21. november 2019

Zetlands nazistiske skabelsesberetning: Ungkommunist, der ‘blev overfaldet af en ‘anden-etnisk herre”

Frederik Kulager kan ikke fatte sig i korthed, men overskriften indrammer det væsentlige. Søgende ung fyr fravælger den internationale socialisme til fordel for den nationale ditto, efter at have oplevet konsekvenserne ved åbne grænser. Kulager kalder det ‘onlineradikalisering’, men kronologien fortæller en anden historie. Livet som aktiv nationalsocialist havde store personlige omkostninger, og ‘Thomas’ er tilbage på venstrefløjen hvor han startede. Artikel set hos Zetland – Thomas blev nazist foran en computer. Online radikalisering er vejen til at forstå, hvordan de højreekstreme rekrutterer.

“Før han sang fædrelandssange med kammerater på en strand i Jylland og stod i geled og heilede, før han i en ølbrandert slog en ‘farvet’ ung kvinde ned og grædende angrede i retssalen, før han frygtede, at antifascister ville samles nede foran hans vinduer, før alt det levede Thomas et ganske almindeligt dansk liv i en jysk provinsby. Han spillede Minecraft. Han gik til rollespil.

Historien om Thomas, som i dag er 21 år, er den moderne skabelsesberetning om at blive nazist. På Zetland har jeg skrevet om internettets radikaliserende mekanismer, og hvordan algoritmers selvforstærkende mere vil have mere-logik kan fungere som en osteklokke, der lægges ned over et menneske. Som Thomas, der som teenager efter skole blev opslugt af YouTube-videoer om rablende konspirationer om et jødisk overherredømme.

… Når Thomas kom hjem fra skole, gik han ned i sit kælderværelse og spillede Minecraft og første person-skydespil, til han dejsede om i sengen. ‘Det var min flugt.’ Tæpperne kom op for vinduerne. Isolationen satte ind. Thomas var allerede dér politisk vakt. I folkeskolen blev han aktiv i Danmarks Kommunistiske Parti (DKP). Men de ‘røde idealer’ forsvandt, en dag han var ude og arbejde med sin far ‘og blev overfaldet af en ‘anden-etnisk herre”. Det var med den oplevelse i mente, han i 2016 blev medlem af Politikmentum…

I privatbeskeder udvekslede Thomas mails med de danske nazister på foraene, og der blev lagt planer om at mødes. I 2015 samlede Thomas omkring 20 nazister, heriblandt to kvinder, til strandfest. ‘Jeg var den yngste, så det var voksne mænd, der syntes, jeg var cool. Det var helt sygt for mig. Jeg har altid været nørdet og anderledes og så at finde fyre, der gider én og synes, man er cool, det betød alverden.’ En kom med muffins, der havde hagekors i glasur, som hans kæreste havde lavet.”

Oploadet Kl. 01:22 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106101/trackback

20 Comments »

 1. Var zetland ikke gået konkurs, eller har de fået en check fra soros til at fortsætte propagandaen?

  Kommentar by Per — 21. november 2019 @ 04:04

 2. Det der socialdemokratiske dameblad, får skam 1.8 mio af jeres skattekroner https://journalisten.dk/tre-nye-medier-far-stotte-zetland-far-18-mio-kr/

  Kommentar by BB — 21. november 2019 @ 05:18

 3. Jeg googlede det også selv, de kører på lån og varm luft med færre abbonenter end stram kurs har på deres youtube kanal, og nu vil de ikke låne flere penge: https://journalisten.dk/zetland-staar-ved-en-skillevej-skal-droemmen-briste-eller-baere/

  Så om et halvt år er de væk, gudskelov. Så mangler der kun omkring 50 andre manipulerende venstreorienterede medier med snablen dybt begravet i danskernes lommer, med DR i spidsen. (og der er stadig 0 højreorienterede med statsstøtte!)

  Kommentar by Per — 21. november 2019 @ 06:24

 4. Sørgelig historie. Godt han kom ud af det åndssvage nazi-miljø.

  Kommentar by Thomas Hansen — 21. november 2019 @ 07:41

 5. Ok hvis man bliver slået ned af en anden etnisk herre, som formodentlig ikke var jøde, hvorfor bliver man så Nazist og begynder at hade jøder? Det hænger ikke sammen!
  Derimod kan jeg sagtens sætte mig ind i at folk bliver radikaliseret “på nettet” men det er ikke mange, der bliver nazister. Den radikalisering vi skal være bange for er, når unge muslimske mænd radikaliseres på nettet. De er rigtig farlige!

  Kommentar by Den Nervøse — 21. november 2019 @ 07:55

 6. Jeg fik morgenkaffen galt i halsen BB ! Hvorfor får Zetland 1.8 mio af af vores skattekroner? Troede det var en joke, men klikkede på linket
  til journalisternes fagforenings blad. Det var forklaringen.

  Kommentar by A-mad — 21. november 2019 @ 09:31

 7. Jeg har på fornemmelsen at Frederik Kulager selv har opfundet den historie. Hvor sandsynligt er det at en fyr først i tyverne har været med i DKP? – Og hvor sandsynligt er det, at EL ville lukke en ind der har været aktiv nazist?

  Så herfra er Frederik Kulager dømt for BS.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 21. november 2019 @ 09:31

 8. Fascismens farve er ligegyldig – rød, brun, grøn – de er alle venstreorienterede nazi-islamister

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 21. november 2019 @ 10:16

 9. Fiktionsforfatteren Frederik Kulager satser vist på hovedprisen fra Nordisk Islamisk Slikkerklub?

  Kommentar by Hul igennem? — 21. november 2019 @ 10:24

 10. Burde Thomas ikke have et arbejde og en familie at gå op i i stedet for counter strike og politisk anløbne foreninger?

  Kommentar by redneck — 21. november 2019 @ 10:53

 11. Lidt ligesom som Historien om Kenneth, som en svag naiv dreng i Århus. blev lokket ind i et varmt sammenhold med disciplin af ISIS medlemmer, og sendt til Syrien, hvor han som uerfaren døde som selvmordsbomber(?) eller i kamp. han kom fra Frydenlundkvarteret. Nu Gammel Historie fra Århus. Støt SIAD. God Torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. november 2019 @ 11:18

 12. -> 7 Asger Baunsgaard mfl.

  Det der med DKP (som folkeskoleelev) studsede jeg også over, ligesom jeg nægter at tro dele af historien. Jeg gravede lidt og fandt Thomas’ rigtige navn. Han eksisterer.

  Kommentar by Kim Møller — 21. november 2019 @ 11:30

 13. foraene ?

  Kommentar by Nielsen — 21. november 2019 @ 12:07

 14. Nu vi snakker om overfald af etnisk herre. Knivdrabt imens han gav forelæsning på hospital. Søn af Tysklands tidl. præsident.

  https://www.foxnews.com/world/son-german-president-killed-knife-attack

  Kommentar by Iznogut — 21. november 2019 @ 13:31

 15. Ikke nok med at Zetland malker statskassen for 1,8 millioner kroner om året, så er den reelle ejer af det konkurstruede foretagende også placeret i skattely.

  Eneste formildende omstændighed ved projektet, er den småliderlige rødhårede MILF, Lea Korsgaard, der er chefredaktør på den sølle pamflet…

  Kommentar by Revisoren — 21. november 2019 @ 13:32

 16. Kommentar by redneck — 21. november 2019 @ 10:53.

  Ikke hvis feministerne har opfyldt deres formål, både for Thomas og hans mors vedkommende…Det er nemlig kombinationen af dem og så en single mor opvækst der skaber drenge som Thomas, som melder sig ud af samfundet.

  Kommentar by Kimski — 21. november 2019 @ 14:51

 17. “Enlige” mødre, læs barnerøvere og socialnassere, skaber socialnazister?

  Kommentar by Hul igennem? — 21. november 2019 @ 15:48

 18. Findes der overhovedet nazister?

  Der findes selvfølgelig nationalister, traditionalister, nazi-cosplayere (ikke mindst i Asien), gamle ex-nazister og Nutzis (folk der er bims og som leger nazister).

  Men ellers er det vel bare noget som eksisterede i 20’erne, 30’erne og 40’erne, og som lever videre i de rødes fantasier. Mon ikke Zenia Stampe kigger under sengen hver aften før hun lægger sig til at sove?

  Kommentar by Acharya Tuisto — 21. november 2019 @ 17:46

 19. https://ekstrabladet.dk/112/politiet-kristne-kvinder-fik-100-sex-breve-af-ukendt-mand/7882939

  Kommentar by Anonym — 22. november 2019 @ 04:17

 20. Svenskerne overvejer en sandhedskommission:

  https://www.youtube.com/watch?v=KRw6roGhXHI

  Måske burde danskerne gøre noget tilsvarende, så vi en gang for alle kan få nazisterne og fascisterne placeret hvor de hører til – på venstrefløjen!

  Kommentar by Henrik Gøtke — 22. november 2019 @ 04:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper