18. november 2019

Villemoes i RUC-land: “En særlig nordisk hvidhed gør os blinde for vores kolonialistiske medvirken…”

Venstreradikale forskeraktivister rider sine kæpheste for skattemidler, kan man læse i seneste udgave af Weekendavisen, der giver et fyldigt referat af en nylig afholdt konference på Roskilde Universit. Søren K. Villemoes i Weekendavisen om Støjbergs penge.

“I 2016 tog daværende integrationsminister Inger Støjberg (V) initiativ til en national handlingsplan til bekæmpelse af social kontrol og æresrelaterede konflikter. Sammen med stemmer fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti fik hun afsat 73,4 millioner kroner til over fire år at sikre en rettidig indsats over for børn og unge, som udsættes for æresrelaterede konflikter. …

Det er Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), der har uddelt pengene, og i 2017 valgte man at støtte et forskningsprojekt på Roskilde Universitet (RUC) med titlen ‘Magt og (m)ulighed: Mellem ulighedsstrukturer og æreskultur’. De to RUC-forskere Lise Galal og Louise Lund Liebmann ville undersøge, hvordan ‘æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol bliver til som social praksis i samspillet med samfundsmæssige ulighedsstrukturer’.

Således endte Støjbergs penge på RUC. …

På den første dag af konferencen er der ikke meget social kontrol på programmet. I stedet starter dagen med et oplæg af lektor Suvi Keskinen fra Helsinki Universitet, der handler om ‘racistisk neoliberalisering’ og antiracistiske aktivistgrupper i såkaldt ‘racialiserede urbane områder’… Suvi Keskinen taler om, hvordan aktivister i de racialiserede urbane områder… mobiliserer modstand mod politiske initiativer, der ’straffer den racialiserede Anden’. Ifølge Keskinen viderefører de skandinaviske velfærdsstater ubevidst en racialiseret kolonialistisk historie. En særlig nordisk hvidhed gør os blinde for vores kolonialistiske medvirken, fortæller hun.

De følgende oplæg bliver i samme tema og har den samlede overskrift ‘Postkolonialisme og racisme i og uden for Europa’. I et oplæg med titlen ‘’For Rotherham’ – Genopstået nationalisme, global anti-muslimsk racisme og racialiseringen af sexmisbrug af børn« fortæller den britiske kriminolog Waqas Tufail, hvordan en af Storbritanniens største misbrugssager fra den engelske by Rotherham er blevet brugt i højreekstrem og fascistisk propaganda. …

Det er næppe beskyldninger som disse, Støjberg havde forventet, at forskningspengene skulle gå til, og resten af dagen står det også klart, at det ikke så meget er social kontrol blandt indvandrere, der kastes et mistænkeligt lys på, men derimod majoritetens syn på minoriteten. Støjbergs og hendes ligesindes egne motiver tages under lup, så at sige. Efter frokosten står ‘racialisering i den nordiske velfærdsstat’ således på programmet. Lektor Trine Øland fra sociologi på Københavns Universitet holder oplæg om ‘racialiseret, moderne velfærdsarbejde’.

Lektor Trine Øland har lavet et sociologisk interviewstudie af fagpersoner, der arbejder med flygtninge og indvandrere i Danmark. Hun fortæller, at den moderne koloniale stat lever videre i dette arbejde. Når fagpersonerne omtaler indvandreres manglende kulturelle kompetencer, viderefører de et globalt hierarki af menneskelige forskelle. Hun kalder integrationsarbejdet en form for humanitær imperialisme..

De to efterfølgende oplæg af adjunkt Sara Lei Sparre fra Aarhus Universitet og finske Maura Nurmi har lignende konklusioner. De har begge forsket i fagpersoners integrationsarbejde. Sidstnævnte fremhæver, at hendes teoretiske ramme er ‘antiracistisk’ og ‘intersektionel’ og konkluderer, at finske fagpersoner i det offentlige har svært ved at se diskrimination af kultur som racisme. Selvom fagpersonerne ikke er eksplicit racistiske, er deres tilgang stadig problematisk, og der er brug for kritisk refleksion samt mere antiracisme og intersektionalitet blandt velfærdsarbejderne, hvis arbejdet skal forbedres, konkluderer hun.

En erklæret antiracistisk forsker konkluderer, at de fagpersoner, hun har studeret, ikke er antiracistiske nok.

… Resten af dagen går med oplæg om antiracisme i undervisningen, hvides overvægt på pensum, racialisering af somaliere, og om en niqab-klædt aktivist på Facebook, der kæmper imod burka-forbuddet.”

(Grafik: RUC.dk, Tracing social problems and racialization in Europe, 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/105975/trackback

14 Comments »

 1. Fair nok, hvis jeg også må stille nutidens muslimer til ansvar for Pædofetens krigsforbrydelser. Det er jo ikke engang nødvendigt – de er stolte af dem.

  Kommentar by Fascist — 18. november 2019 @ 23:46

 2. Det er ikke så underligt at akademikere er kommet i modvind og i højere og højere grad bliver nedvurdereet. De nævnte forskningsprojekter vidner ikke alene om et stort pengespild til pseudoforskning, men også om at skatteyderne er til grin for deres egne penge som går til politisk propaganda.

  Snobberiet for de boglige uddannelser har ført til en skævvridning af uddannelsessystemet. Adgangskravene til universiteterne er styrtdykket og antallet af studerende er eksploderet. En del af forklaringen er at universiteterne gerne vil have øgede bevillinger til at sikre mange nye lærerjobs. Desværre er det ikke nyttige uddannelser som samfundet har brug for, der satses på. Derimod en masse ubrugelige pseudouddannelser med halvstuderede røvere som kandidater.

  Til gengæld er almindeligt nyttigt arbejde blevet nedvurderet. Folk med adgang til offentlige kasser vil hellere have bistandshjælp end et manuelt arbejde. Det har vi østeuropæere og asiater til. Ikke engang håndværkere gider danskerne at uddanne sig til længere. Så hellere sidde og glo ind i en computerskærm på et offentligt kontor med kantine og kaffemaskine tæt på.

  Kommentar by JC — 19. november 2019 @ 00:14

 3. Det er jo ren sort snak… Jeg fatter ikke en skid af hvad de snakker om…??? En ting ved jeg dog: Alle de såkaldte “rascificerede” er kommet til Europa af egen fri vilje… Og kan bare skride hjem igen… Hvis det er ubehageligt at være her…!!!!

  Kommentar by Ignoranten — 19. november 2019 @ 00:20

 4. Der er ingen mennesker på planeten som er større racister end de venstreradikale anti-hvide, ingen. Selv slavehandlerne gjorde det kun for at få en profit og ville sikkert have solgt slaver i alle regnbuens farver hvis de kunne finde dem, men de her mennesker ser udelukkende ondskab baseret på hudfarve. De er virkelig afskyelige, uanset hvor mange fine titler de klistrer på dem selv nede på RUC og århus universitet.

  Kommentar by Per — 19. november 2019 @ 00:58

 5. RUC er psykofile = raplende skør.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 19. november 2019 @ 04:48

 6. Indførelse af nominelt demokrati og parlamentarisme har, i min tolkning, ikke- selv efter enevældens egen formindskelse og ophævelse af landsforvisning- formået at skabe en bedre løsning.

  http://denstoredanske.dk/Samfund%2c_jura_og_politik/Jura/Retshistorie/landsforvisning
  Jens Ulf Jørgensen: landsforvisning i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=114325

  Kommentar by Peter Buch — 19. november 2019 @ 07:26

 7. Hvis man bruger deres egne rablende ‘metoder’ på dem selv, består de nævnte forskerne af 6 hvide nordiske kvinder, der dyrker egen racialisering (forfærdeligt ord) mod de nordiske befolkninger, samt en araber/pakistaner med et bidrag af global muslimsk racisme.

  Kommentar by traveler — 19. november 2019 @ 07:38

 8. Det er faktisk OK at være hvid!

  Kommentar by Den Nervøse — 19. november 2019 @ 08:10

 9. Hvem er egentlig ‘vores’ i ‘vores kolonialistiske medvirken’.

  Den sorte slavehandel var et ‘interracielt’ samarbejde mellem afrikanske slavehandlere og høvdinge, arabiske slaveindfangere og købmænd mest i Østafrika og europæiske købmænd og søfolk på den vestafrikanske kyst. Parallelt var der den hvide slavehandel, der mest var et arabisk krigs- og plyndringsprojekt.

  99% af den europæiske befolkning havde intet med den sorte slavehandel endsige anede noget om det, men var bønder underlagt herremænd. Eller var den million europæere, der endte som slaver i Arabien. Alligevel er det europæernes efterkommere, der skal bære ordet ‘vores’ i ‘vores kolonialistiske medvirken’. Sygt.

  Kommentar by traveler — 19. november 2019 @ 09:01

 10. Nogle ideer er så absurde, at kun en intellektuel kan tro på dem. (George Orwell)

  Kommentar by Crass Børsting — 19. november 2019 @ 09:25

 11. Er det et afvist indlæg til Rokokoposten?

  Kommentar by Revisoren — 19. november 2019 @ 09:59

 12. @ 19. november 2019 @ 09:01.

  Hvem er egentlig ‘vores’ i ‘vores kolonialistiske medvirken’.

  Netop. Jeg har aldrig haft en slave og jeg kender ikke en eneste neger der nogensinde har plukket den mindste tot bomuld af en busk, så hvem taler de egentlig om.

  Kommentar by Santor — 19. november 2019 @ 11:10

 13. Ruc og strisserne er danskernes fjende, luk lortet og red Danmark.

  Kommentar by Piphans — 19. november 2019 @ 11:29

 14. Hvis man er socialist og i tvivl om hvor syg i hovedet ens racistiske holdninger er, kan man altid lave “omvendt fortegn testen”:

  “En særlig nordisk hvidhed gør os blinde for vores kolonialistiske medvirken…”

  Hmm. Lyder ikke helt rigtigt at definere folk ud fra deres hudfarve. Men så igen det er jo på mode.

  “En særlig mellemøstlig sorthed gør dem blinde for deres kolonialistiske medvirken…”

  Triggered!!!! Prøv så at vende den om i hovedet igen, stop din uddannelse på RUC og tag dig et fucking arbejde.

  Kommentar by Realist2 — 19. november 2019 @ 14:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper