20. november 2019

Rune Selsing: Hitlers socialisme var et produkt af en analyse, “… bekymret over den stigende ulighed”

Pelle Dragsted var i sin ungdom ‘noget af det tætteste, vi kan komme på en moderne nazist’, skriver Rune Selsing, og hvis man ser bort fra at han var 26-27 år, da han medvirkede i Antifascistisk Aktions 10-årsvideo, så er det helt korrekt. Dragsted og Venstrefløjen bruger nazisme og højreorienteret synonymt med ondskab, og det er ret beset en klog strategi, når nu enhver idehistorisk debat om nationalsocialisme er et angreb på selvforståelsen. Fin blogpost af Rune Selsing på JP.dk – Naturligvis var Hitler socialist, og socialismen er stadig farlig.

“Forleden udtalte en journalist i radioen den selvindlysende påstand, at nazister betragter sig selv som socialister. Det ligger ikke bare i navnet ’nationalsocialisme’, men er også en fuldkommen nøgtern beskrivelse af ideologien, ligesom det i øvrigt gjaldt for Mussolinis fascisme.

Ikke desto mindre reagerede både Enhedslistens Pelle Dragsted samt en hel række journalister med vantro og vrede over påstanden. Som bekendt bekæmpede Hitler både marxister og socialister, og så kan han ikke være venstreorienteret, må vi andre nok forstå.

Virkeligheden er, at Hitler som enhver anden socialist var bekymret over den stigende ulighed og udbytningen af det arbejdende folk. Han så det imidlertid som et resultat af jødisk kapitalisme, mens den lige så jødiske marxisme udnyttede konflikten til at skabe yderligere skel. Hitler ville ikke dyrke konflikten mellem den forarmede arbejder og den velnærede arbejdsgiver, men afskaffe finanskapitalismen og på den måde opnå den store folkelige forening.

Hvor Karl Marx i Das Kapital havde en skør, pseuodovidenskabelig teori om udbytning og klassemodsætninger, havde Hitler i Mein Kampf en lige så skør konspirationsteori om, at forarmelsen skyldtes en jødisk-kapitalistisk konspiration. Marx’ teori var ren nonsens. Hitlers antijødiske konspiration var ren nonsens. Så langt er de ens. Og det skriver jeg ikke for at smitte Marx med Hitlers ondskab, men for at gøre opmærksom på, at hvor rablende, det end kan forekomme, så var Hitlers socialisme et produkt af en analyse. Det er vi nødt til at erkende for at kunne bekæmpe lignende galskab i fremtiden.”

(Collage: Pelle Dragsted og socialistiske organisationer)

“Flere højreorienterede – herunder politikere fra Nye Borgerlige har efter nazisters angreb på danske jøder i ramme alvor udtalt at nazismen er en venstreorienteret ideologi. Nu stopper det, simpelthen! … At kalde nazismen for en venstreorientret ideologi er at kaste smuds på venstrefløjen og arbejderbevægelsens hundredetusindvis af ofre for nazistisk vold og terror. Pinligt og usselt….” (Pelle Dragsted, 15. november 2019)

“On 16 June 1941, as Hitler readied his forces for Operation Barbarossa, Josef Goebbels looked forward to the new order that the Nazis would impose on a conquered Russia. There would be no come-back, he wrote, for capitalists nor priests nor Tsars. Rather, in the place of debased, Jewish Bolshevism, the Wehrmacht would deliver ‘der echte Sozialismus’: real socialism. (Daniel Hannan, Leftists Become Incandescent When Reminded of the Socialist Roots in Nazism, 2014)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106058/trackback

29 Comments »

 1. Bare rolig Pelle-dreng, voldsbarbarerne aka Det Radikale Venstres (B) “berigere”, elsker nazisterne. Du er blandt venner, Pølle-Pelle.

  Kommentar by Iznogut — 20. november 2019 @ 01:59

 2. Bare fordi to grupper med en venstreorienteret ideologi kommer i konflikt med hinanden, betyder det ikke, at den gruppe, der taber opgøret, kan kaldes højreorienteret.

  Kommentar by traveler — 20. november 2019 @ 05:38

 3. Ja altså det hed jo NationalSocialisme. DVS Socialisme indgår i ordet. Socialismen i Kommunistisk form frasiger jo sig, ud fra Karl Marxes teorier, Demokratiet. Man vil have en Elite med god uddannelse, til at oprette Proletariatets diktatur, så vi alle kan blive lykkelige i det endelige -ligheds-mål, hvor vi alle er -Ligegyldige-. Anarkisten (dengang en anderkendt ideologi) Michael Bakunin mente at intet diktatur vil have andet formål end at bevare sig selv længst muligt.
  Det er selvfølgelig NationalKonservative, som er yderst farlige i dag, nu hvor Islam med sin menneskekærlige tolerante Humane traditioner (ja ja ja sort humor) banker på døren. Støt SIAD. God onsdag.
  mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. november 2019 @ 06:16

 4. Pelle, dit dumme nazisvin, hvad er det du ikke forstår?

  Eksemplerne og forklaringerne er efterhånden så mange at selv du burde forstå hvilken side du hører til. Det er ikke så svært. Det er og bliver din plads i historien, lede nazisvin.

  Kommentar by Santor — 20. november 2019 @ 07:28

 5. Jeg vil hellere fremhæve skat som emne. Ejendomsskat og indkomstskat, selskabsskat og jeg ved ikke hvilke skatter og afgifter.
  Samt at der i 1920erne skete skiftet af flere boede i byer end på landet lokalt.
  De store summer, den mængde værdier statsapparaters forgreninger ved skat får, eller kræver, giver den bedste grobund for et dødsygt samfund.
  Udvides senere.

  Kommentar by Peter Buch — 20. november 2019 @ 07:42

 6. Også Mussolini kom direkte ud af den socialistiske fløj. Læs bogen “Mussolini og Hitler”.

  Socialister KAN ikke forstå, at nogle socialister er patriotiske dvs nationalister. De anti-nationalistiske socialister modarbejder den nationalistiske ideologi – også når den er socialistisk.

  Hoveddelen af socialister vil den globale, altædende, totalitære socialisme. Det er den de arbejder på at skabe !

  Alle de RØDE historie-forfalskere, der er ansat på alle de dyre universiteter sidder kun og historieforfalsker – og kalder nazister og facister “populistisk og det ekstreme højre”- MEN FACISMEN og NATIONALSOCIALISMEN KAN DE SGU SELV BEHOLDE. RØDE TOTALITÆRE SVIN

  Kommentar by H.nielsen — 20. november 2019 @ 08:07

 7. Sandheden er ille hoert, Dragsted.

  Kommentar by dunk — 20. november 2019 @ 08:32

 8. Ja ja Pelle Dragsted jo højere hunden hyler jo mere skyldig er den!
  Jeg bliver mere og mere overbevist om at Winston S. Churchill havde ret da han sagde: “Fremtidens fascister vil med sikkerhed kalde sig selv antifascister”. Og Det er præcis hvad Pelle Dragsted kalder sig selv. Voldsdømt som han er.

  Hvis man ikke anerkender at Nationalsocialismen er en socialistisk og antikapitalistisk ideologi har man ikke forstået ret meget sf hvad der foregik i 30’ernes Tyskland.
  Hitler forligedes sig først med kapitalisterne da han skulle bruge dem til at lave våben.
  Både Socialisme, Nationalsocialisme, Fascisme og Kommunisme er kollektive ideologier, de er utopier og utopier har det med at udvikle sig til tyranier, da menneskene ikke opfører sig som forudsagt og så må de bankes på plads eller udryddes. Kommunismen udryddede langt flest, så Nationalsocialismen, så Socialismen og til trods for at Fascismen er voldsomt udskældt havde den ikke mere end nogle få tusinde ofre.
  Beklager Pelle Dragsted med Nationalsocialismen og socialismen er brødre!

  Kommentar by Den Nervøse — 20. november 2019 @ 08:46

 9. @ Den Nervøse — 20. november 2019 @ 08:46

  Der er bare det lille aber babei. Det har Winston Churchill aldrig sagt.

  Det er dog stadig et udmærket meme.

  Kommentar by Santor — 20. november 2019 @ 08:53

 10. Dabei, hmmmm

  Kommentar by Santor — 20. november 2019 @ 08:53

 11. Ungsocialisterne dumpede til eksamen i 1989. De svarede forkert på spørgsmålet: Er nationalsocialisterne socialister? Det rigtige svar: Ja

  Her er en anden socialist, der dumpede til en vigtig eksamen:

  Das folgenreichste Versehen der DDR-Geschichte
  “Das trifft nach meiner Kenntnis…ist das sofort, unverzüglich”, stammelte SED-Politbüromitglied Schabowski am 9. November 1989 zum neuen DDR-Reisegesetz – weil er die Sperrfrist vergessen hatte. Der historische Versprecher ist jetzt im Internet zu sehen – auf der Website des Rundfunkarchivs.

  Kommentar by A-mad — 20. november 2019 @ 09:09

 12. En indrømmelse fra min side, jeg er nationalsocialist! Jeg holder af mit land, og mener vi skal værne om de værdier vi og tidligere generationer har skabt – altså “national.”

  De værdier der bliver skabt i et samfund, skal komme flest muligt til gavn og glæde, og ikke forbeholdt en lille bjergsom klasse – “socialist,” så jeg må indrømme, at jeg er nationalsocialist.

  Kommentar by der Adler — 20. november 2019 @ 09:20

 13. Ud fra hvilke parametre mener voldsfacisten (og dermed i ånden beslægtet med Hitler Jugend og andre, der uddelte bøllebank i 30’ernes Tyskland) Pelle Dragsted at Nazismen var højreorienteret? Den økonomiske politik?

  Jeg vil gerne høre Pelle forklare hvormed Nazismens planøkonomi adskiller sig fra Enhedslisten. Der er måske detaljer, men der var ikke på nogen måde tale om fri markedsøkonomi, som kendetegner højreføjen.

  Respekt for forsamlingsfrihed? I Sovjet, Nordkorea, Venezuela og Nazi-Tyskland var konsekvenserne nøjagtig de samme. Ser man herhjemme har vi Antifada og andre hjernedøde forsamlinger, der tropper op med vold i bagagen, lige så snart to eller flere vover at ytre sig en smule bekymret over Islams indflydelse i det offentlige rum. Hvor mange gange er Hiz But-Tahir blevet angrebet med brosten m.v. ved deres optog?

  Så også på den konto er der et uhyre nært slægtskab og parløb mellem venstrefløjen og Nazismen.

  Ja – rigtigt. Nazismen begik uhyre forbrydelser mod Sovjet – og bagefter omvendt. Men det er som en kamp mellem to tvillingebrødre.

  Nej Pelle – du kommer ingen steder med at prøve at flytte Nazismen over på højrefløjen, for der hører den ikke hjemme. At du – og ligesindede – ikke bryder jer om Nazismen skyldes alene foragten for jeres eget spejlbillede.

  Kommentar by Realist — 20. november 2019 @ 09:22

 14. @ der Adler — 20. november 2019 @ 09:20

  Går du ind for at folk skal tæves på plads hvis de har en anden mening end dig?

  Går du ind for raceudryddelse fordi du mener at de er mindre værd end dig?

  Kommentar by Santor — 20. november 2019 @ 09:52

 15. Der er vidst masser af socialisme i arbejdsprogrammet fra Hitler & co:

  The 25-point Program of the NSDAP

  We demand the union of all Germans to form the Greater Germany on the basis of the people’s right to self-determination enjoyed by the nations.
  We demand equality of rights for the German people in its dealings with other nations; and abolition of the peace treaties of Versailles and St. Germain.
  We demand land and territory (colonies) for the sustenance of our people and colonization for our superfluous population.
  None but members of the nation may be citizens of the state. None but those of German blood, whatever their creed may be. No Jew, therefore, may be a member of the nation.
  Whoever has no citizenship is to be able to live in Germany only as a guest and must be regarded as being subject to foreign laws.
  The right of voting on the state’s government and legislation is to be enjoyed by the citizen of the state alone. We demand therefore that all official appointments, of whatever kind, shall be granted to citizens of the state alone. We oppose the corrupting custom of parliament of filling posts merely with a view to party considerations, and without reference to character or capability.
  We demand that the state be charged first with providing the opportunity for a livelihood and way of life for the citizens. If it is impossible to nourish the total population of the State, then the members of foreign nations (non-citizens) must be excluded from the Reich.
  All immigration of non-Germans must be prevented. We demand that all non-Germans, who have immigrated to Germany since 2 August 1914, be required immediately to leave the Reich.
  All citizens of the state shall be equal as regards rights and obligations.
  The first obligation of every citizen must be to productively work mentally or physically. The activity of individual may not clash with the interests of the whole, but must proceed within the framework of the whole for the benefit for the general good. We demand therefore:
  Abolition of unearned (work and labour) incomes. Breaking of debt (interest)-slavery.
  In consideration of the monstrous sacrifice of life and property that each war demands of the people, personal enrichment due to a war must be regarded as a crime against the nation. Therefore, we demand ruthless confiscation of all war profits.
  We demand nationalization of all businesses which have been up to the present formed into companies (trusts).
  We demand that the profits from wholesale trade shall be shared out.
  We demand an expansion on a large scale of old age welfare.
  We demand the creation of a healthy middle class and its conservation, immediate communalization of the great warehouses and their being leased at low cost to small firms, the utmost consideration of all small firms in contracts with the State, county or municipality.
  We demand a land reform suitable to our needs, provision of a law for the free expropriation of land for the purposes of public utility, abolition of taxes on land and prevention of all speculation in land.
  We demand struggle without consideration against those whose activity is injurious to the general interest. Common national criminals, usurers, profiteers and so forth are to be punished with death, without consideration of confession or race.
  We demand substitution of a German common law in place of the Roman Law serving a materialistic world-order.
  The state is to be responsible for a fundamental reconstruction of our whole national education program, to enable every capable and industrious German to obtain higher education and subsequently introduction into leading positions. The plans of instruction of all educational institutions are to conform with the experiences of practical life. The comprehension of the concept of the state must be striven for by the school [Staatsbürgerkunde] as early as the beginning of understanding. We demand the education at the expense of the state of outstanding intellectually gifted children of poor parents without consideration of position or profession.
  The state is to care for the elevating national health by protecting the mother and child, by outlawing child-labor, by the encouragement of physical fitness, by means of the legal establishment of a gymnastic and sport obligation, by the utmost support of all organizations concerned with the physical instruction of the young.
  We demand abolition of the mercenary troops and formation of a national army.
  We demand legal opposition to known lies and their promulgation through the press. In order to enable the provision of a German press, we demand, that:

  a. All writers and employees of the newspapers appearing in the German language be members of the race;
  b. Non-German newspapers be required to have the express permission of the state to be published. They may not be printed in the German language;
  c. Non-Germans are forbidden by law any financial interest in German publications or any influence on them and as punishment for violations the closing of such a publication as well as the immediate expulsion from the Reich of the non-German concerned. Publications which are counter to the general good are to be forbidden. We demand legal prosecution of artistic and literary forms which exert a destructive influence on our national life and the closure of organizations opposing the above made demands.

  We demand freedom of religion for all religious denominations within the state so long as they do not endanger its existence or oppose the moral senses of the Germanic race. The Party as such advocates the standpoint of a positive Christianity without binding itself confessionally to any one denomination. It combats the Jewish-materialistic spirit within and around us and is convinced that a lasting recovery of our nation can only succeed from within on the framework: “The good of the community before the good of the individual”.[13] (“GEMEINNUTZ GEHT VOR EIGENNUTZ” [all caps in original])[14]
  For the execution of all of this we demand the formation of a strong central power in the Reich. Unlimited authority of the central parliament over the whole Reich and its organizations in general. The forming of state and profession chambers for the execution of the laws made by the Reich within the various states of the confederation. The leaders of the Party promise, if necessary by sacrificing their own lives, to support by the execution of the points set forth above without consideration.

  https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 20. november 2019 @ 09:52

 16. Løgnesprøjten Ekstra Bladet advarer i dagens leder mod “ny nazisme” i Danmark.

  Årsagen er blandt andet hærværket mod de jødiske gravsteder, som naturligvis skal fordømmes.

  Men den islamofile chefredaktør Pølle Madsen har mig bekendt aldrig advaret mod den stigende islamisering af Danmark, eller den yderste venstrefløjs brug af vold mod politiske modstandere.

  Pølle-manden skal jo helst ikke genere sine gamle partifæller unødigt…

  Kommentar by Revisoren — 20. november 2019 @ 10:15

 17. Det er fuldt forståeligt at Pelle Dragsted hyler som en stukken gris (Læs: Stukket svin) det er jo selve fundamentet under mandens politiske virke som braser sammen om ørerne på ham!

  Kommentar by T. Flodur — 20. november 2019 @ 11:32

 18. @ 14 Santor

  Fatter du ikke en skid af det jeg skrev? Skal alt skæres ud i pap!

  Kommentar by der Adler — 20. november 2019 @ 12:39

 19. 14. Santor
  I min overbevisning står National socialismen = Nazismen.

  Nazisterne står for at folk skal tæves på plads hvis de har en anden mening end dem.

  og raceudryddelse nazisterne mener at de er mindre værd end dem.

  Det samme er det med AFA- Autonome og andet rødt lort.

  18. adler.
  Jeg tror du skrev forkert i det du skrev, at du er National socialist, men i stedet er National Konservativ.

  Kommentar by Charles Nielsen — 20. november 2019 @ 13:50

 20. Fascister er blot socialister, som ikke angriber familie-enheden.

  Kommentar by Quark — 20. november 2019 @ 13:52

 21. Alt dette med venstre og højre, røde og blå forekommer mig i høj grad som snak fra forrige århundrede. Desværre nu afdøde Jean Fischer havde et forfriskende nuancerende perspektiv http://www.jeanfischer.dk/forside/blog-visning/article/den-kvalificerede-konservatisme/

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 20. november 2019 @ 14:23

 22. @ der Adler — 20. november 2019 @ 12:39

  Tilsyneladende ikke, skær venligst!

  Kommentar by Santor — 20. november 2019 @ 14:37

 23. @ 19 Charles Nielsen

  Det var helt bevidst det jeg skrev, men ind imellem kan man jo godt provokere lidt, og nogle hopper i med begge ben, som Santor gjorde.

  Kommentar by der Adler — 20. november 2019 @ 15:02

 24. ad 8 og 9
  Det var Ronald Reagan citat: Hvis fascisme nogensinde kommer til USA, kommer det med mærkatet Liberalisme…

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=75Lc31h91BI&feature=emb_logo

  Kommentar by Ignoranten — 20. november 2019 @ 15:33

 25. @ der Adler — 20. november 2019 @ 15:02

  Ironi og sarkasme gør sig dårligt på skrift, med mindre der er et hint!

  Kommentar by Santor — 20. november 2019 @ 16:07

 26. Der Adler er vist en værre høg :D og Santor blev en Sailor. Næh, spøg til side.
  Nationalkonservativ – så elsker man sit land, folk og tager sig af dem, der ikke kan selv.

  Så kører det for dig.

  Kommentar by Iznogut — 20. november 2019 @ 21:17

 27. Ja det er ligesom at kommunismen og demokrati er det samme. Det ser vi jo ved at stort set alle socialistiske regimer har haft ordet demokrati i deres navn (eksemplelvis ¨Den demokratiske folkerepublik osv.). Da socialisme/kommunisme og nazisme er to sider af sammen sag er alle demokrater jo i virkeligheden nazister.

  Tak for kaffe.

  Kommentar by Bent Betændt — 21. november 2019 @ 08:17

 28. Vil blot i dag. Nøjes med at reklamere for Youtube: Avi Yemeni på TR-tv. Han gør det forbilledligt godt. Følg ham og de forvirrede såkaldte AFA (Allahs Facistisk Agenter–eller dumme Dhimmier) i både Australien og andre steder. God torsdag. Støt SIAD. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. november 2019 @ 11:14

 29. Det var vist den daværende socialdemokratiske nationalskjald Harald Bergstedt (Jeg Ved en Lærkerede m.m.m) der udtalte, at “… Hitlers socialisme er også en form for socialisme…”)

  Kommentar by Nissen — 21. november 2019 @ 12:35

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper