11. januar 2020

UK: XR radikaliserer – ‘Anti-establishment philosophy that seeks system change underlies its activism’

The Guardian er en venstreorienteret avis, og når en brochure fra ‘Counter Terrorism Policing South East’ sætter venstreradikale Extinction Rebellion (XR) på en radikaliseringsliste, så bliver den primære historie at det krænker aktivisternes ytringsfrihed. Avisen problematiserer ikke, at rapporten også nævner Alt-Rights ‘memes and other imagery’, ‘esoteric language’ endsige Generation Identitaires ’stickers’ og ‘divisive language’. At XR udøver ‘direct actions’, og med sin alarmistiske tilgang går målrettet efter børn, har i sagens natur en handlingsgenererende effekt. Vi vil se klima-terrorisme i Europa om få år, formentligt også i Danmark.

Bemærk afsnittet om Greta Thunbergs rolle i radikaliseringen, og overse ikke følgende sentens om XR: “Anti-establishment philosophy that seeks system change underlies its activism.” Kommunisterne kunne ikke omstyrte det borgerlige demokrati med anti-kapitalistiske paroler, men måske kan man med en klima-agenda smadre det bestående. Her lidt fra artiklen i The Guardian – Terrorism police list Extinction Rebellion as extremist ideology.

“Counter-terrorism police placed the non-violent group Extinction Rebellion (XR) on a list of extremist ideologies that should be reported to the authorities running the Prevent programme, which aims to catch those at risk of committing atrocities, the Guardian has learned.

The climate emergency campaign group was included in a 12-page guide produced by counter-terrorism police in the south-east titled Safeguarding young people and adults from ideological extremism, which is marked as ‘official’.

XR featured alongside threats to national security such as neo-Nazi terrorism and a pro-terrorist Islamist group. The guide, aimed at police officers, government organisations and teachers who by law have to report concerns about radicalisation, was dated last November.

It says that issues to look out for include people who speak in ’strong or emotive terms about environmental issues like climate change, ecology, species extinction, fracking, airport expansion or pollution’.

In the guide, people are advised to listen and look out for young people who ‘neglect to attend school’ or ‘participate in planned school walkouts’ – an allusion to the school strikes for the climate, a global movement of which the activist Greta Thunberg is a lead proponent. Thousands of UK pupils, and millions worldwide, walked out of school last year in protest at government inaction on the climate crisis.

The document also flags young people taking part in non-violent direct action, such as sit-down protests, banner drops or ‘writing environmentally themed graffiti’.

The disclosure that XR has been listed alongside proscribed groups such as National Action and Al-Muhajiroun is likely to be deeply embarrassing for counter-terror chiefs. …

The guide runs through various extremist ideologies, and contains a whole page on XR.

Explaining why it is considered a threat, it states: ‘Anti-establishment philosophy that seeks system change underlies its activism; the group attracts to its events school-age children and adults unlikely to be aware of this. While non-violent against persons, the campaign encourages other law-breaking activities.’

It adds: ‘While concern about climate change is not in itself extreme, activists may encourage vulnerable people to perform acts of violence, or commit such acts themselves.'”

(Rapport problematiserer Extinction Rebellions ‘direct action’ mv.)

(Rapport problematiserer Alt-Right-‘memes’ og Generation Identitaire-’stickers’)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107292/trackback

8 Comments »

  1. Hæfter mig ved det esoteriske sprog som faktisk er en europæiske tradition for at tænke i sig selv uden indblanding fra de magtesløses magt i det totalitære system; f.eks hermetiske filosofier. Universiteter bliver efterhånden langsom nedlagt og vi begynder snart at samles privat i vores kældre (apropos kældermennesket; Københavns Universitet blev faktisk grundlagt i kældre i Viborg og Haderslev) til at opbygge og genopbygge det antikke universitet.

    Kommentar by Moth — 11. januar 2020 @ 13:46

  2. Ah ja, the Great Meme War of 2016. Se det var tider for en 30-årig boomer.

    Kommentar by P — 11. januar 2020 @ 15:05

  3. XR er rigtig nok i øjeblikket ikke farlig, men det forventer jeg at de bliver.
    Bl.a. fordi jeg for to-tre årtier siden læste noget af et klogt menneske, hvis navn jeg desværre har forlagt, som gik ud på at, hvor strid om klasse og race havde været leverandør af blod og rædsler i sidste århundrede, så ville det i dette blive ligestilling og miljø.

    Identitetspolitik og klima, synes jeg, ser ud til at kunne komme til at opfylde den forudsigelse. Det er to strømninger, der stort set er systematiseret og irrationelt had vendt imod vestlig civilisation og hvide mennesker.

    Det er næsten som om, man har taget den klassiske nazisme og vendt dens racehierarki på hovedet, mens man har opretholdt den originale miljøpolitik fra klassisk nazisme.

    Kommentar by Søren Ferling — 11. januar 2020 @ 16:22

  4. “Isn’t the only hope for the planet that the industrialized nations collapse? Isn’t it our responsibility to bring that about?”
    Maurice Strong. The man who invented the climate change. Multibillionaire and UN leader.

    Kommentar by River — 11. januar 2020 @ 16:55

  5. Børnenes statsminister Mette Frederiksen er som bekendt helt vild med at tvangsfjerne utilpassede børn.

    Må jeg derfor foreslå, at den utilpassede mongol Greta Thunberg bliver spærret inde permanent i en gummicelle…

    Kommentar by Revisoren — 11. januar 2020 @ 20:57

  6. Det er jo ikke så underligt hvis folk bruger “esoterisk sprog” når omfanget af den politisk korrekte censur på sociale medier hele tiden tager til.

    Kommentar by Jens Larsen — 12. januar 2020 @ 11:52

  7. Vi kan gøre vores del for at hjælpe. Hver gang folk taler om XR, kan vi nævne denne artikel skrevet af en af de personer, der startede bevægelsen – skrevet halvandet år efter starten; en start, hvor XR udelukkende beskrev sig selv og blev beskrevet og opfattet som, en miljø-protest-bevægelse:

    https://medium.com/extinction-rebellion/extinction-rebellion-isnt-about-the-climate-42a0a73d9d49

    XR handler ifølge Stuart Basden om:

    * White supremacy
    * Patriarchy
    * Eurocentrism
    * Heteronormativity
    * Class hierarchy

    Med andre ord handler XR om den sædvanlige intersektionelle, kvasi-kommunistiske klassekamp. Tilsat lovbrud og målrettet børn, der ganske enkelt ikke ved bedre.

    Kommentar by Quark — 12. januar 2020 @ 13:11

  8. “Anti-establishment” min bare… Extinction Rebellion er fuldstændig UN-tilrettelagt og ideologien kommer direkte den globalistiske elites egen krise-alkymistiske “tænketank” kaldet Romklubben. De bliver derfor også smurt ind i establishment kapital fra blandt andre George Soros. Dette er klassisk Orwellsk omvendt-think alá Star Wars, hvor det rebellerne (nu) repræsenterer faktisk er det totalitært undertrykkende i virkelighedens verden.

    Kommentar by Jacques — 13. januar 2020 @ 13:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper