13. december 2019

Ranstorp om jihadisme: Den ‘polariserede debat’ har skabt ‘en følelse af undertrykkelse’ blandt nogle

“Man skal vist være blind, døv eller ideologisk forblændet for at ignorere sammenhængen mellem jihad og terror og koblingen mellem muslimsk tilvandring og et stedse mere forhøjet sikkerhedsberedskab.”, skriver Mikael Jalving, direkte henvendt til terrorforsker Magnus Ranstorp. Fra Kristeligt Dagblad – Muhammed-krisen gør fortsat Danmark til Skandinaviens mest terrortruede land.

“Gårsdagens aktion viser, at Danmark er Skandinaviens mest terrortruede land. Det vurderer Magnus Ranstorp, docent ved det svenske forsvarsakademi. Ifølge ham ligger en ‘giftig cocktail af årsager’ bag truslen. Den væsentligste forklaring er dog stadig krisen omkring de 12 satiriske Muhammed-tegninger i 2006..

Muhammed-tegningerne symboliserer stadig en konfrontation mellem islam og Vesten for de her grupper. Men Syrien-problematikken er også en del af konflikten. Samtidig skaber den polariserede debat i Danmark også en følelse af undertrykkelse og uretfærdighed blandt nogle,’ siger han og peger på, at S-regeringens hårde kurs mod IS-fremmedkrigere også kan have pustet til ilden. …

Men ifølge Magnus Ranstorp er julen set fra terroristernes synspunkt et ideelt tidspunkt for et angreb. Det skyldes først og fremmest, at julen samler mange mennesker, og i mindre grad, at den har en symbolsk betydning som kristen højtid.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106674/trackback

14 Comments »

 1. De diskuterede årsagen til terrorisme i debatten i aftes, lad mig spare jer for en times spild af tid og afsløre at det mest handlede om tonen (danskernes naturligvis) og fattigdom, og ingen udover pernille vermund ville høre tale om islam som en mulig årsag til ISLAMisters terror. Der er fandme lang vej endnu..

  Der var dog et enkelt interessant øjeblik hvor morten østergård stod og kritiserede inger støjberg for ikke at ville skære NOK penge FRA indvandreres offentlige ydelser!!??

  Enten er manden totalt skizofren, eller også er han en større populist end jeg troede som glemte at det blev optaget. Gad vide hvad hans nye muslimske vælgere syntes om det øjeblik?

  Kommentar by Per — 13. december 2019 @ 01:37

 2. Det er altid de andres skyld. ALTID.

  Venstrefløjen tror ganske enkelt ikke på, at brune og sorte mennesker kan være ansvarlige for deres egne handlinger.

  Kommentar by Quark — 13. december 2019 @ 02:22

 3. Kernen i det hele er bogen ,og for dens foelgere hvem der komer foerst til fadet for adgang til lysthaven ,der er kun plads til een stamme,hvor afstumpet og dum kan man vaere?

  Kommentar by dunk — 13. december 2019 @ 02:30

 4. “Men ifølge Magnus Ranstorp er julen set fra terroristernes synspunkt et ideelt tidspunkt for et angreb. Det skyldes først og fremmest, at julen samler mange mennesker, og i mindre grad, at den har en symbolsk betydning som kristen højtid.”

  Ævl. Hvis det alene handlede om at ramme flest muligt, så ville fodboldkampe og musikfestivaler være langt mere oplagte. Når Magnus Ranstorp ikke forstår hvorfor netop Julen er så oplagt for muslimerne at vælge, så skyldes det nok hans egen manglende religiøsitet. Har oplevet det, når jeg taler med folk, som endnu ikke har slugt den røde pille – de forstår simpelthen ikke, at andre mennesker kan tage deres religion alvorligt. Og det til trods for, at muslimerne gentagne gange har demonstreret at de virkelig mener det alvorligt. Det var nok heller ikke helt tilfældigt, at Notre Dame blev brændt af i Påsken. Når man selv er villig til både at dræbe og dø for sin religion, så er det oplagt, at betragte andre menneskers religion, som særlig sårbart mål. Den symbolske betydning er absolut ikke ligegyldig for muslimerne. Da de afholdt taharrush-fest i Köln, varmede de jo også op med at beskyde domkirken med fyrværkeri.

  Kommentar by Hr. Snusk — 13. december 2019 @ 04:38

 5. Magnus Ranstorp bedriver 5. kolonne virksomhed. Han lyver om det helt åbenlyse. Men det er jo på den måde, typer som ham og hele slænget af korrumperede mennesker tjener deres penge. Magnus Ranstorp er fake news fra ende til anden, men når løgnen bliver stor nok, så tænker folk måske, at der må være et eller andet om det, han siger??

  Kommentar by piusXII — 13. december 2019 @ 08:34

 6. Morten Østergaard var meget i defensiven i DR Debatten. Med blussende kinder og røde ører gjorde han sit bedste for at benægte sit ansvar for terrorismen. Terror har intet med indvandring at gøre hævdede han. Vi har jo haft indvandrerstop siden 1974. Flygtninge? Jamen vi har jo blot levet op til vore internationale forpligtelser. Muslimer er fredelige mennesker som os. Man må tro på hvad man vil her i landet. Vi skal blot blive endnu bedre til at integrere. Så vil de blive gode demokratiske borgere uanset hvor mange de er og hvor mange der stadig kommer. De få korantro terrorister kan vort dygtige politi tage sig af. Der er ingen problemer.

  Han sagde dog ikke noget om at han netop nu har presset regeringen til at åbne en 6-sporet motorvej ind i det danske velfærdsparadis. Blot man påtager sig et 2-årigt deltidsjob med statsstøtte, kan man få varigt ophold og forsørgelse på livstid. Det kan en somalisk far med 2 koner og 7 børn vel godt lige overkomme. Det vil rigtig mange korantro muslimer med radikaliseringspotentiale benytte sig af: Fuld fart frem for islams overtagelse af Danmark.

  Kommentar by JC — 13. december 2019 @ 08:41

 7. Gad vide hvor de islamiske terrister havde tænkt sig at slå til. Mon det bliver opklaret? Julemarkeder på Kongens Nytorv eller Højbro plads? Strøget? Tivoli? Nørreport Station. Metroen? Der er mange muligheder. Jeg tror nok folk med mistro vil se sig omkring en ekstra, gang når de færdes. Det danske tillidssamfund eksisterer ikke mere.

  Kommentar by JC — 13. december 2019 @ 08:53

 8. Rent sikkerhedspolitisk er det ligegyldigt hvad årsagen til islamisk terror er. Vi kan blot konstatere at islam og i forlængelse deraf muslimer vil slå alle ikke-muslimer ihjel og det er det centrale.

  Send dem hjem og lad dem rådne op i deres egen ynk!

  Kommentar by Santor — 13. december 2019 @ 09:00

 9. https://www.bt.dk/samfund/julemarkeder-sikres-mod-terror-faar-besoeg-af-pet-hvert-aar

  Kommentar by Anonym — 13. december 2019 @ 09:28

 10. Der nævnes en prøve på en sprængt bus. Her skulle nogle af de anholdte være afhørt til og løsladt.Så man løslader og håber at de bliver ved og så dummer sig og slår til igen imod dem inden attentat

  Kommentar by Anonym — 13. december 2019 @ 09:33

 11. De Radikales formand m/k, Morten Østergaard, er i panik pga muslimsk terrorisme.
  Danmark, Europa er i ‘panikalderen’, der kom efter den kolde krig og kommunismens sammenbrud og ‘foråret’ efter 1989.
  I USA, som er vestens forpost i kampen mod totalitarisme, kom Muhammed i år op på top 10 over drengenavne. Muslimsk terror florerer også derovre ligesom i Europa.
  Statsradiofonien og Ritzau har gensidigt forpligtet sig til at ‘af-etnificere’ volsnyhederne og tørrer dem af på ‘unge danskere’.
  Hørte de Radikales formand m/k, Morten Østergaard, forleden beklage sig over at Statsradiofonien havde brudt alle uskrevne regler ved at nævne, at de aktuelle anholdelser over hele landet af terrormistænkte, var af muslimer. “Det er den højreradikale terror, der er stigende!”, sagde han for åben skærm. Statsradiofoniens mikrofonholdere stiller ingen modspørgsmål, selvom de må vide, at det er en konstrueret nødløgn.

  Kommentar by A-mad — 13. december 2019 @ 09:37

 12. Nå! Nu skal venstreekstremistiske halvislamister fra Sverige fortælle os hvad vi skal i Danmark?

  Kommentar by Hul igennem? — 13. december 2019 @ 18:40

 13. De mange muslimer fra Afrika og Mellemøsten er kun i Danmark af en årsag. Penge.

  Fjerne årsagen, og problemet løser meget hurtigt sig selv.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 13. december 2019 @ 20:34

 14. #13 Henrik Weman
  Ja, men ikke nødvendigvis offentlige penge, kriminalitet og sorte penge er også lokkende, ikke mindst da politiet ikke rykker ud til tyverier længere, endsige gider at efterforske dem.

  Kommentar by Zatopek — 13. december 2019 @ 23:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper