20. december 2009

Chavez i Valby: “Har I læst det kommunistiske manifest? Læs det igen! Det skal relanceres.”

Torsdag aften holdt Alba-landene møde i Valbyhallen, og hovedattraktionen var naturligvis Bolivias Evo Morales og Venezuelas Hugo Chavez. Fotografering var forbudt, og selvom Chavez-styrede Telesur sendte det hele live, så er der stort set intet online. Dagbladet Arbejderen har en længere artikel – Sydens revolution kom til Norden.

“- Revolutionen i Nord kommer. Jeg føler den. Folk i Nord, foren jer med folk i Syd og lad os sammen gennemføre den store verdensrevolution mod imperialismen, kapitalismen og døden!

Jublen eksploderer, da Hugo Chavez med knyttet næve og rungende røst varsler den socialistiske revolution i Danmark og Europa…

Omkring 4000 begejstrede tilskuere fylder den 5000 kvadratmeter store hal med slagråb, trampen i gulvet, faner og flag fra Venezuela og Cuba. Langs væggen lyser fem meter lange bannere fra Kommunistisk Parti, Arbejderen, Kommunistisk Parti i Danmark og Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening op.

– Den socialisme, som de troede var død, er genopstået. Sydamerikas og Caribiens revolution vil blive spredt mod Europa, mod Danmark. Det bliver livets revolution! Kærlighedens revolution! Det 21. århundredes revolution! Og det er en absolut nødvendig revolution, som menneskehedens fremtidige liv afhænger af, erklærer den revolutionære præsident fra Venezuela.

(Berlingske Web-tv, 16/12-09: Socialismen sejrede i Valby)

Hyldestråbene stiger, da Bolivias præsident, Evo Morales, indtager talerstolen…

– De præsidenter, som er samlede i Bella Centret for angiveligt at redde kloden, vil ikke diskutere årsagerne til problemet. Men uden at se på årsagerne, kan vi ikke løse problemerne. Og årsagerne til klimaforandringerne er den kapitalisme, som er livets værste fjende, siger Evo Morales.

[…]

Hugo Chavez… kritiserer politiets brutalitet.

– Jeg har set meget hård undertrykkelse i Københavns gader disse dage. Det ser man ikke i Venezuela. Det ser man ikke i Cuba, Ecuador eller Bolivia, fastslår han…

– Har I læst det kommunistiske manifest? Læs det igen! Det skal relanceres.

Oploadet Kl. 00:49 af Kim Møller — Direkte link45 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/10513/trackback

45 Comments »

 1. Hvem er mon de 4.000 tilskuere, som begejstrede labber løgnene om kommunismens goder i sig? Offentligt ansatte?

  Og hvorfor skal de altid lade det gå ud over os andre? Kan de ikke samles i et enkelt land – for eksempel Venezuela – og så alle leve en kummerlig tilværelse med skyklapperne godt på plads. Hvis de nu tog hele den danske venstrefløj med, kunne vi andre fokusere på vækst, velstand og afskaffelsen af politik som levevej.

  Kommentar by Sønderjyden — 20. december 2009 @ 02:29

 2. 4000 Nyttige idioter, offentligt ansatte? Jeg tror nok at vi her kan finde blomsten af landets studerende ungdom, anført af IQ-eliten fra de humanistiske fakulteter, altsaa SFere med smablen i de offentlige kasser.
  Ingen DF vælgere i denne forsamling, DF-erne fatter jo ikke Chavez og Morales paa samme maade som aandseliten.

  Kommentar by Sailor — 20. december 2009 @ 08:16

 3. En beriget klyngebombe ville komme til sin fulde ret.

  Kommentar by Fritz — 20. december 2009 @ 09:01

 4. En flok jubelidioter på vej ind i den sorteste fascisme – hvor beskæmmende og ulykkeligt for de stakkels indianere.

  Kommentar by T. Klitgaard Fuur — 20. december 2009 @ 09:04

 5. 4000 kommunister? Det vil være svært at finde lige så mange, der uden skam ville kalde sig ‘kapitalister’.

  Kommunismen er et angreb på sund fornuft. Den sunde fornuft, der handler om arbejde, opsparing og investering, og som sætter produktionsmidlerne effektivt under folkets kontrol.

  Kommunismen og andre varianter af socialisme sætter produktionsmidlerne under kontrol af en inkompetent elite, der har deres egne interesser for øje, ikke folkets. De er naturligvis nødt til at betjene sig af omfattende bedrag for at kunne gennemføre det. Arrangementet i Valby var en del af det.

  Og det forherlige Kommunistiske Manifest er en gang propaganda, der sår had mellem mennesker, ikke civiliseret opførsel og velstand.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 20. december 2009 @ 09:12

 6. Et blik på kalenderen har forsikret mig om, at det ikke er den 1. april.

  Kommunismen har intet steds kunne afstedkomme andet end nød, elendighed, fattigdom og undertrykkelse. De fallitbo, som kommunismen efterlod i øst, menneskeligt, miljømæssigt og sundhedsmæssigt, burde kunne fortælle selv den mest imbecile, at kommunisme ikke er løsningen på noget som helst problem.

  Kommentar by andreas — 20. december 2009 @ 09:35

 7. Gad vide hvem disse mennesker egentlig er, som helliger sig et system som kun kan eksisterer ved at man myrder alle sine modstandere. og ydermere, alle de steder hvor man har praktiseret dette kommunistiske system, er det endt i død og katastrofer. Det overgår simpelthen min fatteevne, hvorfor disse mennesker ikke er under overvågning af åndssvageforsorgen samt tvangsmedicineres.

  Kommentar by Fritz — 20. december 2009 @ 09:48

 8. Sønderjyden skrev: “Hvem er mon de 4.000 tilskuere, som begejstrede labber løgnene om kommunismens goder i sig? Offentligt ansatte?”

  Jeg arbejder selv i det offentlige (plejehjem) og har gjort mig en lidt sjov opdagelse. Ansatte på plejehjem kan groft deles i 2 grupper den ene gruppe stemmer altid DF og den anden gruppe stemmer SF (nogle få går endnu længere og stemmer Ø) så jo Sønderjyden en del af tilskuerne kunne være offenligt ansatte.

  Jeg er desuden den eneste der skiller mig ud på min arbejdsplads da jeg hverken er DF’er eler socialist.

  for lige at vende tilbage til indlægget så må det jo være som i Drømmeland for DKs kommunister at deltage ved sådan et møde. Det er fuldstændigt urealistisk at et udviklet I-land nogensinde ville forfalde til kommunismen. Det kan vel kun lade sig gøre i U-lande?

  Kommentar by Robbyg — 20. december 2009 @ 10:13

 9. Den største undren er, hvordan 4000 deltagere alle har mistet evnen til selv at tænke.
  Der findes stakke af litteratur, der fortæller om kommunistiske og socialistiske rædselsregimer. Der findes selv levende mennesker i dag, som har mærket rædslerne på egen krop.
  Men det er åbenbart meget svært intellektuelt at fjerne menneskers anlæg for at marchere i takt og adlyde blindt.

  Kommentar by Purellif — 20. december 2009 @ 10:30

 10. Ifølge socialisterne/kommunisterne skal alle være lige fattige og have det lige dårligt. Ideologien virkede ikke i østeuropa og virker heller ikke i f.eks cuba, nordkorea og zimbabwe.

  Kommentar by Poul — 20. december 2009 @ 10:37

 11. Det er forresten de røde masseindvandringstilhængere, som har lukket mange tusinde økonomiske bekvemmelighedsflygtninge og velfærdsturister(flertallet kommer fra muhamedanske middelalderstater) ind i Danmark.

  Kommentar by Poul — 20. december 2009 @ 10:40

 12. Poul: det løber mig koldt ned af ryggen når jeg ser ordet muhammedaner. Det samme som at kalde homoseksuelle homofile. Gammeldags forældet udtryk der er mere negativt ladet end godt er.

  Kommentar by Robbyg — 20. december 2009 @ 10:52

 13. Jeg er dybt overrasket over, at tilsyneladende alle dem, der kommenterer på tallet herover på et site som dette (skrevet af en historiker), tager Dagbladet Arbejderen’s postulat om 4000 deltagere for gode varer.

  Når Dagbladet Arbejderen siger, at 4000 mennesker deltog, er det eneste, jeg føler mig næsten helt sikker på, at tallet var betydeligt lavere. Bladet udgives af Kommunistisk Parti. I udgangspunktet må det fra min side anskues at være en fornuftig heuristik pr. automatik at antage, at folk der skriver for sådan en avis er fulde af løgn.

  Kommentar by US — 20. december 2009 @ 11:23

 14. US – du har fat i den lange ende. Jeg har tidligere forsøgt at interviewe en af repræsentanterne for Kommunistisk Parti/Arbejderen om deres plakatsvineri i Århus. Det fremgik meget tydeligt at han befandt sig i et fuldstændigt parallelt univers, hvor alle var hans fjender – undertegnede inklusive.

  Der var nok omtrent en tiendedel deltagere.

  Kommentar by Sønderjyden — 20. december 2009 @ 14:00

 15. Som jeg ser det arbejder kommunisterne efter en plan om at vi skal have multietniske samfund, hvorfra den internationale arbejderklasse kan starte den længe ønskede revolution.

  Måske en smuk tanke. Problemet er blot at mennesket er et territorielt væsen, og at multikulturalismen snarere ender i borgerkrig, kaos og racehad.

  Kommunismen er en forrykt forbryder-ideologi med 100 millioner af døde på samvittigheden.

  Kommentar by Altermedia - Danmark — 20. december 2009 @ 14:10

 16. OT

  Da den semi-solbrune Hussein kom hjem fra klima kaos møde i Danmark , havde den globale opvarmning lige ved at gøre ham til klimaflygtning ! .

  Godt han havde en skovl med !

  http://multimedia.ekstrabladet.dk/eb/archive/00502/No_name_502294m.jpg

  Kommentar by Mosemanden — 20. december 2009 @ 14:42

 17. DRs (journalist-tillidsmand) Jørgen Laurvig var på pletten og rapporterede fra mødet. Fine ord fik det med på vejen. Men Jørgen Laurvig omtales jo også af DR som “en af Danmarks førende Cuba-kendere” http://www.dr.dk/DR1/horisont/20050927095725.htm

  Velbekomme og værs’go at betale Jørgen Laurvigs løn så han kan lave hyldest-rapportager fra kommunist-Cuba og kommunist-Venezuela.

  Kommentar by Frihed — 20. december 2009 @ 15:37

 18. I fatter ikke en meter, for i er holdningsløse her. I fatter ikke hvad det er der gør at i sidder fede og velnæret med jeres tekniske dippe dutter og jeres fryse pizzaer og jeres kreditkort. Men når det kommer til stykket kan i vel ikke en skid?

  Kommentar by BumBumbambo — 20. december 2009 @ 17:10

 19. Jeg har personlig blandt andet ryddet op og fordelt (post) efter andre, det har været en stor del af indholdet i mit arbejdsliv. Det kan jeg vel.

  Jeg forlanger ikke alle fatter eller deler mine holdninger- som jeg ikke selv ser som holdningslæse. Men hver sin opfattelse.

  Kommentar by Peter Buch — 20. december 2009 @ 18:09

 20. holdningsløse
  Jeg beklager.

  Kommentar by Peter Buch — 20. december 2009 @ 19:14

 21. “velnærede” BumBumbambo. Det er pluralis (flertal) du skriver jo selv “i” – og det er mere end en. Vi kan da i det mindste stave rigtigt.

  Du sidder jo også med en teknisk dippidut, en såkaldt PC og frysetørret pizza gider jeg ikke. Jeg har lige sat et stykke oksehøjreb og en god bourgogne til livs, katten fik resten, og mit fillipinske dukkebarn er ved at lave kaffe og gøre klar til nattens strabadser.

  I morgen tager jeg den blå Jaguar til arbejde, den hvide skal ikke ud i det vejr, og så glæder jeg mig til at fyre en 20-25 stykker, helst enlige mødre.

  Kommentar by PeterK — 20. december 2009 @ 19:20

 22. På Enhedslistens hjemmeside ligger der en omtale af mødet
  http://www.enhedslisten.dk/latinamerikanske-vinde-over-k%C3%B8benhavn
  Tidligere lå der også tilmeldingsinformationer.
  http://www.enhedslisten.dk/albafolkem%C3%B8de-et-solidarisk-og-b%C3%A6redygtigt-alternativ

  Ifølge http://www.cubavenner.dk/index.asp?meID=227 deltog:
  Dansk-Cubansk Forening, Bygge-Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København, Malernes fagforening i København, Murernes Brancheklub i Århus, 3F Aalborg, 3F Kolding, Kommunistisk Parti, DKP, KPiD, Komunistplatform, Enhedslisten, Hands off Venezuela, Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea, Boliviansk-Dansk Forening, Salvador Allende Gruppen, Foreningen Casa Latinoamericana, Internationalt Forum og Kunstnere for Fred.

  Savage Rose var blandt underholderne.
  Hvor må det have været spændende :-)

  Kommentar by boppo — 20. december 2009 @ 19:28

 23. Ha ha ha ann haaaa ha ha, PeterKKK du er sjav og Peter Buch du slår sikkert på børn der ikke gider høre efter hvad du siger, fuck jer tabere

  Kommentar by BumBumbambo — 20. december 2009 @ 19:35

 24. BumBumBambo

  Som pedelmedhjælper blev der 2008 lavet straffeattest check mht. børn af mig og der er ingen bemærkninger. Jobbet endte maj 2009.
  Hvis det er muligt at undgå, slår jeg ikke hverken på børn eller andre.

  Det er dog muligt, jeg forsvarer mig hvis jeg bliver overfaldet, men det er et generelt udsagn, der i sig intet har med børn at gøre.

  Sidst jeg blev overfaldet var det af 8 voksne udlændinge i udlandet 1975.

  At kalde andre taber fordi de fik men af overfald eller fordi man mener andre er det, er hvad det er, det siger nok mere om dig end om mig, at ytre noget sådan uden ringeste kendskab til hvad de faktiske forhold er i andres liv.

  Kommentar by Peter Buch — 20. december 2009 @ 19:57

 25. BumBumbambo
  Jeg beklager.

  Kommentar by Peter Buch — 20. december 2009 @ 19:58

 26. Og i de socialistiske lande som i de arabisk-islamiske går det rigtig, rigtig godt !

  Utroligt der stadig befinder sig tilhængere af disse systemer her i dette frygelige land !

  Kommentar by Vivi Andersen — 20. december 2009 @ 21:55

 27. Forestil jer mediedækningen, hvis 4000 nazister havde forsamlet sig i Valbyhallen.

  Kommentar by Den spedalske — 20. december 2009 @ 22:16

 28. Den Spedalske – lige præcis. Der ville have været bål i gaderne. Såkaldte antifascister ville have malet hagekors på husmure, så de kunne føle sig som virkeligt gode mennesker ved at slå streg over dem. De 4000 nationalsocialister ville være jaget vildt.

  Hvis man blot er tilhænger af den rette fascisme, behøver man sjovt nok ikke at frygte de såkaldte antifascister. Godt man bare er en fredelig og rationel kapitalist!

  Kommentar by Sønderjyden — 20. december 2009 @ 22:27

 29. ‘Spedalske’ har ret. Jeg har ikke forstået, hvorfor en form for socialisme er det hippeste hippe blandt en masse intellektuelle, mens en anden begraves under tonsvis af (velfortjent) fordømmelse.

  Disse folkeforførere skulle smides i Øresund. Omend det er lige lunt nok for tiden.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 20. december 2009 @ 23:30

 30. Nu syntes jeg! at de 4000 fjolser burde idømmes en samfundstjeneste, der går ud på, at de efter endt tvangslæsning af Alexander Solzhenitsyn’s 6 murbinds værker Gulag Øhavet, derefter bliver spurgt af kriminalforsorgen om de stadig er socialister, dem som klart svare nej, frigives og kan derefter bruge tiden til at tænke lidt over deres fejltagelser og misinformering fra støjsenderen (D)DR, og dem der svarer ja til spørgsmålet, overgives automatisk til åndssvags forsorgen.
  Enkelt!

  Kommentar by li — 21. december 2009 @ 02:02

 31. @T. Klitgaard Fuuren

  Before writing about “de stakkels indianere” try to understand their cosmo-vision that is totally different from what has been ruling the world until now.
  We know well about the horror of communism along history and Evo Morales did not defend it, but he talked about the Importance of social organizations. It would take many words to describe the cruelty of capitalism and its failure. Probably those 4.000 persons, considered as idiots by some of you, are also looking for a world where persons receive a Humane Relationship and not to be considered as Numbers or Things. Hope you can read some book written by Eduardo Galeano. If so, write your opinion please.
  By the way, my solidarity with all those who have been at Copenhaguen
  defending a fair climate change agreement!

  Politely.

  Kommentar by Graciela — 21. december 2009 @ 03:45

 32. Dear Graciella
  Do you have read Alexander Solzhenitsyn??
  Tell me, what wrong with hate social organizations who kills for faith ?
  Do you think this 4ooo are normal thinking human being ?
  No, this 4000 idiots, are rights IDIOTS!!
  Sorry if I wake you up! in your dream world.
  Sleep dreamfully, until you weak up to the iSlam hell
  Muhammed fuck you! still your are a baby mind!
  Sorry for your, I don’t hate you, but you are an IDIOT!

  Kommentar by li — 21. december 2009 @ 04:32

 33. Fremragende indlæg overalt. Jeg griner endnu, selv om det kun er heste der griner.

  ..”og mit fillipinske dukkebarn er ved at lave kaffe og gøre klar til nattens strabadser”. Som tidligere medejer af et philipinsk dukkebarn, hvad er det så for nogle strabadser, hun gør klar til?

  Nok er Uriasposten ikke en pornoside, men et flig af sløret kan vel løftes.

  Spekulerer iøvrigt på om den fremragende skribent “Li” er en kvinde? Jeg har en svaghed for rabenskralder.

  Kommentar by dommedag — 21. december 2009 @ 11:02

 34. “du er sjav”

  Aha! Er du fra Gammel Holte bumbummelum? Eller er det en ekstrem udgave af gammelkøbenhavnsk, den dialekt Dronning Margrethe taler?

  Kommentar by PeterK — 21. december 2009 @ 15:43

 35. -> Li (04:32)

  Er Morales og Chavez muslimer? Måske du vil dokumentere?

  Iøvrigt godt indlæg, det skal nok holde “de fremmede” fra at stjæle din fine bil :)

  Og hvordan vidste du besked om Graciellas navneforandring?

  Kommentar by Scavenius — 21. december 2009 @ 16:11

 36. “SJAV” : Cirkus sprog, klovne tale. Her på siden føler man sig hensat til en Tysk Nazi-kabaret eller Hitler jugend cirkus

  Kommentar by BumBumbambo — 21. december 2009 @ 17:17

 37. Bumbommelom: “Her på siden føler man sig hensat til en Tysk Nazi-kabaret eller Hitler jugend cirkus”

  Slap af – du kommer ingen vegne med smiger.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 21. december 2009 @ 20:56

 38. 36. bumbummelum bumbum

  Du har godt nok nogle år på bagen siden du kan føle dig HENSAT til en tysk nazi-kabaret !

  Kommentar by Vivi Andersen — 21. december 2009 @ 20:57

 39. Bumbummelum:

  Her på siden føler man sig hensat til en Tysk Nazi-kabaret.

  Slap bare af. Der er ikke mange socialister her.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 21. december 2009 @ 23:31

 40. @ li

  You misunderstood completely what i wrote and treated me like a person defending an extremist position .. your comments have nothing to do with the message of Evo Morales, for example.
  Most of the inhabitants of SouthAmerica love Peace. I’m not an idiot if i dream of a better world, i know who i am. So.. take care of your words.

  Kommentar by Graciela — 22. december 2009 @ 02:20

 41. So.. take care of your words.

  Is that a threat?

  Your statement is meaningless, try the “not” test. Nobody doesn’t want to make a better world or live in peace, so who’s your opponent? Where’s the enemy?
  Evo Morales wants to promote a system that didn’t create peace anywhere. It needed extreme violence in order to exist anywhere it has been tried, and it created dictatorship and tyrannies. If people vote for Evo Morales in a free and secret election, fine with me, it’s their decision. But a decision that shows that they learned absolutely nothing from history.

  Kommentar by PeterK — 22. december 2009 @ 17:56

 42. Jeg var selv mødt op – mest for at se girafferne, og man måtte fotografere lige så galt man havde lyst til. Dog måtte man af “sikkerhedsgrunde” ikke medbringe “store kameraer, filmoptagere eller andet stort udstyr.”

  Jeg undrede mig også over pressens næsten komplette fravær.

  Kommentar by Lasse — 22. december 2009 @ 18:35

 43. Kan nogen “kloge hoveder” her på siden henvise mig til nogle artikler eller andet brugbart materiale der fortæller mig hvorfor Hugo Charvez, ud over at være lettere ekstrem i sine udtalelser, IKKE er en dygtig statsleder? Jeg synes kun at kunne finde artikler der fortæller mig; at han skaber flere arbejdspladser, gratis undervisning til de fattige, får styr på landets udenlands gæld og sådan?? Det kan da ikke passe – Jeg er med på han nok er tosset, men fortæl mig hvorfor. Helst ikke med jeres egne personlige og (derfor) letter ligegyldige meninger. Jeg skal bruge noget der er mere konkret, noget der underbygger jeres meninger. Skal bruge noget der kan få mig til at se “Hugo C” fra to sider. Jeg har som sagt den ene på plads. jeg går ud fra det ikke kun er plathoveder der skriver her?? Ved godt der måske er for meget tekst i dette indlæg for nogen….Men har faktisk lyst til at blive lidt klogere på sagen.

  Kommentar by Malene — 27. januar 2010 @ 23:52

 44. Til Malene (og alle i andre). Er du mon blevet lidt klogere på sagen ? Har først idag set denne side. Hvis du stadig ikke har fundet brugbare og konkrete oplysninger mht. forholdene og presidenten i Venezuela,så hjælper jeg dig gerne dermed. Har fået smuglet en lille stak aviser med hjem fra mit fødeland. Hører også gerne fra andre, som evt. skulle have interesse i emnet. Vil så gerne på en eller anden måde, fremvise de virkelige realiteter i Venezuela. Jeg er en kvinde på 50 år og boet ½ og ½ i Vnzl. og Dk.. Besøger årligt mine danske forældre, som bor dernede.
  mvh. Hanne Rosenkilde

  Kommentar by Hanne Rosenkilde — 28. april 2010 @ 14:22

 45. og mht. til de så omtalte 4.ooo pers. Mon ikke de har fået en lækker middag, goder og nogle penge for og møde op ? Den metode bruger “De” i Vnzl.Der er også inkluderet transport, lommepenge, rødt tøj,en dagsløn samt en flaske rom/brændevin. Alle offentlige ansatte, lærer og elever fra offentlige skoler og lign. har mødepligt, når det passer Chavez og kalde sammen til et eller andet offentligt optog eller valgkampagne.

  Kommentar by Hanne Rosenkilde — 28. april 2010 @ 14:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper