9. oktober 2019

Jack Unterweger, fra morder til mediedarling: “… reported on the very murders he was committing”

I starten af 1980’erne gik Ekstra Bladet i brechen for voldtægtsmanden Naum Conevski, der ifølge avisen var blevet udsat for et ‘justitsmord med racistiske undertoner’. Conevski blev løsladt, og tre år senere myrdede han to unge drenge der sov i telt på Amager. Næst efter at fælde en borgerlig minister for en detalje, så er løsladelse af en kriminel udlænding højt på listen over journalistiske sejre. Historien om den østrigske massemorder Jack Unterweger giver et ganske godt indblik i tænkningen. Velskrevet genemgang afsakset fra All Thats Interesting – They Thought Killer-Turned-Writer Jack Unterweger Was Reformed — Then He Started Killing Again.

Jack Unterweger was a model prisoner. He was living proof that, no matter what a man had done in his life, it was never too late for him to turn things around. … He was proof that anyone could change — or so his supporters that campaigned for his early release thought. But all of that went up in smoke when, shortly after his release in 1990, Jack Unterweger went on a killing spree that ended the lives of at least nine women. …

‘No theme is more poetic than the death of a beautiful woman,’ Jack Unterweger wrote. ‘There is an age at which a woman must be beautiful in order to be loved, and there is an age in which a woman must be loved in order to be beautiful.’

It was a strange sentiment to hear coming from a man who took pleasure in choking and brutalizing prostitutes, but it was the type of writing that won over many of the most respected members of Austria’s intellectual community while he was in prison. His autobiography convinced the world that he was a sensitive soul who went mad because he had grown up without a mother, and his skill with words persuaded many people that he now deserved to be free.

Once word of Jack Unterweger’s writings spread, thousands called for his immediate release. It didn’t matter what he had done, they said, Jack Unterweger was proof that art could heal any tortured soul, and he needed to be freed. As a statement signed by supporters put it, ‘Austrian justice will be measured by the Unterweger case.’
Huge names supported him. Two Nobel Prize winners, Elfriede Jelinek and Günter Grass, joined the movement, calling for his freedom and praising his writing.

.. In 1990, after he had served the minimum 15 years of his sentence, he was released. As Unterweger rejoined the public, the prison governor declared: ‘We will never find a prisoner so well prepared for freedom.’

Despite everything his supporters had claimed, in the first year after his release, Jack Unterweger murdered eight people. The murders followed Unterweger’s modus operandi: the women were dragged out into the woods, beaten, and strangled with their own underwear.

… while he was perpetrating this killing spree, Unterweger was interviewed on talk shows and praised both as a model of prison rehabilitation and as a brilliant writer. He was even hired by an Austrian magazine and at times reported on the very murders he was committing.

Such work also brought him to the United States on a mission to report on the ‘terrible conditions’ suffered by American prostitutes. While there, he checked into the infamous Cecil Hotel, snuck out at night, and murdered women just like those on whom he had been sent to report.”

(Jack Underweger, ORF, 1990; Foto: Twitter)

Oploadet Kl. 12:06 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/104975/trackback

19 Comments »

 1. Der var også en kriminel indsat, der var så veltalende, at DR fik ham løsladt. Han tog til Finland og henrettede 2 betjente med nakkeskud.

  Næppe én eneste af de journalister har fået dårlig samvittighed over deres dårlige vurderingsevne.

  Kommentar by tavsen — 9. oktober 2019 @ 12:13

 2. Tja, og i Danmark blev et medlem af Blekingegadebanden belønnet af Ritt Bjerregaard med en topstilling i Københavns kommune…

  Kommentar by Revisoren — 9. oktober 2019 @ 12:28

 3. Og USA har netop afsløret sin værste seriemorder hidtil: 90 kvinder har han dræbt, og han har en fotografisk erindring om alle mordene

  https://www.youtube.com/watch?v=ZtA-PlPL67g

  Kommentar by BB — 9. oktober 2019 @ 12:42

 4. Confessions of A Serial Killer
  https://www.youtube.com/watch?v=a5hAjaRj4qI

  Kommentar by BB — 9. oktober 2019 @ 12:43

 5. Han var vel blevet radikaliseret i fængslet?

  Kommentar by redneck — 9. oktober 2019 @ 12:52

 6. Har aldrig hørt om manden men kom til at tænke på Falcos Jeanny…

  Kommentar by Michael Sjøberg — 9. oktober 2019 @ 13:22

 7. “Næst efter at fælde en borgerlig minister for en detalje, så er løsladelse af en kriminel udlænding højt på listen over journalistiske sejre.”

  Det er ikke mit indtryk.

  Det, der har højst prestige blandt journalister, er at afdække store samfundsmæssige skandaler såsom udbytteskattesagen og hvidvasksagen (Danske Bank).

  Det har de alternative netmedier hverken ressourcer eller kvalifikationer til at gøre.

  At journalisterne skulle stå i de kriminelle udlændinges tjeneste, som det antydes, modsiges af de udsendelser, hvor journalisterne forsøger at hjælpe politiet med at opklare forbrydelser, f.eks. Station 2 på TV2 og senest udsendelsen om Emilie Meng-mordet.

  Det er ikke for at helgenkåre journalisterne, men der er løbet meget vand under broen siden 1980’erne.

  Kommentar by np — 9. oktober 2019 @ 13:30

 8. Kommentar by redneck — 9. oktober 2019 @ 12:52.

  Det skal jeg ikke kunne sige, men det er et faktum at ca. 95% af seriemorderne har det til fælles, at de er blevet opfostret af enlige mødre, og det gælder også Jack Unterweger.

  Så kan man jo lægge dét i det man vil, men det er da stof til eftertanke, deres foretrukne mål taget i betragtning..

  Kommentar by Kimski — 9. oktober 2019 @ 13:34

 9. Jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på det og jeg tænker på de to drenge, der sov i telt på Femøren, som Conevski myrdede. De ville i dag have været midaldrende og måske have både have koner, børn og børnebørn.

  Conevski-sagen
  I januar 1981 blev en kvinde voldtaget i sit hjem af en taxachaffør, der kort forinden havde kørt hende hjem. Gerningsmanden blev idømt 2½ års fængsel og afsonede de 16 måneder af dem.

  Da han blev løsladt kontaktede han sin sagsbehandler ved kriminalforsorgen, som troede på hans uskyld. Hun valgte at kontakte to journalister ved Ekstra Bladet, der herefter undersøgte sagen nærmere. Journalisterne mente også, der var blevet begået justitsmord mod gerningsmanden. De kontaktede naboer, læger og andre, der havde kendskab til det kvindelige offer, og mente udfra det – samt at politiet ikke havde lavet en grundig nok efterforskning – at kunne bevise mandens uskyld.

  Alt dette skriveri i medierne fik en kendt forsvarsadvokat (her mangler sjovt nok navnet i teksten: det var Bjørn Elmquist, tidligere folketingsmedlem for Det Radikale Venstre), min tilføjelse A-mad) til at tage sagen op igen, og han fik medhold i Den Særlige Klageret til på ny at få prøvet sagen ved Østre Landsret. Gerningsmanden blev ved den nye retssag frikendt grundet kvindens tidligere adfærd.(Conevski fik 234.000 kroner i erstatning, min tilføjelse A-mad)

  3 måneder senere i maj 1984 bliver der begået et dobbeltdrab på to unge drenge på Amager. Det viste sig at være selv samme gerningsmand. Senere fandt man ligeledes ud af, at gerningsmanden havde begået flere voldtægter inden ovennævnte voldtægt. Af uvisse årsager havde politiet ikke fundet sammenhængen i disse sager tilbage i 1981.

  Det kvindelige offer, der var blevet udhængt i pressen som løsagtig og løgnfældig, ville have sin sag for retten påny, nu hvor gerningsmanden både var dømt for mord og andre voldtægter, men dette blev nu afvist af Den Særlige Klageret.

  Kort tid efter, valgte det kvindelige voldtægtsoffer at tage sit eget liv.” klippet fra voldtaegt.wordpress.com

  Har kunstnere noget med forbrydere og mordere? Kunstneres mening om mordere? Her William Burroghs altid aktuelle bon mot “Bliver Hollywood aldrig klogere?” Eller læs Henry Millers “Myrd morderen”.

  Jeg synes selv Norman Mailer er en eminent (tidlig beatgenerations) forfatter(“De nøgne og de døde”,1948). Han tog også fejl af en morder, han var med til at få frigivet.

  “Jack Henry Abbott (January 21, 1944 – February 10, 2002) was an American criminal and author. With a long history of criminal convictions, Abbott’s writing on his life and experiences was lauded by a number of high-profile literary critics, including author Norman Mailer.

  Due in part to lobbying by Mailer and others on Abbott’s behalf, Abbot was released from prison in 1981 where he was serving sentences for forgery, manslaughter and bank robbery. Abbott’s memoir In the Belly of the Beast was published to positive reviews shortly after his release.

  Six weeks after being paroled from prison, Abbott stabbed and killed a waiter in a New York City cafe. Abbott was convicted and sent back to prison, where he committed suicide in 2002.”

  “Føj for fanden! Denne her bog er aldeles afskyelig, grum og mareridtsagtig – mordene er sådan set det mindste af det – gennemsyret som den er af alle de værste sider, mennesket kan fremvise af dårskab og fornedrelse, af sygelighed i tanke og handling. Det ville overhovedet ikke være til at bære, hvis ikke bogen samtidig var så urimeligt god. Ekstremt heterogen i såvel fortællestemme som i temaer, ved første møde næsten rodet, og så alligevel fuldstændig blændende.”

  ANMELDELSE AF “FORBRYDELSE OG STRAF”AF FJODOR DOSTOJEVSKIJ
  Frank Sejer Christensen. Skribent. 12 Jan.10.

  Ja, bliver Hollywood aldrig klogere?

  Kommentar by A-mad — 9. oktober 2019 @ 14:21

 10. ´

  Ja, der er mildest talt forskel på mennesker. Ikke så meget udvendig, som indvendig. Fysisk ligner folk hinanden meget hvad det grundlæggende angår, men sjæleligt er forskellene undertiden helt enorme. Som forskellen på en venlig delfin og en lumsk krokodille. Som forskellen på en helgen og ubåds-madsen.

  Det bør vi nok tænke på når f.eks. politiske partier markedsfører sig ved brug af pæne og tuttenuttede unge kvinder. Man kan ikke se på disse kvinder om de er gode eller onde, kloge eller dumme. Kun deres ord og især handlinger viser hvad de indeholder. Om de er repræsentanter for fornuft og sund moral, eller for idioti og rådden umoral.

  Desværre har det i langt de fleste tilfælde vist sig at disse kvinder ikke er andet end lokkemad til vælgerne. De indeholder stort set ingenting, eller kun dumhed, løgn og falskhed. Tag f.eks. Ida Auken, Pernille Skipper, Sofia Carsten, Johanne S-N, Zenia Stampe, Pernille Weiss, R-Theil og Pia Dyhr etc. Alle har de kun kortsynet tåbelighed at byde på.

  Tager vi mordere som u-bådsmadsen, Jack Unterweger, diverse barnemordere og amerikanske seriemordere, er de mere uhyrer end mennesker. Indvendig er de som glubende ulve, giftige fugleedderkopper, trikiner eller dværgbændelorm.

  Det samme kan nok også siges om politikere og journalister som frejdigt og skruppelløst udleverer deres eget folk og land til mishandling, rædsler, død og undergang.

  Kommentar by TP — 9. oktober 2019 @ 14:36

 11. “No theme is more poetic than the death of a beautiful woman” er et citat af Edgar Allan Poe, så også intellektuelt bluffer psykopaten.

  Det kan ikke undre at radikale venstreekstremister som Jelinek og Grass støtter en voldspsykopat så varmt. Efter marxistisk opfattelse er forbryderen den sande revolutionære. Voldsmanden har altid ret. Dels fordi han er et produkt af det samfund, han lever i (han fungerer angivelig som en diagnose af det, og det skal man efter deres mening takke ham for!) og dels fordi han medvirker til at opløse det.
  Hovedproblemet Vesten har nu med at dæmme op for vold er at retssystemet og medierne fuldstændig har integreret romantiseringen af voldsforbrydere. Det sker nu helt ubevidst, det er blevet et dogme. Derfor gør dommerne alt for at få “helten” hurtigst muligt ud på gaden og skabe mere kaos. Derfor svømmer journalisterne over i sentimentalitet, når de beskriver terrorister, pædofile bander og knivstikkere i retten som “grædende” “familiefædre” “i slidte gummisko”, så rørende, mens deres ofre aldrig får samme sympati.
  Ofrene betyder intet, fordi individet ingen værdi har i et marxistisk perspektiv. Marxismen vender begreberne om skyld og ansvar direkte på hovedet, ligesom islam med ære og skam.
  Endemålet er at afvikle retssamfundet, og her er voldsmanden et af de bedste kort på hånden. Voldsmandens veto skal få samfundshjulene til at gå i stå et efter et, så ingen forretning kan trives mere, ingen kvinde gå alene ud på gaden, ingen føle sig sikker noget sted… Når folk begynder at mangle det basale til livets opretholdelse, modnes tiden til revolution.
  Hvis der skal ske nogen forandring til det bedre i retsvæsen og medier, skal dogmet om heltevoldsmanden udfordres direkte. Det skal væltes ned fra piedestalen én gang for alle som den perversion, det er. Man skal vende tilbage til at anerkende det personlige ansvar for egne valg. Det gælder under alle omstændigheder, uanset hvor dårlig ens barndom har været.
  Unterweger er et ondskabsfuldt svin, der helt frit har valgt at myrde en masse kvinder for sin fornøjelses skyld. Derfor skal han aldrig gå frit rundt igen. Pædofile og vanemordere skal ikke hærge uhæmmet løs i gaderne, som de gør nu. De skal holdes inde så sagesløse mennesker kan gå i fred. De har selv valgt at være til fare for andre, så må de tage konsekvensen.
  Sund fornuft frigjort for utopier.

  Kommentar by Sådan er det jo — 9. oktober 2019 @ 14:40

 12. En interessat sammentaeliing,tager med vold et totalt vildfremmed liv for egen nydelse ,hvad kan forsvaret vaere for dette???? loven sagde ifl.haendelserne eet,hvor er er retfaerdigheden.For at citere “we are not here to deal with justice we are her to deal with the law”,Det er maaske paa tide med nogle revisioner der passer til “nye tider”

  Kommentar by dunk — 9. oktober 2019 @ 14:41

 13. .

  Feministen “np” har selvfølgelig som sædvanlig en alternativ kommentar der betvivler Kims og UPs synspunkter. “np” har et altid andet “indtryk” af alting end mere normale mennesker.

  Kommentar by TP — 9. oktober 2019 @ 14:46

 14. A-mad kl. 14:21

  Gad vide, hvad Dostojevskij har med Conevski at gøre?

  Dostojevskij var en arg modstander af den nihilisme og overmennesketeori, som hovedpersonen Raskolnikov i “Forbrydelse og Straf” er tilhænger af.

  Efter mordet på pantelånersken bliver han sendt i straffelejr i Sibirien, men det ændrer ikke på hans hjertes forhærdelse.

  Indtil han en dag bryder sammen og falder på knæ for den næsten kristusagtige luder Sonja, som vedbliver med at elske ham. Det er et af verdenslitteraturens største øjeblikke.

  Tilgivelsen findes.

  Kommentar by np — 9. oktober 2019 @ 14:53

 15. Sjovt nok brugte jeg Conevski som eksempel da jeg plæderede for dødsstraf tilbage i starten af 90´erne.

  Det faldt ikke i god jord blandt tøserne, de 4 udlændinge og de venstresnoede på mit studie. Allerede dengang var der en underforstået modstand mod virkeligheden og det er min helt klare opfattelse at virkeligheden stadig er et problem i de snakkende klasser.

  Ikke en eneste af disse “velmenende” klapnakker står frem og indrømmer deres skyld og lover bod og bedring fordi når DE tager fejl er det blot et udtryk for at “Vi kan jo allesammen tage fejl”!

  Kommentar by Santor — 9. oktober 2019 @ 14:59

 16. Islam is right about women

  Kommentar by Tøhø — 9. oktober 2019 @ 16:26

 17. Den røde rosette.
  Er den anbragt, så skytterne har noget at sigte efter?
  Normalt, vil den slags aldrig være rød.
  Men da hans blod må være kulsort – er no harm done.
  Man må sige, alverdens MSM operette-journo’er har en evne til med kirurgiak præcision, at gramse forkert i posen, med dem de vælger at støtte.
  Gid de dog bedrev deres egentlige “profession”(HA!) med samme helt overlegne præcision.

  Kommentar by White knight — 10. oktober 2019 @ 15:29

 18. Gangsterz Løkke fra Nyhavn forstår det nok.

  Kommentar by Nielsen — 12. oktober 2019 @ 12:56

 19. Gangster Løkke fra Nyhavn forstår det nok.

  Kommentar by Nielsen — 12. oktober 2019 @ 12:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper