24. december 2019

“DR fylder os dagligt med uimodsagte klimaskrøner og studieværters efterplaprende ammestuesnak…”

Nedenciterede kronik af geolog Jens Morten Hansen har et halvt år på bagen, men jeg overså den desværre i sommervarmen. Læs den i fuld længde hos Kristeligt Dagblad – Geolog: Klimakrisen er stærkt overdrevet (29. juni 2019).

Efter en valgkamp, hvor hovedrollen blev indtaget af uoplyst frygt for en nært forestående klimakatastrofe, er det på tide at returnere til virkeligheden. Aldrig før har så mange politikere ladet sig gribe af overdrivelse, begrebsforvirring og selvskabt plage. End ikke risikoen for atomkrig har svunget vore politikere til lignende udtalelser. Nu har vi fået så verdens angiveligt mest ambitiøse grønne regering.

Heroverfor står imidlertid, at det politiske klimapanels underliggende ekspertgrupper nærmest konstant neddrosler klimaalarmisternes skrækscenarier. De fleste videnskabelige afhandlinger taler nu om forventelige klimaændringer, som forskere med klimahistorisk ekspertise kan vise, ligger helt inden for de hyppigt tilbagevendende naturlige udsving, vi kender fra de seneste 5000 år. Vi har altså set det før, og hverken Jorden eller menneskeheden gik under.

Tværtimod. Varmt klima har givet relativ velstand, sundhed og intellektuelt overskud… .Men denne viden har det vist sig stort set umuligt at fremføre i for eksempel DR og – med få undtagelser – i de trykte medier. Her i landet, der stræber efter en klimapolitisk dukserolle, skyldes det især, at videnskabeligt uholdbare påstande om ‘klimakatastrofen’ uafladeligt finder uimodsagt vej til DR’s udsendelser og andre massemedier.

For bare at tage et par nylige eksempler viste ‘Aftenshowet’ den 19. juni et breaking news -foto af en hundeslæde, der kører i smeltevand oven på havisen ud for Nordgrønland. Ufortalt, at den situation opstår hvert eneste forår, hvor havisen smelter oppefra og altid har smeltet sådan, siden inuitterne indvandrede. (Læs for eksempel Knud Rasmussens ‘Den store slæderejse’, 1921-1924). Men det fik vi ikke at vide. I stedet ‘bekræftede’ de indkaldte gæster (uden begreb om klima) de lige så uvidende studieværter i, hvor ‘uhyggeligt’ og ’skræmmende’ det er.

Tilsvarende fik vi dagen efter at vide på P1, at Grønlands indlandsis vil smelte helt væk på kun 800 år og derved resultere i en global havstigning på ‘mindst syv meter, hvis vi ikke gør noget’. Hertil er bare at sige, at Grønlands indlandsis ikke smeltede væk under forrige mellemistid, hvor temperaturen gennem flere tusinde år var flere grader højere, end IPCC hævder, vi nu er på vej imod.

DR fylder os dagligt med uimodsagte klimaskrøner og studieværters efterplaprende ammestuesnak, ligesom avisernes debatredaktører har udvist en forbløffende evne til ikke at finde plads til second opinions. … Politisk overdrivelse af, hvad klimaforskerne siger og voldsomt urigtigt hævdes at være 97 procent enige om. … vandstandsprognoserne ned til under en tredjedel af tidligere scenarier og taler nu om en havstigning på kun cirka

Ønsket om flere stemmer, leflen for strejkende skolebørn og frygt for Greta Thunbergs talent som folkeforfører er måske en god del af forklaringen på den pludselige politiske afkobling fra den videnskabelige tendens.Det for mig mest skræmmende er, at der blandt fremstående politikere er vist forståelse for strejkende skoleelevers krav om at indføre begrænsninger af de almindelige frihedsrettigheder, så man kan gennemtvinge en ‘tilstrækkeligt hurtig klimatilpasning’. Hvad er det for indskrænkninger i frihedsrettighederne, man tænker på? Er det undtagelsestilstand? Eller er det Gro Harlem Brundtlands ideologisk-religiøse ønske om at sidestille klimakritik med holocaustbenægtelse og – som foreslået af visse jurister – at gøre ‘klimabenægtelse’ strafbart…”

(Jens Morten Hansen: “Ufortalt, at den situation opstår hvert eneste forår…”; Se evt. her)

Oploadet Kl. 02:25 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106915/trackback

22 Comments »

 1. En bande selvpromoverende kassetømmere fra den eksponentalt voksende mafia af uvidende og historieløse tosser, der ikke alene beriger sig selv og vennerne, men i grådighedsprocessen også kaster enhver viden og værdi i sølet, godt hjulpet af løgnebanden fra DR, Politikenklonerne og de insavlede mongolunger fra de arrangerede fætter/kusine ægteskaber i ournalistmæglerkviklånsbranchen, tåger stadigt mere vanvittigt rundt i deres æreløse og værdiløse liv.

  Kommentar by Hul igennem? — 24. december 2019 @ 03:00

 2. Ja, det nærmeste DR kommer til dokumentation, er at citere Antonio Guterres, der er smækfuld af løgn ligesom Greta.
  Det er virkeligt beskæmmende, at danske politikere hopper med på den galej og skaffer os milliardudgifter.

  Kommentar by BB — 24. december 2019 @ 06:46

 3. Australiens premierminister virker fornuftig. Han nægter at lade sig styre af klimafanatikere, oven på de mange brande.
  Lige nu er polarforskere fanget i isen, og må haste evakueres pr. helikopter. De river sig i håret og spørger hvor kommer al den is, og alle de isbjørne fra? Det skulle jo ikke være mulig når Jarnvig siger det nordlige ishav smelter med alarmerende fart.

  Kommentar by k.m. — 24. december 2019 @ 07:54

 4. https://www.information.dk/udland/2007/12/klimaforsker-nordpolen-isfri-2013
  14. december 2007
  “Og hvis sommerafsmeltningen af havisen fortsætter med samme hastighed som i de sidste seks-syv år, ja, så er Nordpolen isfri i 2013.”
  https://www.bt.dk/udland/nyt-haab-for-mandskab-paa-fastfrosset-norsk-skib

  Kommentar by k.m. — 24. december 2019 @ 08:04

 5. Hvad med terrror sagen. Intet om den mere, shhh tys Tys.

  Kommentar by Anonym — 24. december 2019 @ 08:40

 6. https://www.berlingske.dk/samfund/forskere-overraskes-groenland-har-taget-paa
  I de senere år er billeder af Grønlands kælvende og storsmeltende gletsjere gået verden rundt som hofeksemplet på galopperende global opvarmning og truende havvandsstigninger.

  Alt peger imidlertid på, at der samlet set ikke har været noget overordnet såkaldt massetab fra den arktiske kæmpeø i de seneste 12 måneder. Faktisk har der været en mindre is- og snetilvækst i stedet.

  Kommentar by k.m. — 24. december 2019 @ 08:49

 7. Rigtig god muhammedanerfri jul til hr. Møller samt alle Uriaspostens læsere og skarpe kommentatorer.

  Kommentar by Revisoren — 24. december 2019 @ 09:34

 8. Læste Jens Morten Hansens kronik i sommer, da jeg holdt Kristeligt Dagblad. Den siger det som det er, med den indsigtsfulde videnskabsmands vægt. Derfor blev den selvfølgelig ignoreret af de altdominerende statsejede medier, DR og TV2, og deres venstreorienterede politikere, der skal bruge klimasagen til at tiltrække stemmer fra de af tv-propagandaen skræmte vælgere.

  Kommentar by A-mad — 24. december 2019 @ 09:37

 9. Fra Lemvig til Lima
  handler alt om klima;
  fra Calcutta til Kreta
  skælver man for Greta.

  Om 100 år er alting glemt:
  Klimakrisen var spøg og skæmt.

  Kommentar by Crass Børsting — 24. december 2019 @ 10:03

 10. Man konstaterer igen, igen, igen at klimadebatten ikke er en saglig udveksling af videnskabelige fakta og falsificerbare hypoteser, men derimod en ideologisk krig mellem på den ene side klimatosserne og på den anden side klimafornægterne. Som i enhver krig er sandheden faldet som det første offer, da krigen startede for længe siden. Et arbitrært bud på startdatoen for den klimaideologiske krig i Danmark kunne være 9. marts 1969, hvor den dengang nye miljøorganisation NOAH lavede en berømt happening på HC Ørsted Instituttet. Selvfølgelig startede det ikke på én enkelt dag, men det har i hvert fald ikke siden ca. 1969 været muligt at føre en saglig diskussion om klima og miljø i den danske offentlighed. Begge sider er modstandere af sandheden, men klimatosserne har flest ressourcer og dominerer derfor debatten og den politiske scene for tiden. Industrien og erhvervslivet har på det seneste øjnet store forretningsmuligheder og er derfor gået ind i kampen på klimatossernes side, da tosserne for tiden ligner vinderne mest. De kommende år vil vi blive vidner til lanceringen af det ene ”bæredygtige” ”klimaneutrale” og i det hele taget verdensreddende infrastrukturprojekt efter det andet, hvor løsenordet for bevilling af store offentlige investeringer er ”klima”. De fleste projekter vil naturligvis vise sig at være fup og fidus, men i denne krig, som i enhver krig, er der en våbenleverandør, som tager gevinsten. Det ærgrer mig, at man ikke kan diskutere klima og miljø på et sagligt, videnskabeligt grundlag. Overordnet synes jeg at det er ret indlysende, at det påvirker klimaet at man især gennem de sidste 100 år har brændt enorme mængder fossilt brændstof af med heraf følgende udledning af drivhusgasser. Det påvirker også miljøet og sundhedstilstanden hos planter, dyr og mennesker at man har udledt store mængder af diverse giftige gasser og partikler fra landbrug, industri og transport gennem samme periode. Dertil kommer rovdrift på klodens naturressourcer og ufattelige affaldsproblemer. Jeg ville ønske den nationalkonservative fløj ville tage den miljømæssige ødelæggelse af vores land lige så alvorligt, som den kulturelle ødelæggelse af vores land. Begge problemer kan i øvrigt henføres til den samme grundlæggende årsag, nemlig at vi er for mange mennesker på kloden. Kampen for kulturen behøver ikke at udelukke kampen for miljøet (og klimaet) og kampen behøver ikke at foregå på et usagligt grundlag.
  God jul.

  Kommentar by JMR HH Jr — 24. december 2019 @ 12:03

 11. Lad os sige mennesket kun skal leve af plantebaseret kost og fisk.
  Det fører uvægerlig til hungersnød, fordi fiskebestanden allerede er presset.

  På denne højhellige dag ønsker jeg mig, at klimafanatikere ender med at sidde i en jordhule uden anden mad end et par bønnespirer og en halvrådden broccoli.

  Kommentar by k.m. — 24. december 2019 @ 12:48

 12. JMR HH Jr — 24. december 2019 @ 12:03

  Klimafornægterne som du kalder dem, tro jeg såmænd ikke folk er. klimaet har jo forandret sig hele tiden og har altid gjort det gennem de sidste mange tusinde år, jeg tror mere det spørgsmålet/diskussionen går på, er det overhovedet menneskeskabt og der har klimatosserne meget svært ved at bevise deres påstand, uden at fuske med data.

  Jeg har intet imod at fokusere på forurening i nærmiljøet og det er ligesom at diskussionen bliver flyttet væk fra det, når man udelukkende snakker om Co2, som i øvrigt er næringsstoffer til planternes og træernes vækst, som i sidste giver os afgrøder.

  Man snakker ellers så meget om grøn vækst nu om dage :)

  Kommentar by Jan Huus — 24. december 2019 @ 13:03

 13. Hvad blev der af Connie Hedegaard? – I ved hende der rejste verden tynd med datidens Doomsday-teater og skræmte godtroende tosser fra vid og sans med trusler om snarlig død og undergang!

  Gæt selv hvad Connie Hedegaard i dag ernærer sig ved(?) – Ja rigtigt, hun høster nu frugterne af sin ungdoms dommedagsprædikener; hun har et fedt job som formand for KR Foundation, en international almennyttig klimafond, stiftet i 2014 af Villum Fonden – Sådan!

  Connie Hedegaard: I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister. Ved udpegningen til EU-kommissær afgik hun som klimaminister, men fortsatte som minister for FN’s klimakonference i København i 2009.

  Kommentar by T. Flodur — 24. december 2019 @ 13:12

 14. Grøn tro – det er en religion som så mange andre

  Kommentar by jesper — 24. december 2019 @ 13:21

 15. Tak Kim for denne henvisning til Jens Morten Hansens kronik i Kristeligt Dagblad. Det var den bedste julegave, jeg kunne få her lidt før, jeg skal til julehøjtidelighed i Mindelunden.

  Kommentar by Ole Madsen — 24. december 2019 @ 13:43

 16. One huge drawback of nuclear power is that it doesn’t dismantle systems of oppression – it only produces clean energy. This makes it unsuitable for solving the climate crisis, which isn’t just about the environment. https://www.project-syndicate.org/commentary/climate-strikes-un-conference-madrid-by-greta-thunberg-et-al-2019-11

  https://twitter.com/zackkanter/status/1201259377816027138

  Kommentar by Dennis — 24. december 2019 @ 14:58

 17. Professor Willy Dansgård er iskerneforskningens grundlægger.Ifølge den videnskabelige rapport baseret på aflæsningen af en udboret 950 000 år gammel iskerne, som blev fremlagt i 1969 skyldes 99,9% af klimaforandringerne solen og kosmos påvirkning af jorden. Men klimaforandringerne er en reel fortløbende proces.Den har både positive og negative effekter. Nogle af dem kan fuldt berettiget kaldes klimakriser. Udfordringen for mennesket er kontinuerligt at tilpasse sig.Lokale klimakriser kan være menneskeskabte som i afrika– eks Uganda 1940 4 mill indb. 2020 40 mill indb. Australien hvor man har fældet “vandfangeren”90% af regnskoven. I Vietnams Mekong delta skyldes det en landsænkning, som den der sker i vadehavet.

  Kommentar by dansker — 24. december 2019 @ 15:03

 18. Glædelig Jul til Kim og andre.
  Fortsæt kampen for De Nye Danskere. Vores DNA.

  Kommentar by Bastardo — 24. december 2019 @ 15:47

 19. Det er rent ud sagt frygtindgydende hvor stor magt den politiske ledelse af FNs klimapanel har haft i Danmark, på trods af at det gennem tiden flere gange er afsløret at referaterne henvendt til journalister og beslutningstagere ikke gengiver virkeligheden.

  For 10 år siden blev det endegyldigt afsløret at også selve temperaturmålingerne var manipulerede bedragerisk for at leve op til FN-dagsorden. Se gennemgangen af Climategate https://www.klimadebat.dk/forum/hackede-cru-mails-d12-e1189.php

  Kommentar by Anonym — 24. december 2019 @ 20:05

 20. Det er rent ud sagt frygtindgydende hvor stor magt den politiske ledelse af FNs klimapanel har haft i Danmark, på trods af at det gennem tiden flere gange er afsløret at referaterne henvendt til journalister og beslutningstagere ikke gengiver virkeligheden.

  For 10 år siden blev det endegyldigt afsløret at også selve temperaturmålingerne var manipulerede bedragerisk for at leve op til FN-dagsorden. Se gennemgangen af Climategate https://www.klimadebat.dk/forum/hackede-cru-mails-d12-e1189.php

  Kommentar by perhag — 24. december 2019 @ 20:06

 21. Det viser sig gang på gang, at det ikke er uden grund de etablerede medier kaldes Fake-News medier. Særligt må denne betegnelse ramme DR.

  Kommentar by JC — 25. december 2019 @ 07:30

 22. Da jeg så TV2’s klip af skovbrandene i Australien, og måtte forstå, at de skyldes de ekstreme menneskeskabte klimaforandringer, kunne jeg ikke lade være at tænke på, at nogle ISIS-ledere havde opfordret deres jihadister til at udøve jihad ved at antænde skovbrande.

  Kommentar by Ole Madsen — 25. december 2019 @ 17:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper