10. december 2019

3F-kartel: “… en ret normal løn for en stilladsarbejder ligger mellem 500.000 og 700.000 kroner årligt”

Som de fleste kunne gætte, så handlede hærværket mod et stillads i Lundtoftegade, ikke om arbejdsmiljø, sikkerhed eller en voldsepisode. Det handlede om løn. Stilladsarbejdernes Landsklub vil håndhæve kartellets dominans, så almindelig prisfastsættelse ikke finder sted. Berlingske har talt med Philip Johansen og Kim Arne Jensen, der tjener kassen som stilladsarbejdere – Hvorfor blev en byggeplads forvandlet til krigszone? ‘Det er noget, vi gør, fordi vi bliver nødt til det’.

“‘Jeg kan ikke se, hvorfor alle stilladsfirmaer ikke bare kan have fuldstændigt samme reglementer, priser og tekniske hjælpemidler,’ siger Kim Arne Jensen.

Han er stilladsarbejder hos Jerslev Stilladsservice og er på arbejde sammen med Philip Johansen. Kim Arne er svend, mens Philip er lærling. …

Den komplicerede historie bag det væltede stillads og den ødelagte bil, ændrer dog ikke på, at den oprindelige grund til stilladsarbejdernes utilfredshed er ret simpel. Det handler om løn. …

Philip Johansen, som endnu er lærling, fortæller, at han i år regner med at tjene i omegnen af 900.000 kroner, mens Kim Arne Jensen før har tjent ca. 1,2 millioner kroner på et år.

‘Det er et af incitamenterne til, at vi gerne vil have, at det forbliver sådan,’ siger Kim Arne Jensen.

… De understreger, at en årsløn på over en million kroner trods alt kun kan opnås, hvis man både arbejder over og arbejder i weekenderne. Fra Stilladsarbejdernes Landsklub lyder det, at en ret normal løn for en stilladsarbejder ligger mellem 500.000 og 700.000 kroner årligt.

(Væltet stillads, Lundtoftegade, København; Foto: Alex Vanopslagh)

Oploadet Kl. 00:44 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106589/trackback

26 Comments »

 1. 3F minder mere og mere om en god gammeldags mafiaorganisation a la Teamsters i US.

  Kommentar by Hertz — 10. december 2019 @ 02:15

 2. Dansknationalsocialistisk arbejdsbevægelse vil altså ikke have lavere lønnede kollegaer. Har vi set noget før i historien med at skulle være medlem af et vist parti!

  Kommentar by P — 10. december 2019 @ 06:34

 3. Da jeg i sin tid var organiseret i SID ( jeg meldte mig ud da jeg ikke ville være med til at financiere deres politiske virksomhed ), måtte jeg på min arbejdsplads kun have, så vidt jeg husker, 6 overarbejdstimer pr. md.
  Begrundelsen var at flere timer måtte skyldes dårlig planlægning eller for få ansatte.

  Kommentar by Danskeren — 10. december 2019 @ 06:53

 4. Det er en løn de har forhandlet sig frem til.
  Hvad er problemet?

  Kommentar by anno — 10. december 2019 @ 07:12

 5. 3. Hvad er problemet. Det er ligesom der hvor Enhedslistens Hyllested kommer fra Esbjerg havn hvor man også ligger på indtægter på mere end en million. Ofte ved arbejde der kan foretages fra en seng på grund af blæsevejr. Men så kan man følge den op af supplerende dagpenge for at få de sidste krummer skrabet til sig.

  Kommentar by River — 10. december 2019 @ 07:18

 6. Arbejdsgiverne er ikke kede af den her ordning. Har man nogensinde hørt om et stilladsfirma der er gået konkurs?

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 10. december 2019 @ 07:56

 7. #3 anno, manglende konkurrence og derfor unødigt høje priser.

  ‘Jeg kan ikke se, hvorfor alle stilladsfirmaer ikke bare kan have fuldstændigt samme reglementer, priser og tekniske hjælpemidler,’ siger Kim Arne Jensen.

  Kim forstår det heller ikke … bortset fra når fladskærmen skal skiftes ud med en større model – så skal Kim nok kigge efter det bedste tilbud.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. december 2019 @ 08:19

 8. Da københavnskes monopol stilladsarbejdere arbejder efter akkord har de sikkert udført 37 timers akkordarbejde på 24 timer. + ekstra lange ferie + ekstra arbejdsgiver-betaling til fagforeningens såkaldte “sociale” forening.
  Stilladsarbejderne bruger samme metoder som de nu forsvundne typografer.

  Kommentar by Anonym — 10. december 2019 @ 08:39

 9. Bare man betaler beskyttelsespenge til 3F så skal de nok sørge for der ikke er nogen uretfærdig konkurrence.

  Kommentar by Johnson — 10. december 2019 @ 09:19

 10. -> Anno

  “Det er en løn de har forhandlet sig frem til.
  Hvad er problemet?”

  Ikke kun forhandling, som det fremgår af historien. Tvungen medlemskab, hærværk mod konkurrenter etc.

  Kommentar by Kim Møller — 10. december 2019 @ 09:26

 11. Det virker som dengang, der var strejker blandt piloter, selv om de havde skyhøje lønninger. Disse strejker ophørte først, da der virkelig kom konkurrence på området.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 10. december 2019 @ 09:49

 12. Så de betaler topskat?

  Kommentar by redneck — 10. december 2019 @ 09:54

 13. Der er noget galt her: Du er ikke fortaler for import af udenlandsk arbejdskraft MHP at trykke danske lønninger, Kim. Hvorfor er det aspekt så ikke med i dine opslag? Det er IKKE i Danmarks interesse med lave lønninger. Vi lever af, at vores økonomi kører i et højt gear, fordi vi i virkeligheden slet ikke er et rigt land, men et lidet, fattigt land!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. december 2019 @ 12:04

 14. Men kan vi få bekræftet det overfald der skulle være sket?
  Brækkede lemmer og hvad ved jeg.

  Kommentar by Realist2 — 10. december 2019 @ 12:10

 15. #12 redneck
  Måske er det derfor de er så pissesure og voldelige? :)

  Kommentar by Realist2 — 10. december 2019 @ 12:12

 16. Det ser netop meget ud som om, volden – i det mindste i dette tilfælde – udløstes af et overfald på to personer, der prøvede at dokumentere brug af importeret arbejdskraft på ulovlige vilkår. Hvis den udlægning holder, er retten ikke så soleklart på indvandrernes og deres arbejdsgivers side. For så er der slet ikke engang tale om “konkurrence”, men om misbrug af vores system og samfundsøkonomi.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. december 2019 @ 13:09

 17. #17 Hvilke ulovlige vilkår er det du henviser til? I EU har vi fri bevægelighed, så vi må ikke bare smide dem ud. De må med andre ord gerne være her, og de må også godt tjene mindre i timen for udført arbejde. Husk nu på at myndighederne have besøgt stedet tidligere uden at finde problemer.

  Kommentar by na — 10. december 2019 @ 14:40

 18. @ # 19

  Jeg henviser ikke til nogle ulovlige vilkår, men til de to personer, der ville dokumentere ulovlige vilkår. Det kom de så ikke til! For de blev gennemtævet på det grusomste, i følge referater.

  Hvis side er du på, na? Jeg er selv på danskernes. Vi er et dansk hjemland. Og jeg accepterer ikke, at vi bliver set på som et Eldorado.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. december 2019 @ 15:58

 19. – Morten…

  Som det fremgik af tidligere post, så forsøgte 3F’erne at demontere stilladset to dage før voldsepisoden, tre dage før klimaks. Faktisk måtte politiet også trække stave. 3F er blot en forening, ikke udøvende eller dømmende magt.

  I øvrigt har jeg mindst to gange tidligere bragt historier om ulovlig 3F-organiseret stilladsnedtagning. Det har som Kim Arne fortæller, ikke noget med den omtalte episode at gøre.

  Kommentar by Kim Møller — 10. december 2019 @ 16:13

 20. @ anno — 10. december 2019 @ 07:12

  “Det er en løn de har forhandlet sig frem til. Hvad er problemet?”

  Det er nemt nok at forhandle sig til en god hyre når man er allieret med begge sider af bordet.

  Hvis statsadvokaten, eller hvem der nu tager sig af den slags ting, ville lave en tilbundsgående undersøgelse ville de involverede formodentlig blive dømt for karteldannelse eller tilsvarende.

  Kommentar by Santor — 10. december 2019 @ 18:25

 21. #18 De ulovlige vilkår er påstande fra 3F eller deres medlemmer. Fakta er, at Arbejdstilsynet har været på besøg flere gange, uden at de fandt problemer på stedet.

  Hvis side er jeg på? Jeg er på de lovlydiges side. Jeg har svært ved at se det lovlige i, at rive et stort stillands ned på en adresse man i udgangspunktet ikke har adgang til. Dernæst holder jeg på at markedet selv skal finde frem til prisen på en ydelsen. Derfor så jeg også gerne EU Rullet tilbage til et EF, hvor det først og fremmest handlede om handel mellem de enkelte lande.

  Kommentar by na — 10. december 2019 @ 19:00

 22. Okay så ulovlig indtrængning og forsøg på hærværk, før voldelig episode. Det sætter tingene i et lidt andet lys.

  Det handler jo ikke kun om udenlandsk arbejdskraft, det er mere princippet i at 3F lyver, udøver hærværk, er voldelige, kører kartel virksomhed, og man kan blive ved. Du kan jo bevisligt ikke sætte et stillads op som dansker uden at være med i 3F.

  Kommentar by Realist2 — 10. december 2019 @ 20:55

 23. Det tyder på, at stilladsarbejderne og deres arbejdsgivere i fællesskab har lavet et kartel, der med vold håndhæver tårnhøje, mere eller mindre aftalte priser. (Det er vildt dyrt at få sat et stillads op).
  Karteller er altså ulovlige!
  Og de nævnte årslønninger er helt absurde.
  Hele området bør undersøges professionelt.

  Kommentar by Gunnar Biering — 10. december 2019 @ 21:15

 24. Hvis en stilads arbejder virkeligt tjener så meget, hvad er så problemet???.
  Så meget har JEG ALDRIG tjent da jeg gik på arbejde.
  Hvad skal hærværket egentligt gøre godt for???.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 10. december 2019 @ 21:27

 25. Nå. Der er flere forhold i den foreliggende sag:

  1. Arbejdsmiljøreglerne. – Det er dem, Arbejdstilsynet har konkluderet er overholdt
  2. Skattelovgivningen, som Arbejdstilsynet mener IKKE er overholdt. To arbejdere flygtede fra Arbejdstilsynet, da man forsøgte at få kontakt med dem. Arbejdstilsynet har anmeldt virksomheden, der er ejet af en litauer,til Skattestyrelsen, fordi der er nøj gålt
  3. 3F tror imidlertid, der er tale om mere omfattende snyd og løndumping (og det tror jeg også) og har forsøgt at dokumentere det, men de to personer, der havde fået den opgave, blev mishandlet – bl. a. af den litauiske indehaver selv

  “De lovlydige” … det er i hvert fald ikke litauerne, er jeg overbevist om. Sabotagen, stilladsarbejderne begik var naturligvis selvtægt. Men vi har altså et land at forsvare, og den politiske elites loyalitet til Det Europæiske Projekt har suspenderet alle effektive modforholdsregler, uanset regeringens farve. “Markedet” … er det Danmark, du taler om, na? Vi er et folk med et demokratisk styre, og det er OS, der bestemmer, hvordan vi som folk vil indrette os. I det omfang, den ret knægtes, er det overgreb. Og hvad var det nu, de gamle sagde om det under krigen?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 11. december 2019 @ 00:41

 26. Stilladsarbejdernes Landsklub = AFA

  Kommentar by Revisoren — 12. december 2019 @ 11:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper