21. december 2019

Helmuth Nyborg som overskurk i Jussi Adler-Olsen filmatisering: “Kender du Kold vinter-teorien?”

For efterhånden mange år siden så jeg ‘Kvinden i buret’, en Nicolai Arcel-filmatisering af Jussi Adler-Olsen. Det var klichefyldt holdningsmassage i den letfordøjelige ende, og på foranledning så jeg i går aftes fjerde film i serien om Afdeling Q – ‘Journal 64’. Det var mere af det samme, omend det dog var rart at filmen ikke skjulte racehygiejnens socialdemokratiske velfærdsstatslige udgangspunkt. Se evt. I & II.

Filmen adskiller sig lidt fra bogen, men tendensen er ens. Tre personer findes myrdet i en københavnsk lejlighed, og sporene fører tilbage til Sprogø-internerede kvinder i 50’ernes Danmark. En anstalt hvor løslevende kvinder blev internerede, påtvunget abort og i visse tilfælde tvangssteriliserede. Manden der udførte steriliseringerne var en ung læge ved navn Curd Wad, der blandt andet voldtog en pige, der var blevet gravid med sin kæreste.

Der springes i tiden, og i nutiden er Wad blevet en stor mand, der ejede fertilitetsklinikken ‘Danevang’, der også hjalp unge kvinder med aborter. De fleste var indvandrerpiger, og for at holde Danmark racerent steriliserede ham dem samtidig. Bag tvangssteriliseringerne stod Wads ‘Kold Vinter’-gruppe. En racistisk organisation der havde sympatisører i politiet, blandt andet betjenten der skød Afdeling Q’s Assad, da han konfronterede Wad på klinikken.

Den onde Curd Wad er tydeligvis skåret over professor emeritus Helmuth Nyborg, der sidste år meldte sig ud af Stram Kurs, efter dødstrusler fra indvandrere. Den mordtruede er morder. Muslimerne er ofre, ikke angribere.

Journal 64 er instrueret af Christoffer Boe, der med filmen fik det Kristeligt Dagblad kalder for ’sit store folkelige gennembrud’. Den blev med længder den mest sete biograffilm i 2018. Herunder en række tilsendte screencaps.

(Den unge Curd Wad forelæser om racehygiejne)

(Den aldrende Curd Wad, ejer af fertilitetsklinikken Danevang, leder af ‘Kold Vinter’)

(Assad skydes af en ‘Vold Vinter’-sympatiserende politibetjent, og får sprøjten af Curd Wad)

Citater

“Forsvindingssagerne bliver gennem bogen langsomt kædet mere og mere sammen for både læseren og Afdeling Q, og gradvist dukker der nye ubehagelige oplysninger og hændelser frem. Forsvindingerne har én person til fælles, en Nete Hermansen, hvis historier bringer mange fortællinger om tiden på Sprogø (Kvindebehandlingshjem for ‘åndssvage’ i perioden 1955-1961 en af de Kellerske Anstalter) frem i lyset. Sprogøhistorierne bliver viderehen linket til en Curt Wad, formand for det nærmest fascistiske parti Rene Linier og leder af projektet Den Hemmelige Kamp, der går ud på at udføre tvangssterilisationer og -aborter på kvinder, man ikke anser for værdige til at formere sig. Pludselig bliver Afdeling Q flettet ind i en meget større efterforskning… Pludselig er de kommet i søgelyset hos Curt Wad og hans kumpaner, der vil gøre alt hvad der står i deres magt for at holde deres grimme gerninger hemmelige.” (Wikipedia om Jussi Adler-Olsens Journal 64, 2010)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106870/trackback

30 Comments »

 1. OT tråden virker igen ikke, så jeg smider den her.

  Donald Trump to sign executive order to dramatically reduce funding of United Nations.
  https://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-united-nations-funding-cuts-abortion-israel-settlements-president-executive-order-a7546486.html

  Kommentar by Kimski — 21. december 2019 @ 13:17

 2. Hvor får manden dog sine geniale ideer fra?

  https://www.jihadwatch.org/2019/11/virginia-muslim-migrant-doctor-tied-womens-tubes-performed-hysterectomies-without-their-consent

  Kommentar by Erling — 21. december 2019 @ 13:29

 3. Der er ikke langt fra fiktion og så til socialisternes tænkte verden, hvis det ikke findes i vores, så skaber vi bare en virkelighed tralalulalej.

  Kommentar by Jan huus — 21. december 2019 @ 13:39

 4. Ønsker man mere opbyggelig spænding end hos Adler-Olsen, kan anbefales Jørgen Missers romaner, der dog typisk langtfra har fået samme PR.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 21. december 2019 @ 13:41

 5. Jeg husker, at jeg i 90erne hørte et interview med en pens. socialrådgiver, som også var kommunist. Hun fortalte, at hun kæmpede for familieplanlægning og den fri abort. Hun fortalte om forholdene på Amager i 50erne hvor hun arbejdede med fattige som boede hele året i en art slum i kolonihave område hvor de fik mange børn. Hendes argument var, at hvis man skulle sælge velfærdsstaten som ide som skulle have støtte hos middel og overklassen måtte man stoppe for væksten af bunden i samfundet.
  Nu, importere hele Europa en bund i troen på, at velfærdsstaten er universel i dens juristriktion. Den skal omfatte stærkt fremmede mennesker som har helt andre værdier end os. Det skal nok ende godt.

  Kommentar by CCC — 21. december 2019 @ 13:56

 6. Skal man tro krimiforfatteren, må man slet ikke stille spørgsmålet, hvorfor der er så store forskelle på national IQ.

  Den ophavsmand, Richard Lynn, er imidlertid en højt respekteret videnskabsmand, så selvfølgelig må Nyborg nævne den

  Cold Winters Theory https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0160289614001019

  Kommentar by Snaphanen — 21. december 2019 @ 14:45

 7. I det mindste bliver man ikke nødt til at “læse mellem linjerne” så det er vel nærmest en børnepropaganda film.

  Gad vide hvornår der kommer en socialrealistisk film der bare nævner islams voldskultur som et onde i Europa!

  Kommentar by Santor — 21. december 2019 @ 15:10

 8. Nu forholder det sig sådan, at i år 1900 udgjorde de hvide cirka 30% af klodens befolkning.
  I dag udgør de ca.8% !! af klodens befolkning. OG dette tal er faldende.
  Jeg stiller sommetider spørgsmålet; den dag de sidste hvide er forsvundet fra jorden, har vi så fået mere eller mindre mangfoldighed, til nogle faktaresistente i min omgangskreds.
  HVER gang endet det med, at de begynder med at fedte med deres mobiltelefon, eller tale om noget helt andet.
  Hvad i alverden er der galt med racehygiene ??

  Kommentar by Danskeren — 21. december 2019 @ 15:32

 9. Jeg laeste denne og en stribe andre af Adler Olsen’s boeger for nogle aar siden; der er smaa hug til indvandrings-kritiske politikere m.m. i flere af Adler Olsen’s boeger, et lille “Des Schriftstellers Heil an den Zeitgeist” saa at sige, men saa krampagtigt konstruerede sammenhaenge/analogier som filmen byder paa kan jeg nu ikke mindes fra nogle af dem. Jeg synes det var adskillige timers god underholdning, hverken mere eller mindre.

  Kommentar by krassisten — 21. december 2019 @ 16:14

 10. Så længe at der fylkes voldsparate venstreekstremister og islamleflere i flok, til tårnhøje aflønninger for ingenting på Filminstituttet, vil ingen film om virkeligheden få nogen som helst støtte.
  Skal vi gætte på at junkie Elka snart laver manuskript til en tv-serie i 17 dele om Eumodstandere, kødspisere og nationaltsindede i virkelig onde skurkeroller?

  Kommentar by Hul igennem? — 21. december 2019 @ 16:34

 11. Jeg skrev det samme i en kommentar da jeg havde set filmen sidste år

  Kommentar by Karstenskov — 21. december 2019 @ 16:47

 12. Filmen virker mere fokuseret på “racevinklen” end romanen, hvor det mere er det (historisk korrekte) fokus på en sund folkestamme Curt Wad et al arbejder for.

  Kommentar by Odo — 21. december 2019 @ 17:24

 13. De røde sidder på medierne, kulturlivet og universiteterne.

  De blå sidder passivt på røven!

  Kommentar by Acharya Tuisto — 21. december 2019 @ 17:28

 14. Den film minder mig om svenske krimier. Skurken her er altid en ond, hvid, psykopatisk, højreorienteret mandschauvinist, der ikke skyr nogen midler for at skaffe sig penge. Altså et typisk venstrefløjsbillede af en midaldrende/ældre, velstående hvid heteroseksuel mand. Krimierne er i den grad urealistiske. I virkelighedens verden er skurkene i de fleste tilfælde ekstremt voldelige narkohandlertyper af anden etnisk herkomst end svensk. De AEH-ere man møder i filmene er altid flinke, rare og hjælpsomme dydsmønstre. Man gider ikke spilde sin tid med at se film der giver et så forvrænget billede af verden.

  Kommentar by JC — 21. december 2019 @ 17:29

 15. Det er oplagt efter mediediskursen at gøre Helmuth Nyborg til en dansk dr. Mengele eller dr. Strangelove*. “Mediet er budskabet i den globale landsby” Marshall McLuhan 1911-1980, Canada

  *Herman Kahn, (born Feb. 15, 1922, Bayonne, N.J., U.S.—died July 7, 1983, Chappaqua, N.Y.), American physicist, strategist, and futurist best known for his controversial studies of nuclear warfare.

  Kahn graduated from the University of California at Los Angeles in 1945. Over the next three years he worked for several aircraft-manufacturing companies and completed his master’s degree at the California Institute of Technology. In 1948 he joined The RAND Corp., a private research centre largely funded by the U.S. Air Force, where he studied the application to military strategy of such new analytic techniques as game theory, operations research, and systems analysis.

  Antaget at være *Herman Kahn came to public notice with the publication of On Thermonuclear War (1960), in which he presented his proposition that thermonuclear war differs only in degree and not in kind from conventional war and ought to be analyzed and planned in the same way. In 1961 Kahn left RAND and established the Hudson Institute (for research into matters of national security and public policy) at Croton-on-Hudson, N.Y., where he served as chairman and director of research.

  Kommentar by A-mad — 21. december 2019 @ 19:15

 16. At der er store forskelle i IQ mellem etniske grupper/racer og disse er genetisk funderet har man vidst i mere end 50.år
  I 1968 kommer IQ forskeren, Arthur Jensen med en store evaluering af de datasæt man har om IQ i “Harvard Educational Review” som viser, at IQ er stærkt genetisk og sociale programmer for, at løfte de sortes IQ vil slå fejl. Han angribes for dette men hans data forsvares af begge opdagere af DNAet, Francis Crick og James Watson. Francis Crick er faktisk inde på, at begrænse den sorte befolkning og mener USA vil stå med en stor gruppe som er kronisk på bunden af samfundet.
  Francis Crick er død men James Watson har givet givet udtrykt for det samme synspunkt for få år tilbage. Han er bekymret over befolkningseksplosionen i lav befolkninger som ikke selv kan løse de enorme problemer de skaber. Det er reelt set det etniske problem ved IQ benægtelsen af den vil skabe massive problemer fordi der ingen udvikling kan ske i disse befolkninger.

  “Kold vinter” teorien har relation til, at det kræver planlægning(IQ) samarbejde mm, at overleve i et tempereret område hvor der ikke er forråd hele året.
  Man havde i 60erne den teori, at eskimoer havde den største IQ fordi de havde de største hjerner. Men meget tyder på, at ekskimonerne bruger meget af deres hjerne på, at behandle visuelle indtryk. Det er også en adoption til et miljø med store hvide landskaber hvor man skal finde mad. De har også et enzym, der gør de kan spise meget animalsk fedt uden, at blive hjerte syge.

  Kommentar by CCC — 21. december 2019 @ 19:21

 17. *Josef Mengele (født 16. marts 1911 i Günzburg, Tyskland, død 7. februar 1979 ved Bertioga, Brasilien) var en tysk nazist og læge i Waffen-SS, som fra 1945 til 1985 var eftersøgt for krigsforbrydelser begået mod menneskeheden under den 2. verdenskrig .

  Josef Mengele var i 1943-1945 SS-læge i den nazistiske koncentrations- og udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau, hvor han bl.a. udvalgte fanger til døden i gaskamre samt iværksatte medicinske forsøg på primært tvillingebørn. Han forlod lejren før dens befrielse og opholdt sig i Tyskland under falsk identitet. I 1949 flygtede Josef Mengele til Argentina og tog i 1959 ophold i Paraguay. Fra 1960 til sin død i 1979 levede han i Brasilien.

  Kommentar by A-mad — 21. december 2019 @ 19:22

 18. #1 Kimski
  Ej hold, det er ikke engang d. 24 endnu ;) Fremragende Trump!

  #15 JC
  Ja onde tunger ville sige at de kompenserede for et eller andet. Hvad det så end kan være.
  Og skulle man gå målrettet efter en serie med en muslimsk skurk, såsom serien ‘Homeland’, så får man alligevel en stor omgang hvidvaskning. De svære spørgsmål bliver aldrig besvaret.
  Der er per definition intet ondt i Islam, det er blot terroristerne der fejlfortolker den. Men det passer jo overhovedet ikke med virkeligheden.

  På film, er Islam alt det som de multikulturelle siger, og intet af det man selv ser dagligt.

  ‘The Looming Tower’ er også en spændene serie, men igen ramt af samme kompleks. Til sidst var jeg en anelse træt af den muslimske hovedperson, eller måske i virkeligheden hans mangel på dimensioner. Manglen på en konfrontation af religionen.

  Kommentar by Realist2 — 21. december 2019 @ 19:41

 19. Med den tilsyneladende historie loes hed ,er dett vel den nye historie det er “rigtigt nok”

  Kommentar by dunk — 21. december 2019 @ 23:25

 20. 14. Acharya Tuisto
  Helt enig.
  Dog sidder Paludan ikke bare lige på hans flade røv, han prøver da at gøre noget.
  Vi har derfor en moral til at hjælpe ham alt hvad vi kan.

  Astrid lorten vil have stram kurs forbudt.
  Vælgererklæringerne kan ikke indgives.

  Dette ministerium burde nedrives.

  Kommentar by Charles Nielsen — 22. december 2019 @ 00:13

 21. Danske film er idag generelt kedelige. Dårlige kopier af amerikanske forbilleder. Enten pretentiøse, men skabelonagtige problemfilm med et venstreorienteret verdensbillede, eller også hverdagsagtige, forudsigelige feel-good film, som alle kan forstå. Så vil jeg hellere se gamle danske folkekomedier.

  Kommentar by JC — 22. december 2019 @ 00:37

 22. Kan ikke se at en psykolog med videnskabeligt speciale i intelligensforskningen har noget at gøre med en abortlæge med speciale i racehygiejne. Nu har jeg ikke set filmen eller læst bogen, men der mangler gyldige argumenter for at Curt Wad skal forestille at ligne Helmuth Nyborg. Hvis Curt Wad ligesom Helmuth Nyborg har vundet en OL-medalje i roning, vil jeg blive overbevist om sammenhængen.

  Kommentar by perhag — 22. december 2019 @ 01:42

 23. Så den da den udkom.
  Den tyndeste PK moralistiske gang morgenpis der nogen sinde er blevet produceret til filmlæredet.
  Og så er det mildt sagt.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 22. december 2019 @ 03:34

 24. Hvis vi så sammenligner Jussi Adler Olsen med Jan Guilleau,kan Christoffer Boe måske forstå det. Men man skal nok ikke vædde på det,han virker nogenlunde lige så usympatisk som alle de andre i skattekronesubsidieret film- og fjernsynsproduktion.

  Kommentar by Nielsen — 22. december 2019 @ 04:50

 25. Har aldrig læst en bog af Jussi Adler Olsen, ødelægger bogkulturen, ja dette med man bilder sig ind at man er avantgard, en førertrop men i virkeligheden tom indeni, vi er vel nogen der har gennemskuet ham ligesom man gjorde med Carsten Jensen og Ib Michael og Annalise Marstrand som i virkeligheden den femte kolonne virksomhed.

  Kommentar by Moth — 22. december 2019 @ 10:38

 26. Det er klart at Helmuth Nyborg betragtes som et ondt menneske på den politisk korrekte venstrefløj. Han har jo gjort sig skyldig i at fremføre den videnskabelige sandhed vedrørende intelligensforskning. Den største helligbrøde man i dag kan begå, er at sige at der er genetiske forskelle mellem forskellige folkeslag. Men den videnskabelige sandhed skal nødvendigvis frem, selv om det strider mod officielt vedtagne dogmer. Mange ting falder på plads, når man indregner Nyborgs data. F. eks. hvorfor Østasien og Afrika udvikler sig så forskelligt. Og hvorfor det sorte samfund i USA stadigvæk, 150 år efter slaveriets ophævelse har så mange problemer. Og mon ikke integrationsproblemerne i DK til dels kan tilskrives Nyborgs forskningsresultater. Men sandheden er ofte politisk ukorrekt og derfor farlig.

  Kommentar by JC — 22. december 2019 @ 11:53

 27. Er der nogen som har kendskab til/ved hvem der står bag filmens manuskript? – Det er jo ikke usædvanligt at manuskriptforfatteren tolker, bliver bedt om at tolke, romanen efter forgodtbefindende – Er det nu sikkert, at det er Jussi Adler-Olsen som er den virkelige skurk? Eller er det, de udspilede røvhuller i Det Danske Filminstitut (som sidder på pengene) som har sat dagsordenen, givet manuskriptforfatteren et slag i knoppen med en vognstang?

  Bemærk: Man har lånt den vammelt-vulgære brille, som i filmen er anbragt på “Curd Wad” – hos den, knald i låget politiserende, Rosenkrantz-Theil! Det er rendyrket venstreorienteret ondskab, ikke mod Rosenkrantz-Theil (hun fatter alligevel ikke en skid), men mod Curd Wad/Helmuth Nyborg!?

  Kommentar by T. Flodur — 22. december 2019 @ 13:41

 28. Når argumenterne halter, kan man jo altid ty til udskamning! Og helst udskamning med statsstøtte!

  Kommentar by Den Nervøse — 22. december 2019 @ 14:29

 29. 29. Den Nervøse
  Eller parti støttet vold. (Enhedslisten in mente)

  Kommentar by Charles Nielsen — 22. december 2019 @ 14:54

 30. Har læst en af hans skodbøger. Kan tydeligt huske hvordan det bliver beskrevet som en hyggelig og godt ting at hovedpersonens ny politikollega ligger med røven og beder på politigården. Alle hans bøger er sovset ind i kulturmarxisme og Pølletiken og DDR giver derfor hans bøger skamløst meget gratis reklame.

  Kommentar by Johnson — 23. december 2019 @ 11:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper