14. januar 2020

TV2 Fyn-journalist Lotte Bundsgaard, tidligere MF for Socialdemokraterne: “Man skal være objektiv…”

Jeg har ikke konkrete eksempler på tendensiøs journalistik, men politisk sindelag er ikke en hat man kan tage af og på efter forgodtbefindende. Tidligere byrådsmedlem Thomas Funding Therkildsen sad i Odense Byråd for Socialdemokraterne frem til 2011, hvor han blev journalistpraktikant på TV2 Fyn. Her var en af studieværterne Lotte Bundsgaard, der indtil 2008 var markant socialdemokratisk politiker på Christiansborg. (via BM). Det er for eksempel hende der op til valg interviewer socialdemokrater: S-kandidater: Derfor vil vi diskutere dagpenge.

(TV2 Fyn-journalist Lotte Bundsgaard, tidligere MF for Socialdemokraterne; Foto: FT.dk)

“Helle Thorning-Schmidt traf en forkert beslutning, da hun tirsdag skiftede ud i toppen i den socialdemokratiske folketingsgruppe og fyrede Lotte Bundsgaard som politisk ordfører og Jan Petersen som gruppeformand. Det siger Lotte Bundsgaard…” (TV2 Fyn, 2006)

“I al hemmelighed har Socialdemokraternes store fynske stemmesluger, Lotte Bundsgaard, skrottet partibeviset. Bevæggrundene holder hun for sig selv. – Det kommer ikke andre mennesker ved. Jeg er journalist nu, og som journalist skal man ikke skilte med, hvor man er medlem. Man skal være objektiv, og der er ingen grund til at oplyse, om man er medlem af Greenpeace eller et politisk parti, siger hun.” (Fyens Stiftstidende, 2008)

Oploadet Kl. 12:09 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107370/trackback

6 Comments »

 1. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 14. januar 2020 @ 12:46

 2. Socialdemokratiet er lidt som Sovjetunionens kommunistparti; En fin karrierekanon, hvis man ellers ikke har noget at have det i.

  Kommentar by Fascist — 14. januar 2020 @ 15:54

 3. Lotte Bundsgaard – er det ikke den lille snerpede gimpe, der blev fornærmet og pigesur, da Jens Rohde “truede” med at fremvise sit “missil”?

  Kommentar by Revisoren — 14. januar 2020 @ 23:08

 4. Lotte og Søren er nu søde og rare. En venlig familie. I min optik er de “gode, gammeldavs socialkammerater”, der gør mest godt, men med øje for egen gevinst, også.

  Tja, hvad skal man sige … de rødsnoede har alle baser dækket.

  Kommentar by Iznogut — 14. januar 2020 @ 23:20

 5. > Revisoren 23:08
  Det var til Helle Thorning-Schmidt….

  Kommentar by Henrik Petersen — 15. januar 2020 @ 13:07

 6. Jeg mener ikke man bør kunne være ansat som journalist eller i anden stilling, med indflydelse på den redaktionelle linje og indhold, på et formelt uafhængigt nyhedsmedie, hvis man f.eks. er medlem af et politisk parti. Det er der ikke noget odiøst i. Andre lønmodtagere bliver rutinemæssigt og faktisk også ved lov, pålagt lignende loyalitetsforpligtelse.

  Men jeg synes det er direkte tåbeligt, at klandre folk for TIDLIGERE at have været politisk aktive. Specielt for os der ligger et stykke til højre for midten og konstant må leve med den meget ægte trussel om diverse repressalier fra psykopater på venstrefløjen, som nemt kan få temmeligt store konsekvenser for vores privatliv. Så om ikke andet, så af ren og skær selvopretholdelsesdrift, burde vi holde os for fine til den vinkel.

  Det er jo heller ikke fordi de danske medier er så snu, at man ligefrem behøver nærlæse de enkelte journalisters CV for at finde mulige tegn på bias. Man kan bare åbne en avis og læse et par artikler. Medierne forsøger jo dårligt nok at skjule deres bias.

  Kommentar by Dansk - Skatteyder - Frustreret — 15. januar 2020 @ 23:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper