25. december 2019

Jøde er skræmt af debatten: “Det kunne lide så godt være mig… Nu går det bare ud over muslimerne.”

Yael Michelle Elbaum Bassan føler sig som jøde forfulgt i Danmark, men hun er også journalist, og det kræver en løbende positionering. Hun er ikke religiøs, repræsenterer ikke andre end hende selv, men det er da problematisk at højrefløjen skal kæmpe både med angriberne og ofrene. Interview set i Berlingske – Efter angreb og chikane mod jøder er 29-årige Yael begyndt at skilte med at være jøde: ‘Jeg bliver nok nødt til at flygte fra Danmark’.

“Hun er vokset op med, at man ikke skal skilte med, at man er jøde, men bl.a. efter stribevis af jødiske gravsteder blev udsat for hærværk, hænger den 29-årige Yael Bassan nu sin davidsstjerne om halsen uden på trøjen. Tænk, at nogle er blevet provokeret af, at folk bare er jøder, siger hun. … Hendes forhold til jødedommen handler ikke om religion, fortæller hun. Hun tror ikke på nogen gud. …

Hun fortæller, at hun længe har været bange. Særligt udlændingedebatten skræmmer hende. For, som hun siger, er det primært muslimerne, ‘det går ud over’ lige nu.

‘Men det handler ikke om muslimer. Det handler bare om, at der er nogle folk, der gerne vil hade nogle andre. Det kunne lide så godt være mig eller homoseksuelle. Nu går det bare ud over muslimerne. Det skræmmer mig. Det gør mig bange,’ siger hun.

Hun forklarer, at hun ved at skilte med sin jødedom vil tydeliggøre, at det skal være muligt at leve, som den man er. På den måde vil hun også gerne støtte muslimerne, der f.eks. gerne vil bære tørklæde eller ikke vil spise gris.

Du siger, at det her er en støtte til muslimer, der går med tørklæde. Samtidig har der også været flere historier om, at man i muslimske miljøer ikke ser specielt venligt på jøder?

‘Jeg tror bestemt, at de fleste muslimer ikke har noget imod jøderne, men der er da folk i muslimske miljøer, der har lært, at jøder er de onde. …”

(Yael Michelle Elbaum Bassan, journalist, tidligere tilknyttet DR)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/106948/trackback

48 Comments »

 1. Men så venter vi da bare på, at den davids-stjerne bærende Yael nyder freden og roen på en bænk på nørre-bronx eller andet perle besat selvstyre-område.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 25. december 2019 @ 11:11

 2. Og PS:
  Når nu man ikke spiser gris, er det jo altid godt at være allieret med sin fjendes værste fjender…ikke sandt …eller?

  Kommentar by Neuhammer — 25. december 2019 @ 11:15

 3. Endnu et individ, der har udskiftet sin religion til fordel for en rabiat religiøs tro på den marxistiske ideologi, og som garanteret har krydret de utopiske vrangforestillinger med en omgang militant radikalfeminisme oveni.

  Problemet er ikke at hun er jøde.
  Problemet er at hun er en virkelighedsfornægtende tåbe.

  Kommentar by Kimski — 25. december 2019 @ 11:22

 4. Hold da kæft en kegle. Sejl din egen sø.

  Hvis der er nogen der jager hende ud af Danmark så bliver det muslimer. Som uddannet journalist burde hun være klar over det faktum.

  Bare rolig min tøs. Jeg skal nok lade være med at beskytte din ret til at være i Danmark, jeg vil jo nødigt fornærme muslimer på dine vegne.

  Kommentar by Santor — 25. december 2019 @ 11:44

 5. Jeg har selv jødiske venner og vi er enige om, at den nutidige trussel mod jøder (som jeg håbede, vi ikke skulle opleve mere) primært kommer 3 steder fra:
  1 fra rabiate muslimer, der opildnes til had mod jøder
  2 fra den yderligtgående venstrefløj, der har indgået en uhellig og uforståelig alliance med muslimerne pro Palæstina (nationen, der aldrig har eksisteret) og anti Israel. Her går en glidende overgang fra antizionisme til regulær antisemitisme.
  3) fra egentlige nazister, som desværre stadig eksisterer.
  Så jeg tror desværre, at frøken Bassan før eller senere nødsages til at revidere sine synspunkter.

  Kommentar by HP — 25. december 2019 @ 12:06

 6. ” men det er da problematisk at højrefløjen skal kæmpe både med angriberne og ofrene”
  Hallo … Er der ingen der kan gennemskue dette cirkus ?

  De virkelige og eneste ofre er Danskerne der skal lægge ryg og pengepung til dette vanvid.

  Kommentar by Danskeren — 25. december 2019 @ 12:31

 7. Hun siger det kun for at have den “rigtige” holdning. Hun er praktikant hos DR og har helt givet et håb om en varig ansættelse i mekka`et for journalister, nemlig DR. Høj løn og arbejdsvilkår som ingen andre har.

  Kommentar by Erik Skifter — 25. december 2019 @ 12:35

 8. “Her går en glidende overgang fra antizionisme til regulær antisemitisme”

  Så kritik af en idelogi er nu antisemitisme, hvor er det nu vi har set/ser den totalitære tankegang henne, ahh jo i Kommunismen, Islam og Nazisme.

  Kommentar by Jan Huus — 25. december 2019 @ 12:38

 9. Hun har ikke fattet, at det er Islam OG DENS DYRKERE der er problemet. De skal rette ind efter de Danske regler og spise gris eller UD !

  Jeg vil ønske hende god tur i Ghettoerne, men for at hun redde skindet, skal det være i en Paludandemo. Ellers bliver hun kulturberiget og Jødestjernen fjernet.

  Kommentar by Charles Nielsen — 25. december 2019 @ 13:09

 10. Ved attentatet ved synagogen i Krystalgade i København den 15. februar 2015 blev den 37-årige jøde Dan Uzan myrdet af den 22-årige muslim Omar Abdel Hamid El-Hussein. Husk det.

  Kommentar by A-mad — 25. december 2019 @ 13:23

 11. Det hun skriver er meget sigende for journaliststanden, og helt ærligt har hun og standen intet forstået!
  HP 12:06 har fuldstændigt ret, truslen mod jøderne kommer først og fremmest fra muslimer! Det kan hun, som formodentligt tænkende væsen, næppe være uvidende om. Men hvis hun vil have en fremtid inden for DR må hun simpelthen sige, som hun gør, for siger hun sandheden, er hendes karriere på DR og de fleste andre MSM medier, slut! Sindelagskontrollen hos MSM er meget voldsom! Gud nåde og trøste den der træder ved siden af!
  Hele journaliststanden kan ikke være uvidende om hvorfor landets byer og Christiansborg er fyldt med koranklodser, de kan heller ikke være uvidende om hvorfor synagogen og andre jødiske institutioner er beskyttet af tungt bevæbnede vagter.
  Det er altså ikke fordi de er bange for nogle forvirrede drenge fra Randers!

  Kommentar by Den Nervøse — 25. december 2019 @ 13:37

 12. “Der er da folk i muslimske miljøer, der har lært, at jøder er de onde”. Interessant betragtning, og hvor har de mon lært det fra? Mon de har en eller anden form for bog der har lært dem det? Måske endda en hel religion?

  DR journalister er virkelig i en klasse for sig, og det er ikke ment som et kompliment.

  Kommentar by Per — 25. december 2019 @ 14:09

 13. Lad da endelig Yael Michelle Elbaum Bassan begynde at skilte med sin jødedom i det offentlige rum. Men jeg tror forudsigelig, at det bliver hun hurtigt vænnet af med. Hun vil hurtigt erkende at det er en dårlig beslutning, og at grunden ikke skyldes danskere.
  Hun vil være værd at følge fremover, for at konstatere om hun lader ord blive til handling, eller om det hele blot er en gang “varm luft”.
  Med en sådan naivitet må Yael Michelle Elbaum Bassan være medlem af de Radikale.

  Kommentar by Henning Jensen — 25. december 2019 @ 14:15

 14. Der er ikke så få “suicide jews” i Danmark, her iblandt det fjols, som er overrabiner.

  Kommentar by Snaphanen — 25. december 2019 @ 14:22

 15. Hun burde tage til Israel og støtte multi-kulti og islam. Danskerne har ikke noget Israel at flygte til.

  Kommentar by Zip — 25. december 2019 @ 14:56

 16. Flertallet af jøder i Vesten er givetvis enige med hende.

  Jøder frygter nationalisme meget mere end de frygter islam.

  Muslimer og jøder levede sammen i tusind år. Jøder solgte blandt andet hvide slaver, mestendels sexslaver, til muslimerne i århundreder.

  Kommentar by Jens — 25. december 2019 @ 15:17

 17. Man skal da være fra DR for at have en sådan forskruet fake verdensopfattelse. Hvor mange svampe har hun røget ?

  Kommentar by Anonym — 25. december 2019 @ 16:04

 18. Stakkels kvinde.
  Hvor mange svampe har hun røget ?

  Kommentar by Anonym — 25. december 2019 @ 16:07

 19. Enten vælger man at være ærlig, eller også gør man ikke: Der er så godt som INGEN trussel mod danske jøder fra etniske danskere. Den absolut eneste fysiske trussel der findes mod jøder hertillands kommer fra tilvandrede muslimer. Hendes indlæg er et skole-eksempel på politisk hysteri. Pointen er at hun bare ikke vil give højrefløjen ret, selvom højrefløjen rent konkret faktisk HAR RET i dette tilfælde. Kvinden er til grin.

  Kommentar by Morten/Realisten — 25. december 2019 @ 16:24

 20. Det er vist det der hedder “Stockholmsyndromet”.
  Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 25. december 2019 @ 16:29

 21. Har lige været inde og læse artiklen i berlingske. Jødinden siger ” »Jeg vil gerne vise, at jeg er jøde, fordi jeg er stolt af mine rødder, af min identitet, af min familie, hvor jeg kommer fra. Det her handler ikke om Gud, Israel eller noget som helst,« siger Yael Bassan.
  Hendes identitet er altså IKKE at hun er dansk.
  Det er indlysende at hendes loyalitet IKKE ligger i danmark.

  Kommentar by Danskeren — 25. december 2019 @ 16:32

 22. Sæbe jøder har der været en del af. Lejr jødernes egen betegnelse for jøder der pleasede tyskerne i håbet om selv at blive skånet.

  Kommentar by Søren — 25. december 2019 @ 17:31

 23. Beklager, men INGEN er så dumme. Forklaringen skal søges i, at hun er et egoistisk røvhul, som kun dyrker mediekarrieren. Hun vil da skide “den almindelige jøde” et stykke.

  Kommentar by Lider af danskhed — 25. december 2019 @ 17:34

 24. 20. Hvad er “danskhed”?

  Kommentar by Kurt Olsen — 25. december 2019 @ 18:03

 25. Hvordan er man jøde uden at være en del af en jødisk menighed?

  Kommentar by Stevie — 25. december 2019 @ 18:30

 26. Hun er ikke jøde, hun er kulturmarxist. Stor forskel!

  Og iøvrigt så er hun fuld af løgn, hun render sgu ikke rundt på Nørrebro med synlig davidsstjerne. Det lyder som en modig gestus, men det er nok kun inde på DR’s gange hun viser den frem …. når der er lyst nok og vagter til stede.

  Kommentar by Realist2 — 25. december 2019 @ 18:33

 27. Mumi Jacobsen skrev selv et papstykke m sprittusch, hun hængte på sin dør og gav Rasmus Paludan skylden for. Bengt sagde ” la nu vær Mumi.”
  Plasticmalingangrebet på gravsten, sammen med 5! fem klistermærker, hvoraf de tre var false flag, ligesom paradeetteren, nemlig gravstensbemalingen, på ukendte jøders gamle gravsten.. lavet af de lokale aktivister, derfor der ingen hagekors og davidsstjerner..

  Kommentar by Hul igennem? — 25. december 2019 @ 18:37

 28. @Realist2 “..Hun er ikke jøde, hun er kulturmarxist. Stor forskel!..”

  Nej der er ingen forskel.

  Samtlige af de såkaldte oprindelige kulturmarxister fra Frankfurt skolen var jøder.

  Kommentar by Jens — 25. december 2019 @ 18:56

 29. “Det handler bare om, at der er nogle folk, der gerne vil hade nogle andre.”

  Det er en dybt skræmmende hekseanklage, der her fremsættes. En undermennesketeori af rang. Forvorpne, underlødige medmennesker, fantaserer hun om. Og de er naturligvis danskere. For os tør hun godt fantasere grimt om.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 25. december 2019 @ 19:57

 30. Nu er hun jo journalist. Og skal hun have en karriere i den danske presse, så skal hun jo sige som hun siger. Ellers er der jo ingen der vil ansætte hende i henhold til cencorerene på Politiken og DR, så jeg forstår hende godt. Søg dog et job i Israel, og på vejen derned sig tak til Mossad som forhindrede et terrorangreb i Danmark (via orientering til PET og FET, og …nej det var ikke højreekstreme grupper. Gæt selv hvem det mon var ….(idiot).

  Kommentar by Michael Unna — 25. december 2019 @ 20:14

 31. Undskyld jeg spørger så dumt, men hvad er egentlig definitionen på at være jøde?

  Kræver det ikke at man er en del af judaismen? Hvis man nu er født af jødiske forældre, men ikke er en del af judaismen, da man er syg frankfurterjournalist med brød til, er man så ikke bare satanist?

  Kommentar by Stevie — 25. december 2019 @ 20:38

 32. Nåe– det er vel nok sund for muslimerne, nu går det ud over dem. Er hun ikke lidt for dum?

  Kommentar by IES — 25. december 2019 @ 21:01

 33. For at parafrasere Houllebeqck, så må det vel nok være dejligt for hende at hun har et reserve-land at flygte til; eet, som har en stor, fed mur med maskingeværer på murkronen og en indvandringspolitik der kræver DNA-test, hvis der er den mindste tvivl om ens jødiske stamtræ.

  Kommentar by Erling — 25. december 2019 @ 21:43

 34. De selvhadende kulturjøder er de værste hyklere.

  Kommentar by LarsB — 25. december 2019 @ 22:27

 35. Det er psykopatisk rabiat at mene, at udlændingedebatten ikke drejer sig om muslimer. Men den kan sagtens rumme jøder også. Ja, faktisk alle fra alle ikke-kristne kulturer

  Kommentar by Stevie — 25. december 2019 @ 22:34

 36. (..) Men hvorfor rejser hun ikke bare hjem til sit land?! Jøder hører ikke til i Europa, de har deres eget land. Ud med hende.

  Kommentar by Børge-Muhammed Hansen — 25. december 2019 @ 22:56

 37. Prostition er åbenbart et mangesiddet erhverv?

  Kommentar by M.S. Carstens — 26. december 2019 @ 01:27

 38. 01:27 Alle fag er prostitution, undtagen prostitution, som er lønarbejde

  Kommentar by Stevie — 26. december 2019 @ 06:36

 39. Virker hun ikke lidt forvirret,men hva “journalist”

  Kommentar by dunk — 26. december 2019 @ 08:33

 40. Hendes syn på verden minder om det syn som de jødiske brødre Melchior lagde for dage i sin tid (Arne og Bent, hvis der er nogen der kan huske dem). Lige så naivt og verdensfjernt. Arne var hovedkraft i partiet Centrumdemokraterne, der blev udslettet på grund af deres umulige kombination af tossegod flygtningepolitik og borgerlighed. De kunne ikke som de Radikale gør nu, overleve på indvandrerstemmer. Jøderne i Danmark kan takke bl. a. disse trosfæller for at de nu nærmest er jaget vildt i deres eget land.

  Kommentar by JC — 26. december 2019 @ 09:35

 41. Spørg hende om israel skal være et indvandrer-land, i stedet for jødernes hjemland…

  Straks vil hykleriet lyse op.

  Kommentar by ADN — 26. december 2019 @ 09:44

 42. #28 Jens
  Jeg er uenig.

  Kommentar by Realist2 — 26. december 2019 @ 11:59

 43. >>> 41

  100% enig. Har sat masser af eksempler på vestlige jøder som agiterer for multikultur og imod nationalisme, men lige så snart talen falder på israel støtter de 100% en etnisk jødisk majoritet.

  Kommentar by Morten/Realisten — 26. december 2019 @ 14:11

 44. Hendes pludselige vedkendelse af at være Jøde er bare for at have noget at skrive på CV´et når hun skal malke DR.

  Jøder er hadet af muslimer og Socialister. De sidste fordi de mest succesfulde socialister har været jøder, og ikke-jødiske socialister som regel flopper.

  Muslimer er ikke nødvendigvis hadet af andre end nynazister, men deres evindelige krav og elendige opførsel har gjort at andre folkeslag ikke gider dem længere.

  Så jøder i Danmark skal bare stemme på de borgerlige partier hvis de vil være i fred.

  Kommentar by Gregers — 26. december 2019 @ 15:09

 45. # 40 Kommentar by JC
  Ja, og danskerne kan bla. takke disse syge jøder for at de (danskerne) nu er jaget vildt i deres eget land.

  Kommentar by Danskeren — 26. december 2019 @ 16:14

 46. Jøder i Europa er et forvirret folkefærd. På den ene side altid klar over Israels sårbare eksistens kræver kronisk krig, på den anden side ude af stand til at holde af det Europa, der har jaget dem rundt i manegen i århundreder, men også huset dem og tilføjet dem
  et særligt europæisk tilhørsforhold. De vil måske hellere være jøder i et muslimsk Europa? Man får mere og mere tvivl. Meget få nutidige europæere har ønsket jøderne noget ondt, men de kan nok ikke tilgive.fortiden.

  Kommentar by Uno — 27. december 2019 @ 01:24

 47. ”Dræb hver eneste jøde, du får i din magt”, sagde Muhammed (Ibn Ishaq (704 – 767) i bogen: ”The Life of Muhammed”, (oversat af A. Guillaume). Og dette er Muhammeds ord. Disse, og koranens rodede tekster tror muslimerne helt bogstaveligt er overleveret direkte fra Gud, ipsissima verba, selveste Guds egne ord. Og de skal forstås helt bogstaveligt.
  Muslimer opfostres med jødehad. Hun kunne jo ta sig en tur på Nørrebro, med stjernen synlig. Og se hvad der sker.

  Kommentar by jørgen — 27. december 2019 @ 11:19

 48. Den såkaldte “journalist” kunne jo prøve at overvære en fredagsbøn i en af moskéerne på Nørrebronx, hvor imamerne rutinemæssigt opfordrer til drab på jøder…

  Kommentar by Revisoren — 27. december 2019 @ 13:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper