19. december 2009

Christian Have på trommer – Politiken på bas

Myten om at Danmark skulle have et dårligt rygte i udlandet, dukker op med jævne mellemrum, og argumentationen er altid skræddersyet af centrum/venstre. Her fra torsdagens Metroxpress – Danmark har fået ridser i lakken (E-page; se evt. her).

Danmark har fået et dårligt rygte fordi…

Vi opretholder ytringsfrihed (trods muslimsk pression ift. deres religiøse tabuer)…
Vi forsøger at skabe demokrati i Afghanistan (efter landet understøttede angreb på allierede)…
Vi tror på nationalstatens berettigelse (og sender afviste asylansøgere hjem)…
Vi er et retssamfund (og ryddede Jagtvej 69 for besættere)…

Kilderne er de sædvanlige. Christian Have (der aktionerede mod udlændingepolitikken med de autonome i Kirkeasyl for få måneder siden); Mette Fugl (eks-kommunist, der kun taler om sine erfaringer med islamiske lande); Lena Sundström (svensk journalist, der gør karriere på foragt for VK og ikke mindst DF); Voxpop med tre tilfældige som understøtter pointen… ja, og så lige Wonderful Copenhagen, der halalslagter de øvrige.

“Vi får utroligt flotte tilbagemeldinger på, hvad folk synes om danskerne generelt. Det gælder hele verden – også fra det svenske marked.” (Ole Andersen, Wonderful Copenhagen)

(Peter Mogensen og Christian Have; Politiken TV, 21. august 2009)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/10482/trackback

26 Comments »

 1. Jeg synes der er noget forræderisk over den måde at omtale sit eget land på, noget hadefuldt ov selvsmagende, narcisistisk. DERovre har vi det dårlige, så kan man selv fremstå som god, i stedet for at møde sine medmennesker der hvor de er. Det er dog en trøst at kilderne er de samme gang på gang, så budskabet udvander sig af sig selv. Men jeg må forklare mine børn som spørger meget, at der er mere værdi i at tage ansvar for sine naboer og sig selv, end at dyrke oppositionsrollen og surheden. Bedre er det at være en del af samfundet end at melde sig ud.

  Kommentar by Høgsbro — 19. december 2009 @ 01:45

 2. Hvis politiken segmentet mener Danmark er dårlig sammen med de andre gutmenschen fra venstrefløjen og det primitive sandfolk fra mellemøsten, så er meget vundet.
  Problemet med disse virklighedsfjerne grupperinger er, at godt nok er Danmark lige til at lukke op og skide i for dem men tage konsekvensen, frasige sit tilhørsforhold til landet, frasige pension og sociale sikkerhedsnet kommer ikke på tale hos disse dobbeltmoralske, arrogante, helligheds selvfedninger.
  Hvis snøbler som petri mogenski mette fulderik, christ haves, mener de står for det rigtige Danmark, så siger jeg stakkels danskere..

  Kommentar by Mike — 19. december 2009 @ 04:32

 3. Her fra den virkelige verden i sydsjælland , håber vi ikke at det ender med et BOM BOM , som vel er det eneste vi her i bonderøvskulturen kender den herre christian have.

  Kommentar by father — 19. december 2009 @ 04:55

 4. ups!
  kender christian have FOR.

  Kommentar by father — 19. december 2009 @ 04:56

 5. Lidt mere om Danmarks internationale ry.

  http://www.investors.com/NewsAndAnalysis/Article.aspx?id=515696

  Kommentar by Sailor — 19. december 2009 @ 06:06

 6. Danmark har fået et dårligt rygte fordi…

  Vi ikke- navnlig takket være verdens virkelige magthavere USA, Kina, og Rusland vist også til en vis grad- lod et eller flere dårligt baserede forslag om beskatning/strukturomlægninger gå igennem på Copenhagen15…

  “The meeting has had a positive result, everyone should be happy,” said Xie Zhenhua, the head of China’s delegation. Citeret fra BBC.
  Er forventningerne små er det lettere at blive lykkelig.
  Er forventninger urealistiske høje står skuffelser lige for.
  Danskere er vist stadig blandt klodens lykkeligste mennesker, omend der også her er en del, der døjer med- virkelighedens iskolde realisme.

  Kommentar by Peter Buch — 19. december 2009 @ 07:32

 7. Når jeg nu ser lidt i Metro:
  http://www.metroxpress.dk/dk/article/ritzau/2009/12/19/pcnn7yv8bv230521/index.xml

  Kommentar by Peter Buch — 19. december 2009 @ 08:37

 8. Nu var der (i hvert fald der hvor jeg kiggede) egentlig fem punkter; men det sidste, COP15-afholdelsen, synes ikke at falde i Møllers smør?

  Punkterne:

  Ytringsfrihed trods muslimsk pression – Skal ytringsfriheden ikke måles først og fremmest der hvor de mest upopulære i øjeblikkets koncensus bor?

  Forsøger at skabe demokrati i Afghanistan (og Irak?) – Årsagerne til krigene fortaber sig uomtvistelig noget.

  Vi tror … – Rammer meget godt kernen i regeringens politik, selv om det måske stemmer overens med visse andre troendes udtalelser om at “ateisme også er tro”.

  Et retssamfund ryddede Jagtvej 69 – Måske var det værd at måle styrken af samfundets retstilstande andre steder end dér, hvor det tilgodeser dets militante traditionalister?

  Iøvrigt mener jeg (som Xie), at det nylige topmøde egentlig mest bidrog til at understøtte DK’s gode ry ude omkring. Hvis man skal med-evaluere det billede af kampklædte politifolk der er sat over artiklen, så er jeg derimod enig med Møller i, at den (artiklen) forsøger at give et forvredent billede af retstilstandene i DK – men det skriver han jo ikke ;)

  Det generelle:

  – Som parallel: Er USA’s rygte blevet ændret af Bush’s politik? Måske en anelse. Omvendt, hvad synes højrefløjen om USA, efter at Obama er kommet til – er det blevet ét søle? Døm selv, jeg tror det næppe. Og dermed støtter jeg vel indlægget som helhed, men ud fra nogle andre konklusioner.

  Med andre ord: På kort sigt har Ole Andersen ret. Dem der lægger de mange penge pr. dag, de er mere tilbøjelige til at støtte den hårde linje. De øvrige, som vi andre ind imellem løber ind i, de ser det nok mere over nogle lidt længere forløb.

  Kommentar by Scavenius — 19. december 2009 @ 08:48

 9. De sover i timen inde på Politiken.
  I snart 35 år kunne bladet have fortalt udlandet, at bladet står
  i spidsen for tavshed ang. de fremmedes vold mod danskerne.
  Politiken kunne fortælle, at mange fra Eliten deler bladets synspunkt.
  Politikere,kunstnere og mange gode folk med solide uddannelser.
  Et fornemt selskab.
  Se, Politiken er gået glip af en stor chance for virkelig at blive kendt verden over, for dens kamp for volden mod de almindelige danskere.
  Ja, kampen handler jo om at gøre Danmark til et bedre land,moralsk set,altså et muslimsk land.
  Tøger er nok et beskedet menneske, som helst vil leve i det skjulte?

  Kommentar by pk — 19. december 2009 @ 08:56

 10. -> Scavenius

  “Nu var der (i hvert fald der hvor jeg kiggede) egentlig fem punkter; men det sidste, COP15-afholdelsen, synes ikke at falde i Møllers smør?”

  En insinuerende kommentar, som indikerer noget fordækt i min fremlægning.

  På forsiden skriver artiklen “Danmark har fået et dårligt ry”. I avisen lyder det at “Danmark har fået ridser i lakken”.

  Der opridses fem punkter, men kun fire understøtter direkte overskriften. Det sidste punkt fortæller blot, at der er fokus/opmærksomhed på Danmark pga. COP15 og op imod 100.000 demonstrerende. Jeg gætter på at journalisten henviser til anholdelserne, men der er intet i brødteksten, og derfor undlader jeg at referere det sidste punkt. Det femte punkte IKKE en del af argumentationen for overskrifterne og ikke en del af kildernes argumentation, i modsætning til det refererede, den danske indvandringsdebat, Dansk Folkepartis postulerede ‘fremmedfjendskhed’ mm.

  Det er svært at gøre et referat bedre end originalen, og blogning fungerer ikke med fodnoter eller for mange indskudte sætninger.

  Jeg kan lave fejl, men i det her tilfælde har jeg intet gjort forkert. Er du stadig uenig, så må du komme med et konkret analyse af det femte punkt (herunder, hvorledes det understøtter artiklens oveorordnede vinkel).

  Kommentar by Kim Møller — 19. december 2009 @ 10:02

 11. Politiken støttede den tyske besættelse af Danamrk i 1940. Politikens bestyrelsesformand, Erik Scavenius (nok ikke kommentatoren her!), samarbejdede med den tyske besættelsesmagt, fordi han så storheden i det tyske rige og lidenheden i Danmark. Han bød tyskerne velkommen. På daglige morgenrideture i Jægersborg Dyrehave sammen med den rigsbefuldmægtiget i Danmark, Dr. Werner Best (medlem af det tyske nazistparti, NSDAP og af SS)aftalte de hvordan besættelsen skulle opretholdes og modstanden nedkæmpes. Et venskab som i øvrigt fortsatte til deres dages ende mange årtier efter besættelsen. Denne egentligt landsforræderiske mentalitet er altså ikke ny og præger store dele af venstrefløjen incl. det Radikale Venstre som var Scavenius parti og ejere af Politiken. At baggrunden for denne landsforræderiske mentalitet såvidt jeg ved aldrig er undersøgt tilbunds må tilskrives at samme kredse har en betydelig indflydelse på forskning og media. Mit råd er, at vi efter bedste evne må forsøge at holde dem nede, så vi ikke en dag – som den 9.april 1945 – vågner til konsekvenserne. Vi må bekæmpe dem med alle demokratiske midler for det gælder vores frihed.

  Kommentar by anti-marx anno dazumahl — 19. december 2009 @ 11:28

 12. metroxpress er en samling Ritzautelegrammer, reklamer og en smule egenproduktion af hvad de mener er journalistik.

  Vinklen er for det meste stærkt ventreorienteret, deres “voxpopundesøgelser” viser stort set altid unge venstreorientede af den slidte type og indholdet i metroxpress er stærkt forusigeligt, som denne productplacement fra en svenske debattør. Hvordan kan det ellers forklares at metroxpress bruger 2 sider på en ukendt og ligegyldig person.

  Så er det langt bedre at høre konstruktiv debat og kritik der går imod ensretningen:

  “Et hårrejsende eksempel er tørklædeloven, der af mange på venstrefløjen helt fejlagtigt blev opfattet som et angreb på religionsfriheden. Men et forbud mod tørklædebærende dommere er ikke et overgreb på religionsfriheden, der er en negativ ret. Religionsfrihed fritstiller den enkelte fra at blive påtvunget et religiøst fællesskab eller påbud og dekreter fra en guddom, man ikke selv har valgt. Religionsfrihed er derimod ikke en ret til, at man kan kræve indrømmelser og særhensyn fra det øvrige samfund.”

  http://blogs.jp.dk/konflikten/2009/12/17/venstrefl%c3%b8jens-vanr%c3%b8gtede-rettigheder/

  Kommentar by Fritænker — 19. december 2009 @ 11:30

 13. Jeg oplevede Muhammed-krisen fra Mumbai med millioner af muslimer, og har i de efterfølgende år rejst meget i lande med mange muslimer og sågar flere gange boet i rent muslimske kvarterer. Jeg har tillige rejst fra Vancouver til San Diego, og senere fra Tampa til Boston.

  Jeg har ikke fået en negativ kommentar til min nationalitet. Danmark har et ry, som er mestendels ikke-eksistrende (eller rettere; udifferentieret del af billedet på Europa) eller i de sjældne tilfælde at ikke-europæere har tænkt tanker om danskere, så har vi et positivt ry.

  Kommentar by WilliamJansen — 19. december 2009 @ 11:43

 14. -> Møller:

  Ja, jeg mener nu, at det femte punkt er der, hvor artiklen for alvor bliver tåbelig. Hvis noget er insinuerende, så er det da dette punkt set sammen med billedet over artiklen.

  Du tager fat i de fire punkter helt uden at nævne det femte, det er bare det jeg spørger om. Jeg kan ikke se det insinuerende i det.

  Iøvrigt giver jeg dig helt ret i, at forlægget ikke er alt for kønt, men det er vel så helt op til dig om du vil tage deres udgydelser op og hvordan du gør det.

  Jeg skal ikke blande mig videre i de personlige kommentarer til de adspurgte, kun håber jeg at Mike har sikret sig at Fru Fugl ikke lider af eftervirkningerne efter en overvundet afasi eller lignende.

  Kommentar by Scavenius — 19. december 2009 @ 12:29

 15. -> Scavenius

  Du startede med at kritisere med følgende ord: “det sidste [punkt, Kim], COP15-afholdelsen, synes ikke at falde i Møllers smør?”

  Jeg gav en kort og præcis forklaring, som du godtager med en eneste forskel – som jeg ser det.

  Du mener jeg skulle kalde artiklen tåbelig (og fokusere på politisk vinkling), fordi det isolerede femte informationspunkt/billedtekst, dækkende over en tiendedel af pladsen, ikke indgår i overskriften eller i kilde-referat/interviews…

  Det er lige præcis derfor jeg helst undgår at svare på kritik. Mange trawler fordi Uriasposten, og tænker, ‘jeg skal være uenig’, men kan så ikke rigtigt finde et oplagt kritikpunkt, og lader sig så nøjes med ‘alt godt fra havet’. Du skylder mig ti minutter.

  Kommentar by Kim Møller — 19. december 2009 @ 13:27

 16. :D – nænæ, jeg skylder dig et point, fordi min kritik drukner i det femte punkt. Til gengæld synes jeg du skylder mig to, fordi jeg gør dig opmærksom på at det femte punkt også passer ind i din argumentation.

  Kommentar by Scavenius — 19. december 2009 @ 14:07

 17. -> Scavenius

  “Til gengæld synes jeg du skylder mig to, fordi jeg gør dig opmærksom på at det femte punkt også passer ind i din argumentation.”

  Jeg forsøgte faktisk at tolke lidt på det femte punkt , og er sikker på det skal forstås i samme betydning som Ungdomshuset/Brorsons Kirke-punkterne. Dvs. fokus på anholdelser og politi-brutalitet (fotoet forestiller demonstranter, ikke statsledere eller Bella Center). Havde jeg tolket det sådan, ville jeg være blevet ædt levende af dig og dine…

  Kommentar by Kim Møller — 19. december 2009 @ 14:19

 18. @ William

  Meget præcist beskrevet.

  Men det gør jo også netop artiklen og den vinkel der er besluttet lige fra start så tåbelig. Hertil naturligvis de latterlige “ekspert” udsagn. Om så man giver dem så meget som at der skulle være kommet en rids i lakken, hvad så ??
  Er der ikke det hos alle nationer. Jeg mindes flere uhyrlige eksempler på svensk-israelske relationer der ikke pynter på den anden side af sundet. Hvad med Schweiz. Hvad med Italien. Hvad med de franske optøjer.
  Spanien har et dårligt ry efter de valgte den socialistiske regering. Reaktionært og så som eftergivenhed for terror. Skrækkeligt image.

  Sådan kan man blive ved med sine personlige antipatier i en uendelighed. Det korte af det lange er stort set hele verden kun har altovervejende positivt at sige om os. Og selv det negative de kan komme på er jo rene bagateller, som på ingen måde kan give os et “dårligt” image. Sudan har et dårligt image. Vi er muligvis gået fra en top 3 til en top 5 placering. Og det er jo så kun iblandt folk der er uenige med VK-regeringen. De vil jo altid være skuffede når venstrefløjen ikke har magten.

  Kommentar by Superman — 19. december 2009 @ 14:27

 19. -> Møller

  Tja, jeg ser nu, at billedsiden er forskellig på de to links.

  Det foto jeg indtil videre har refereret til er det fra link nr. to – med måske 50 kampklædte politifolk der er klar til at rykke frem. Hvis du havde koblet dette billede med COP15-punktet i artiklens “kasse” havde jeg i hvert fald ingen indvendinger haft ved en henvisning til focus på “politistats-ligheder”.

  Det femte billede fra link nr. et: Jeg synes som du, at billedet forrykker focus fra selve konferencen til demonstrationerne omkring den.

  Og stadigvæk mener jeg “kassen” skyder over målet ved at referere til COP15 som en “situation, hvor Danmark har vakt international opmærksomhed i årtiet.” Jeg synes der er utallige andre situationer hvor DK har vakt international opmærksomhed på højde med COP15 de sidste ti år, men hvis man endelig skal focusere på topmøder har der da været andre end COP15 – og hvis man skal focusere subtilt på det danske politis behandling af demonstranter i forbindelse med topmøder så må den retningsvisende begivenhed vist stadig være EU-topmødet i december 2002.

  Kommentar by Scavenius — 19. december 2009 @ 16:19

 20. Politiken har også et indspark:

  Københavns ry vinder på topmøde

  Kommentar by Scavenius — 19. december 2009 @ 16:25

 21. Forleden var der en dansker, der sprængte sig selv i luften i Mogadishu midt i en flok glade lægestuderende. Den historie må Arla og visitdenmark da kunne bruge, når billedet af Danmark skal vendes.

  Kommentar by Nils — 19. december 2009 @ 20:03

 22. Mange flygtninge(bl.a. “flygtninge” fra somalia, libanon og irak) har den mærkværdige vane ofte at tage på lange besøg i det land, de er flygtet fra. Det må medføre at “flygtningenes” danske opholdstilladelse inddrages. Herefter sendes de hurtigst muligt hjem.

  Kommentar by Poul — 19. december 2009 @ 21:24

 23. JO Danmark har et dårligt ry i dele af den store verden, men de jo længere væk du kommer fra danmark jo færre kender til Danmarks eksistens og er sådan set ligeglade med hvad der sker i det lille kolde nordiske land. Jeg har flere internationale venner online og jeg kan da lige give et lille udpluk af hvad folk siger om Danmark (altså af mine venner)

  Amerikaner1: Jeg er ikke helt sikker på hvor danmark er.
  Serber: Kender til muhammedsagen og legoklodser. Og er det ikke dem der laver Carlsberg?
  Albaner: Jeg har været på ferie i Danmark. Der er rigtigt flot.
  Amerikaner2: Lego Styrer!! (Lego rules!!
  Egypter: Loggede af så snart jeg sagde jeg var fra Danmark
  Tuneser: Danmark hader muslimer (jo han sagde Denmark hates muslims)
  Amerikaner3: I har en kedelig nationalsang (jeg spillede den for ham)
  Tysker: Under topmødet udviklede I jer til en politistat. (Har åbenbart kørt meget om demonstrationerne på tysk tv.

  Bare et lille udpluk, men tror egentligt de fleste udlændinge er utroligt ligeglade med hvad der foregår i Danmark, vi har ingen betydning på verdensplan og vi skal heller ikke tro vi har det. Derfor er en sådan artikel og fuldstændig ligegyldig!

  Kommentar by Robbyg — 20. december 2009 @ 11:01

 24. Rolig nu, det er bare Tordenskjolds soldater på venstrefløjen med deres sædvanlige beskidte trick: Først pisser de på Danmark og danskerne, og så siger de, at vi lugter…

  Kommentar by Jern-Henrik — 20. december 2009 @ 11:53

 25. Okay læste lige mit indlæg igen og hold kæft hvor var det egentligt jantelovsagtigt! tror jeg trækker det til mig igen (altså den sidste kommentar)

  Kommentar by Robbyg — 20. december 2009 @ 12:01

 26. Det är säkert umphteenth gång jag upprepar detta , Danmark har god rykte i Finland.

  Kommentar by Matti från Finland — 21. december 2009 @ 22:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper