2. december 2019

Lars Villemoes-nekrolog: “Han fandt aldrig en fast stilling i branchen igen. … Han blev en bitter mand.”

Det er næsten umuligt at bringe uddrag fra Søren K. Villemoes’ nekrolog over sin far Lars Villemoes uden at gøre vold på helheden, og jeg håber inderligt at Weekendavisen lader den stå online i fuld længde til evig tid. Kendt venstreorienteret journalist skriver som den første om kommunistisk terror, men i stedet for at høste journalistisk hæder, udsættes han for chikane, chikaneres og trues af ‘Venstrefløjen, kolleger, juraprofessorer, hans redaktører’. Han kunne ikke finde fast ansættelse, og døde alene som en bitter mand.

Velskrevet personlig nekrolog over Lars Villemoes i Weekendavisen – Min fars historie (af Søren K. Villemoes).

“Natten til fredag i sidste uge døde min far, Lars Villemoes. Han blev kun 66 år gammel…

Hans første artikel om Blekingegadebanden, ‘Fighterne og de nyttige idioter’, blev bragt i Information d. 13.-14. maj 1989. Den var baseret på anonyme kilder og gav det første indblik i bandens politiske forestillingsverden. Den skabte opstand blandt læserne af en sådan decibel, at det rystede hele redaktionen og ikke er hørt lignende siden.

På Københavns gader dukkede en plakat op med teksten ‘Boykot Information! P.g.a. Stikkervirksomhed!!’. Den udpegede min far og hans chefredaktør Lars Hedegaard som ‘gemene stikkere og leverandører overfor politiet’ og var underskrevet af ‘folk fra venstrefløjen’. I en kronik i Information anklagede nogle af tidens tungeste venstre­intellektuelle, kriminologerne Preben Wilhjelm, Flemming Balvig og Jørn Vestergaard, min fars artikel for at tilsidesætte ‘fundamentale journalistiske principper’, bryde med retssikkerheden og viderelevere ‘løsagtig snak’ og ‘fiction’. I Politiken kritiserede juraprofessor Ole Krarup min fars dækning for at være »ondsindet«. De efterlyste alle, at min far i stedet undersøgte forbindelser mellem PET og Mossad. …

Fire tidligere redaktører på Politisk Revy anklagede min fars arbejde for at være ‘afladsjournalistik’, der gjorde ‘vold mod alle de krav, man kan stille til hæderlig journalistik’. Afsløringerne af Blekingegadebanden var angiveligt i strid med retssikkerheden, fordi den beskrev kriminelle forhold, inden der var faldet dom. …

I Det Fri Aktuelt blev min far anklaget af journalist Peter Kramer for at have en ‘dobbelt­rolle’, fordi han ved to lejligheder havde talt med politiet. … Kramer endte med at få en pris fra Retspolitisk Forening for sin dækning af sagen. Samtidig aflyttede selvsamme politi vores telefon, der i de år blev rødglødende af opkald fra vrede venstreorienterede. Der var ingen hjælp at hente hos Dansk Journalist­forbund. … Et helt nummer af månedsbladet Press blev dedikeret til latterliggørelse af min fars afsløringer, der da også blev fremhævet som kron­eksempel på dårlig journalistik i en lærebog om presseetik, der udkom i de år. …

På uforklarlig vis og stik imod alle odds havde min far vundet forældremyndigheden over mig… Dermed oplevede jeg alting på nært hold i de år. … Særligt en eftermiddag d. 18. maj 1994, da jeg var 12 år gammel. Min far havde hentet mig på mit værelse, hvor jeg var faldet i søvn. Der var noget, jeg skulle se. Nede på gaden foran vores opgang stod flere hundrede autonome. De demonstrerede for etårsdagen for urolighederne 18. maj, hvor politiet havde skudt mod stenkastende demonstranter. De havde valgt at slå vejen forbi min far og stod nu dernede i samlet flok og råbte: ‘Villemoes din svindler, du hænger snart og dingler!’ De skrev ‘dø nazi’ på vores hoveddør. Den værste dag i min barndom.

Efter urolighederne 18. maj havde min far skrevet flere afslørende artikler om de autonome og havde blandt andet navngivet aktivister som nu afdøde redaktør på Modkraft Martin Lindblom og i dag børnebogsforfatter Jakob Martin Strid som medlemmer af den militante gruppering Antifascistisk Aktion (AFA). Dermed havde han cementeret sin position som stikker i venstrefløjens øjne. …

Min far var blevet vant til at leve i en verden, hvor alle var imod ham. Venstrefløjen, kolleger, juraprofessorer, hans redaktører. Men ikke at kunne skrive afslørende journalistik blev det første store knæk. Herefter var turen kun ned ad bakke. Da Peter Wivels efterfølger Anne Knudsen i 2002 valgte at skære ned på dækningen af rockmusik i avisen, røg min far ud. Han fandt aldrig en fast stilling i branchen igen.

… Han blev en bitter mand. …Den sidste gang, jeg besøgte ham i hans lejlighed, havde jeg ikke været der i flere år. Det var en trist ruin af mit barndomshjem. Han levede som den ensomme tosse, han var blevet. Indsunket og afkræftet sad han i sin sofa.”

(Opfordring til boykot af Dagbladet Information fra ‘Folk fra venstrefløjen’, 1989, udsnit)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106408/trackback

26 Comments »

 1. Det er en flot og ligevægtig artikel skrevet så få dage efter faderens død. Det er også vigtig dokumentation af en venstreorienteret presses uhæderlighed.

  Kommentar by BB — 2. december 2019 @ 14:39

 2. Meget fin og frygtelig sørgelig nekrolog. Venstrefløjen ejer desværre ikke evnen til skam, skønt der er så rigelig grund dertil. Tak for linket, Kim!

  Kommentar by Jakob — 2. december 2019 @ 14:43

 3. Ja, det er rystende læsning af, hvad det har kostet på det personlige plan at have rapporteret om “folk fra venstrefløjen” og deres ugerninger.

  Villemoes blev truet på livet (“dø Nazi”) og blev i de senere år både berufsverbotet og ødelagt på sjælen. Lars Hedegaard blev udsat for både aktivt mordforsøg og lever i dag et hemmeligt sted uden mulighed for bevæge sig udenfor en dør uden overvågning af Politiet.

  Blekingegadebandens medlemmer (politimorderne) er derimod nærmest helte hos tosserne på venstrefløjen. Og har tilsyneladende kunne genoptage et normalt liv uden risiko for at blive likvideret.

  Kommentar by MKM — 2. december 2019 @ 14:46

 4. Sandheden er ilde hørt i de marxistiske og voldsparate kredse.

  Det lykkedes for dem at smadre Lars Villemoes’ karriere og liv, og førhen var det blandt andre Glistrup, der for enhver pris skulle nedkæmpes.

  I aftes kl. 20 sendte DR første afsnit af en serie, hvor man følger forskellige “journalister” i deres daglige arbejde på henholdsvis Berlingske, Information og JyskeVestkysten.

  Magen til opblæste og selvfede kulturradikale tosser skal man sgu lede længe efter…

  Kommentar by Revisoren — 2. december 2019 @ 14:51

 5. Socialnazisterne og islamonazisterne gnubber sig svedent op af hinanden, men de kælent deler pengene fra fjolserne, de suger på.

  Kommentar by Hul igennem? — 2. december 2019 @ 14:53

 6. Godt at få navngivet alle dem, der svigtede, da det gjaldt – f.eks. Anne Knudsen. Berlingskes chefredaktør!
  Men det er heldigvis ikke sådan, at alle var imod ham. Det var kun de venstreorienterede fra hans egen omgangskreds. Vi andre respekterede og værdsatte ham. Dog tragisk, at der ikke fandtes et borgerligt-neutralt medie, der ville fastansætte ham.

  Iøvrigt sender jeg nu 500 kr. til Uriasposten som tak for bl.a. denne post. Kim, din indsats er meget værd!

  Kommentar by Gunnar Biering — 2. december 2019 @ 14:57

 7. Lidt OT, men lokumsprøjten Ekstra Bladet får ny chefredaktør i skikkelse af den venstreradikale “journalist” Kristoffer Eriksen, der som bekendt har en tvivlsom fortid på Radio24syv og Detektor på DR2.

  Den islamofile gammelkommunist Poul Madsen bliver dog desværre på sin post som øverste chefredaktør…

  Kommentar by Revisoren — 2. december 2019 @ 15:03

 8. “Men sådan gik det ikke. Min farfar skød sig selv i hovedet med et jagtgevær, da min far var fire. Min farmor giftede sig med en ny mand og flyttede væk. Stedfaren var en sadistisk tyran, der aldrig undlod muligheden for at tæske og ned­værdige min far og hans søster, mens han skamløst favoriserede sin egen datter. Det kastede tunge skygger ind i voksenlivet.”

  Flot at han klarede sig igennem.

  Kommentar by Johnson — 2. december 2019 @ 15:09

 9. Lars Villemoes var en fabelagtig musikanmelder. Jep, vi holdt Information på vores kollegium i 80’erne. Hans afsløring af Blekingegadebanden var også en øjenåbner, hvilket både han og daværende chefredaktør skal have stor tak og ære for.

  Selv har jeg senere haft den tvivlsomme fornøjelse af de to sidstnævnte kriminologer på jurastudiet, dels som undervisere, dels som pligtlekture. Langt ude i hampen til venstre for nuværende Enhedslisten.

  I øvrigt faldt der aldrig fuld dom i sagen, da retten ikke ville dømme kollektivt for drabet på den unge betjent. Selv om senere skriverier mener at vide, hvem der faktisk skød.

  Æret være Lars Villemoes minde.

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. december 2019 @ 15:25

 10. @ 4.

  Jeg er ganske enig med dig, især fordi nogle af den såkaldte modstandsavis INFORMATION´s journalister er med i dette show.
  Jeg kastede op, endda i lårtykke stråler, da en journalist i 1. del udtalte at man som journalist søger sandheden.
  Nå, dumskerne æder den slags følelsesporno.

  Kommentar by UTROLIGT. — 2. december 2019 @ 15:54

 11. Jeg tror vi er mange bitre mænd.

  Kommentar by Nielsen — 2. december 2019 @ 16:04

 12. Journalistforbundets hovedbestyrelse v/formenneske Tine Johansen (mailto:tij@journalistforbundet.dk) kan redde lidt af fagets renomme ved at tildele Lars Villemoes Cavlingprisen posthumt.

  Kommentar by Bastardo — 2. december 2019 @ 16:32

 13. Og luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 2. december 2019 @ 16:33

 14. En ud over alle grænser tragisk historie. Kommunistsatanerne har meget blod på deres beskidte hænder.
  Vi fik desværre ikke noget retsopgør med de sataner efter Murens Fald og kommunismens endeligt, men som desværre ikke blev et endeligt pga manglende retsopgør.

  Kommentar by Knud Madsen — 2. december 2019 @ 16:55

 15. Venstrefløjen er ikke dumme eller naive, de er ondskabsfulde, fordomsfulde og en flok nederdrægtige svin. De ønsker ikke et frit folk men en verden hvor alt er afstemt efter deres stupide design.

  De er den direkte årsag til at verden smuldre bid for bid. Se blot på alle de socialistiske systemer der er og har været, ingen af dem er levedygtige længere end de stjålne penge rækker. Når kassen er tom er det slut for de er ikke i stand til at akkumulere velstand til folkets bedste.

  Gid folk for fanden snart ville vende sig imod venstrefløjens feberfantasier og kom på bedre tanker, også selv om tanker nu om dage kan være ganske farlige hvis man er imod venstrefløjen og deres lakajer.

  Kommentar by Santor — 2. december 2019 @ 18:18

 16. I Danmark kommer du kuun til tops, hvis du er marxist eller liberalist. Resultatet for Danmark bliver det samme. Kaos og opløsning. Ingen passer på Danmark. Vi fra folket kan kun afmægtigt se til, mens den selvudnævnte elite og nomenklatura fucker vores fædreland op!

  Kommentar by tilfældig — 2. december 2019 @ 18:34

 17. Det er lidt ligesom nyheden fra Trygfonden dags dato. Det kan godt være vi har Jihadister, og “Allahs Facistiske Actionærer” AFA i dag, som udøver vold og chikane og undertrykker alt det de ikke er enige i. Der kan også være vi dags dato er blevet beriget med – Koranklodser- o.a belastninger med Islamisk indvandring, og Venstrefløjen har og begår terror imod dem som ikke er enige med dem,(Den Danske Forening, Rasmus Paludan og chikanere- Nye Borgerlige- og DF.ere og Generation Identitærere etc etc etc. Men det store problem i Danmark i Dag er ifølge Tryghedsfonden (som Berlingerne lægger spalteplads til), at – Højreekstreme-grupper er i vækst. Her nævnes SIAD, og der nævnes også nationalSocialisterne. – Jeg vidste ikke Socialister- var højreekstreme, men det betegnes Socialister med nationalt sindelag, altså :-) :-) :-). Ganske underholdende læsning. Glæder mig til den dag Tryghedsfonden dækker Den Ekstremistiske Venstrefløj,….men den får vel kun roser af Prinsen. Støt SIAD. God jul og God mandag aften. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 2. december 2019 @ 19:03

 18. @ 14.
  Man jagter stadig virkelige hhv. indbildte nazister. Ingen så meget som tænker på de utallige forrædere her til lands under Den Kolde Krig. Det være sig politikere (herunder ministre), embedsmænd, meningsdannere, fagforeningsfolk mmm. Selv ledende DR folk har været på “Kursus” i tidligere DDR (Det Der Var). De går frit omkring. Nå ja, den tidligere topkommunist O. Sohn skiftede parti til SF (= Særligt Forurenende), men først efter korthuset var brudt sammen. Han blev endda minister med ansvar for økonomi her til lands. Føj for pokker. Disse typer har kostet det danske samfund mange mange penge.

  Kommentar by UTROLIGT. — 2. december 2019 @ 19:06

 19. Graden af venstreestristisk infiltrering af PET (lad os nu bare kalde en spade for en spade) gør det unægteligt interessant at overveje hvordan Blekingegadebanden kunne operere i så lang tid med eller anden grad af opmærksomhed fra PET.

  Kommentar by Moran ya Simba — 2. december 2019 @ 20:42

 20. @ 21
  Jeg er helt og aldeles enig i dine synspunkter.
  Til trods for at en lort vha. duftevand dufter godt, er pakket pænt ind osv. er det dog stadig en lort. EL er fyldt med voldsparate typer, nu dog iført flotte rober hhv. dyre jakkesæt. Pelle Dragsted er et ualmindeligt godt eksempel.

  Kommentar by UTROLIGT. — 2. december 2019 @ 21:24

 21. Hvorfor er der ingen der sætter spørgsmål ved de trods alt valgt til Folketinget der er straffet efter Straffeloven? Er sådanne typer valgbare?

  Kommentar by UTROLIGT. — 2. december 2019 @ 21:26

 22. Man må da håbe at sønnen har lært noget af hans fars møde med de røde terrorister.

  Kommentar by Piphans — 2. december 2019 @ 22:28

 23. Ingen hader som den “tolerante” og “inkluderende” venstrefløj.

  Kommentar by Iznogut — 2. december 2019 @ 23:44

 24. Prøv at følge Tommy Robinson på TR- tv, og prøv at skriv Tommy Robinson på Facebook.

  Kommentar by Michael Unna — 3. december 2019 @ 16:06

 25. […] Se også Lars Villemoes-nekrolog: “Han fandt aldrig en fast stilling i branchen igen. … Han blev en bitte… […]

  Pingback by Børne-sharia på Nørrebro – Free Speech Blog — 3. december 2019 @ 20:38

 26. Journalist Lars Villemoes død ripper op i debat om Informations rolle i sagen om Blekingegadebanden

  Som journalist på Information skrev den nyligt afdøde Lars Villemoes en række omdiskuterede artikler om Blekingegadebanden – og endte med at sige op i protest. Gennem 30 år har spørgsmålet været, om avisens ledelse gav køb på sin uafhængighed for at tilfredsstille en venstrefløj, der ikke ville se sandheden i øjnene. Information samler her op på sagen
  https://www.information.dk/indland/2019/12/journalist-lars-villemoes-doed-ripper-debat-informations-rolle-sagen-blekingegadebanden?fstln

  Kommentar by tavsen — 5. december 2019 @ 09:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper