17. november 2019

Støvring: “.. kortvarige undtagelser i verdenshistorien, som småfuglenes spor i sneen mellem to byger”

Teknokraterne elsker at adfærdsregulere, men det ligger i menneskets natur, at vi gør som vi plejer. På godt og ondt. Det er derfor punktafgifter på benzin, alkohol og tobak, blot ses som ekstra-skatter, og racismedomme ses som politiske dummebøder. God kommentar af Kasper Støvring i Kristeligt Dagblad – Samfundet er en mirakuløs og sårbar organisme af tillid og sympati.

“Den dag i dag kan jeg tage mig selv i nærmest målløst at iagttage, hvordan passagerer rejser sig for de ældre, hvordan travle fodgængere elegant fletter sig ind mellem hinanden, og hvordan fremmede rækker hånden ud til hilsener eller holder døren for hinanden. Ikke mindst ser jeg beundrende til, når rejsende svinger ind ved boderne langs landevejene og betaler for bondens grøntsager, når kunderne i supermarkedet tilbyder medmennesket at komme foran i køen, og når bilister frivilligt holder tilbage, så deres næste kan dreje forbi i krydset.

Dette og meget andet sker hele tiden og med en lethed og ynde som i én stor folkelig fællesdans. De mest begavede sociale ingeniører ville aldrig have kunnet udtænke, endsige konstruere den slags.

… også gode folk misforstår samfundets sande natur, når de tror, at det kun holdes i gang af særligt indsigtsfulde teknokrater, der står nede i maskinrummet og smører tandhjulene, drejer på håndtagene og vedligeholder samfundsstemplernes virvar af regler, love og belønnings- og straffeforanstaltninger, så de sociale mekanismer stadig kan fungere.

At samfundet hverken er en maskine, en dampkedel eller et sindrigt konstrueret mekanisk urværk, men derimod et mirakel af en organisme, forstår man nok først, når man sammenligner med andre samfund. Tillidssamfund som det danske er nemlig undtagelser. De fleste samfund i verden er præget af mistillid eller fjendskab, hvis ikke ligefrem af borgerkrige på højt eller lavt blus.

Hvis Erdogan og hans klakører vil se mistillid, kunne de kaste et blik på semi-diktatorens eget land, og hvis Jonas Eika vil se racisme i den store skala, bør han vende sit fordømmende blik mod det multikulturelle og multietniske Indien og øvrige asiatiske lande eller Jordan og de arabiske lande. De hører til verdens mest racistiske lande ifølge de internationale værdiundersøgelser (WVS). Danmark er derimod et af de mindst racistiske lande i verden.

jeg gruer for, hvornår sygdommen sætter ind med svækkelse af samfundsorganismen. For tillidssamfund er netop kortvarige undtagelser i verdenshistorien, som småfuglenes spor i sneen mellem to byger.

(Klokkestablen, Skamlingsbanken, 9. november 2019: “Danske mænd faldt. Danmark bestaar.”)

Oploadet Kl. 17:42 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/105983/trackback

11 Comments »

 1. Svinepest til Danmark .—- Gør en praktisk indsats.

  Kommentar by dansker — 17. november 2019 @ 17:56

 2. At ”nytilkommende” ikke bemærker, endsige forstår at værdsætte “småfuglenes spor”, det kan man til nød forstå.
  Men at der er etniske danskere der helt bevidst undergraver vort fællesskab og samfund er helt uforståeligt og utilgiveligt.

  Kommentar by Henning Jensen — 17. november 2019 @ 18:22

 3. Nytilkommende kan sagtens bemærke og værdsætte. Men i alt for mange tilfælde har tilliden bare været en naivitet og dumhed, som kan udnyttes og misbruges.

  Kommentar by BE — 17. november 2019 @ 19:17

 4. Personer som Jonas Eika udtaler sig fra et standpunkt af afgrundsdyb uvidenhed, hvilket enhver der har tilbragt mere end et år syd for ækvator ville have kunnet oplyse ham om.

  Man finder simpelthen ikke eksempler på Strøvrings ‘fællesdans’ ret mange steder på kloden i dag, og den vidner om et ekstremt højt niveau af samarbejdsvilje og civilitet, perfektioneret gennem århundreder for at maksimere overlevelsmulighederne, i lande med mindst 6 måneders kulde og ressourcefattighed.

  De etniske danskere der ikke forstår dette, har aldrig skulle ofre noget for at nå dertil, eller ydet noget for at opretholde det. De er generelt at betragte som et uønsket biprodukt af det overskud andre har skabt, der har muliggjort deres eksistens.

  Kommentar by Kimski — 17. november 2019 @ 19:45

 5. Den manglende forståelse for den Danske egenart hænger i mine øjne sammen med at folk aldrig rigtigt har været i udlandet. Jeg tænker ikke på 7 dags charterferie i de varme lande eller et års studieophold i USA for den sags skyld. De fleste tror at Danmark er som alle andre lande eller omvendt.

  Det er først når man har opholdt og arbejdet i andre lande, på betingelser der IKKE svarer til de Danske man opfatter forskellen. Det er ikke nødvendigvis godt mod dårligt, det er bare forskellen der bliver synlig.

  Den “diversitet” som kræves af Danskerne i Danmark er her allerede, der er bare nogen der ikke ser den fordi de ikke forstår det. Ægte diversitet er det der har bragt os frem hvor vi er i dag. Det er forståelsen af at der er andre og at de andre gør tingene på en anden måde og hvis den måde er bedre end den vi bruger så tager Vi den til os som vores egen og måske gør vi den endnu bedre.

  Det er udvikling. Det er fremskridt. Det er ægte diversitet!

  Kommentar by Santor — 17. november 2019 @ 20:18

 6. Det er trist at vores politikere arbejder på højtryk på at afvikle tillidssamfundet, de fleste mellemøstlige folk stjæler fra landmændenes boder, de betragter landmanden som dum, fordi han bare lader grønsager og honning ligge og flyde! De forstår det simpelthen ikke! De snyder også alt hvad de kan, når det drejer sig om de hårdt plagede skatteyderes penge. De har overhovedet ingen fornemmelse af at det de klemmer ud af offentlige kasser, er der andre som må betale, og hvis de har, så er de ligeglade! Vi er jo bare de vantro! Solidaritet ja men kun overfor klanen!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. november 2019 @ 23:50

 7. Kasper Støvring er en forstandig mand,og han skriver ting vi alle kan forstå. Det er lige før jeg går ned og køber Kristeligt Dagblad.

  Kommentar by Nielsen — 18. november 2019 @ 04:52

 8. Det ulykkelige ved tillidssamfundet, som Støvring beskriver, er, at en af dets vigtige karakteristika er at stole på politikere og embedsapparatet.

  Men selvsamme politikere betragter det som deres kald og berettigelse at tæmme denne særegne organisme med stadig flere og mere detaljerede regler, love og belønnings- og straffeforanstaltninger.

  Især fra EU vælter det ind med detailstyring, direktiver, love og regler, der skal bringe organismen under kontrol og harmonisere den til en ensartet, generel maskine tømt for tillid, men fyldt med kontrol.

  Kommentar by traveler — 18. november 2019 @ 05:30

 9. Suveræn Kasper Støvring. Ja, miraklet er, at det danske folk kan omgås hinanden uden at bruge vold med næver, knive, pistoler og bomber.

  Sammenhængskraften er et mirakel, som desværre er ved at forsvinde.

  Social homogenitet var en del af den danske kultur. Vi var langt ude alle sammen i familie med hinanden, også når vi var langt ude. Derfor ville vi hjælpe hinanden dengang.

  I dag er der mange, der ikke tør færdes alene på gader og stræder, især ikke når det er mørkt.

  Kommentar by A-mad — 18. november 2019 @ 10:21

 10. Det ser desværre ud til, at den yngre Ellemann Jensen slægter den gamle senile Ellemann Jensen på.

  Hørte et kort klip fra Jacob Ellemanns tale i weekenden, og måtte bedrøvet konstatere, at manden er fuldstændig ligeså spejlblank på Islam som sin forgænger Lille Lars fra Græsted.

  Må man foreslå den skabsradikale Jan E. Jørgensen og konsorter, at melde sig ind i lille Simon Emils nye “parti” Fremad…

  Kommentar by Revisoren — 18. november 2019 @ 10:47

 11. Så faldt den ellers forholdsvis fornuftige Mads Kastrup fra Ekstra Bladet også til patten.

  I et indlæg på eb.dk latterliggør han de “radikaliserede” danskere, der går imod islamiseringen af Danmark.

  Tossen har tydeligvis været til en kammeratlig samtale på den islamofile chefredaktør Pølle Madsens kontor, og fået indskærpet, at enhver kritik af Islam er haram på Ekstra Bladet…

  Kommentar by Revisoren — 18. november 2019 @ 11:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper