15. oktober 2019

Tyskland: St. Pauli fyrer tyrkisk spiller, der støtter kurder-bombninger, ‘our heroic military and armies’

Jeg har ingen personlig aktie i Tyrkiet vs Kurderne, og ligesom man forstår hvorfor Erdogan ikke ønsker et stærkt syrisk ‘Kurdistan’ med ambitioner om at indlemme dele af det nuværende Tyrkiet, så forstår man også fint kurdernes ønske at en suveræn nationalstat, hvor de kan leve som majoritet. 2. Bundesliga-klubben St. Paul er en venstreradikal højborg, der normalt bekæmper enhver form for nationalisme. De kurdiske aspirationer skal dog være uantastet, da de fleste militante kurdere kæmper for en socialistisk statsdannelse.

En historie om hykleriet beskrevet hos AZcentral – German club releases Turkish player over Instagram post.

“Turkish midfielder Cenk Sahin has been released by German soccer club St. Pauli following his Instagram post in support of his country’s invasion of Kurdish-held regions in northern Syria.

The second-division club said on Monday that ‘Sahin has been released from his training and playing duties with immediate effect. The prime factors in reaching the decisions were his repeated disregard for the club’s values and the need to protect the player.’

Sahin on Friday wrote on Instagram: ‘We’re on the side of our heroic military and armies. Our prayers are with you!’

It led to calls from St. Pauli fans for the player to be sacked, and messages of support for the Kurds.

The Hamburg-based club said Monday it conducted an internal review amid further talks between club officials and the player.

‘After numerous discussions with fans, members and friends whose roots lie in Turkey, it has become clear to us that we cannot and should not attempt to gauge nuances in perceptions and attitudes from other cultural backgrounds in detail,’ St. Pauli said. ‘That we reject acts of war is not open to doubt or discussion, however. These acts, and the expression of solidarity with them, run counter to the values of the club.'”

(St. Paulis Cenk Şahin på Instagram, 11. oktober 2019; NB: Efterfølgende slettet)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/105066/trackback

13 Comments »

 1. Sjovt nok er fodboldkulturen en slags klankultur hvor “dem” og “os” er klart defineret.

  Det bliver bare noget plumret når “dem” pludselig infiltrerer “os”….

  Kommentar by redneck — 15. oktober 2019 @ 09:04

 2. En god beslutning af St. Pauli, og et fint signal til andre klubber.
  Al krigslidelighed burde møde konsekvenser. Det et etisk forkasteligt at heppe for invasion og bomber mod land X, det er opfordring til mord og fordrivelse.
  Jeg kan ikke støtte Trump, men krig har han foreløbig navigeret udenom, og det er et meget sympatisk træk.

  Kommentar by Zatopek — 15. oktober 2019 @ 09:12

 3. “så forstår man også fint kurdernes ønske at en suveræn nationalstat, hvor de kan leve som majoritet.”

  Det var da en fremragende idé, hvorfor adopterer vi ikke den her i Danmark, og helst så hurtigt som muligt?
  /sarc off.

  Kommentar by Kimski — 15. oktober 2019 @ 09:37

 4. Honnør. Beslaglæggelse af udeholds flag pga kristendom symboler.
  Agbrydelse af kampe.
  Forbyd fodbold.

  Kommentar by Anonym — 15. oktober 2019 @ 09:43

 5. Kurderne er mine helte, og jeg be’r for deres beskyttelse og held i forsvaret mod den hitlerlignende Erdogal! E hader kurdere, jøder og kristne, og mange af kurderne er kristne. Jeg ser helst alternative nyheder, og der ser man kristne kurdere gå ind og kysse Bibelen på alteret i en kirke, velvidende at de nu går ud i den næsten sikre død. Hvor mange af os herinde kunne gøre det uden at skide i bukserne af skræk?! Der er allerede dræbt over 450 kurdere. Jeg har set optagelser af, at tyrkerne henretter bagbundne 20 årige kurdere på gaden. Med nakkeskud!! Forestil jer et ramaskrig, hvis det var Israel, der gjorde det??! Isis svin i hundredevis er sluppet ud af fængslerne, og jeg kan garantere jer, at Erdogan vil sende både sine 3,6 mio i flygtningelejre til Europa på 1 klasse, og han vil hjælpe sine isis fætre til at komme og føre krig mod os. De hader Europa, og drømmen om det osmanniske storrige er stadig Tyrkens drøm. Vi fortjener det, for vi er nogle ækle egoister, der bare hændervridende ser til, når muslimen dræber kristne og muslimer i andre lande.

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 15. oktober 2019 @ 09:53

 6. Fraek som en slagterhund? Det var engang. Nutildags maa det hedde: Fraek som en tyrker. Eller perker for den sags skyld…

  Kommentar by krassisten — 15. oktober 2019 @ 10:42

 7. Jeg bliver rigtig skeptisk når Enhedslisten krammeelsker kurderne!
  Min holdning til krigen i mellemøsten er, det er synd for civilbefolkningen, men det er en blandt mange konflikter på kloden, hvor det også er synd for civilbefolkningen!
  Jeg har intet ønske om at konflikten skal påvirke mit liv! Derfor må og skal vi stoppe enhver flygtningestrøm fra området. Jeg vil slet ikke have tyrkere, kurdere eller arabere her til landet, uanset hvor synd det er for dem! Vi har simpelthen for dårlige erfaringer med dem, alt for meget kriminalitet, vold, voldtægter, snyd og bedrag og alt for mange på offentlig forsørgelse!
  Hvis vi skal hjælpe må og skal det blive i nærområdet!
  Man kan ikke forlange at et land skal ødelægge sig selv for at hjælpe andre og det er der vi er!
  Vi har midlerne til at stoppe flygtningestrømmen, men vi har ikke viljen.
  Næsten uanset prisen er den værd at betale!

  Kommentar by Den Nervøse — 15. oktober 2019 @ 11:31

 8. De muslimske psykopater fra tyrkiet har myrdet, voldtaget og røvet kristne i over 1000 år og stjålet deres land, og som jeg har nævnt før så var det kun et spørgsmål om tid inden at de tyrkiske islamister igen begyndte at stjæle, myrde og voldtage kristne som de gjorde med Armenierne og stjæle deres land.
  Et stort tillykke til die dumme dänen og EUSSR med europas tyrkiske islamistiske herredømme.
  Straf de danske landsforrædere fra Venstre, de konservative bøsser, DF, S, SF, de radigale samt alt det andet landsskadelige lort i Danmark samt deres vælgere.

  Kommentar by Piphans — 15. oktober 2019 @ 12:57

 9. #5 “Løsriv Jylland”.
  Også jeg har meget mere sympati for kurderne end for Tyrkiet, men din oplysning om at “mange af kurderne er kristne” må da enten være en vittighed eller også en særlig jysk opfattelse af begrebet en-to-mange. Andelen af kurder der er kristne er 5%. Det er dog næppe deres skæbne der bekymrer den danske folkekirke med biskopperne i spidsen eller det store flertal af danske politikere og deres vælgere. Hvis det var, så ville det da være første gang.

  Kommentar by bjarne binee — 15. oktober 2019 @ 13:55

 10. De kan da bare flygte til SaudiArabien? Det er lige ved siden af..

  Kommentar by Hul igennem? — 15. oktober 2019 @ 14:19

 11. #7 Kurderne er ikke en gruppe, de taler flere beslægtede sprog og er delt på 4-5 lande (også nogle få kurdere i Kaukasus) og et utal af klaner, så at EL er forelskede i den socialistiske kurdiske oprørbevægelse i Syrien bør ikke påvirke ens syn på dem alle sammen. De irakiske kurdere er fx ikke ledet af socialister.

  Kommentar by Odo — 15. oktober 2019 @ 14:35

 12. We too
  https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/landsholdsfodbold/raser-over-ulovlig-boerne-underholdning-det-er-en-parodi/7834494

  Kommentar by Anonym — 16. oktober 2019 @ 08:37

 13. https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/dbupokalen/maatte-afbryde-pokal-skandale-nu-er-dommen-faldet/7836612

  Kommentar by Anonym — 17. oktober 2019 @ 14:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper