16. januar 2020

Radio4, tirsdag eftermiddag: Den nazi-agtige Trump-isolationisme, det splittende Boris Johnson-flertal

I min gymnasietid for efterhånden mange år siden, blev det ofte fortalt, at vi ikke bare skulle passe skolen, men også følge med i medierne. Udover uddannelsen, skulle vi opbygge en solid baggrundsviden. De trykte aviser kan stadig give nødvendig viden, men en kanal som Radio4 er helt ubrugelig til formålet. Herunder nogle nedslag fra tirsdagens sendeflade.

I Tysklandsmagasinet ‘Genau’ kunne man høre at vildsvinehegnet langs grænsen sendte ‘farlige politiske signaler’, og lidt senere var emnet Angela Merkel og den defensive tyske udenrigspolitik. Det blev fortalt at Tyskland droppede et vers i nationalsangen efter 2. Verdenskrig, da ‘Deutschland über alles’ lød for krigerisk. Bemærk nazificeringen af Trumps isolationistiske valgparole…

Trump: From this day forward. It’s going to be only ‘America First’. ‘America First’.

Thomas Schumann, vært: Det er svært at forestille sig hvordan nogen politikere eller statsledere skal tage mest hensyn til. Sit eget lands interesser, eller det internationale samarbejde. Det er ikke uden grund at Tyskland efter 2. Verdenskrig slettede den her strofe fra deres nationalhymne.

Deutschlandslied: ‘Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt.’

Thomas Schumann: Ja, foruden at sangen nævner noget med nogle landegrænser som ikke rigtigt passer mere… så er der også det der med ‘Deutschland, Deutschland über alles’. Det kan man vel sige er den tyske pendant til ‘America First’.

Senere på dagen kom jeg ind i ungdomsmagasinet ‘4-toget’, der havde et længere indslag om det engelske kongehus. Efter lytterne blev fortalt, at Boris Johnsens parlamentariske flertal splittede England, kunne man høre at ‘Kvinder har gode forhold i Dubai’. Sidst i udsendelsen lidt om skovbrandene i Australien, som den kvindelige vært håbede kunne overbevise ’skeptikerne’ om klimaforandringerne.

Sisse Gram De Fries, Vært: Alle der har fulgt lidt med i nyhedsbilledet ved i hvert fald, at Harry og Meghan sagde det meget kontroversielle: ‘Vi har faktisk ikke lyst til at være fremtrædende i kongefamilien længere.’.

Alexander Wills Lorenzen, vært: Det er jo lidt spændende, fordi der sker mange ting i Storbritannien lige nu. Der er rigtigt meget der skiller landet. Brexit står jo lige for døren. Vi har Boris Johnson, der stille og roligt glider igennem parlamentet med sin Brexit-aftale, men sådan noget som kongehuset, det er jo noget der traditionelt altid har samlet briterne.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107383/trackback

21 Comments »

 1. I min gymnasietid for efterhånden mange år siden, blev det ofte fortalt, at vi ikke bare skulle passe skolen, men også følge med i medierne. Udover uddannelsen, skulle vi opbygge en solid baggrundsviden.

  Naturligvis opfordrede dine kommunistlærere dig til at indtage kommunistpropaganda – få dig en “solid baggrundsviden”.

  Kommentar by Erling — 16. januar 2020 @ 03:11

 2. De kan ikke tysk. Det betyder jo bare “mit fædreland fremfor alt” – altså Tyskland

  Kommentar by Snaphanen — 16. januar 2020 @ 04:31

 3. Radio 4 er til at blive vanvittig af, men ingen er jo tvunget til at lytte til den.

  Kære venner: Der er IKKE brug for en “blå” radio, der prædiker til koret – der er brug for en, der samler og skaber den offentlige debat via frit lejde for alle stemmer. Sådan en radio er unik – ingen lande har én. Lykkeligt det land, der får sådan en radio, og forstår at hæge om den.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. januar 2020 @ 08:27

 4. Alexander Wills Lorenzen, vært: Det er jo lidt spændende, fordi der sker mange ting i Storbritannien lige nu.
  https://www.breitbart.com/europe/2020/01/15/uk-police-told-look-other-ethnicities-asian-grooming-gang-manchester/

  Kommentar by Hagmann — 16. januar 2020 @ 08:40

 5. Kan ikke helt huske men nogle af de andre skribenter kan måske fiske den gamle tyske nationalmelodis tekst frem….såvidt jeg husker…så fortsætter stroferne med.”(Tyskland Tyskland over alt, over hele verden) der hvor der er glæde fest og sang…bægerkland” Altså ikke nogen ligefrem krigerisk henvisning, som gjorde det rimeligt at skrotte den. Men bevares jeg kan jo tage fejl af teksten…Måske nogle af I andre kan finde den….Bortset fra det…Når der i dag lefles for Islam, som var en stor inspiration for Hitler med både den hjælp han i rådgivning fik af Stormuftien fra Jerusalem A Husseini, som havde residens i Berlin…læs f.eks Per Nyholm i JP…så har eftertiden overhovedet Intet moralsk at skulle belære nutiden om vedrørrende Nazismen. Den er ikke bedre i dag (f.eks EU) end den var dengang. STØT SIAD. God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 16. januar 2020 @ 09:03

 6. I endnu højere grad end radio24/7 er radio4 befolket af unge speedsnakkende mennesker, hvoraf de kvindelige snakkere læsper og hørligt hiver efter vejret i en uendelighed. Det er en ganske ulidelig radio at lytte til, og tydeligvis har snakkerne hverken hørt efter i timerne eller fulgt med i aviserne i deres gymnasietid.

  Kommentar by ino — 16. januar 2020 @ 09:21

 7. Ku’ vi ikke eksportwere radio4 til frøæderne,ligesom med hende afghaner fodboldtøsen? Så var vi da sluppet af med 2 problemer.

  Kommentar by Nielsen — 16. januar 2020 @ 09:47

 8. Pseudojournalistisk plidder-pladder.

  Kommentar by Bastardo — 16. januar 2020 @ 10:23

 9. Radio 4 er spild af tid og penge.
  Findes der i det hele taget radiostationer der er værd at lytte til?
  Mange er fyldt med reklamer afbrudt af ensformige lyde som de tror er musik.
  DR er for Radikale og Enhedslisten og hvad der måtte være til venstre for dem.
  Mit eneste lille lyspunkt var P4 der var fint når man kørte rundt og lyttede lidt on/off. Lidt musik og lidt aktuelt.
  Men så for et par år siden kørte jeg rundt på den sjove side af grænsen og handlede lidt hist og her da P4 oplyste at de ville undersøge hvad der irriterede os mest i trafikken.
  Den næste times tid gik med eksempler fra lytterne og snak om emnet.
  Jeg glædede mig næsten til at høre resultatet og lyttede opmærksomt da den glade meddelelse kom: Nu har vi fundet de 10 mest irriterende ting i trafikken. Gå ind på vores facebook side og læs resultatet.
  Så der sad jeg uden at få svar. Og jeg ved stadig ikke hvad resultatet blev, udover jeg holdt op med at lytte til P4. Nu taler min radio tysk hvis det ikke lige er Leonard Cohens milde røst der fylder ørene.

  Kommentar by Erik — 16. januar 2020 @ 10:58

 10. Spild ikke hjerne og opmærksomhed på dumheder og dumme mennesker. De skal ikke fodres, de skal ikke hjælpes, de skal ikke høres. De fleste unge er tabte, og kan aldrig hjælpes op igen- og de vil ikke!

  Kommentar by Hul igennem? — 16. januar 2020 @ 11:10

 11. ..Og ja, er man så heldig at kunne tage NDR Kultur, så gør det: mennesker der taler ordentligt, musik m kultur og samtidigt får man genopfrisket et stort kultursprog, fra en kanal der stadig holder stand.
  NDR har også andre udmærkede kanaler, som die dumme Dänen ville have godt af at lytte til..

  Kommentar by Hul igennem? — 16. januar 2020 @ 11:21

 12. Ang. Klimakomikken,så køber dk’erne flere suv’ere end i mange år.. Er det fordi de tror det beskytter dem lidt mod invazionen at købe en søndags-tank? Hahaha

  Kommentar by Gaflen — 16. januar 2020 @ 11:34

 13. #5 Michael Unna
  Du eftersøger tekst til Deutschland, Deutschland. Joseph Haydns smukke melodi med tekst af August von Fallersleben kan høres og ses med tekst på YouTube. Som en anden skribent ganske rigtigt siger, drejer det sig overhovedet ikke om tysk herskertrang, men om fædrelandskærlighed: Tyskland fremfor alt andet. De “kloge” hoveder, der fejloversætter, må have deres skolepenge tilbage.
  https://youtu.be/yLHGTJjHXLo
  Venlig hilsen

  Kommentar by HP — 16. januar 2020 @ 11:55

 14. -> Morten

  “Kære venner: Der er IKKE brug for en ‘blå’ radio, der prædiker til koret – der er brug for en, der samler og skaber den offentlige debat via frit lejde for alle stemmer.”

  Jeg tror ikke på din løsning. Hvis en blå radio er en umulighed, så må borgerlige kæmpe for at afskaffe mediestøtte/public service. Vi skal vel ikke betale kuglerne til kampen for en socialistisk totalstat. 24syv havde nøjagtig samme tendens.

  Kommentar by Kim Møller — 16. januar 2020 @ 12:14

 15. Ordet ‘nazi’ (‘nazist’) bruges i dag især af venstrefløjen som et skældsord på linie med ord som ‘idiot’, ’svin’ osv. ‘Nazisme’ var oprindeligt en forkortelse for ‘nationalsocialisme’, i modsætning til den ‘internationale socialisme’, men blev siden synonymt med ‘hitlerisme’, som i vidt omfang er synonymt med ‘antisemitisme’. I dag er det næsten stuerent at være antisemit, selvom disse foretrækker at kalde sig antizionister eller propalæstinensiske. Ordet ‘racist’ har ligeledes ændret betydning, så det nu bruges på linie med ‘nazist’.

  Kommentar by Ole Madsen — 16. januar 2020 @ 12:15

 16. # Kim Møller
  Vi må alle have forståelse for at Morten har det hårdt. Han har lidt et stort personligt tab, da hans elskede “alsidige” Radio24syv lukkede. Kanalen der var så alsidig at den kunne bringe os Cordua & Steno der både var borgerlige af navn og kulturradikale af gavn.
  Lyttere som Morten fik således deres behov for alsidighed dækket.

  Kommentar by bjarne binee — 16. januar 2020 @ 12:59

 17. Øhh, hvad skete der forresten med den tredje verdenskrig, som Trump ifølge Politiken- og Danmarks Radio-segmentet var ved at starte i sidste uge?

  Ja, selv her på Uriasposten var der nogle få skabs-venligboere, der vrælede over den “krigsgale” Trump.

  Alt dette er tilsyneladende glemt, og man er allerede i gang med at opfinde nye løgnehistorier…

  Kommentar by Revisoren — 16. januar 2020 @ 13:03

 18. Deutschland über alles henviser til man elsker (sit) fædreland over alt andet… ikke at man skal erobre verden, det lader vi Islam om

  Kommentar by redneck — 16. januar 2020 @ 20:35

 19. Jaa. Der er jo en grund til at vi skal tvinges til at betale for det lort over skatten.
  Gad vide hvor mange der ville betale frivilligt hvis det kom til stykket? Jeg gætter på uforholdsvist få.

  Kommentar by Realist2 — 16. januar 2020 @ 21:02

 20. Dengang man i Danmark kunne modtage Tyske tv kanaler blev man slået af forundring, i alle underholdnings programmer var værterne og de optrædende soignerede og i pæn tøj sikken en fornøjelse, i Danske tv kanaler ligner værter og optrædende udskidt lort, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 16. januar 2020 @ 21:54

 21. > Kommentar by Revisoren — 16. januar 2020 @ 13:03

  WWIII er aflyst, vi kan glæde os over at den kun varede en uge og kun berørte Twitter.

  Nu går Iran så tilbage til deres subversive opførsel med at uddanne andre muslimer til terrorister; minus én terrorist-lærer. Det har jo virket så godt for dem i mange årtier.

  Kommentar by Quark — 17. januar 2020 @ 10:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper