15. november 2019

Hørt på Radio4: Lad os tale noget mindre om ’24syv’, og mere om konflikter i Centralafrika, flygtninge..

Det er ikke meget jeg hører Radio4, der virker til at være en lyserød udgave af P1, og således irrelevant for det nationalborgerlige Danmark. I mandags hørte jeg det meste af ‘I orkanens øje’, hvor krigsfotograf Jan Grarup taler om konflikter og krige ’som vi bør interessere os for’. Gæst var Politikens Bo Søndergaard, der lød ligeså politisk korrekt, som gæsten i sidste uge, en akut-udsending for Dansk Flygtningehjælp. Vi bør interessere os mere for Sydsudan, Den Centralafrikanske Republik og andre afrikanske lande. Levevilkår for afrikanske flygtninge, forstås.

Bo Søndergaard, Politiken: Men jeg tror politikerne ved godt, at der er en vis træthed overfor den her slags historier at nu sulter de igen, nu er der igen nogle der slår hinanden ihjel dernede. Og det er jo ikke en speciel nem sag, at gøre til en vindersag. Hvordan skulle Danmark, EU og Nato kaste 10.000 soldater ind og skabe fred – det giver ingen stemmer. Altså, det gør det bare ikke. Du bliver valgt som politiker ved at sige, at du trækker dig ud af krige, ikke ved at kaste dig ind i en krig for at redde nogle mennesker i et land ingen rigtig ved hvor ligger henne.

Og det synes jeg er frustrerende, når jeg står derude. Jeg synes nogle gange at prioriteringerne er helt bizarre, hvad vi bruger tid på snakke om ting i Danmark. Med al respekt for den radio jeg har holdt meget af – 24syv, så har vi diskuteret det de sidste fjorten dage, men der findes ting der er værre end en taleradio mindre i Danmark. Vi må bare se i øjnene, at proportioner, det er ikke noget vi er særligt gode til. Det er jeg heller ikke selv.

(Politiken på Facebook, 18. februar 2017)

Oploadet Kl. 12:47 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/105931/trackback

27 Comments »

 1. Den venstreradikale fotograf Jan Grarup medvirkede for et par år siden i DR-programmet Kender Du Typen.

  I sin milliondyre hipsterlejlighed på Vesterbronx havde han naturligvis som enhver god kulturradikal den obligatoriske plakat med følgende tekst hængende i stuen:

  “Foreigners please don’t leave us alone with the danes.”

  Kommentar by Revisoren — 15. november 2019 @ 13:04

 2. Som Glistrup påpegede, sørger man i Danmark naturligt mere, når éns hund dør, end når 1 mio. kinesere dør. Det er ikke europæisk arrogance, for kineserne har det ligesådan. Ligesom alle andre. Skal man skabe den “bedre verden”, alle er så forhippede på, må det derfor naturnødvendigt ske via lokalt, ikke globalt engagement. Hver for sig.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 15. november 2019 @ 13:06

 3. Selvfølgeligt har danskerne brug for at høre mere om Africa.
  F.eks. den uhæmmede befolkningstilvækst som politikerne synes skal tørres af på befolkningen i vest europa.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 15. november 2019 @ 13:25

 4. “jeg tror politikerne ved godt, at der er en vis træthed overfor den her slags historier” “der findes ting der er værre end en taleradio mindre i Danmark.” “Med al respekt for den radio jeg har holdt meget af – 24syv, så har vi diskuteret det de sidste fjorten dage, men der findes ting der er værre end en taleradio mindre i Danmark.”
  Jeg tror det er dér hunden er begravet.

  “Medier vil være fri (Media wants to be free) “Information wants to be free” is an expression that means all people should be able to access information freely. It is often used by technology activists to criticize laws that limit transparency and general access to information. People who criticize intellectual property law say the system of such government granted monopolies conflicts with the development of a public domain of information. The expression is often credited to Stewart Brand, who was recorded saying it at a hackers conference in 1984.”

  Kommentar by A-mad — 15. november 2019 @ 13:52

 5. Hvorfor må jeg ikke fortsat høre radio 24syv. Jeg savner flere programmer

  Kommentar by A-mad — 15. november 2019 @ 14:03

 6. tykke Lisbeth Knudsen udråber nazisternes angreb på kirkegård mv som “Højre-ekstremistisk” MEN hun skal lige huske, at nazisterne hed National SOCIALISTISK arbejderparti (og man vurderer at der alene er ca en håndful nazister (natonal-socialister) i Danmark.

  Socialisterne kan beholde deres ekstremistiske idealer for sig selv !

  Der synes at være langt mere end en håndfuld radikaliserede islamister i Danmark! Men det vil jo være farligt at påpege ! fedtet må have sat sig på hendes hjerne (pamperhjerne-syndromet)

  Kommentar by h.nielsen — 15. november 2019 @ 14:33

 7. En ting er helt sikket, der kommer garanteret ikke et eneste ord fra de to røde spassere Bo Søndergaard og Jan Grarup om de muslimske og tyrkiske overfald, mord og voldtægter på kristne i Syrien.

  Kommentar by Piphans — 15. november 2019 @ 15:01

 8. Ja så! Problemerne i Danmark er for små for superhjernen Bo Søndergaard – Wow! – Den teori vi her ser åbenbaret, åbner eventyrlige muligheder for effektiv problemløsning; man skal bare opfinde et megastort problem, så forsvinder de mindre problemer. Genialt !

  Må jeg foreslå (ydmygt selvfølgelig) at vi fremover kaster os over de muligheder for problemløsning som findes i verdensrummet. OK, lidt rigeligt at gabe over, men lad os så bare koncentrere os om vores egen lille galakse. Der skulle være nok at tage fat på (?) – Så er der vel bare at tilføje: Snip snap snude alle denne klodes problemer ude!?

  Kommentar by T. Flodur — 15. november 2019 @ 15:09

 9. Om så en dødelig sygdom brød ud, der kun angreb alle verdens muhamedanere, ville min reaktion være en usigelig stor glæde.

  Kommentar by Knud Madsen — 15. november 2019 @ 15:37

 10. Hvad er efterhånden vore erfaringer? Hvad er mønsteret og hvordan bliver forløbet?

  1) Verdensreddere og venstrefløjsere forlanger vestlig indgriben
  2) Vesten griber ind
  3) Verdensreddere og venstrefløjsere kritiserer den vestlige indgriben, som aldrig er korrekt udført
  4) Vesten trækker sig ud
  5) Den vestlige indgriben er nu en forbrydelse mod menneskeheden – og vi har en moralsk pligt til at modtage mennesker fra området

  Afghanistan er et godt eksempel. Danske soldater har prøvet på at forbedre levevilkårene. Og vi skal derfor tage imod afghanere her i Danmark.

  Kommentar by BE — 15. november 2019 @ 15:57

 11. Udstiller venstrefløjens umådelige hykleri. Stemmer nej til enhver militær bevilling, men vil gerne sende soldater til Syrien for at hjælpe kurderne og nu også til Syd Sudan og Den centralafrikanske Republik!

  Kommentar by BeCool — 15. november 2019 @ 16:16

 12. @ 15.57 ved BE.
  Rigtig god logisk deduktion – Sherlock Holmes værdig.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 15. november 2019 @ 16:47

 13. Negrene slås fordi de fordobler befolkningen hvert 25-30 år. Tænk hvis vi havde gjort det samme og skulle bo 15-20 millioner i Danmark?

  Kommentar by redneck — 15. november 2019 @ 17:06

 14. Lad dem reducere befolkningen lidt….der hjælper ioe i de lange løb men holder lidt igen. Hvad vi virkelig behøver er en panepidemi af Ebola eller AIDS samtidig med vestlige hjælpe organisationer trækkes ud

  Kommentar by redneck — 15. november 2019 @ 17:08

 15. Sagen er jo, at meget af koloniseringen af Afrika i 1870erne kom efter pres fra primært kristne grupper i England, der havde læst beskrivelser skrevet af missionærer fra 1850erne. Man krævede et indgreb som skulle stoppe barberiet og bringe civilisation. Den engelske regering modsatte sig det i 10.år

  Nu er de kristne missionsbevægelser blevet til humanitære socialmissionsbevægelser som kræver de samme indgreb som for 150.år siden. Det er blot være en rammerne af den neokoloniale organisation FN men det er vestlige lande, der betaler og ligger befolkninger til genkoloniseringen.

  Kommentar by CCC — 15. november 2019 @ 17:43

 16. hahahaha – jysk multikulturalisme a la 1998. Det var jo lige, hvad vi stod og manglede.

  Kommentar by Snaphanen — 15. november 2019 @ 19:56

 17. A propos Grarup, så var han hovedperson i “Kender du typen” for et par dage siden. Flere versioner af Che Guevara rundt omkring på væggene og en plakat med “Refugees, please dont leave us alone with the Danes” på væggene.

  Kommentar by Henrik — 15. november 2019 @ 20:13

 18. Københavns Dame Avertissementtidende.

  Kommentar by Bastardo — 15. november 2019 @ 20:33

 19. Det er jo næsten som at høre P1 orientering. Vi skal redde hele verden. Vi skal interessere os for alle mulige konflikter og problemer i Afrika, og fodres med timelange, gabende kedsommelige udredninger om hvem der er de gode og hvem de onde. Det er vist naivt at forestille sig at kursen skulle være anderledes fordi stationen nu ligger i Jylland. Der findes masser af venstreorienterede venligboere her og de er uddannet på de samme journalistuddannelser som københavnerjournalisterne. De er i mange tilfælde mere rabiate end deres trosfæller i København, da de jo ikke vil stå tilbage for deres smarte kolleger på Østerbro.

  Kommentar by JC — 15. november 2019 @ 23:18

 20. Jeg forstår ikke rigtigt de konflikter: Jeg har altid lært at de sorte er de gode, og de hvid er de onde. Jeg har også lært at muslimer er bedre end kristne da de tilhører fredens religion.

  Hvordan kan de så være at sorte muslimer slagter løs på hinanden?

  Kommentar by redneck — 15. november 2019 @ 23:40

 21. “Kaste dig ind i en krig for at redde nogle mennesker” Hmm det tænker vi så lige lidt over.

  Kommentar by Nielsen — 16. november 2019 @ 00:19

 22. Grunden til at nasserne ævler og bævler i ugevis om deres nasserfremtid, er at de med rette frygter, at nasserlivet er på retur- nasserpengene bliver mindre, og der melder sig andre nassere, nassere som måske vil nasse noget af nasserkagen?

  Kommentar by Hul igennem? — 16. november 2019 @ 01:54

 23. -> Redneck

  “Jeg forstår ikke rigtigt de konflikter: Jeg har altid lært at de sorte er de gode, og de hvid er de onde. Jeg har også lært at muslimer er bedre end kristne da de tilhører fredens religion. Hvordan kan de så være at sorte muslimer slagter løs på hinanden?”

  Det er fordi hvide har undertrykt dem historisk. Læs op på den post-koloniale historie…. fnis.

  Kommentar by Kim Møller — 16. november 2019 @ 10:55

 24. Går den så…
  https://m.stiften.dk/artikel/26-%C3%A5rig-dansker-var-i-virkeligheden-45-%C3%A5rig-inder-falsk-tandl%C3%A6gepatient-afsl%C3%B8ret-af-sit-eget-tands%C3%A6t

  Kommentar by P — 16. november 2019 @ 12:00

 25. I 1966 kom den italienske dokumentar om den europæiske afkolonisering af Afrika og det kaos, som udbrød med den. Den hedder “Africa Addio”, på engelsk “Africa Blood and Guts” og kom i danske biografer som “Farvel Afrika”. Filmen kan ses her;
  https://www.youtube.com/watch?v=V355OG77SQM

  Europa og vesten har i næsten 150.år forsøgt, at løfte det Kipling kaldte for den “Hvide mands byrde” som en fantisk ideologi om vestlige universelle værdier og alle mennesker på bunden er som os. 150.år er længere end de 90.år det kommunistiske eksperiment varede. Hvis man ikke tror på denne ideologi vil man blive udskammet som en “racist” af dens tilhængere.

  Kommentar by CCC — 16. november 2019 @ 12:50

 26. Super godt indlæg i dag på eb.dk af den afghanske migrant Geeti Amiri, hvor hun kritiserer de såkaldte “brune gymnasier” sønder og sammen.

  Frøken Amiri mener ganske enkelt, at den muhammedanske ungdom er for dum og uintelligent til at gennemføre en gymnasial uddannelse.

  Modigt og stærkt skrevet af den i øvrigt smækre Geeti Amiri…

  Kommentar by Revisoren — 16. november 2019 @ 17:27

 27. Hvorfor er det absolut kun Afrika og de arabiske lande vi skal høre om?, der sker så meget i Danmark, som jeg tror at de fleste danskere er mere interesserede i, end ustandseligt kun at høre om udlandet.
  Er det mon et udslag af det punkt i Marrakesh traktaten, som handler om medierne?. “Omtal kun muhamedanere og negre i positive vendinger”.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 17. november 2019 @ 20:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper