10. oktober 2019

Kommunist i 24syv-indslag om ‘overvågningskapitalisme’: Jeg er imod totalitær magt, ‘totalitært lort’

Til seneste udgave af ‘Aflyttet’ på Radio24syv, havde Anders Kjærulff været til foredrag om ‘overvågningskapitalisme’ på CBS. Her mødte han med en unavngiven mand, der fortalte, at han holder med dem ‘der er maskerede på gaden, og smadrer overvågningskameraer’. Manden fortsatte, at han ’som kommunist’ kæmper for revolutionen – den stadige kamp ‘imod dem der tager magten over resten af befolkningen’.

Enhver form for kommunisme er overvågning, og vil uværgeligt handle om at fastholde magten, som George Orwell beskrev så glimrende i ‘Nineteen Eighty-Four’ (1948): “… the object of the war is not to make or prevent conquests of territory, but to keep the structure of society intact.”

Kommunist: Jeg er ved på, lad os endelig gå den vej og regulere mod Facebook og Google og Amazon, det er jeg med på. Alt hvad der går imod dem og deres totalitære magt er jeg sådan set med på. Det er ikke fordi jeg er modstander af det her projekt, jeg mener bare at det er for uambitiøst og for naivt at tro, at det ville kunne løse vores problemer. Så kigger jeg mod de steder hvor der er lidt mere konflikt, som i Frankrig lige nu, som i Hongkong lige nu, hvor den her konflikt bliver mere tydelig, hvor linjerne bliver skåret hårdere op. Og der er jeg med de mennesker der er maskerede på gaden, og smadrer overvågningskameraer. Stop! Det er det. Jeg er med dem på gaden der tager masker på. Vi skal tage noget territorie tilbage fra den globale kapitalisme, og så vil jeg ikke være en anden Lenin eller Stalin, der siger – nu skal I høre hvad der så skal ske. Når det sker, når vi får nogle territorier, autonomi, kommer der nogle og vil være den stærkeste mand.

Anden mand: – Hver gang du har en revolution, så får du det værre bagefter.

Kommunist: Ja, det er jeg helt enig i. Nej, ikke altid, men ofte, for det meste. For eksempel Sovjetunionen, forfærdeligt totalitært lort, det siger jeg som kommunist. Det lort skal jo bekæmpes. Altså, men hele den her ide om revolutionen, at så gør vi et eller andet perfekt, og så er det fint. Det er idealistisk. Revolutionen er konstant, og det er en konstant kamp imod dem der tager magten over resten af befolkningen.

(CBS, A Conversation With Shoshana Zuboff on Surveillance Capitalism…, 2019)

Oploadet Kl. 12:23 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/105022/trackback

31 Comments »

 1. Man troede, at med Sovjets fald var det slut med kommunismen. Det var ikke gennemtænkt og så naivt. Kommunismen vil altid tale til unge idealister, der vil frelse verden. Historien døde ikke ved murens fald, det samme med kommunismen.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 10. oktober 2019 @ 12:54

 2. Nineteen Eighty-Four = 1984

  Sjovt nok – i Hong Kong bekæmper de også kommunismen …

  Kommentar by Realisten — 10. oktober 2019 @ 13:05

 3. OT: Overvåg Tyrkiet istedet for.

  Så kender vi Erdugal igen:

  Truer med at åbne portene
  Den tyrkiske præsident Erdugal sender i en tale torsdag advarsler til lederne de europæiske lande.

  – Hvis I fortsætter med at kalde os en invasionshær, vil vi let kunne åbne portene til Europa og lade flygtninge strømme (gennem Tyrkiet, red.), forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. oktober 2019 @ 13:07

 4. Jeg er naturligvis imod antifa, som bruger masker, når de vil begå vold, men demonstranterne i Hong kong støtter jeg fuldt ud. De kæmper bla for ikke at blive sendt tilbage til Kina, såvidt jeg ved, og de kæmper imod at få et overvågningssamfund som i Kina.

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 10. oktober 2019 @ 13:14

 5. Her er en ret god artikel om, hvorfor de protesterer i Hong kong. På en måde kæmper disse modige demonstranter også for os, for kina har vidtrækkende ambitioner og er en magtfuld økonomi, der giver USA baghjul. Tænk lidt over, at google samarbejder m kina om overvågning, og giver oplysninger til kineserne, men google vil ikke samarbejde m Pentagon. Det har været oppe til debat i kongressen i USA. Det hører man ikke om på Jullerup Færgeby-kanalen kaldet News!!! Eller Hezbollahs talerør i Danmark: al-DR! https://www.google.dk/amp/s/www.vox.com/platform/amp/world/2019/8/22/20804294/hong-kong-protests-9-questions

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 10. oktober 2019 @ 13:28

 6. Hvad fanden sker der for CBS, som jeg med stor fornøjelse frekventerede tilbage i 90’erne?

  Er CBS blevet en filial af kommunistfabrikken RUC?

  Kommentar by Revisoren — 10. oktober 2019 @ 13:34

 7. 1984 ok men den blev skrevet i 1948!
  40 lande har forsøgt sig med Kommunisme, hver gang, hver eneste gang er det endt i tyranni, fattigdom og som regel også sult og folkemord. Der er ikke nogen ideologi der har kostet flere mennesker livet end Kommunisme! Nationalsocialismen var blodig, men når ikke tilnærmelsesvis Kommunismen. Fascismen som dagens røde agiterer så voldsomt imod var til trods for at det også var et blodigt regime, det rene paradis i forhold til Kommunisme.
  Når nu 40 lande har forsøgt sig og det hver gang er mislykket, kunne det være fordi tyranniet er indbygget i Kommunismen, indbygget i DNA’et.
  Der hvor det går galt er nå nogen vil opbygge et idealsamfund, et utopia, men mennesket er ikke idealt, og for at nå målet, som i enhver utopi er uopnåeligt, vil målet hellige midlet, og uhyrligheder vil blive begået med målet som undskyldning.

  Kommentar by Den Nervøse — 10. oktober 2019 @ 14:16

 8. OT

  Københavnske elever klarer sig markant bedre end tidligere – men en gruppe halter stadig bagefter
  (…)
  Men der er stadig drenge med anden etnisk baggrund end dansk, som har svært ved at bestå folkeskolens afgangsprøve. Det er en udfordring, som også i fremtiden kommer til at skabe problemer,« siger han, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by Carlo Di Napoli II — 10. oktober 2019 @ 14:38

 9. En kommunist mod kommunisme. Mon han selv kan se komikken?

  Kommentar by Crass Børsting — 10. oktober 2019 @ 15:08

 10. Anarkisten Mikael Bakunin (dengang var Anarkismen er respekteret ideologi). Han blev at Karl Marx udelukket fra Internationale sammenkomst. Om Proletariatets diktatur- “Intet diktatur vil have andet formål end at bevare sig selv længst muligt”…..Støt SIAD (Identitære, DDL, Trykkefrihed, DDF). God efterårsferie. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. oktober 2019 @ 15:11

 11. Ifølge Reid og Hume har vi ingen ideer om magt.

  Kommentar by Moth — 10. oktober 2019 @ 15:44

 12. Kommunisterne er altid helt sikre på at NÆSTE gang, der skal de utopiske drømme nok lykkedes og blive virkelighed, men det er altid endt med folkemord i stor stil og undertrykkelse, igen og igen.

  I øvrigt kan jeg ikke se den store forskel mellem Skrigeskinkens oplæg til et overvågningssamfund, og så den unavngivne kommunists naive fantasier. Det er to sider af den samme mønt, det handler i begge tilfælde om kontrol og magt.

  Kommentar by Kimski — 10. oktober 2019 @ 15:57

 13. Hvornår kommer der en artikel om Halle, Tyskland????

  Kommentar by Kurt Olsen — 10. oktober 2019 @ 16:02

 14. Kurt Olsen = Olgas mor

  Kommentar by Revisoren — 10. oktober 2019 @ 16:06

 15. Så næste gang – NÆSTE GANG – begår kommunisterne ikke samme fejl som sidst! Næste gang slår de ned, ikke kun på de kontrarevolutionære, men på dem, der er revolutionære på den forkerte måde!

  Så skal det nok lykkes!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. oktober 2019 @ 16:08

 16. ¤

  KOMMUNISTISKE partier er ondskabens, dumhedens og dødens partier. Er kliker hvor dumme svin, sinker, perverse galninge og mordere søger sammen og gør fælles sag.

  De er så fladpandede og mentalt formørkede, at de end ikke forstår at kapitalismen ikke er en ideologi, men køb og salg, marked og produktion. Det de har noget imod er monopoler og røverkapitalisme, men den slags kan holdes nede og reguleres bedst med ægte og direkte demokrati.

  Så længe kommunister er i opposition snakker de meget om retfærdighed og sød social forståelse for de svage, de uheldige, de syge, de unge og de gamle. Når først de er kommet til magten, bliver en kommunistisk bevægelse totalitær, udplyndrende, undertrykkende og morderisk. Og korruption og monopoler dyrkes. Kommunister er ikke andet end røde nazister.

  Oveni i magtbegæret, kynismen og herskesygen kommer så dumheden og uvidenheden, som bevirker at kommunister er faktaresistente og urealistiske. Det fører igen til næsten uendelige mængder af tåbeligheder. Det hele ender normalt i ruin, kaos, forfald, blodigt tyranni og sammenbrud.

  Her i Danmark kan vi se hvordan de fjoller med skatteborgernes penge, ved at bruge milliarder og atter milliarder af kroner på nytteløse Afrika-projekter, nytteløs krigsførsel i fjerne lande og på idiotisk og landsskadelig import af kulturfremmede og fjendtligt sindede “berigere”. Noget som har skadet titusindvis af danskere og som er på vej til at udslette al kultur, velfærd, sundhed og sikkerhed. På sigt vil den røde/radikale/uborgerlige politik også afskaffe vores demokrati og fædrelandet/folkehjemmet.

  Som om pengesvineriet osv. ikke kunne være nok, angriber marxisterne også familierne, forældrene, hjemmets fred, familieværdierne og børnenes liv og fremtid.

  Som en skriver ovenfor, så har marxisterne haft magten i 4O-5O lande, og hver gang er det endt i statsterror, fiasko og elendighed. Sverige er det sidste nye eksempel.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 10. oktober 2019 @ 16:09

 17. ¤

  Det kan også siges kortere: Kommunister er historieløse, fædrelandsløse, hjerteløse, gudløse, samvittighedsløse og åndløse typer, der er til fare for alt og alle. Deres politik er djævelsk og ganske enkelt altødelæggende.

  Kommentar by ALEXANDER BEAUMONT — 10. oktober 2019 @ 16:18

 18. Imagine….. a society without surveliance… imagine… a people living peacefully together

  Frit efter idioten John Lennon

  Kommentar by redneck — 10. oktober 2019 @ 16:27

 19. Stephan Balliet (27) er synagoge skytten.
  Han er vist en håbløs type, som ifølge tyske medier fumlede med sine våben.

  Kommentar by k. m. — 10. oktober 2019 @ 16:33

 20. Kommunismen manifesteret ved den russiske revolution var skabt af de samme kræfter, som nu står for overvågningen af befolkningen. Det kræver lidt læsearbejde at forstå sammenhængen, og heldigvis findes der nu også på dansk en fremragende blog, NedersteEtage, som behandler en lang række emner totalt fortiet i massemedier. Her om Den russiske Revolution:

  https://www.nedersteetage.com/den-russiske-revolution/

  Kommentar by perhag — 10. oktober 2019 @ 16:54

 21. https://www.berlingske.dk/politik/regeringen-fremlaegger-sikkerhedspakke

  bl.a.
  Fokusområde 1: Øget overvågning

  1. Tv-overvågning ved offentlige bygninger

  2. Udvidet adgang til kommunal tv-overvågning

  3. Udvidet adgang til privat tv-overvågning

  4. Politiet styrker brugen af tv-overvågning

  5. Obligatorisk registrering af tv-overvågning

  6. Politiet får mulighed for at overtage tv-overvågning

  7. Øget anvendelse af ANPG (Nummerpladescannere)

  8. Længere opbevaringstid for ANPG-oplysninger

  ***********
  https://sn.dk/Roskilde/Blaeser-paa-ensretning-verbale-trusler-og-selvtaegt-Politiet-bliver-vaek/artikel/878563

  – Vi kommer ikke til at smide, hvad vi har i hænderne for at lave daglig kontrol. Det, der foregår, er trods alt ikke lige så farligt som spiritus- og narkokørsel eller overtrædelse af hastighedsbegrænsningerne, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

  Beboerne er blevet opfordret af politiet til selv at tage billeder af synderne og sende dem til politiet.”

  Hvad skal politiet med al den overvågning? de kommer jo ikke, selv når bilister kører mod færdselsretningen (ensretning ved vejarbejde)

  Kommentar by k.m. — 10. oktober 2019 @ 17:31

 22. Fascismen har også sit udspring i socialismen fx Mussulini kom direkte fra den socialistiske fløj ( kombineret med nationalisme =facisme).
  Også Hitler kom fra de socialistiske grupperinger. Husk det hed Nationalsocialistisk ArbejderParti. De røde må selv beholde deres fascisme og nazisme

  Kommentar by H. Nielsen — 10. oktober 2019 @ 18:50

 23. Halle-skytten er måske ikke islamist, men for at Kurt Olsen ikke afsporer debatten, laver jeg lige balance i tingene
  https://www.bild.de/news/2019/news/mordfall-mia-aus-kandel-moerder-tot-in-zelle-gefunden-65254906.bild.html

  Kommentar by k. m. — 10. oktober 2019 @ 19:17

 24. Næste gang lykkes kommunismen, for den har lært af historiens fejltagelser. Denne gang kommer de gode kommunister helt til bunds i udrensningerne af de dårlige. På med maskerne og frem med køllerne – og få så ram på alle dem, der tror, de skal bestemme noget! Det skal de rigtige kommunister nok bestemme, at de ikke skal!

  Det var bare det, der gik galt i Sovjetunionen. Alt for mange af de forkerte fik lov at trække vejret. Det vil ikke ske igen.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. oktober 2019 @ 20:22

 25. .

  Kommunisterne, feministerne, feltmadrasserne og pladderhumanisterne har allerede bragt det så vidt her i Danmark, at trygheden er ved at være væk. Ingen tænkende forældre kan i dag sende deres børn rundt i gaderne, med toget, bussen eller taxa, til stranden eller i skoven, til sport eller diskoteksbesøg osv., uden at spekulere på om deres søn eller datter kommer hjem igen i god behold. Antallet af overfald, voldtægter, skyderier, knivstik, røverier og mord mv. er jo steget helt fantastisk. Hverdagsterroren har holdt sit indtog.

  Man kan spørge: hvor mange skal overfaldes, mishandles eller myrdes, før danskerne vågner op?

  Kommentar by TP — 10. oktober 2019 @ 20:57

 26. Kommunist: “Vi skal tage noget territorie tilbage fra den globale kapitalisme” – Ja så! – Var det ikke det stunt I havde gang i, da I (dine ligesindede) etablerede Thylejren (?)

  Hør nu her dit kommunistiske røvhul – I kommer aldrig til at ændre så meget som ét komma i vores/den kapitalistiske dagsorden! – Du er formentlig ikke helt rask i knoppen og tillige doven! – I når os sgu da ikke til sokkeholderne – Pis dog for helvede af med dig din latterlige stakkel!

  Kommentar by T. Flodur — 10. oktober 2019 @ 22:19

 27. Off Topic, (jeg kan ikke poste det i OT tråden):
  Klimahysteriets Extinction Rebellion talskvinde indrømmer, at hysteriet er velovervejet og bevidst manipulation, der ikke bygger på fakta.
  https://www.breitbart.com/environment/2019/10/10/watch-extinction-rebellion-spokesperson-alarmist-language-works/

  Kommentar by Kimski — 10. oktober 2019 @ 22:50

 28. Islamistiske lande fucker også op. Olien fik nogen frem, men deres topklaner sugede hele lortet, og deres lande er reelle shitholes.
  Og dem uden olie, og olien tager slut, de fucker også.
  FN er blevet et islamistisk sammenrend af kameldiktatorer, som også fucker op.
  Socialistiske diktaturer, fucker også op.
  Det er faktisk, endnu, kun vestlige lande og lande med tilnærmet vestlig kapitalisme fx Kina, der ikke fucker op.

  Kommentar by Hul igennem? — 10. oktober 2019 @ 23:19

 29. 1984 Kim. Typo.

  Kommunisme ødelægger samfund. Ingen succes historie på den bekostning. Intet at lokke med fra virkeligheden. EuroJackpot lever på samme vis, som advokatører for “det kommunistiske Utopia”. Drømmere betaler og betaler, kontrollanter scorer gevinsten.

  Kommentar by Iznogut — 11. oktober 2019 @ 06:22

 30. #13 Kurt Olga Olsen
  Det er slet ikke notwendich.
  De to tyske polizisten Klingeling und Klangelang var blot splitsekunder om, at fastslå hvad der var sket i Halle (det havde taget liiidt længere, hvis det var sket i Hele).
  Og om hvad, der er op og ned i denne sag.
  Ingen rysten på hænderne hér – eller tvivlens nådegave:
  “Det er TERROR! – begået af en højrenationalist med klare antisemitiske holdninger”
  Så skulle DET lissom være sat på platz.
  Ikke noget hændervridende væveri med “…en psykisk ustabil enlig ulv” eller anden damage control.
  ER det ikke mageløst?!
  Jamen, når nu myndighederne(HA! myndig..) har vist, de magter opgaven, at kortlægge og opklare voldsomme forbrydelser – jeg billiger bestemt ikke det hændte – på et blitzsekund. Så er det blot, at læne sig tilbage med visheden om, at vi med det samme får rein bescheid, næste gang en helbredt psykisk syg forhenværende enlig ulv skriger Allahu Akbar.
  Ikke sandt?
  Ka’ næsten ikke vente….

  Kommentar by White knight — 11. oktober 2019 @ 06:39

 31. I torsdagens udgave af Debatten på DR2, benyttede man formanden for Mjølnerparkens beboerforening Mohammad Aslam som uvildig “ekspert” i overvågning.

  Tilbage i 2011 beskrev Søren Willemoes i Weekendavisen hvordan selvsamme Aslam benyttede overvågningskameraer i Mjølnerparken til at overvåge områdets kvinder, for at sikre, at de alle bar det islamistiske tørklæde korrekt.

  Nu forsvarer Danmarks Radio sig med, at Clement er “forbløffet” over de nye oplysninger, og at de “ikke har gjort deres research grundigt nok.”

  Ufatteligt at nogen stadig vil tilføre den røde løgnefabrik flere midler…

  Kommentar by Revisoren — 13. oktober 2019 @ 09:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper