11. januar 2020

Iran erkender nedskydning af ukrainsk rutefly: “… affyret missiler som følge af en menneskelig fejl”

En iransk kollega, der ‘flygtede’ til Danmark i sin ungdom, underholder ofte i kantinen med Trumps og USAs iboende ondskab. Jeg har taget konfrontationen siden dag 1, og lod ham ikke rable om ugens emne – konfrontationen mellem USA og Iran. Han hævdede som forventet, at Trump stod bag nedskydningen, formentligt bevidst. Da det kom frem, at vestlige efterretningstjenester vurderede, at Iran skød flyet ned, kunne jeg ikke rigtigt bruge de til noget, da det i rød iransk optik, blot dokumenterede konspirationens omfang.

Jeg håber han er på arbejde, når jeg stempler ind sidst på aftenen i morgen. Fra DR Online – ran indrømmer at have skudt ukrainsk fly ned ved en fejl/a>.

Irans militær kom onsdag ‘utilsigtet’ til at skyde et ukrainsk passagerfly ned. Det erkender militæret på iransk stats-tv lørdag morgen.

Iransk militær oplyser på tv lørdag morgen, at det ukrainske fly var fløjet tæt på et ‘følsomt militært sted’ tilhørende Irans Revolutionsgarde, da det ved en fejl blev skudt ned. …

Ligesom militæret oplyser præsidenten, at de væbnede styrkers interne efterforskning har konkluderet, at der ‘beklageligvis’ blev affyret missiler som følge af en menneskelig fejl, hvilket forårsagede det ‘rædselsvækkende styrt og 176 uskyldige menneskers død’.”

(Iran nedskyder ukrainsk rutefly, 8. januar 2020; Fotos: New York Times)

Oploadet Kl. 17:56 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107302/trackback

32 Comments »

 1. Måske russerne alligevel skulle have opgraderet deres radar- og antiluftskytsfaciliteter?

  Mht. Kim Møllers iranske “flygtninge”-kollega skal vi passe på, at DR, Politiken og Information ikke opdager denne sensation. Jeg forestiller mig overskriften: “Iranske (indsæt navn) sørger for, at din flæskesteg lander i køledisken hver jul”.

  Den sidste Umut Sakarya er ikke fundet endnu.

  Kommentar by Fascist — 11. januar 2020 @ 18:10

 2. Det viser hvorfor de ikke må få A-våben

  Kommentar by k. m. — 11. januar 2020 @ 18:12

 3. Nå, muhammedanernes sædvanlige Taqiyya virkede ikke denne gang…

  Kommentar by Revisoren — 11. januar 2020 @ 18:18

 4. Så er det godt, der i morgen er mindehøjtidelighed på Rådhuspladsen i København for de dræbte – i Irak!

  Glem alt om de 176 uskyldige – missil-myrdet af det iranske terror-regime – det er terror-generalen der skal mindes …

  “Mindehøjtidelighed på Rådhuspladsen varslet for dræbte i Irak

  På Facebook inviteres folk til en mindehøjtidelighed for blandt andre den iranske generalmajor Qassem Soleimani på Rådhuspladsen i København søndag klokken 18.”

  På Facebook fremgår det, at mindehøjtideligheden vil være til ære for Qassem Soleimani og de irakere, der døde i et amerikansk droneangreb 3. januar.”

  https://jyllands-posten.dk/indland/kbh/ECE11870990/mindehoejtidelighed-paa-raadhuspladsen-varslet-for-draebte-i-irak/

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 11. januar 2020 @ 18:34

 5. Kommentar by Jørgen Nielsen — 11. januar 2020 @ 18:34

  Pas nu på du ikke bliver sigtet af Københavns Politi for at krænke Soleimanis ære. Omar Abdel Hamid El-Husseins mors ære er blandt andet noget, de kærer sig meget for. Det samme gør sig gældende for ordensbekendtgørelsen på fortorvet uden for Grimhøjmoskeen. Ufatteligt, når man ser hvordan “ordensbekendtgørelsen” ellers bliver håndhævet en lørdag aften i København, hvor enhver kan opføre sig som de vil.

  Kommentar by Fascist — 11. januar 2020 @ 18:47

 6. Én ting undrer mig. der var 176 passagerer der omkom, men kigger man på passagerlisten her:

  https://www.flyuia.com/ca/en/news/2020/flight-ps752-passenger-list

  Så finder man ikke mange vestligt klingende navne.

  F.eks. skulle der være 17 svenskere iblandt de omkomne, men der er kun 4 svenskt-klingende navne på listen. Vi ved at mange på listen have dobbelt statsborgerskab.

  Er forklaringen at mange af passagererne var iranske flygtninge som havde været hjemme på ferie? Det kunne være interessant at få belyst. Ikke at det gør det mindre tragisk.

  Kommentar by GM — 11. januar 2020 @ 18:48

 7. Måske kommer enkerne forbi?

  To af enkerne efter general Qasem Soleimani holder billede af deres elskede ægtemand…

  https://balletmagnifique.blogspot.com/2020/01/begravelsen-foregik-helt-i-generalens.html

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 11. januar 2020 @ 19:06

 8. Kommentarsporet på Information var også fuld af hadske venstreorienterede som mente det var USA som stod bag. “ false flag” operation som de ynder at kalde det. Synd for de venstreorienterede at Iran er svagere end Putin og ikke bare bruger: benægt benægt benægt.
  Informations kommentatorer rabler stadig om at det ikke var russerne der skød det malaysiske fly ned over Ukraine, da Putin jo benægter.

  Kommentar by Marten Olsen — 11. januar 2020 @ 19:18

 9. Kommentar by GM — 11. januar 2020 @ 18:48

  Når først man har fået passet, er man jo ikke “flygtning” mere… Og et svensk pas er ikke svært at få. Selv Iraks forsvarsminister har et.

  Kommentar by Fascist — 11. januar 2020 @ 19:19

 10. Den iranske revolutionsgarde sked så meget i bukserne at de ” glemte” at tjekke den civile transponder-kanal. Alle civile fly har et kendingssignal der fortæller nøjagtigt hvilket fly der er tale om.

  Om det var almindelig islamisk uduelighed eller almindelig islamisk ond vilje er ikke åbenbart endnu men det finder vi vel ud af når der kommer en offentlig ( kompetent ) undersøgelse.

  Kommentar by Santor — 11. januar 2020 @ 19:24

 11. Fascist:

  Ifølge denne artikel havde kun 7 af de 17 svenskere svensk statsborgerskab:

  https://ekstrabladet.dk/112/17-personer-fra-sverige-omkom-i-flystyrt-i-iran/7951532

  Resten havde bopæl i Sverige og arabisk klingende navne.

  Men jeg håber da at man kun giver statsborgerskab til en iraner hvis det vurdere at være for farligt at sende dem hjem til det land de hører til. Som de altså måske tager på ferie til?

  Jeg synes det giver anledning til selvransagelse af vort flygtningesystem. Det svenske kan vi nok ikke gøre meget ved, de ER tabt. Men vi kan rette vores eget til så man ikke både kan få flygte fra et land og få flygtningestatus og senere statsborgerskab, for derefter at rejse på ferie i hjemlandet.

  Kommentar by GM — 11. januar 2020 @ 19:27

 12. “En menneskelig fejl” . Sådan lyder det også når socialkammerater bliver grebet i at stjæle fra kassen. ” Det var en fejl”. Nej, det var en bevidst handling.

  Kommentar by Islambert — 11. januar 2020 @ 19:31

 13. Kalkuleret risiko fra iransk militærs side, de regnede nok ikke med at blive afsløret

  Kommentar by redneck — 11. januar 2020 @ 19:34

 14. Fra Debatten på DR2 torsdag aften:

  Eva Flyvholm, Enhedslisten: “Trumps handlinger gavner kun de højreorienterede kræfter i Iran.”

  Morten Messerschmidt: “Hvem er de “højreorienterede” kræfter i et muslimsk land?”

  Eva Flyvholm: ” Ja, det er da de sindssyge præster i Iran.”

  Tja, i Danmark er de “højreorienterede” muslimer i høj grad Enhedslistens kernevælgere…

  Kommentar by Revisoren — 11. januar 2020 @ 20:46

 15. Værd at huske er, at de fleste af de iranere, der kom til Vesten efter 1979, var kommunister, der som erklærede ateister var hjemfaldne til dødsstraf i den islamistiske republik. Indtil omkring 1990 havde de deres eget hjørne af Fælledparken i Kbh. 1. maj.
  Min erfaring er, at iranere i DK tidligere var fifty/fifty islamister og kommunister (med Farshad Kholghi som undtagelsen, der bekræfter reglen), men at islamistsiden nu har taget føringen, da de yngler som gnavere.

  Kommentar by Hertz — 11. januar 2020 @ 21:14

 16. Graden af inkompetence påkrævet for at opfatte et lettende rutefly ud af Tehran som en trussel er tårnhøj. Grundlaget for at opfatte Iran som en regional stormagt ligner kejserens nye klæder.

  Kommentar by Zatopek — 11. januar 2020 @ 23:10

 17. @ Hertz — 11. januar 2020 @ 21:14

  Det er også nogenlunde min erfaring. Vi havde 3 styk på min uddannelse. Den ene var helt klart ligeglad med iran og islam men de to andre var både kommunister og meget op om islam iblandet et mega had til USA. Vi havde nogle forrygende diskussioner der som regel endte med svage antydninger af trusler såsom “hvis du ( mig ) sagde det i iran ville du blive straffet” hvorefter jeg måtte gøre dem opmærksom på at vi befandt os i Danmark og det var dem der var flygtet til mit land, hvilket aldrig rigtigt faldt i deres smag.

  Den enes far var en stor industrimagnat hjemme i iran og uvist af hvilken grund flygtede hans far og mor aldrig men han besøgte dem fra tid til anden hvilket også var et “farligt” emne at komme ind på ;)

  Kommentar by Santor — 12. januar 2020 @ 00:10

 18. Forrykt: I Iran er der store demonstrationer mod regimet, Revolutionsgarden og anden undertrykkelse. Det er middelklassen, herunder studerende, handlende, kvinder og fremfor alt unge/yngre i byerne, der demonstrerer. (spiegel.de m.fl.)

  I København derimod er der sørgedemonstration for terroristen, der heldigvis er choppet til hakket grønkål.
  Denne demo sikkert foranstaltet af ‘ shiamuslimske ‘flygtninge’ fra Irak og Iran. Bistået af AFA/SUF, idet Paludan vist også dukker op til moddemonstration.
  Som jeg håber snarest vil tage på ferie i deres elskede muslimske lande, hvor deres fly med lidt held bliver skudt ned af deres elskede ayatollaher og andre muslimske terrorister.

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. januar 2020 @ 00:34

 19. I København mindes man terror-generalen
  I Teheran mindes man de 176 ofre for det iranske terror-regimes nedskydning

  https://politiken.dk/udland/art7597725/Vrede-demonstranter-i-Teheran-r%C3%A5ber-slagord-mod-regimet

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 12. januar 2020 @ 01:42

 20. Terror-staten/regimet har sin fremtid bag sig.

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1216120362230067202

  Kommentar by Iznogut — 12. januar 2020 @ 06:40

 21. I Teheran råbes:

  “Vores fjende er lige her
  De lyver, når de siger, at det er Amerika”

  I København støttes det iranske terror-regime

  https://twitter.com/IranHrm/status/1216087971595784192

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 12. januar 2020 @ 09:53

 22. Plakater med terror-generalen Qassem Suleimani og Ali Khamenei rives i stykker i Teheran

  https://twitter.com/IranHrm/status/1216105742782160902

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 12. januar 2020 @ 09:56

 23. I Iran tændes der lys for de 176 ofre for terror-regimets missil-mord

  I København tændes der lys for terror-generalen

  https://twitter.com/IranHrm/status/1216084392864600065

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 12. januar 2020 @ 10:00

 24. Iranerne får rigtigt udstillet deres eget rådne system:

  “Ifølge revolutionsgarden var det en operatør, som på egen hånd affyrede den famøse raket mod passagerflyet. Han forvekslede flyet fra Ukraine med et krydsermissil” Klassisk løgn i ansvarsfraskrivelse. Og så forstærkes det i magtsystem, der er muslimsk, hvor selv den værste psykopat med magt pr. definition er ren og ufejlbarlig, bare han/hun har den rette tro.

  Det iranske militær er næppe så meget ude af kontrol, at det lader en underordnet operatør skyde missiler af, som han selv har lyst til. Og det endda en operatør, der ikke evner at se forskel på et krydsermissil og et stort passagerfly.

  Kommentar by traveler — 12. januar 2020 @ 10:08

 25. Desværre i danmark
  https://ekstrabladet.dk/opinionen/nimazamani/praestestyret-i-min-baghave-jeg-skammer-mig/7953260

  Kommentar by P — 12. januar 2020 @ 11:44

 26. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/pia-k-raser-over-mindeceremoni-en-flok-galninge/7953373

  Kommentar by P — 12. januar 2020 @ 14:00

 27. Nasseri er grundlaget for al islam.

  Kommentar by Hul igennem? — 12. januar 2020 @ 14:47

 28. De er igang igen åbenbart
  https://www.bt.dk/udland/nyt-angreb-i-irak

  Kommentar by P — 12. januar 2020 @ 19:40

 29. Mon Kramme-Charlotte og Sharia-Jeppe fra dialog-politiet var på plads ved dagens mindehøjtidelighed for den dræbte iranske terrorist?

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2020 @ 21:08

 30. > traveler 10:08

  Ja, så bliver det jo også lettere for mullaherne: Henret en tilfældig operatør, så er alt jo godt.

  > Jørgen Nielsen

  Tak for info. Ifølge danske medier var der ca. 50 sørgende idioter, ifølge politiet ca. 100. Det foto, jeg har set, viser ca. 20, herunder børn, på Rådhuspladsen i København.

  Det er interessant, at utallige iranere i byerne mindes de nedskudte og samtidig demonstrerer mod det rædselsfulde regime.

  Desværre minder det mig lidt (jeg var ikke ret gammel) om demonstrationerne sammesteds i 1979, hvor kommunisterne førte an. Få dage/uger senere blev de hængt i byggekranerne….

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. januar 2020 @ 21:41

 31. Passagerliste?

  Kommentar by Nielsen — 13. januar 2020 @ 06:42

 32. Apropos sprængninger…
  https://ekstrabladet.dk/112/voldsom-eksplosion-ryster-stockholm/7954067

  Kommentar by P — 13. januar 2020 @ 09:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper