22. november 2019

Medine Duvarci: klimaflygtninge er på vej, folk der flygter på grund af dårlige økonomiske vilkår mv.

Der er noget helt galt med logikken, hvis man anskuer klimaflygtninge til Danmark som noget uundgåeligt. Vejret har altid forandret sig, og tørke i dele af Marokko, forklarer ikke hvorfor Danmark skulle modtage klimaflygtninge fra landet. Klimaflygtninge dækker så sjovt nok over arbejdsløshed, dårlige økonomiske livsbetingelser og det der skabte Det Arabiske Forår. Godt så. Hvis de 5-6 mio. danskere vil undgå flygtningestrømme skal vi bare lige give de 1,2 mia. afrikanere permanent fred, velfungerende demokrati, en overdådig velfærdsstat med gratis uddannelse og et mere erhvervsvenligt vejr. Det gik helt galt da Medine Duvarci åbnede munden.

Fra torsdagens ‘Fremtidens forretning’ på Radio4.

Caroline Søeborg Ahlefeldt, Radio4: Medine Duvarci, har du også kigget på ugens erhvervshistorie.

Medine Duvarci, Better Energy: Ja, jeg er nok ikke sikker på, at det er en erhvervshistorie, som sådan, men det var på forsiden af Time – der handlede om syriske flygtninge. Og det er simpelthen fordi, at hver gang jeg læser sådan noget om Syrien, ulmer det nærmest. Nu ved man at der snart er en ny type flygtninge på vej, og det er klimaflygtninge. Og fra min stol, tror jeg at det også godt kan påvirke det danske erhvervsliv, når folk begynder at valfarte fra deres lande, fordi at temperaturstigningerne ikke tillader at de kan være i det. Og det rammer mig lidt, fordi vi har ligesom brug for at nuancere hele billedet omkring de globale anliggender. Og vi bliver nødt til at se dem i lyset af erhvervslivet også, fordi vi bliver påvirket, ligesom vi gjorde dengang, og det holder jeg rigtig meget øje med. Og jeg synes, at Times dækning er helt exceptionel for tiden, hvor man virkelig får nuancerne med. Og så er det jo vores opgave bare at se det i lyset af det sted vi selv står.

Radio4: Meget meget spændende, og du har jo ret. Og det er vel også et emne vi kommer til at kigge nærmere på, nemlig det her med klimaflygtninge. Det kan være du lige kan forklare – hvad er en klimaflygtning?

Medine Duvarci: En klimaflygtning det er jo for eksempel i Marokko, der er der jo tørke i rigtig mange områder. Og der har de simpelthen ikke økonomiske resurser til at blive hængende i landet, og samtidig oplever man at unge drenge og piger bliver nødt til at blive hjemme fra skole, så det ødelægger også deres uddannelse. Når folk, når klimaflygtninge bliver nødt til at finde andre veje, så flygter de jo fordi temperaturen er på forandring, og der kan de ikke være i det. Jeg vil også vove at sige, at da det arabiske forår brød ud, der kunne man også godt argumentere for at det skete på grund af klimaet. Der var mangel på jobs…

(Medine Duvarci, Better Energy; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 01:32 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106118/trackback

22 Comments »

 1. Hvorfor er der ingen , absolut ingen der reportere om EU`s “donationer” AF DINE SKATTE PENGE , til stort set kun muslimske lande.

  Lige fra BADELAND i marocco til Istanbuls kloakker , nej vores motervejsbro for en mus til 40 millioner er vand ift. hvad EU formøbler.

  HVORFOR ? er der ingen der skriver om dette ?

  Ak det er vel efterhånden lige meget. Alt kører stadig efter planen…

  Kommentar by Niels k.h — 22. november 2019 @ 01:41

 2. Når man går fra fake news til direkte evnesvagt news, og stadig får statsstøtte..

  Kommentar by Per — 22. november 2019 @ 01:46

 3. De dumme frem i lyset – ud foran mikrofonen – hen foran kameraet. Vi fyldes med tanker og mimik fra dummernikker 24/7/365.

  Skattekronerne betaler.

  Kommentar by Iznogut — 22. november 2019 @ 04:41

 4. Medine Duvarci, stud.cand.mag. i Kommunikation og Kultur- og Sprogmødestudier, slår et slag for sin egen fortsatte beskæftigelse, i et erhverv der sikkert slet ikke ville eksistere, hvis ikke det var opfundet til en lejlighed de selv skaber.

  Pudsigt så ofte det forekommer, at kigger man lidt nærmere på disse dydighedssignalerende kvinder, så stikker det aldrig dybere end hvor den næste løncheck skal komme fra, og den skal selvfølgelig komme fra os andre.

  Lidt ligesom de penge de så rundhåndet strør omkring sig til ikke-danskere, nu jeg tænker over det…

  Kommentar by Kimski — 22. november 2019 @ 05:01

 5. Det arabiske forår og klima!

  Hvad med at fjerne u-landshjælpen og erstat med psykiatriske sengepladser i Danmark.

  Kommentar by k. m. — 22. november 2019 @ 07:01

 6. Radio24syv gjorde noget genialt godt for den offentlige debat. Jeg savner stadig en forklaring fra dem, der hoverede over stationens sammenbrud. Hvorfor er dette et fremskridt? Leverer Radio4 også alle synspunkter til begge fløje? Nej, vel!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 22. november 2019 @ 07:02

 7. Når man et eller andet sted på jordkloden ikke kan brødføde sig selv, så er det vel et tegn på overbefolkning det pågældende sted, og det er vel det problem man bør begynde at overveje at gøre noget ved.
  Afrikas befolkning fordobler måske sig selv inden næste århundrede, og det burde være meget skræmmende for alle, og bliver noget vore børn kommer til at leve med, og som meget forudsigeligt ikke vil føre noget positivt med sig.
  Og klimatosserne, hvis de mener noget med alt det de giver udtryk for, burde spørge sig selv hvad denne befolkningseksplosion vil betyde for hele kloden.

  Kommentar by Henning Jensen — 22. november 2019 @ 07:07

 8. Der er tørke i Marokko, fordi klimazonerne bevæger sig nordpå. Det betyder også, at Sahara-ørkenen skrumper i syd, fordi det bliver fugtigere og grønnere. Men af en eller anden grund “flygter” marokkanerne ikke til Niger, Nigeria og Mali.

  Hvorfor mon?

  Kommentar by Henrik — 22. november 2019 @ 09:10

 9. Klimapop melodien er i alles tanker og på alles læber takket være løgnemedierne, DR og TV2. Nu er den også et hit på det nyfødte DR barn, Radio4.

  Det gode ved klimaet som tanke-afleder er at vejret er der hele tiden og selv evnesvage kan have en mening om det og nu er der for første gang i historien nogen, der gør noget ved det. (Bortset fra nogle teknologisk foranstaltede vejrændringer i forrige århundrede i Sovjetunionen opfundet af det “Hydrometeorologiske Institut” i Lenigrad og amerikanerne, der lod kunstigt regnvejr drukner Ho Chi Minh stien under Vietnamkrigen)

  Klimaflygtninge fra Marokko? Det afleder opmærksomheden fra Marokkos besættelse af Vestsahara. Den besættelse har ikke fået EU til at kræve, at varer derfra boycottes eller mærkes med ‘kauf nicht beim juden” advarsler. Den slags tiltag rammer kun ‘you know who’.

  Glem besættelsemagten Marokko og tænk på dens klimaflygtninge
  “Vestsahara er en tidligere spansk koloni, der i dag er besat af nabolandet, Marokko.
  Da Spanien forlod Vestsahara i 1975, gjorde både Marokko og Mauretanien krav på området. Det samme gjorde den lokale befolkning – sahrawiernes frihedsbevægelse Polisario, der stadig kæmper for et selvstændigt Vestsahara.
  Ulovlig besættelse
  På trods af at både FN og Haag-domstolen har støttet sahrawiernes krav om et selvstændigt Vestsahara, har det været ulovligt besat af Marokko siden 1975. Det ulovlige i Marokkos besættelse har FNs Sikkerhedsråd, FNs Generalforsamling, og den Internationale Domstol, gentagende gange stadsfæstet i rapporter og i over 100 resolutioner.”
  (klip fra Afrika Kontakt)

  Kommentar by A-mad — 22. november 2019 @ 09:11

 10. Det er ikke klima flygtninge, det er overbefolkningsflygtninge!

  Kommentar by Den Nervøse — 22. november 2019 @ 09:15

 11. Milliarder af yallaher prutter jorden ihjel.

  Kommentar by Hul igennem? — 22. november 2019 @ 09:45

 12. Jeg spår den lille yndige Medine en stor karriere i Danmarks Radio.

  Ny vært på Deadline?

  Kommentar by Revisoren — 22. november 2019 @ 09:45

 13. Enig Den Nervøse 09:15. Og der er ikke tale om ‘flygtninge’. Det er flere illegale immigranter til EU.

  Kommentar by A-mad — 22. november 2019 @ 09:49

 14. u-landene kunne begynde med at arbejde hver dag fra kl 5 – 18, så ville der nok også skabes velstand i U landene.

  De 49 %, der arbejder i Danmark kan ikke redde 5 milliarder mennesker, der vil have en velfærdstat – trods UN prøver at få skylden pålagt den arbejdsomme del af verden.

  De 49 %, der arbejder i Danmark betaler i forvejen for 51 % af Danmarks befolkning som er på overførselsindkomst og Grønland får 8 milliarder samt ulandsbistand ca 1 milliard og selvfølgelig lige 34 milliarder for “migranter ” i Danmark.

  Kommentar by H.nielsen — 22. november 2019 @ 10:16

 15. Der findes ikke de rigtige ord for hvor dårlig Radio4 er. Det kan ikke gøres ringere.

  Kommentar by Erik Skifter — 22. november 2019 @ 10:30

 16. I 1000 år har der været masser af ørken i Nordafrika. Det har der været siden araberne erobrede Nordafrika og lod deres geder og kameler ødelægge de førhen så frugtbare områder, der ellers havde fungeret som Romerrigets kornkamre. Så det har ikke noget med klimaet at gøre. Hvis nordafrikanerne havde været lige så foretagsomme som israelerne i Israel, så havde de forlængst gjort mange af ørkenområderne til frugtbart agerland.

  Kommentar by JC — 22. november 2019 @ 10:37

 17. Radio 4 er en ynkelig erstatning for radio 24/7. Den var da morsom og interessant. Jeg var ganske vist irriteret på Cordua og Steno, men det skyldtes at deres program havde forkert varebetegnelse, da det som nærmest halvt Radikalt kaldte sig Danmarks eneste borgerlige program.

  Radio 4 er nærmest et æterbårent dameblad, med livstil, sundhed, parforhold, mad og mode. Der mangler blot nogle strikkeopskrifter. Ikke meget om fornuftige emner som politik, økonomi og samfundsforhold.

  Kommentar by JC — 22. november 2019 @ 10:46

 18. Hvad med at kalde dem SEXFLYGTNINGE? For i realiteten flygter de jo pga overbefolkning.

  Intet land kan bære en fordobling af indbyggertallet hvert 25-30. år… og slet ikke når landets indbyggere er analfabeter og/eller lavinteliggente muslimer

  Kommentar by redneck — 22. november 2019 @ 11:25

 19. Det er ikke offentlig kendt, men mange etnisk svenskere flygter/immigrerer. Ikke som klimaflygtninge, men på grund af kulturel og kriminel kaos.
  Det forstår trunte ikke, hun er jo godt hjernevasket

  Kommentar by k. m. — 22. november 2019 @ 12:22

 20. Nurh, perkertøsen føler sig alene blandt de vantro danskersvin, derfor sælger hun masseindvandring fra Perkistan med hammerlamme undskyldninger. At tage HJEM til de andre perkere er naturligvis udelukket, der betaler det offentlige jo ikke for et pseudeojob som passer til hendes pseudouddannelse.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 23. november 2019 @ 00:30

 21. Medine Duvarci: “En klimaflygtning det er jo for eksempel i Marokko, der er der jo tørke i rigtig mange områder…”

  RABAT: Klimaet i Rabat er varmt og tempereret. Regnen i Rabat falder mest i vinter, med relativt lidt regn om sommeren. Dette klima anses for Csa efter klima klassificering Köppen-Geiger. Den gennemsnitlige årlige temperatur i Rabat er 17.9 °C. Den gennemsnitlige årlige nedbør er 523 mm.

  ÅRHUS: Klimaet her er mild, og generelt varmt og tempereret. Det er en stor nedbør i Aarhus, selv i de tørreste måned. Klimaet her er klassificeret som Cfb af Köppen-Geiger-system. Den gennemsnitlige årlige temperatur er 7.8 °C i Aarhus. 605 mm nedbør falder årligt.

  Tørke i Marokko!? – Rabat 523 mm årligt – Århus 605 mm årligt.

  Kilde:
  https://da.climate-data.org/afrika/marokko-181/
  https://da.climate-data.org/europa/danmark/central-denmark-region/aarhus-302/

  Kommentar by T. Flodur — 23. november 2019 @ 01:17

 22. De der sigøjnere,pakier og indianere sku’ smides tilbage til Bagindien.

  Kommentar by Nielsen — 23. november 2019 @ 09:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper