4. december 2019

Forsvarets Efterretningstjeneste: Hjemvendte jihadister udgør ‘en betydelig faktor i trusselsbilledet’

Det er en rimelig banal konklusion, men mere logisk end Bonnichsens ‘Kat bider hund’-spekulationer. En historie fra JP.dk – Spiontjeneste: Løsladelse af terrordømte vil øge risikoen.

“Løsladelsen i de kommende år af et ‘betydeligt antal’ terrordømte og radikaliserede personer fra europæiske fængsler udgør en risiko, som kan øge terrortruslen.

Sådan lyder advarslen fra Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i en risikovurdering, som blev offentliggjort fredag. Samme dag dræbte en prøveløsladt terrorist to personer på London Bridge i den engelske hovedstad, og den militante terrorbevægelse Islamisk Stat (IS) tog efterfølgende skylden for angrebet.

‘Der er nogle fængslede radikaliserede personer i Danmark. Og i andre lande i Europa er der rigtig mange. De vil inden for en årrække komme ud af fængslerne. Det vil få en betydning i de kommende år,’ siger Stine Berner, sektorchef med ansvar for kontraterror i FE.

(Forsvarets Efterretningstjeneste, Efterretningsmæssig Risikovurdering 2019)

“I dag udspringer den væsentligste terrortrussel i Vesten fra enkeltpersoner og små celler, som udfører relativt simple angreb med begrænset planlægning og begrænsede ressourcer. … Radikalisatorer og hjemvendte fremmedkrigere udgør derudover en betydelig faktor i trusselsbilledet i vestlige lande. Siden 2016 er det kun lykkedes få vestlige frem- medkrigere at rejse tilbage til deres ophavslande fra Syrien og Irak. I modsætning til dem, der kom hjem før 2016, har flere af de fremmedkrigere, der vil returnere
i den kommende tid, mere aktivt tilvalgt den ekstreme voldsudøvelse, der i stigende grad karakteriserede ISIL’s herredømme.

Terrortruslen i Europa påvirkes derudover af fraværet af en oplagt, tilgængelig konfliktzone at rejse ud til. Mellem 2013 og 2016 rejste over 5.000 personer fra Europa til Syrien for at tilslutte sig ISIL og al-Qaida-relaterede grupper. Konflikten i Syrien har haft en kraftigt radikaliserende effekt på islamistiske miljøer, men har paradoksalt nok også fungeret som en slags ventil, der for en periode drænede Europa for et stort antal af de mest radikaliserede personer. Det har ikke været tilfældet siden 2016. Sammenholdt med det betydelige antal radikaliserede personer, der vil blive løsladt fra europæiske fængsler, vil dette kunne påvirke de radikaliserede islamistiske miljøer i Europa i de kommende år.” (FE)

Oploadet Kl. 00:08 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106460/trackback

19 Comments »

 1. Hvis en kinesisk kejser havde haft magten i Danmark, ville han have resolveret, at muslimerne skulle have lov at etablere deres kalifat. Som resten af verden derefter kunne henvise – og udvise – til. Det havde været visdom af den særlige, orientalske slags, som Vesten ikke vover at praktisere.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. december 2019 @ 00:49

 2. Jeg vil mene at tilstedeværelsen af muslimer i Danmark i almindelighed udgør en risiko for danskere og Danmark. >Morten selv om jøderne fik Israel har det ikke medført udvisning af jødiske lovbrydere. Den multikulturelle agenda står klart over Danmarks interesser. Som vi jo heller ikke gider varetage jævnfør mere end 40 års medlemskab af en korrupt politikerorganisation ved navn EU

  Kommentar by Nielsen — 4. december 2019 @ 00:57

 3. Hvis vi havde et tilsvarende problem med aggressive zionistiske jøder, ville vi de facto kunne udvise dem subsidiært til Israel. Og at henvise til Israel ville ligeledes være naturligt, hvis jøder krævede ændringer i den danske samfundsindretning, baseret på enten deres jødedom eller den mosaiske tro.

  Det er næppe troligt, at en dømt jihadist gerne lod sig udvise til sit fødeland, eksempelvis Marokko, men i det tilfælde kunne Kalifatet være et alternativ.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. december 2019 @ 01:31

 4. >3 Morten 1:31
  Kalifatet er nabo til Israel. Det hedder Arabien som i Saudi Barbarien. Den arabiske halvø er rigelig stor til at rumme Nordens og Europas muslimer. Vel sagtens er der også plads til Ruslands muslimer. De har da i hvert fald deres hyr med dem.

  Kommentar by Niellsen — 4. december 2019 @ 04:17

 5. >3 Morten 1:31
  Kalifatet er nabo til Israel. Det hedder Arabien som i Saudi Barbarien. Den arabiske halvø er rigelig stor til at rumme Nordens og Europas muslimer. Vel sagtens er der også plads til Ruslands muslimer. De har da i hvert fald deres hyr med dem. My comment awaits moderation. Fordi jeg ikke lige ku’ finde ud af mit navn :-)

  Kommentar by Nielsen — 4. december 2019 @ 04:19

 6. Bonnichsen og Frankie-boy har lagt sig med migræne efter at have læst ovenstående blogindlæg…

  Kommentar by Revisoren — 4. december 2019 @ 05:30

 7. Hvorfor kan soldater ikke gå i uniform udenfor kasernen.
  Angreb på dansk base.
  https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-12-03-angreb-paa-base-med-danske-soldater-i-irak

  Kommentar by P — 4. december 2019 @ 06:20

 8. Er jorden rund? Skinner solen? Er det jul? Hvorfor skal man bruge en FE rapport til at konkludere det logiske? Når man ikke vil forholde sig til Islam og dens indhold i forhold til Vantro og urene, så må man selvfølgelig tage konsekvensen. Især når virkeligheden fremviser det tydeligt, det som DDF ,DF o.a er skælt ud for logisk at konkludere. Når den konsekvensløse politiske fejhedsmoral ikke gør op med konventioner, så må alle andre lide, især hvis de stemmer som de gør. Støt SIAD. God jul. God onsdag. mvh Michael Unna.

  Kommentar by Michael Unna — 4. december 2019 @ 08:42

 9. Kan Hans Jørgen og Frank ikke holde et kaffeslabberas. Lidt citronmåne og kaffe kan vel dulme skuffelsen over disse eksluderende nyheder.

  Kommentar by Johnson — 4. december 2019 @ 08:43

 10. Nu må Bonnichen på banen….hvornår kommer næste sæson af vild med dans for øvrigt?

  Kommentar by redneck — 4. december 2019 @ 08:44

 11. Det er font FET skriver dette, men i virkeligheden er det jo logik for perlehøns!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. december 2019 @ 09:11

 12. Antallet af muslimer vokser, vil antallet af socialister også ligge stabilt? I så fald vil udviklingen uigendriveligt bevæge sig frem mod opløsning, vold og destabilisering. Hvad kommer herefter?

  Kommentar by PiusXII — 4. december 2019 @ 09:38

 13. “Hjemvendte” afstumpede islamister,jeg mener de braendte deres pas og identitestpapirer,under stort halloej,saa hejm kan jo ikke vaere her,tilbage i sandkassen med dem, de har jo selv valgt det,de er ikke Danskernes ansvar

  Kommentar by dunk — 4. december 2019 @ 10:02

 14. Bonnichsen må tage affære og tilbagevise disse infame påstande. Jeg forventer snarest at se ham med sindig værdighed lukke lort ud på DDR eller TV2 Fake News.

  Kommentar by Johnson — 4. december 2019 @ 11:13

 15. *pius XII
  Antallet af socialister er stabilt! Det er kun stabilt indtil de hellige krigere bliver mange nok, så opdager socialisterne at de bare har været nyttige idioter!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. december 2019 @ 11:13

 16. Men men …. Bonnichsen sagde.

  Kommentar by Realist2 — 4. december 2019 @ 12:56

 17. Nu har jeg ikke læst alle 85 sider men som Kim skriver er det stort set banaliteter som Danskerne kan observere i deres egen hverdag.

  Det der genere mig er at der ikke er en åben anbefaling ( muligvis er der en for de indviede ) på løsningen af “problemerne”.

  I øvrigt er der en enkelt paragraf om “højreekstremister” der siger og beskriver absolut ingenting!

  Kommentar by Santor — 4. december 2019 @ 14:46

 18. Hvis disse sataner virkelig var så “danske” som de påstår, hvorfor forrådte de så “deres fædreland” ved at tage ned for at kæmpe for vore fjender???!!!.
  Nej, disse personager fortjener kun én ting!!!. GID DE MÅ RISTES OVER EN SAGTE ILD DE NÆSTE 200 ÅR

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 4. december 2019 @ 20:14

 19. Når man løslader terrorister fra fængslerne, stiger risikoen for terror.

  No shit, Sherlock……

  Kommentar by Jern Henrik — 5. december 2019 @ 19:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper