14. januar 2020

Mads Brügger, tidl. Radio24syv: “… ægte frisind finder man nok mere af på højre- end venstrefløjen

Jeg savner ikke Radio24syv, men kanalen er ikke blevet erstattet af Radio4, der er nøjagtig ligeså ensidig som ulidelige P1. Forleden hørte jeg et samtaleprogram med en Peter Vuust, leder af et hjerneforskningscenter, der problematiserede danskernes ’skjulte racisme’, og med udgangspunkt i hans forskningsfelt, om behovet for indvandring. Tidligere på aftenen hørte jeg ‘Talentlab’, hvor et par feministiske voksen-teenagere smalltalkede om den allerstedsnærværende racisme, der godt nok var værre i 80’erne ‘hvor alle var racister’. Ja, i sidste uge hørte jeg så også nogle af de daglige reportager fra alskens flygtningelejre, den ‘progressive’ afvisning af atomkraft…On and on and on.

I interviewet herunder forklarer Mads Brügger, at Radio24syv sendte ‘revolutionær og ræverød radio’, men at det først og fremmest vakte debat at kanalen gav plads til ‘Eva og Rune Selsing, Mads Holger, Mikael Jalving, Cordua og Steno’. Førstnævnte var kulturkonservative sidekicks, og når jeg stadig lytter til Cordua og Steno, så er det i mangel af bedre. Der er ingen ‘højrerevolutionær og kongeblå radio’, og det har der aldrig været. Der er en masse røde og enkelte blå normstormere, og den ideologiske ubalance er mejslet i sten på samtlige kanaler.

Mads Brügger er langtfra den værste, men skal man have en borgerlig idepris i Henning Fonsmarks navn, så kræver det lidt mere end end en radiokanal der var ‘mindre marxistisk end alternativerne’ (mine ord).

Debatinterview ved Mikkel Andersson i Berlingske – Tidligere 24syv-chefer: ‘Ægte frisind finder man mere på højre- end venstrefløjen’ (kræver login).

“Hvordan blev de opmærksomme på, at radioen af nogle blev betragtet som borgerlig? Mads Brügger svarer med en anekdote om engang, hvor han og Bertelsen besøgte Sveriges Radio.

‘De spørger, hvad vi sender, og vi fortæller, at vi har et venstreorienteret debatprogram og et debatprogram om integration og kulturmøder med en vært med pakistansk baggrund, hvilket de synes lyder fint. Men så nævner vi, at vi har et borgerligt og højreorienteret debatprogram. Det, synes de, er en helt vanvittig tanke. Det, tænkte jeg nok egentlig, var meget symptomatisk for forskellen mellem Danmark og Sverige. Men da vi sendte ‘Je suis Jalving’, gik det helt amok, også her,’ siger Brügger med henvisning til et program fra 2016 med den nationalkonservative debattør Mikael Jalving som vært.

Programmets forhistorie er som følger: I sommeren 2015 sendte Radio24syv programmet ‘Tradsalderen« med journalist og tidligere socialdemokratisk folketingskandidat David Trads ved roret. … Programmet udløste en telefonstorm af lyttere, der var uenige med David Trads, ikke mindst i hans syn på indvandringspolitik.

‘Jeg husker især en lastbilchauffør, som kører varer ud til Vollsmose, der ringer ind og fortæller, at han har måttet gøre det under politibeskyttelse. Han er dybt uenig med Trads, men starter alligevel med at sige ‘Jeg vil allerførst takke dig for at komme igennem. I årevis har jeg prøvet at komme igennem på debatprogrammer på DR, men bliver altid hængende i telefonslusen, når de hører, hvad jeg vil sige’,’ fortæller Bertelsen…

‘Vi tænker, at så kan Politiken-læserne ringe ind… Men de uenige lyttere ringer simpelthen ikke ind. Programmets producer forsøger at tage kontakt til nogle af dem, der på Twitter pipper lidt om, hvor forfærdeligt programmet er, og opfordrer dem til at ringe ind. Men det skal de ikke nyde noget af, for alene det at gå i clinch med Jalving forekommer dem frastødende.’ …

Det bliver langsomt tydeligt, at mange på venstrefløjen betragter det at være nationalkonservativ som Mikael Jalving som en sygelig tilstand. En anomali, som man end ikke skal diskutere med, for alene det er en anerkendelse af Jalving.’ …

‘Min konklusion er, hvis jeg slutter ud fra mine erfaringer på radioen, at ægte frisind finder man nok mere af på højre- end venstrefløjen,’ siger Mads Brügger.

Oploadet Kl. 00:10 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107353/trackback

12 Comments »

 1. Hvis de mange milliarder kroner der årlig gives i mediestøtte blev fjernet så ville de fleste røde marxistiske medier uddød, annarkisterne og de fejlfarvedes talerør ville forsvinde og alt vil blive normalt igen, alene det at en formand for Dansk dommerforening(hans navn er Sjøberg)står i offentlig rum og demonstrerer med et skilt som en forvirret RUC journalist der ikke ved bedre siger noget om det demoraliserede samfund, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 14. januar 2020 @ 02:22

 2. Jeg er blandt dem som savner Radio 24/7. Den var ganske vist venstreorienteret, men det er alle andre statsstøttede medier også – alle uden undtagelse. Også Jyllandsposten og Berlingske Tidende, fordi størstedelen af deres ansatte er ræverøde. Men Radio 24/7 censurerede ikke så groft ud i dem som var uenige med dem. Der var en vilje til også at høre på dem som havde en anden mening.
  At de åbnede op for Michael Jalving var meget modigt. Ganske vist var det i “agurkertiden” midt på sommeren, men som jeg er oplyst, fik Michael Jalving overraskende mange lyttere.
  Nu kan man lytte til Michael Jalving på Jyllandsposten via hans podcast. Tak til Jyllandsposten for at åbne op for dette.
  Vi savner i Danmark et medie som repræsenterer den stadig større andel af befolkningen, som ikke længere vil finde sig i den venstreorienterede og forfalskede nyhedsformidling.
  Problemet er bare, at der ikke er ret mange ikke-venstreorienterede journalister. De findes næsten ikke, fordi der ikke bliver rekrutteret nogen til studierne. De filtreres fra ved optagelsen til studiet, altså dem som ikke er stærkt venstreorienteret.
  Der skal således også en alternativ uddannelse til, hvor man optager en gennemsnitlig del af befolkningen og ikke bare fra den ekstreme venstrefløj.

  Kommentar by Erik Skifter — 14. januar 2020 @ 08:58

 3. Mikkel Andersson – skarp som altid. Tidligere venstreorienteret “gone right” fordi han indså, at personlig frihed og faktuel konsistens er vigtigere end gruppe-følelser.

  Kommentar by Quark — 14. januar 2020 @ 10:00

 4. Vi skal kræve at få en fod indenfor når DR begynder at indkræve tvangslicensen over skatten.

  DR´s kontrol af oplysning skal fjernes der skal oprettes en modstyrelse der ( betalt af staten ) kan ændre det forvrængede billede af virkeligheden som DR og andre stats finansierede “projekter” sender ud til intetanende Danskere.

  Kommentar by Santor — 14. januar 2020 @ 11:15

 5. Jeg betvivler, at du ikke savner Radio24syv, Kim! Radio24syv stimulerede den offentlige debat i unik grad – vi havde i Danmark kortvarigt en ekstremt vital offentlig debat, der fremmede erkendelsen og inddrog flere og flere. Ikke at savne dét, når man er samfundsdebattør, mistænker jeg er fornægtelse.

  Man kan da ikke bebrejde Radio24syv, at “den var ikke et borgerligt alternativ”. For det første findes der ikke en borgerlig bevægelse i Danmark. Den er overtaget af føderalisterne. Og de er bestemt ikke borgerlige! For det andet er det ikke “en borgerlig megafon”, der især behøves. Men en bevidtshedsskabende offentlig debat, der når ud til flest muligt. Og DET lykkedes Rado24syv med!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 14. januar 2020 @ 11:28

 6. Jeg savner kun “24 spørgsmål til professoren” med Lone Frank. Jeg sørgede dog for at gemme alle podcasts, da mange af dem sagtens tåler genhør.

  Kommentar by Allan — 14. januar 2020 @ 18:11

 7. Kunne vi ikke starte en indsamling til fordel for “Morten” for hvem det åbenbart har været en personlig katastrofe at Radio24syv lukkede.
  Jeg forstår selvfølgeligt godt hvis Kim Møller ikke vil deltage i indsamlingen, da Morten jo ligeud beskylder KM for ikke at mene det han skriver. På godt dansk: At lyve. KM er sikkert blevet beskyldt for meget i tidens løb, men at blive beskyldt for ikke at mene det han skriver må da være en sjældenhed.

  Kommentar by bjarne binee — 14. januar 2020 @ 20:36

 8. Det er nok ikke en sjældenhed, men du strammer den også, når du påstår, at det er det, jeg skriver. Selvfølgelig er det ikke alle, for hvem 24syv spillede en direkte rolle. For P3-segmentets flertal gjorde stationen sikkert ikke. Men en del af også dette segment blev taleradiolyttere. Det er noget usædvanligt, og noget, jeg kun forestiller mig kan ske på dansk grund.

  Bemærk i øvrigt, at DF mistede samtlige sine intelligente vælgere med et brag, på grund af Thulesen Dahls rolle i lukningen. De vidste godt, at særligt DF og de dansksindede nød godt af en radio, der ikke blot rummede alle stemmer, men også hørtes af alle øren.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 14. januar 2020 @ 21:33

 9. @Morten – – – — 14. januar 2020 @ 21:33

  DF havde mistet de stemmer længe inden. Allerede da de ikke lagde noget pres på Lars Løkke Rasmussen, for at hindre den store flygtningestrøm på de tyske motorveje adgang til Danmark, blev mange klar over at Tulle reelt mere var en DJØF type, end en leder af et parti som ville kæmpe for DK.
  LLR satte i stort omfang DF skakmat med Pias formandskab, som han kunne fratage hende uden problemer, hvilket ville være en ydmygelse af partiet som Tulle ikke kunne håndtere.

  At DF lod LLR underskrive Marakesh aftalen var det sidste strå for mange, ikke om Radio Møller skulle drives af andre.

  Kommentar by Allan — 15. januar 2020 @ 09:40

 10. Måske er det på tide, at genoplive den hedengangne forening “Aktive Lyttere og Seere”, hvor afdøde Erhard Jacobsen jagtede de røde lejesvende i Danmarks Radio.

  Erhard Jacobsen må i øvrigt rotere i graven, hvis han vidste, hvilken kulturmarxistisk heks hans klamme datter har udviklet sig til…

  Kommentar by Revisoren — 15. januar 2020 @ 20:40

 11. De mennesker, som ikke forstår 24syvs betydning for den offentlige debat, har naturligvis ikke forladt partiet. De forstår næppe heller de sammenhænge, du påpeger.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 15. januar 2020 @ 21:04

 12. Morten = Jarl Cordua

  Kommentar by Revisoren — 18. januar 2020 @ 12:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper