3. december 2019

Greta Thunberg for fuld Marx: Vi må afvikle ‘Colonial, racist, and patriarchal systems of oppression’

Kommunistiske Kina planlægger at udlede endnu mere CO2, men det er naturligvis altid vestlige demokratier, der er det store problem. Skulle nogen være i tvivl om at klimakampen handler om alt andet, så kan man med fordel læse en ny kommentar af Greta Thunberg, hendes personlige assistent Luisa-Marie Neubauer (Bündnis 90/Die Grünen) og en rød professor ved navn Angela Valenzuela. Fra Project Syndicate – Why We Strike Again.

“On the next two Fridays, we will again take to the streets: worldwide on November 29, and in Madrid, Santiago, and many other places on December 6 during the UN climate conference. Schoolchildren, young people, and adults all over the world will stand together, demanding that our leaders take action – not because we want them to, but because the science demands it.

That action must be powerful and wide-ranging. After all, the climate crisis is not just about the environment. It is a crisis of human rights, of justice, and of political will. Colonial, racist, and patriarchal systems of oppression have created and fueled it. We need to dismantle them all. Our political leaders can no longer shirk their responsibilities.

Some say that the Madrid conference is not very important; the big decisions will be made at COP26 in Glasgow next year. We disagree. As the science makes clear, we don’t have a single day to lose.

We have learned that, if we do not step up, nobody will. So we will keep up a steady drumbeat of strikes, protests, and other actions. We will become louder and louder. We will do whatever it takes to persuade our leaders to unite behind science so clear that even children understand it.”

(Telegraph, 2019: “China’s CO2 emissions match those of the US, the EU, and Japan combined”)

Oploadet Kl. 01:25 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106423/trackback

33 Comments »

 1. Jeg er lige blevet informeret gennem vor daglige tidender (DR og TV2) at vore unge mennesker, ikke kan se eller hvad der er en tomat og agurk. Der er nogle der tiltænker dem at have hovedrollerne sammen med Greta Thunberg, til at løse den såkaldte klimakrise !!!

  Kommentar by Jsch. — 3. december 2019 @ 01:39

 2. Klimakrisen skal stå øverst på den politiske dagsorden.
  Jeg forstår godt pointen med at klimaforandringerne rammer lande i Afrika og Asien først, og derfor skaber ydeligere ulighed og konflikt, og migration – men der skal ikke spændes socialisme foran vognen, klimakrisen kan og skal løses inden for rammerne af den nuværende blandingsøkonomi.

  Kommentar by Zatopek — 3. december 2019 @ 05:51

 3. Venstrefløjen vil have ulande op på ilandes standard. Store penge støtter til udviklibg. Når de så er i gang forurener de og må lukkes. Tja…?

  Kommentar by P — 3. december 2019 @ 06:21

 4. Vi lever i en “fri” verden så hvorfor løber de der klimatosser ikke skrigende ud på en græsmark og begynder forfra, for min skyld kan de få hele Sydamerika så kan d selv bestemme hvor mange træer de skal hugge om. HVIS det ret faktisk lykkedes for dem at skabe “et bedre samfund” er der helt sikkert nogen der vil følge trop. I mellemtiden kan vi andre måske få lov til at leve et normalt liv.

  Men Nej, de er ikke interesseret i at skabe noget, deres interesse ligger i at bestemme og hvis det betyder at de er nødt til at gøre en retarderet unge til en ny “frelser”, så gør de det!

  I øvrigt er kommentarerne til artiklen/propagandaen langt overvejende negative med lidt spredt fægtning fra den retarderedes disciple når de prøver at afværge de mest åbenbare sandheder.

  Kommentar by Santor — 3. december 2019 @ 06:46

 5. Uden Kina er det hele fuldstændigt til grin. Hvorfor siger danske politikere og medier ikke noget om det. Det eneste vi hører, er uspecificerede temperaturforhøjelser, der aldrig belægges med data

  Kommentar by BB — 3. december 2019 @ 07:36

 6. Jeg troede sådan set, kolonierne blev afviklet i 60 erne, er hun ikke lidt sent ude?

  Kommentar by BB — 3. december 2019 @ 08:20

 7. En tv reklame slutter med ordene : “rigtig grøn jul til dig”

  vafo.dk har en beretning om julemanden der kom i helikopter.
  Klima nævnes Én gang i overskriften plus seks gange i artiklen.

  Kommunister har forklædt sig som miljøforkæmpere.

  Medierne er moderne kirker, hvor journalister er præsterne der prædiker klima-religion. I den ny verdensreligion findes ingen himmel, kun helvede.

  Kommentar by k.m. — 3. december 2019 @ 08:29

 8. Der står et sted hun kommer for sent til klimatopmøde, fordi hendes sejlplan over Atlanterhavet ikke er godt nok planlagt.

  Verden bryder sammen hvis vi følger hendes model.

  Kommentar by k.m. — 3. december 2019 @ 08:32

 9. “Extinction Rebellion is not about the climate, it’s about marxism” skrev en af de personer, der startede Extinction Rebellion.

  Det samme kan vi nu sige om Gretha Thunberg. Hun handler om marxisme, ikke miljø.

  Kommentar by Quark — 3. december 2019 @ 08:37

 10. Jeg tror nu ikke at Kina bliver den store CO2 synder på langt sigt. Kina er på vej til at blive et højteknologisk land. Kina har allerede ydet et meget stort bidrag til jordens overlevelse med sin et-barnspolitik, der har sparet verden for 400 millioner mennesker plus deres efterkommere. Kina vil satse på elektriske køretøjer og atomkraft. Jeg er mere bekymret for udviklingen i overbefolkningen i Indien, de muslimske lande og Afrika.

  Kommentar by JC — 3. december 2019 @ 08:50

 11. “Colonial, racist, and patriarchal systems of oppression”
  Skal de systemer afvikles først? Og så kan klimaet reddes bagefter eller hvad? Hmmmm. Science demands it!

  Sikke en gang revolutionsvrøvl. Underligt at de ikke har kastet ‘capitalist’ ind i svada’en nu hvor de var igang.
  Og nu hvor vi er i gang med at afvikle racisme og kolonialisme: Jeg så en dokumentar nede fra Afrika et sted. Den lokale befolkning blev spurgt om deres forhold til ‘klimakampen’, og deres nøgterne svar var at de havde brug for infrastruktur. De havde brug for elektricitet, veje, rent vand og køretøjer.
  Problemet var at hjælpen til disse midler var skrumpet ind fra FN!
  Så med andre ord holdes store dele af Afrika tilbage i den førindustrielle tid. Hvilket jeg synes er racistisk.

  Kommentar by Realist2 — 3. december 2019 @ 09:00

 12. Man burde tale om overbefolkningsproblemerne i stedet for klimaproblemerne. Problemer som følge af overbefolkning er reele: Vandmangel, skovrydning, ørkendannelse som følge af for mange husdyr, sult, sygdomme, krige, migration fra fattige til rige lande. Et eventuelt klimaproblem som følge af co2 udledning, vil være en del af overbefolkningsproblemet.

  Men dette er selvfølgelig tabu at tale om i FN. Det forhindrer de muslimske lande. Og de slappe vestlige demokratier lader bare stå til.

  Kommentar by JC — 3. december 2019 @ 09:03

 13. Det er børnemagt 2.0. Men det må de jo selv ligge og rode med, deres nutana insektpostej, imaginært vintertræ, ugentligt bad og offentlig transport.

  Skal ud og skyde på nogle dyr her senere idag, i aften skal vi have saftige røde bøffer med bearnaise og dejlig rødvin fra Sydafrika.

  Det er dejligt at være en hvid priviligeret mand i vore dage.

  Kommentar by NulTolerance — 3. december 2019 @ 09:28

 14. Det er synd for Greta,hvem vil hjalpe naar hendes handlere dropper hende ,det er en uhyggelig gang vaas

  Kommentar by dunk — 3. december 2019 @ 10:17

 15. Lad os udlede lidt mere carbon dioxid som gødning for plantevæksten, så vi kan øge høstudbyttet, så vi kan brødføde jordklodens voksende befolkning.

  Kommentar by Ole Madsen — 3. december 2019 @ 10:30

 16. I 1600 årene var det meget koldt i Europa. Hollænderne kunne løbe på skøjter på kanalerne. Se de gamle hollandske og flamske malerier. Svenskerne kunne erobre Skånelandene fordi de kunne sende hæren over de tilisede danske bælter. Siden er temperaturen steget. I de første par hundrede år skyldtes denne temperaturstigning i hvert fald ikke co2. Hvordan vil klimaforskerne forklare denne stigning?

  Kommentar by JC — 3. december 2019 @ 10:44

 17. Skabsdøren er åbnet, og ud vælter marxist-socialisme forklædt som klimakamp.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 3. december 2019 @ 10:57

 18. De piger som står og skriger på det ledsagende foto (se linket) går en pragtfuld fremtid i møde uden sæbe og varmt badevand og uden kogevand til trussen – Til de kommende kavalerer vil jeg blot sige: Bon appetite!

  Kommentar by T. Flodur — 3. december 2019 @ 11:05

 19. “Kommunistiske” Kina har muslimer bag lås og slå og er det eneste land i hele verden, hvor muslimer (modvilligt) bidrager til væksten i effektive arbejdslejre adskilt fra hankineseren med pigtråd, beton og stød. Der udover er kineserne nu ikke længere bare billigere end os, men også hurtigere og bedre uddannet. For 15 år siden lærte vi, hvordan Danmark skulle være en “knowhow”-økonomi, men i dag griner kineserne, når de besøger danske universiteter. De er hurtigere, billigere, bedre, flere og fagligt langt højere uddannet.

  Der udover er Hong Kong kinesisk. Hvor er Greta Thunbergs fordømmelser af colonial and patriarchal optøjer der? Hun er vestelitens lille bitch, intet andet.

  Kommentar by Fascist — 3. december 2019 @ 11:13

 20. Greta Truntens eget hjemland Sverige har store interne problemer der overskygger den opreklamerede klimatrussel, Sverige er armodens land men det rører ikke deres statsminister, problemet med Trunten er hendes ræverøde støttepædagogger, de står bag Truntens løgne og burde spærres inde, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. december 2019 @ 11:22

 21. Fascist — 11:13

  Da jeg læste dit indlæg (sidste afsnit) slog en frygtelige tanke ned i mig; oh rædsel und shrek! – Er, Xi Jinping (Generalsekretær for Kinas kommunistiske parti) biologisk far til Greta Thunberg? Se nøje på billederne af de to – Gosh!

  Og, er den bisarre forestilling Greta rejser rundt med orkestreret af kineserne? Selvfølgelig; sådan ødelægger man den vesteuropæiske- og amerikanske ungdom! nu giver det hele mening!

  Kommentar by T. Flodur — 3. december 2019 @ 11:48

 22. At man vil afvikle det koloniale, racistiske og patriarkalske system må hentyde til de islamiske og marxistiske totalitære ideologier.

  Kommentar by Moth — 3. december 2019 @ 12:12

 23. > JC

  Tak for at nævne elefanten i rummet, som ikke mange tør adressere: At klimaproblemer, i det omfang de er menneskeskabte, skyldes en massiv overreproduktion i især Afrika, dele af Mellemøsten og i Asien, fx Bangladesh og andre lande.

  Yep, de meget unge og og meget, meget dumme klimatosser kan naturligvis bruge sagen i deres venstreekstremistiske had til alle andre.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. december 2019 @ 13:36

 24. Uden atmosfæren som drivhuseffekt ville hele jordkloden være et stort polarområde og derfor helt uden liv.

  CO2, livets byggesten, udgør 0.04% af atmosfæren. En halvering heraf ville stoppe al plantevækst og efterlade jorden som en stor ørken.

  Mere end to trediedele af drivhuseffekten stammer fra noget så banalt som vanddamp. Altså skyer.

  Men alt det har man jo sikkert forklaret den små Greta. Som også ved alt om havstrømme, ændringer i jordens hældning og bane omkring solen, effekten af vulkanudbrud, betydningen af skiftende energi- udladninger fra solen samt alle de mange andre faktorer, kendte som ukendte, der i et for os andre ukendt samspil styrer vores klima.

  I sandhed et fremmeligt barn.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 3. december 2019 @ 14:51

 25. Et lille lys i mørket ovre fra Islamisk Stat på den anden side af Øresund:

  Berlingske fortæller i dag, at Sverigesdemokraterne står til 22,6 % af stemmerne i den nyeste meningsmåling.

  Typisk for dansk MSM, så kalder den såkaldt borgerlige avis Berlingske Sverigesdemokraterne for et “omstridt parti”…

  Kommentar by Revisoren — 3. december 2019 @ 16:22

 26. Kim og andre. Der linkes i ovenstående til Project Syndicate – Er det et foretagende som er validt/læseværdigt? Jeg kan se, at PS støttes af blandt andre Politikens Hus, George Soros, m.f. – Er der nogen her på Uriasposten som har erfaring med PS? Jeg har kun hurtigt skimmet indholdet, men jeg har mine bange anelser!?

  Kommentar by T. Flodur — 3. december 2019 @ 16:41

 27. > CO2, livets byggesten

  Jeg tror du mente karbon, C. CO2 er ikke livets byggesten.

  Kommentar by Quark — 3. december 2019 @ 17:25

 28. #28 Fotosyntese. Kulstof alene er ikke nok.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 3. december 2019 @ 18:15

 29. Klimakrisen skyldes bl.a . Patriakalsk styreform, Racisme, og Kolonialisme…(er der mere urelevante sammenhænge vi kan sætte ind???).(?????).:-) :-) :-) . Godnat og sov godt :-)

  Kommentar by Michael Unna — 3. december 2019 @ 19:45

 30. Project Syndicate ligner på en måde Politiken. Det er multikulturalisterne og de klimareligiøses publikation. Der er 79 ‘Contributors’, og de fleste er forhenværende ‘et eller andet’. Jeg genkender kun to navne: Carl Bildt og Bjørn Lomborg. Blandt bidragsydere findes som nævn Greta Tunberg og George Soros.

  Kommentar by Ole Madsen — 3. december 2019 @ 19:54

 31. Ole Madsen — 19:54

  Tak for svar på mit spørgsmål. Jeg havde det jo nok på fornemmelsen
  – Websitet er ret professionelt layouted, så det snyder lidt. Men efter at have dykket ned under overskrifter som: “Why African Cultural Restitution Matters” eller “The End of Neoliberalism and the Rebirth of History”, så ved man hvad klokken har slået; ikke værd at spilde tid på!

  Kommentar by T. Flodur — 3. december 2019 @ 21:13

 32. Project Syndicate er bare det forum Greta Thunberg og hjælpere har skrevet deres formaning på. Ikke anderledes end at hun havde skrevet i Politiken eller Berlingske, som også er globaliststyrede foretagender.

  Vil man debattere klima et sted som ikke er kendt for at bortcensurere kan bruges klimadebat.dk

  Kommentar by perhag — 3. december 2019 @ 23:52

 33. Jeg spekulerer på, hvorfor pressen stadig tager en 16 årig skoleelevs udsagn alvorligt i stedet for, ganske enkelt at ignorere hende.
  Som sagt, klimaforandringer har altid fundet sted så længe kloden har eksisteret og vil vedblive med det.
  Jeg har, efterhånden fået det indtryk at Greta Thunberg bliver “skubbet” foran nogle meget aggressive “klimaforkæmpere” på den yderste venstrefløj. Jeg har faktisk lidt ondt af hende, da jeg mener at hun bliver groft udnyttet i et modbydeligt politisk rænkespil.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 4. december 2019 @ 21:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper