31. oktober 2019

Chr. Skov: “Ligesom det nationale altså hænger på det etniske, hænger det etniske ved det nationale.”

Ligesom det er svært at definere kultur, så kan det være svært at artsbestemme fugle. Det handler ofte om helhedsindtrykket (‘jizz‘), og det er ikke sådan lige at sætte på formel. Historiker Christian Egander Skov i Kristeligt Dagblad – Svar til Michael Böss: Nationalitet handler ikke om blod, men om historie og kultur, som faktisk betyder noget.

“Michael Böss afviser klart en national identitet, der er tæt knyttet til det etniske. Den slags er noget for nationalkonservative, og han har i en tidligere bog her peget på Kasper Støvring og hans bog ‘Sammenhængskraft’ som et modstykke til sin egen opfattelse. …

Historisk – og aktuelt – er der tale om etniciteter, der begynder at tænke sig selv på en ny måde, således at deres identitet nu blandt andet kræver en stat. Forholdet mellem det etniske og det nationale handler ikke om brud, men om kontinuitet. På dansk udtrykker vi i øvrigt begge dele ved begrebet ‘folk’, og man talte i tidligere tiders nationale historiefortælling om, hvordan folket ligesom vågnede op i 1800-tallet. Grundtvig, som Michael Böss selv inddrager i sin argumentation, var blandt de fremmeste af det 19. århundredes folkeopdragere og folkeoplysning, begge begreber, der i denne sammenhæng handler om forsøget på at hæve et etnisk fællesskab til et nationalt.

Bevægelsen fra etnicitet til nationalitet er således ikke en bevægelse fra det ene og over i det andet, men billedligt talt en bevægelsen ned i det første for at finde det sidste. Derfor var 1800-tallets intellektuelle næsten besatte af historie, sprogvidenskab og folkloristik. Ligesom det nationale altså hænger på det etniske, hænger det etniske ved det nationale. Der er gode grunde til at tage afstand fra etno-nationalismens redaktion af nationalitetsspørgsmålet til blod og biologi. Vi kender resultatet. Men også sagligt set er der grund til at afvise anetavle-nationalismen. Etniske identiteter indikerer ikke reelle afstamningsfællesskaber, men en delt myte om fælles ophav og fælles historie. Det etniske viser sig hurtigt at være et spørgsmål om kultur og historie.

Nationalitet hander ikke om blod. Det handler om historie og kultur, men der er i begge tilfælde taler om lange linjer, der sætter sig igennem og trodser aktuelle politiske bekvemmeligheder og nødvendigheder. Her ligger udfordringen.”

(Den vredt udseende Sølvmåge, Snoghøj Gl. Færgeleje, 27. oktober 2019)

Oploadet Kl. 10:38 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/105588/trackback

21 Comments »

 1. Og så er vi trygt og sikkert tilbage til, at alle kan blive danskere…

  Kommentar by Niels Ebbesen — 31. oktober 2019 @ 10:47

 2. Meget smuk fugl,og den er en prægtig flyver dens glideflugt er en fryd for øjet. Jeg synes ikke den er vred. Den er vist bare opmærksom måske en anelse frygtsom.

  Kommentar by Nielsen — 31. oktober 2019 @ 10:48

 3. .

  De mange teoretiske og akademiske ord, teorier og debatter, kan ikke skjule den enkle kendsgerning at Chrborg fører en art stedfortræderkrig mod danskerne, en krig som kan ende i ufattelige tab og rædsler. Den masseindvandring og folkeudskiftning de har igangsat, kan kun ende som en storkatastrofe med statsbankerot, hverdagsterror og etnisk udrensning/folkemord.

  Det er det forløb man har kunnet iagttage hver eneste gang kulturfremmede trængte ind i et land i større antal.

  Kommentar by TP — 31. oktober 2019 @ 11:12

 4. .

  Se dog hvordan kommunisterne/socialisterne og feministerne har sejret ad helvede til i Sverige, Norge, Tyskland og Frankrig. Ønsker vi danskere at få samme skæbne som de stakkels borgere i disse lande, hvor tryghed og frihed er skiftet ud med gadebander, utryghed og ufrihed overalt.

  Kommentar by TP — 31. oktober 2019 @ 11:21

 5. Tjah TP hvad skal man sige? Du har jo helt ret. Snylterne på borgen og rundt om i kommuner VIL jo ikke anerkende danskernes ret til Danmark.

  Kommentar by Nielsen — 31. oktober 2019 @ 11:36

 6. Stram Kurs.

  Kommentar by Bastardo — 31. oktober 2019 @ 11:51

 7. Kommentar by TP — 31. oktober 2019 @ 11:12.

  Bortset fra at jeg refererer til det som ‘biologisk krigsførsel’, for der ikke den store forskel på det Borgens sjakaler foretager sig, og så indførslen af en ondartet, dødbringende virus, så må jeg erklære mig enig.
  Spørgsmålet er kun hvor længe det danske folk har tænkt sig at blive ved med at finde sig i det, før der begynder at rulle hoveder?

  Kommentar by Kimski — 31. oktober 2019 @ 12:31

 8. Hvad er forskellen på Böss og Egander? De er begge tilhængere af det multietniske samfund.

  “Etniske identiteter indikerer ikke reelle afstamningsfællesskaber, men en delt myte om fælles ophav og fælles historie.”

  Ergo: Danmark, danskerne og historien er en myte, en fiktion. Det er hip som hap, hvilken etnicitet der bebor området. Blev befolkningen i det geografiske område erstattet med eksempelvis kinesere, så ville nationen stadigvæk bestå, hvis kineserne fastholdt myten om Danmark.

  Konservatismen er i krise.

  Kommentar by np — 31. oktober 2019 @ 12:52

 9. np, du kom mig i forkøbet…

  De få hundrede polakker, tyskere og hollændere samt huegenotter, som blev inviteret hertil, bruges idag som begrundelse for at “Danmark har altid været et indvandringsland”.

  Eller hvad med Egtvedpigen?

  Kommentar by Hr. Snusk — 31. oktober 2019 @ 13:02

 10. Den vrede sølvmåge har fået øje på retardoen Greta Thunberg…

  Kommentar by Revisoren — 31. oktober 2019 @ 13:31

 11. I gamle dage kunne det tage…cirka en uge…med hestevogn til Hamborg…Behøver jeg i dag at nævne flyvemaskinen. ICE tog. Cruiseskibe. Biler. Busser. Den med etnisitet kan slet ikke følge det nationale tilhørsforhold længere, fordi vi hurtigt kan bosætte os i f.eks New Zealand og USA, så tilbage der kulturen vi har fået i arv fra forrige generationer. Om vi kan lide det eller ej er det kristendommen imod Islam..ikke andet. Frihed imod en usekulær diktatorreligion, som totalt fralægger det medmenneskelige ansvar til fordel for underkastelse af Guds vilje i forhold til en Fører-diktator-kaldet profet ideal. Det er hele forskellen. Enten indser vi det eller også går vores frihed til grunde. Enten eller. Støt SIAD. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2019 @ 15:23

 12. Alle lande i verden har indvandring i en eller anden grad og beskaffenhed og udløst af både indre og ydre allehånde forhold!

  Det essentielle i Danmark er det faktum, at vi aldrig nogensinde i historien, på ganske få årtier, har fået en indvandring på op mod en ½ million muslimske “mennesker”!!

  Det siger sig selv at det er helt umuligt at kapere for sådan et lille land…også selv om vi er et af verdens rigeste lande!

  Det vil tage mange generationer hvis det skal lykkes at få dem til at være danskere, som vi er flest!

  I mellemtiden vil den udvikling løbe af sporet, som man ser overalt hvor det folkefærd indvandrer i vestligt orienterede lande.

  Mange af dem kan i øvrigt heller ikke vandre ind i andre muslimske lande…den bosiddende muslimske befolkning vil ikke finde sig i deres nye “brødre og søstre”…se bare de mange syriske “flygtninges indvandring i Libanon og omegn…så er der også ballade der. Uanset hvad og uanset land/region, så er mængden af indvandrere og deres baggrund essentielt for at denne indvandring vil lykkes!!

  For Danmarks vedkommende vil den muslimske indvandring bringe os i knæ og ødelægge vort 1000-årige land definitivt…så endegyldigt, at det ikke vil kunne føres tilbage…endsige få en fremtid som et vestligt demokratisk land…udviklingen er løbet fra os og bered jer på at Danmark forsvinder for vores børnebørn…der vil ikke være noget der hedder Danmark!

  Kommentar by Black Watch — 31. oktober 2019 @ 15:40

 13. Og? Jeg kan ikke høre forskel på Böss eller Egander Skov. Begge er folkeforrædere. Det sagt, så kan Egander Skov klart spise mest smørrebrød af de to herre.

  Kommentar by Børge-Muhammed — 31. oktober 2019 @ 16:12

 14. @ 8 np
  @ 9 Hr.Snusk

  Kan kun give jer så evig ret.

  Visse politikere ynder at sige, at vi altid har haft indvandring til Danmark. Sådanne udtalelser viser, at de fleste ”politiske ringvrag” ikke ved, hvad de snakker om, eller også er de så udspekulere, at de på falske præmisser, prøver at legitimisere den folkevandring af muslimer, som gennem de sidste 30 år har søgt til Danmark. Man mærker tydeligt hensigten. Man kunne f.eks. ty til historikeren Georg Nellemann (født 1930) som i sin afhandling for Nationalmuseet med titlen ”Polske landarbejdere i Danmark og deres efterkommere” i sit forord skriver: ”Danmark har ikke haft mange minoriteter eller indvandrere.”
  Til oplysning for vores tilsyneladende uvidende politikere, kan jeg oplyse om, at der i 1870 kun boede under 1.100 fremmede i Danmark! Se Hans Kornø Rasmussens’s bog ”Den danske stamme”, side 88.
  Vi modtog i 1516 / 1521 ca.200 arbejdssomme hollandske familier ( bønder), der slog sig ned i Store Magleby på Amager.
  De udgjorde ca.800 individer. Endvidere har vi haft sigøjnere og tatere, deres antal er umuligt at opgøre, men det har været et fåtal.
  Vi modtog ca.500 forfulgte franske huguenotter (fortrinsvis håndværkere) i 1600-tallet, vi gav ly til jøder i Glückstadt (1622) i Fredericia, Fåborg og København (1678), samt til de forfulgte ”brødre” og ”søstre” ( Herrnhutter) i Brødremenigheden i Christiansfeld (1773) og de såkaldte ”Kartoffel-tyskere” i Jylland (1759/60), og i 1808 fik vi ”besøg” af ca.18.000 af Napoleons spanske hjælpetropper, hvoraf kun en meget lille del blev i landet, og ikke var til noget besvær og byrde, og ej heller gjorde sig utilbens. Ved industrialiseringen fra omkrig ca.1850 til 1901 kom der også et stort kontingent svenskere, men de gled ligesom de foregående strømme, hurtigt ind i den danske rytme, og fandt sig til rette.

  Seneste eksempler er polakkerne (sæsonarbejdere ved roeoptagning ca.1893-1914) på Lolland, russiske og baltiske jøder i 1905-06, og ungarerne i 1956.
  For at sætte det lidt i perspektiv, de forfulgte huguenotter udgjorde ca.800 personer, så kom der 7.-8.000 jøder fordelt over mere end 250 år og roe-polakkerne udgjorde ca.14.000 personer over ca.60 år. Sammenlign så det med hvad der de sidste 30 år er kommet til Danmark, vel at mærke fra en kulturkreds der er os aldeles fremmed.

  De er utilfredse og kulturfremmede for den såkaldte ”almindelige” dansker, men en ”berigelse” for den venstreorienterede kultur radikale fra godhedsindustrien. Alle pessimistiske forudanelser har desværre holdt stik, muslimer er uintegrerbare i vestlige samfund. De vil ganske simpelt ikke, så enkelt er det. Godhedsindustriens apostle behøver ikke at omskrive deres (muslimernes) uvillighed og høje kriminalitet med en masse plusord, den ”almindelige” dansker har luret dem.

  Der er dog et lille ”men” med hensyn til de hollandske familier. Deres ankomst gjorde, at man eksproprierede de daværende danske bønder og sendte dem til Hundested, hvad stednavnene i
  omegnen stadig den dag i dag vidner om, f.eks. Ullerup, Tømmerup, Amager Huse. De hollandske familier lå ikke nogen til byrde, men de fik en masse privilegier ved ankomsten, hvor de levede deres eget hollandske isolerede liv i Danmark, bl.a. under deres egen lovgivning, et system der fungerede i samfulde 350 år. Der er mange paralleller til nutidens tusindtallige skarer af utilfredse muslimer, der sætter en ære i at ligge samfundet til byrde og bare suge af offentlige midler.

  Men de ovennævnte befolkningsgrupper, der de sidste 500 år er kommet til Danmark, skabte ikke parallelsamfund, men giftede sig med de lokale danskere, de blev assimileret og krævede ikke konstant ind. I modsætning til muslimerne fik de hænderne op af lommen og armene ud fra kroppen og blev et vigtigt bidrag til det danske samfund. De var med til at bygge det velfærdssamfund og demokrati op, som vi har i dag, og som muslimerne så gerne vil erstatte med tyranni og sharia lovgivning.
  ”Alle” disse arbejdsomme mennesker, der kom til os gennem de sidste 500 år, kom ikke i 100.000 vis, og til forskel fra muslimerne gled de stille og roligt ind i det danske samfund og gav ikke anledning til nævneværdige problemer, således som dem, vi kæmper med i dag. Det er da også tankevækkende, at de alle kom fra det kristne Europa med de værdinormer, det nu engang indebærer. De var flittige og arbejdsomme og lå ingen til last. Muslimerne er lig med ufred, knyttede næver, aggressivitet, trusler, råben og skrigen, kræve-og offermentalitet, ufordragelighed og krigslignende tilstande. De ligger altid i splid med deres omgivelser. De ligger på lur for at destabilisere vores vestlige samfundsstruktur på ægte gøgeungemaner. Har man set fred og frihed, fordragelighed og demokrati hvor muslimerne råder? NEJ.

  ”Hvis en muslim dræber en ikke-muslim, må han ikke idømmes dødsstraf, for hans udviklingsstade er højere end den dræbtes-”
  (Sultan Hussein Tabandeh-1980).

  Om nogen, så har danskerne førstefødselsretten til den plet jord, som hedder Danmark, og det skal vi ikke skamme os over, tværtimod. Den stump jord, som vi kalder Danmark, den har fra Arilds tid været danskernes land, og vores forfædre har med flid, slidt og slæbt med jorden, for at fravriste den størst mulig udbytte, med store afsagn, krogede hænder og krumme rygge til følge.
  Kærlighed til ens eget land er ikke tegn på åndeligt armod, tværtimod . Kærligheden til fædrelandet udelukker ikke agtelsen for andre, tværtimod. I dag er det næsten strafbart at være fædrelandsven!
  Danmark er nu engang danskernes fædreland, at fornægte det, er det samme som landsforræderi.
  Og man kan med god ret sige: ” Danmark for danskere! ” for vi har pløjet jorden selv!
  Da de danske soldater i 1864 måtte trække sig tilbage fra Dybbøls skanser, havde de gjort hvad de kunne mod en overmagt. De havde gjort deres pligt for Danmarks ære.

  Når fjenden truede som de gjorde i 1864, gav de det kostbareste de havde, deres liv. At Danmark endnu er en selvstændig stat skyldes ene og alene de ofre, vore forfædre gennem mere end 1000 år har bragt, når folk udefra prøvede at invadere landet. Det gjorde de for landet, for slægten, for at vi, deres efterkommere kunne leve som frie mennesker. Blodets bånd, det var det de gamle gik i krig for, og døde for. Hvem har lyst til at kæmpe for muslimske ”værdier ”. De er skrotmodne og lige til lossepladsen.

  Forfædrenes kamp indebar tale-og trosfrihed til deres efterkommere, noget, vi ikke i dag skal kaste vrag på. At ville opgive det er en hån mod tidligere generationer. Vi danskere har som næsten ingen andre folkeslag dybe rødder til den klat jord, som vi kalder Danmark. Vores forfædre har svunget sig op fra fattigdom, og vi deres efterkommere hører ikke til de dårligst stillede på denne jord. Selvom muslimerne kritiserer vores levevis, så kommer de mærkværdignok i hundred tusindvis til landet, rækkende deres tiggerskål frem til evig forsørgelse.

  Pligten til at tjene er noget aldeles fremmed for vore dages politikere, så deri ligner politikerne de forbavsende grad dem de uden blusel hiver til Danmark. De ministre der de sidste 30 år – og under skiftende partierfarver – har gjort alt for at undergrave den danske levevis, har helt glemt betydningen af ordet ”minister”, der slet og ret betyder ”at tjene.” Det de har gjort er at tjene usselheden, de har været den forlængede arm for dem der vil føre skarpretter øksen mod dansk ånd og sædvane. I bund og grund usselrygge.

  ”Faktum er jo, at indvandrere og flygtninge er med til at berige den danske kultur, og ikke, som nogle mener, dominere den og sætte sig på den.”
  (Ritt Bjerregaard, Jyllands Posten 27.10.1991)

  Kommentar by der Adler — 31. oktober 2019 @ 17:42

 15. “Tværreligiøst Dagblad” der har den frækhed stadig at kalde sig “Kristeligt Dagblad” har en debat mellem 2 personer der heldigvis mener det samme og “tilfældigvis” også mener det samme som avisen nemlig: Kom bare, der er plads til os alle sammen.
  Man burde iøvrigt klage til forbrugerombudsmanden over at “Politiken Vest” også kaldet “Aarhusudgaven af Politiken” stadig kalder sig “Jyllandsposten”. “Politiken Light” i Pilestræde kalder sig stadig “Berlingske”. “Tværreligiøst Dagblad” kalder sig stadig “Kristeligt Dagblad” og “Danmarks Ramadanradio” kalder sig stadig “Danmarks Radio”. Det er da falsk varebetegnelse så det batter.

  Kommentar by bjarne binee — 31. oktober 2019 @ 18:43

 16. .
  # der Adler

  Ja, også Ritt Bjerregaard har alle sine voksne dage været en skrupppelløs kommunist og kortsynet feminist. Men når politikere har afsondret sig fra befolkningen, har dannet dig egen korrupte klan eller mafia, kører deres helt eget løb…… hvor det ikke gælder om at tjene landet og folket, ikke handler om hvad man har lovet…… så kan selv idioter og psykopater stige til tops. For det er kun partiets interesser der betyder noget, bare man er en god partisoldat- eller partilotte, kan man få en toppost. Så blæse være om man er en samvittighedsløs slyngel eller en afskyelig pulverheks. Gode parti-robotter må gerne lyve og hykle på partiets vegne. Har man nogensinde hørt om en politiker der blev smidt ud af sit parti pga. løftebrud og svinestreger overfor vælgerne?

  Både Merkel, Jelved, Lars Quisling, Uffe Elbæk og Tullesen burde forlængst have været afsat af deres egne. Men selv lede ledere er åbenbart svære at slippe af med.

  Kommentar by TP — 31. oktober 2019 @ 19:07

 17. Godt indlæg Adler! Jeg vidste ikke at folkene fra Amager blev sendt til mit Halsnæs, men så fik jeg også en forklaring på, hvorfra Amager Huse fik sit navn.

  Kommentar by Hr. Snusk — 31. oktober 2019 @ 22:57

 18. der Adler — 31. oktober 2019 @ 17:42:

  Igen TAK, for den store indsigt du bringer os!

  Det forleder mig, bl.a., til, netop at understrege vigtigheden af, igen at få danskernes historie, kultur, idenditet og selvrespekt bragt op på almen grundvidden.
  – 68er segmentet/de røde ismer og RV+ har jo nu nedbrudt al lærdom derom, i en sådan grad, at den generation der i dag kommer ud af folkeskolen/får uddannelse* ikke har evne til, at se andet, en det/de behov de lige netop nu, selv, står over for i hverdagen(s hamsterhjul). De er blevet frataget røddernes naturlige søgen, efter, og opbygning af, at “marker skal pløjes og plejes, hvis efterkommerne skal have næring at vokse på”**
  Det er det samlede hele af dette, vi skal have trævlet op og sat til åbenlys indseelse/skue for enhver, så hønsestrik fornægtes, til fordel for, få timers, indsigt i århundredes erfaringer om, at løsninger*** ikke findes, ved at nyde frugterne.

  * og en stor del af deres forældre/vore børn
  ** ses i øvrigt også i nutidens klima-isme, der, MS, går på at afstå, frem for at oparbejde nyt.
  *** og ganske ej heller overlevelses-løsninger

  Kommentar by M.S. Carstens — 1. november 2019 @ 01:16

 19. >Revisoren
  Ja så kan det da godt være at det er vrede man kan aflæse. I det scenarie kan man kun vise forståelse for fjerkosten.
  Det er et virkelig godt indlæg Ørnen har skrevet og rart at han understreger friheden til at tale frit og tro på aserne som vi vil.

  Kommentar by Nielsen — 1. november 2019 @ 05:32

 20. Man kan let måle national identitet på reaktionsmønstre. De kan meningsfuldt sættes på skala, ganske ligesom børns – i forskellige alderstrin – reaktioner kan.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. november 2019 @ 10:54

 21. Christian Egander Skov er en klam neokonservativ, der i lukkede grupper sviner alt og alle til, der ikke er enige med ham. Der er meget få nationalkonservative der kan lide ham. Han er meget glad for at kalde folk til højre for DF for nazister.

  Kommentar by Jens — 1. november 2019 @ 14:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper