpriserne sænkes med 30 procent. Men hvis ikke Pernille Skipper selv skal betale sin egen bustur, hvem skal så?

… endnu før vi har medregnet udgifter til parkering, reparationer og andet, ender de to bilture dagligt med at koste 65.163 kroner om året — altså næsten fire gange så meget som busturene.

Men hvordan kan det så være så meget billigere, når Pernille Skipper tager bussen? Man kan få et fingerpeg om, hvad busture reelt koster, hvis man ser på, hvor meget underskud, busselskaberne får dækket af skatteborgerne.

Af Movias årsrapport kan man læse, at selskabet har tjent 1.758.525.000 kroner på at sælge busbilletter. Men det at drive buslinjerne har kostet 3.320.297.000 kroner. Det betyder, at skatteborgere har betalt det årlige underskud på busdriften, i alt 1.561.772.000 kroner.

Groft sagt koster en busbillet til Pernille Skipper altså reelt 45 kroner, men fordi alle vi skatteborgere betaler 21 kroner til turen, slipper Pernille Skipper med kun at betale 24 kroner. Og det er denne pris, Pernille Skipper nu vil sænke med yderligere 30 procent, så busbilletten fremover kun skal koste 17 kroner, svarende til en rabat på 63 procent.

(Metro-åbning, København, 29. september 2019; Foto: Snaphanen)

“Hvad de fleste ikke ved er, at Alternativet og Enhedslisten er imod metroen. Ja, du læste rigtigt. De to røde partier, der har kollektiv trafik højt på dagsordenen, har igen og igen stemt imod metrobyggeriet. Begrundelsen er, at de foretrækker letbaner på vejene, som kan blokere for bilerne. (Anders Krab-Johansen, Berlingske, 27. september 2019)

Oploadet Kl. 13:17 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104740/trackback

29 Comments »

 1. For ca 20 år siden passerede DK vippepunktet, hvor der var flest nydere (nassere).

  Ca nu passerer København vippepunktet, hvor der er flest venstreekstremister.

  Om ca 30 år passerer DK vippepunktet, hvor der er flest muhamedanere.

  Skal vi stadig have almindelig valgret?

  Kommentar by Bastardo — 30. september 2019 @ 13:58

 2. Arh, Møller, du burde vide bedre end at æde Isaksens påstande råt. Han er den mest platte og utroværdige bums.

  Hvorfor vælger han f.eks. en mellemklassebil til 250000 som alternativ til offentlig transport?

  Det ville være mere interessant hvis Isaksen brugte sin klumme i Islamisk Trossamfunds avis, EB, til at undre sig over hvorfor vi andre skal betale for hans muslimvenners dovenskab.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 30. september 2019 @ 14:20

 3. Når jeg tænker på Pernille Skipper så er jeg helt sikker på at – Islam har ret mht. kvinder.

  Kommentar by Piphans — 30. september 2019 @ 14:31

 4. Sidst jeg så Pernille Skipper, trak hun nu pænt sin cykel op ad Købmagergade hvor man ikke må cykle. Det skal hun have ros for, men ellers er det gået op for mig at venstrefløjserne for det meste er gennemgående onde mennesker der ikke kan tolerere andres glæde ved penge, flyrejser, mediumstegte bøffer og kærlighed til egne familiemedlemmer.

  Kommentar by ino — 30. september 2019 @ 14:35

 5. Kolletiv trafik… betyder vi “kolletivt” betaler for nogle få udvalgte kan køres rundt i byen.

  Kommentar by redneck — 30. september 2019 @ 14:53

 6. Ino, kan den lille frøken Skipper godt cykle fra liebhaverejendommen på Nørrebronx til Christiansborg og tilbage igen i tårnhøje knaldrøde Louboutin-stilleter?

  Kommentar by Revisoren — 30. september 2019 @ 14:54

 7. Lad folk selv betale for deres transport og giv alle danskere 10% i direkte skattelettelse.

  Kommentar by Jp — 30. september 2019 @ 15:12

 8. Pernille Skipper kører skatteyderbetalt taxa – en lavadelig socialist kører da ikke i bus med pøbelen. Come on!?

  Kommentar by Polka — 30. september 2019 @ 15:19

 9. Kan ikke se problemet i billigere offentlig transport og det er ingen rød eller venstreorienteret ting. I Tjekkiet, hvor indkomstskatten er 15%, koster en bus- eller tramtur igennem hjertet af Prag 10-15 kroner, alt afhængig af om din billet skal gælde i 20 eller 60 min. Det kan sagtens lade sig gøre – også uden højere skatter og dyrere benzin. Vi bliver bare fortalt alt muligt andet.

  Kommentar by Fascist — 30. september 2019 @ 15:30

 10. @ Kommentar by Fascist — 30. september 2019 @ 15:30
  Man skal ikke ret langt udenfor Danmarks grænser før offentlig transport, renholdelse af det offentlige rum, service i butikkerne osv osv er væsentligt bedre end i Danmark.

  Kommentar by redneck — 30. september 2019 @ 15:36

 11. Et dårligt skjult eksempel på indskrænkning af den private ejendomsret …

  Kommentar by Realist — 30. september 2019 @ 15:57

 12. Man brækker sig over de utålelige klima- og metoo-kællinger.

  Nu er der sgu en sindsforvirret trunte, der anklager hædersmanden BoJo for at have raget hende på låret tilbage i 1999.
  Og straks er hele MSM oppe i det røde felt.

  Hva’ så med vores såkaldte udenrigsminister, Kneppe Kofoed, der som bekendt gennempulede en ung jomfruelig DSU’er til et “kursus”?

  Kommentar by Revisoren — 30. september 2019 @ 17:17

 13. Intet nyt under solen! De rødes speciale er i et vulgært tempo at bruge løs af andre folks penge. De kaster om sig med dem og uddeler dem til folk, som har opdaget at det er meget nemmere at bruge andres penge, end at tjene dem selv! Og når nu det er et flertal af folk, som lever af andres penge, så kan de hurtigt blive enige om at de får for lidt og at de grimme kapitalister som sidder på flæsket, skal betale til lille sølle mig, som ikke evner, læs gider, stå op om morgenen og tjene i det mindste hjem til en mindsteløn.
  Med importen af mellemøstlige arbejdssky elementer, er det kun blevet værre. Tænk hvis et flertal af befolkningen pludselig forsørgede sig selv, så var der jo ingen, der stemte rødt, nej lad os endelig importerer nogle forsørgelseshungrende arabere!
  Men for at vende tilbage til busbilletterne, så vær opmærksom på hvor det lige var billetterne skulle være billigere? København, Aarhus, Odense og Aalborg og hvor er det lige Enhedslisten får hovedparten af sine vælgere, tja gæt lige engang!

  Kommentar by Den Nervøse — 30. september 2019 @ 17:31

 14. Noget jeg så ikke fatter er, hvordan en fucking bustur kan være så dyr.. Der må da sidde nogen og mæske sig for vildt. Andre lande kan godt finde ud af at have billig offentlig transport – også uden det skal finansieres af skattekroner.

  Griner altid, når jeg hører om det der korruptionsindex, og at Danmark skulle være et af de mindst korrupte lande i verden, haha.

  Kommentar by Voltzejn — 30. september 2019 @ 18:48

 15. Hvad er modsvaret til dette modargument? At der kommer til at køre flere med bus når billeten bliver billigere? Hvis 30% billigere busbilleter giver 30% flere solgte busbilleter så er pengene tjent ind igen. Og giver det mere end 30% så har staten tjent penge på at gøre busbilleterne billigere.

  Kommentar by Daniel — 30. september 2019 @ 18:50

 16. Paladsbeboerne spørger altid efter andres kage..

  Kommentar by Hul igennem? — 30. september 2019 @ 18:56

 17. Trist vi jydere ikke har den samme offentlige transport såsom københavnerne med vores dårlige tog og togtider og nedlæggelser af busruter!!!!

  Kommentar by Moth — 30. september 2019 @ 19:03

 18. Jeg bor på Lolland, arbejder i København, så hvis jeg skulle tage den offentlige transport, ville jeg bruge næsten 9-10 timer om dagen på transport frem og tilbage fra arbejdet.

  På mit arbejde betaler vi selv vores pauser, så jeg skal være på arbejdet næsten 9 timer for at få mine 7,5 time om dagen. Så et hurtig regnestykke bliver 8,5 timer på arbejdet, plus transport cirka 9 timer (i bil tager det mig halvanden time) så har jeg sådan cirka 6 timer tilbage, til at vaske tøj, gøre rent, handle ind, gå i bad, pleje familie og venner, ordne praktiske ting og sidst men ikke mindst få min søvn.

  Men jeg kunne også slå 2 fluer med ét smæk, jeg kan jo lægge det hele sammen og så vente til weekenden!

  Kommentar by Jan huus — 30. september 2019 @ 20:15

 19. HVAD SKAL VI MED DET NEDRIGE, FORBRYDERISKE PERKERLORT?!? FORBYD ISLAM I DANMARK

  Københavns Politi har beslaglagt flere kilo sprængstof i bandemiljøet

  En eksplosion ved et pizzeria i Vanløse var banderelateret, fortæller politidirektøren i Københavns Politi.

  Københavns Politi har ad to omgange beslaglagt betydelige mængder sprængstof i bandemiljøet.

  Det oplyser politidirektør Anne Tønnes til Politiken.

  Der er tale om 5-10 kilo industrielt sprængstof.

  – Det er en beslaglæggelse, som bestemt ikke er hverdagskost, og det er noget, vi tager meget alvorligt, siger politidirektøren.

  Anne Tønnes oplyser desuden, at Københavns Politi kan udpege en specifik eksplosion ved et pizzeria i Vanløse som relateret til bandekonflikten.

  Eksplosionen skete tidligt om morgenen 18. september.

  57 skydevåben beslaglagt

  Politidirektørens udmelding kommer efter Københavns Politi torsdag i sidste uge gennemførte adskillige ransagninger i det københavnske bandemiljø.

  Her blev der fundet knive, narkotika og pengebeløb, men ikke sprængstoffer eller våben.

  En enkelt person blev anholdt ved aktionen.

  22-årig dræbt

  Gennem den seneste måneds tid har hovedstadsområdet været præget af voldsomme uroligheder i det kriminelle miljø.

  Det kulminerede 15. september, da en 22-årig mand blev dræbt i en byge af skud i Ishøj.

  Baggrunden og motivet for drabet har politiet ikke løftet sløret for, men en række dokumenter hos politiet, som Ritzau har fået aktindsigt i, viser, hvordan banderne Brothas og NNV bekriger hinanden.

  Det er uvist, om politiaktionen torsdag i sidste uge har noget at gøre med drabet og konflikten.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 30. september 2019 @ 20:45

 20. Muhamedansk far udvist for drabforsøg på datter

  Den 21-årige datter var i overhængende livsfare efter overfaldet, hvor hun blev stukket ni gange.

  En 54-årig perker er mandag eftermiddag blevet dømt seks års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt efter at have knivstukket sin datter.

  Datteren, der i dag er 21 år, blev ramt af i alt ni knivstik, hvoraf de tre ifølge retsmedicinere var livstruende. De mange knivstik, der blev afgivet med et 19,5 langt stikvåben, har ødelagt kvindens milt og forårsaget indre blødninger.

  Ved den retsmedicinske gennemgang i retten stod det klart, at datteren til den dømte var i alvorlig livsfare og kun overlevede takkede være de tre tre betjente, der handlede hurtigt med forbindinger og kompression for at stoppe de voldsomme blødninger i de pulserende sår.

  Kvinden modtog løbende blodtransfusioner, men måtte alt have tilført 13 liter blod på grund af de dybe knivstik.

  Også bror vidnede i retten mod far

  Opgøret mellem far og datter fandt sted i Vollsmose i Odense tidligt i januar. Den dømte har ikke kunnet givet nogen forklaring på overfaldet. Han har selv fastholdt, at han mistede kontrollen og følte sig “ikke normal”.

  I retten har datteren og den ældste bror vidnet mod faderen. De har samstemmende forklaret, at han var temperamentsfuld og ofte i skænderi med deres mor.

  De to søskende har også fortalt om, at deres far på en såkaldt genopdragelsesrejse i Irak i 2012, forsøgte at dræbe datteren. Det har faderen dog afvist under retssagen.

  Ved anholdelsen huskede manden at være oppe at skændes med sin hustru, fordi hustruen ytrede ønske om, at hun gerne ville skilles. Som følge af dette skulle der findes to vidner, som kunne overvære, at skilsmissen fandt sted på islamisk vis.

  20 år i Danmark efter flugt fra Irak

  Faderen flygtede fra Irak i 1999 og hverken taler eller skriver dansk, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 30. september 2019 @ 20:50

 21. Så er det sengetid Carlo!

  Kommentar by T. Flodur — 30. september 2019 @ 21:07

 22. Ikke før vi har fået nogle kildehenvisninger!.

  Og så holder du hænderne over dynen!

  Kommentar by Hr. Snusk — 30. september 2019 @ 21:10

 23. Enig med #14 Volzejn. Der er noget helt galt på omkostningssiden af den offentlige trafik.

  Kommentar by Zatopek — 30. september 2019 @ 21:17

 24. @Revisoren: Episoden med Pernille Skipper ligger nogle år tilbage; jeg ynder ikke at besøge København længere. Min fødeby – desværre. Damen var selvbevidst, og nu bliver jeg perfid: Hun minder mig i et og alt om Andersine And, psykisk og fysisk.

  Kommentar by ino — 30. september 2019 @ 21:27

 25. Ino, jeg medgiver, at det ikke er nogen udsøgt fornøjelse at besøge Bingo Franks såkaldte hovedstad mere.

  Store dele af byen minder mere og mere om Mogadishu og Islamabad, og andre områder er fuldstændig oversvømmet med horder af turister, og samtidig er meget af det omfattende nybyggeri en skamplet på byen.

  Frøken Skippers falske selvbevidsthed skyldes måske hendes adelige aner, som hun ellers ihærdigt forsøger at skjule.

  Hendes morfar var som bekendt Greve, og hed von Platen Hallermund til efternavn…

  Kommentar by Revisoren — 30. september 2019 @ 21:41

 26. Danmark er overbroderet af socialistiske og mere eller mindre kommunistiske partier.
  Enhedslisten er mere eller mindre erklærede kommunister, SF er udsprunget af Danmarks Kommunistiske Parti. Socialdemokraterne udspringer såmænd fra Karl Marx’s teorier. De Radikale er mere eller mindre Georgister hvor jord og fast ejendom skal beskattes så hårdt, at det nærmest vil være en overtagelse. DF er fordelingspolitisk nærmere SF end Socialdemokraterne og går benhårdt efter røde vælgere. Venstre og De Konservative er mere eller mindre Socialdemokrater light, men er fordelingspolitiske såmænd ligeså røde som Socialdemokraterne, Claus Hjort pralede såmænd med at de offentlige udgifter var steget mere under den liberal/konservative regering end under den tidligere Socialdemokratiske. Liberal Alliance var så de sidste kæmpende for lavere skat, men den nye ledelse bedyrer at man ikke længere vil stille ultimative krav. Tilbage står så kun Nye Borgerlige, som er så uprøvede at vi må vente og se, men i teorien er de borgerlige. Så er der lige Stram Kurs, der først og fremmest ikke kom ind og som det er vanskeligt at finde ud af, ud over mest mulig lykke til flest mulige danskere, hvad det så betyder.
  Så i virkeligheden ser det rødt ud, mørke rødt måske endda blodrødt.
  Alle taler om at fordele, ingen taler om at gøre kagen større. At gøre de fattige rigere ved at tage de riges penge og give dem til de fattige, har været prøvet og det virker ikke. De rige flytter bare og med sig tager de viden og knowhow. Husk på at der som regel er en grund til at folk er rige, måske kan de noget og det noget forsvinder når pengene tages! Det er derfor Kommunisme og Socialisme ikke virker 40 lande i verden har prøvet Kommunisme og hver eneste gang er det endt i tyranni, fattigdom, borgerkrig og som regel også sult.

  Kommentar by Den Nervøse — 30. september 2019 @ 22:38

 27. .

  # Den nervøses analyse kl. 22.38 rammer plet. Alle de gamle partier er domineret af hyklere, løgnere, snyltere og landsforrædere.

  Men vælgerne er en smule undskyldt. De fleste af dem er enten blevet hjernevasket i børnehaverne og skolerne, eller er blevet fyldt med tusinder af løgne og kvarte sandheder af DR, TV og aviserne. Og er man historieløs og har man ikke tid til eller interesse for politik, bliver man nemt manipuleret. Se hvor effektive feminist-, ligestillings-, racisme-, berigelses- og klima-kampagnerne har virket.

  Goebbels, Hitler og Stalin havde ret. Med propaganda kan masserne forvandles til idioter, malkekvæg og slagtekvæg. Bare løgnene er store nok, sluges de råt af de uvidende masser.

  Det véd de rødbrune og brunrøde socialister. Det er derfor deres foragt for det danske folk mv. er uden grænser.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 1. oktober 2019 @ 02:30

 28. Med historien hører jo også, at private biler ved anskaffelsen bliver beskattet med verdens højeste punktafgift på 180%, og at benzinens reelle pris før skatter og afgifter er 4kr/liter.
  Statan har altså allerede forsøgt at tvinge folk ud af deres egne biler og over i bus og tog ved at gøre bilen ca. 3 gange dyrere.

  Kommentar by Hertz — 1. oktober 2019 @ 06:34

 29. Venstrefløjserne svindler med økonomien. Nu vil de have stoppet ‘regnedrengene’ i finansministeriet, som efter deres opfattelse har en økonomisk tilgang til landets finanser.

  Venstrefløjen køber stemmer med skatteydernes indbetalinger, som de også bruger til at importere social nassere fra de varme lande, der skal levere dem stemmer ved fremtidige valg og som socialklienter, skal de give de venstreorienterede fede jobs med god løn og lille arbejdsindsats i fremtiden. Socialistiske jobs i den konkurrence beskyttede offentlige sektor. Det nogle få ‘usolidariske’ reelt arbejdende skatteydere i gamle dage kaldte “den evige hvile” med ret til fri “kasket uden svederem”!:-)

  Trafikpolitik er et skræmmeeksempel.
  Jernbanerne – bortset fra S-tog – er forældet teknologi (ligesom diligencerne).

  Man ser det idag ved, at folk i stigende grad vælger langdistance bus til transport mellem landsdelene. Bus København-Århus fra 99 kr | Op til 21 gange om dagen‎. Se flixbus.dk

  De venstreorientedes politiske togfond til 27 mia.kr, timeplans modellen, skulle have været finansieret gennem øget beskatning af olieudvindingen i Nordsøen. Den skulle altså have været finansieret ved en øgning og omlægning af skatteopkrævningen. (Og så faldt olieudvindingen i Nordsøen og det forventede provenu fra den faldt tilsvarende. Det var for såvidt allerede kendt ville ske, da de venstreorienterede udmøntede deres feberdrømme om nye fut-tog!)

  Hvis man regnede på omkostningen pr billet Odense-Aarhus i forhold til den nuværende pendlertrafik, kunne man beregne at HVER eneste passagers tur Odense-Aarhus, ville kræve et offentligt tilskud på 3.000 kr. oveni billetprisen, som var den rejsende selv skulle betale. Den rejsendes en andel af omkostningen ville nærmest blive symbolsk!

  Da pendlertrafikken Odense-Aarhus-Odense i bil+tog+bus er hjem-arbejde trafik, stiger den ikke meget over tid uanset tog med timedrift og SELVOM ALLE bil+bus rejsende skiftede til tog, ville det offentlige tilskud til biletten kun være marginalt mindre.

  “Daværende transportminister Henrik Dam Kristensen (S):- Regeringen vil skabe fremtidens jernbane ved at gennemføre en historisk forbedring af togtrafikken i Danmark. Står man på hovedbanegården i København, vil passagererne, når investeringerne er gennemført, kunne komme til Odense på 1 time, Aarhus på 2 timer og Aalborg på 3 timer.”

  Klip fra:FYENS.DK ERHVERV FAKTA: Det siger de om togplanen AF: RITZAU Publiceret 01. marts 2013 kl. 13:40

  Socialistisk økonomi ender altid med fallit og sociale uroligheder og oprør, som vi så i forrige århundrede da Sovjet, DDR og de andre socialistiske luftkasteller styrtede sammen.
  Det vil jeg gerne advare imod!

  Kommentar by A-mad — 1. oktober 2019 @ 08:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper