10. januar 2020

Journalisten bruger Maya Tekeli som eks. på SoMe-censur: Slettet på Instagram: Demokratisk problem

For nogle år siden lavede jeg et meme, og lagde det på Twitter. Et par dagen senere fik jeg en venlig besked fra fotografen, der bad mig fjerne billedet, ellers ville han iværksætte en copyrightsag. Det er ikke et større problem, men det er sjovt, at Journalisten lige pludselig finder at ytringsfrihed på sociale medier er vigtigere end copyright, og de så vælger at støtte Maya Tekeli. Hendes journalistiske virke er ikke-eksisterende, og der er ikke noget principielt på spil. Fra Journalisten – Det Lille Mememageri er blevet slettet på Instagram: Demokratisk problem.

“Mellem jul og nytår skete der noget mærkeligt. Eller måske var det i virkeligheden ikke så mærkeligt. I hvert fald blev Instagram-profilen detlillemememageri24syv slettet. …

Det er problematisk, at et sted, hvor en stor del af den offentlige debat foregår, altså sociale medier, bliver modereret af private virksomheder. Det er et sted, hvor man er nødt til at tilpasse sig for ikke at blive censureret, og hvor man må yde selvcensur for at holde sig inden for nogle linjer, der kommer fra en international virksomhed, som tjener penge på en,’ siger hun.

Det kan ramme både politikere, der kommunikerer direkte til vælgerne gennem deres egne profiler, traditionelle medier på sociale medier, og influencere, der skaber karrierer udelukkende på sociale medier.

‘Jeg synes, det er rigtig vigtigt at tænke på, at man ikke er herre over sit eget talerør på sociale medier, og der ligger et demokratisk problem i det,’ siger Maya Tekeli.”

(Journalist Maya Tekeli til venstreradikal moddemonstration, 12. oktober 2019)

Oploadet Kl. 02:02 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107280/trackback

15 Comments »

 1. Facebook er lige så privat som SUFs interne medlemsintra og som Kim Møllers moderationsret på Uriasposten.

  Maya Tekeli kan vel bare registrere Tekelibook.com og lave sit eget private community, hvor hun laver reglerne. Internettet er heldigvis så demokratisk, at enhver bruger vælger, om de vil bruge Facebook eller Tekelibook.

  Jeg medgiver gerne, at Facebook er en lorteside – men det er jo brugerne selv, der vælger at gå til Mark og bruge hans side.

  Kommentar by Fascist — 10. januar 2020 @ 02:30

 2. “Det lille mememageri” ligner en sjovnalist(=en slags DR korrespondent). Er hun ikke bare en forgrening af hærværkende AFSater? Den dumme dreng til venstre for Maya Tekeli på billedet ligner en der har gået i hjælpeklasse eller en retharderet fra den lokale distriktpsykiatri.

  Kommentar by Nielsen — 10. januar 2020 @ 03:43

 3. Endnu en forhærdet narcissistisk selvbager og falleret kussesælger tuder om sin faldende kredit på luderkontoen..
  Næste skridt er voldtægtanklager, siliconepatter, grimme tatoveringer eller ægteskab m Dan Jørgensen..

  Kommentar by Hul igennem? — 10. januar 2020 @ 04:11

 4. At 2.
  Den fuldtidsmaskerede til venstre er da vist en pige?

  Kommentar by Bastardo — 10. januar 2020 @ 11:56

 5. > Kommentar by Fascist — 10. januar 2020 @ 02:30

  “Facebook er lige så privat som SUFs interne medlemsintra og som Kim Møllers moderationsret på Uriasposten.”

  Det kan så diskuteres. Facebook er lidt en anden størrelse end de to andre nævnte. Ikke bare i form af størrelsen, men også i form af deres slibrige fingre som har et stramt greb om ting som eksterne kommentarspor, overvågning af medlemmers (og ikke-medlemmers) færden udenfor Facebook, og utallige integrationer med eksterne login-systemer. Og deres direkte samarbejde med regeringsmagter, eksempelvis i Tyskland.

  Principielt er jeg enig, men der er uendeligt meget mere vedrørende Facebook som gør det sværere og sværere at forsvare, at de “bare” er et privat foretagende.

  Angående emnet:

  Hvis vi skulle bruge tid på at påtale hver gang medier og politikere opfører sig hyklerisk, kunne vi ikke lave andet. Stort set hver eneste dag får vi et nyt eksempel. For mig er det nok at konkludere, at medier og politikere kun går ind for ytringsfrihed, når det gavner dem selv. De kærer sig om deres egen ret til at ytre sig, men er ligeglade med andres.

  Kommentar by Quark — 10. januar 2020 @ 13:17

 6. Noget tilsvarende skete i øvrigt i Californien i 2017, og som bekendt hærgede i 2018 en af de værste storbrande i netop Californien. Lovgivernes effekt på præventiv afbrænding har været:

  * Højere krav til certificering
  * Højere udgifter til certificering
  * Større hensyn til “områdets oprindelig flora-type” som ikke længere må “ændres” betydeligt ved fx afbrænding, rydning etc.
  * Højere udgifter til luftkvalitets-overvågning
  * Større restriktioner fx ift hensyn til lufttrafik
  * Ingen føderal kompensation til lokale autoriteter ifm de højere udgifter; de er overladt til dem selv og henvises til at udskrive større regninger (læs: højere skat)

  Vedtaget i 2017. Omfanget af storbrande forværret i 2018.

  https://leginfo.legislature.ca.gov/faces/billCompareClient.xhtml?bill_id=201720180SB1260

  Kommentar by Quark — 10. januar 2020 @ 13:57

 7. Ups, beklager – den kommentar endte i den forkerte tråd. Rettelse i øvrigt: vedtaget 2018, ikke 2017. Beklager trykfejlen.

  Kommentar by Quark — 10. januar 2020 @ 13:59

 8. Kommentar by Quark — 10. januar 2020 @ 13:17

  Facebook er en 100 procent privat side, helt på linje med Uriasposten. De må selv om, hvem de samarbejder med. Du må selv om, at du bruger deres side på deres vilkår.

  Kommentar by Anonym — 11. januar 2020 @ 00:07

 9. Kommentar by Quark — 10. januar 2020 @ 13:17

  Facebook er en 100 procent privat side, helt på linje med Uriasposten. De må selv om, hvem de samarbejder med. Du må selv om, at du bruger deres side på deres vilkår.

  Kommentar by Fascist — 11. januar 2020 @ 00:08

 10. Bullshit

  Fjæsbog har de facto monopol, og sidder tungt på de få tilbageværende kommentarspor i løgnepressen.

  De er en forsyningsvirksomhed på linje med el, varme vand og kloakering.

  Kommentar by Træt — 11. januar 2020 @ 09:40

 11. > Kommentar by Fascist — 11. januar 2020 @ 00:08

  Hvis du ikke bruger Facebook er der utallige steder, inklusive offentligt finansierede sites og instanser, hvor du ikke længere kan deltage i noget som helst. Når din deltagelse hos et offentligt finansieret sted betinges af, at du er “kunde” hos et privat firma, er det “private” firma i realiteten ikke længere “privat”.

  Kommentar by Quark — 11. januar 2020 @ 13:08

 12. Jeg har en “dårlig” vane med at google navne der ikke siger mig noget. Engelske wiki har følgende oplysning :

  Tekeli is a Turkish word derived from teke (“male goat”).

  Det siger vist alt ;)

  Kommentar by Santor — 11. januar 2020 @ 19:29

 13. Hver torsdag sender DR2 programmet Debatten med Clement Kjersgaard som vært.

  Her opfordres seerne altid til at deltage i debatten, men det kræver, at man har en profil på Facebook.

  Os der ikke ønsker at støtte Facebook, har således ingen mulighed for at deltage i en debat på det statsejede Danmarks Radio, selvom vi er tvunget til at betale til Danmarks Radio via skatten til næste år.

  Kommentar by Revisoren — 11. januar 2020 @ 21:18

 14. Og censuren er dermed belejligt overladt til facebook, der ikke nøjes med at fjerne “anstødelige kommentarer”, men shadowbanner eller helt blokerer den formasteliges profil, så han ikke engang kan kommunikere med sine egne facebookvenner.

  Kommentar by Træt — 12. januar 2020 @ 17:25

 15. Klam antifa so.

  Kommentar by Jens — 13. januar 2020 @ 03:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper