31. december 2009

Politikens visionære tænker: Balder Bergman Johansen

Politiken har skabt en tænketank for at mindske ungdomsarbejdsløsheden, og har i den anledning “bedt otte visionære” mennesker om at give deres bud på initiativer der kan påvirke udviklingen i den rigtige retning. En af dem er Balder Bergman Johansen, af BT udpeget som De autonomes anonyme general (8/4-00).

(Balder Bergman Johansen, midtfor t/v afbryder TV-avisen; 17. juni 1999)

“Alle i det autonome miljø kender dem. Og alligevel kender de færreste dem: Generalen og Doktoren . De to sky personer er bagmænd bag utallige sammenstød mellem politi og autonome op gennem 1990erne… Som bidronninger sidder de stille og lader en hær af arbejdere gøre det grove arbejde. De bestemmer, hvem der skal stikkes, de bestemmer, hvor ondt det skal gøre, og de bestemmer, hvor og hvornår det skal ske… Både Doktoren og Generalen har i årevis været fremtrædende medlemmer af den autonome gruppering AFA (Anti-Fascistisk Aktion)… en organisation, hvor nogle af medlemmerne – ifølge kilder med kendskab til det autonome miljø – har dannet hemmelige tæskehold.

Begge har ifølge B.T.s oplysninger været drevet ikke bare af deres politiske overbevisning, men også af et voldsomt had til politiet. Mens Generalen allerede i 1970erne som barn var involveret i gadekampe mod politiet og er politisk skolet…

Tæskeholdet bestod af politiske sympatisører og AFA-medlemmer, og op gennem 1990erne stod det bag adskillige overfald på nazister og andre højreorienterede… Kamptræningen foregik i Den Grå Hal på Christiania, hvor AFA op gennem 1990erne som vagtkorps, koncertarrangører og barpersonale har tjent enorme beløb, der er kanaliseret videre til AFAs arbejde i det autonome miljø.” (BT, 8/12-02: Generalen og Doktoren)

Oploadet Kl. 00:51 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/10758/trackback

17 Comments »

 1. Fra min egen tænketank. Mine politiske visioner for det nye år.

  En forespørgsel hos danskerne viser, at politikerne mangler politiske visioner. Både hos de borgerlige og hos Social Helle. Og hvad er så politiske visioner.

  Tja! De politiske visioner passer som regel sammen med velfærdssamfundets udvikling. Økonomiens udvikling. Folk vil ikke være fattigere i fremtiden, nu når de generelt har det godt økonomisk. Om de også generelt er tilfreds med livet, er straks vanskeligere.

  Men ihukommende en tidligere undersøgelse, er danskerne planetens mest lykkelige folk. Men penge gør selvfølgelig ikke folk lykkelige, men fattigdom gør dem ulykkelige. Så ud fra den skala er danskerne lykkelige. Men psykologisk set er vi på bar bund.

  Lad mig opstille et billede. Man kan ligeså godt spørge sin hund: Er du lykkelig? Er den mæt bjæffer den glad og slikker en på den hånd, som give den mad. Er den sulten sidder den forventningsfuld og kigger og følger ens bevægelser meget opmærksomt.

  Med andre ord mellem sult og mæthed ligger bevidsthedens ingemandsland- ventende på den store vision. Men ligesom Hunden sikkert ikke har andre tanker end mad, tænker vi kun på kapital og materielle goder. Visionsmæssigt befinder vi os derfor osse i ingemandsland.

  Men nu er der måske hos et stigende antal mennesker alligevel ved at blive bygget en vision op i bevidstheden, en vision som ikke kun drejer sig om hus, bil og vovse.

  Da den musliske indvandring hos mange danskere uden tvivl er frustrerende, kommer de politiske visioner måske nu til at dreje sig om en fremtid uden politiske og sociale problemer. Dvs. et samfund uden en multikultur med parallelsamfund. En fremtid hvor unge og gamle ikke er nervøse for at hente mælk, selv om mørket har sænket sig. Og en fremtid hvor unge piger ikke blive kaldt ”fucking svineluder.” af aggressive muslimer.

  Beskedne ønskser måske men tiden er ligesom ikke til de store politiske visioner. Selvfølgelig også fordi, der reeelt ikke eksisterer nogle. Ikke engang i utopien, nu da socialismen er afgået ved døden.

  Men visionsmæssigt var det ligesom da Danmark var besat af tyskerne. Hvad er dine politiske visioner? Og svaret lød: Et Danmark uden tysk besættelse. Men at opstille lignende politiske visioner vedr. multikulturen, ville være politisk selvmord og få alle etnologer, religionskyndige, sociologer og antropologer til at falde over politikere med den slags aparte ønsker. Og den slags akademikere skal man som bekendt lytte til, for de har fod på menneskeligheden.

  Spørg en Helle Hinke: ”hvad er dine ønsker for danskernes fremtid? Og heksen vil svare efter at have set sig i spejlet og mumlet: ”Hvem er den klogeste i verden her?” Og hvad er det bedste for danskerne? Og spejlet vil svare: det er du lille Hinke! Og udbyggelse af broderskabet og et Danmark uden racister er den eneste rigtige vision for fremtiden.

  Men som tidligere omtalt, har uddannelsen af den slags akademikere i lyset af multikulturen udviklet sig til den rene intellektuelle parodi. En ny slags Jehovas vidner, der konstant befinder sig i en anden himmel end de almindelige danskere. Og hvis de ikke gør, tør de ikke melde ud, for så kan de godt vinke farvel til ansættelse i stat og kommune.

  Så mine politiske visioner for 2010 er en fremtid uden mere muslimsk indvandring. En fremtid hvor medierne beskæftiger sig med den relle virkelighed, og en fremtid hvor folk – som den kontroversielle nationale nihilist Helle Hinke – sammen med sine veninder er gået på tidlig pension.

  Jeg ved selvfølgelig godt, det er renlivet utopi, men det gør ikke noget. Politiske visioner går sjældent i opfyldelse, men de er der og kan inspirere andre til at tænke i samme baner. For uden visioner forandrer fremtiden sig aldrig.

  Kommentar by dommedag — 31. december 2009 @ 06:28

 2. Skarpt spottet. Politiken fremstår (og det er svært at forestille sig) tiltagende langt ude.

  Som det også fremgår ønske en af “tænketanken”, at vi skal “arbejde mindre”. Ja, det var jo den geniale tankegang som gav os EFTERLØNNEN!
  http://www.180grader.dk/Politik/politikens-taenketank-alle-boer-arbejde-mindre

  Kommentar by Frihed — 31. december 2009 @ 07:41

 3. Interessant historie. Politiken er jo helt ude på overdrevet efterhånden.

  Det kunne i øvrigt være spændende, hvis nogen nysgerrige journalister ville kigge nærmere på de tæskehold der omtales. En søgning på nettet viser, at gruppen stadigt opererer.

  Kommentar by Carsten — 31. december 2009 @ 09:47

 4. Generalen og Doktoren http://www.bt.dk/krimi/generalen-og-doktoren
  Denne artikel fra Dec 2002 er meget vigtig at få med som baggrund om B J.

  ” Generalen og Doktoren kan få ufattelig stor indflydelse på, om den kommendes uges topmøde skal udvikle sig til en voldsom gadekamp mod politiet.

  Den ene er hjernen. Den anden har musklerne.

  Alle i det autonome miljø kender dem. Og alligevel kender de færreste dem: Generalen og Doktoren.

  De to sky personer er bagmænd bag utallige sammenstød mellem politi og autonome op gennem 1990erne. To mænd, der i praksis kan få ufattelig stor indflydelse på, om den kommende uges topmøde skal udvikle sig til en voldsom gadekamp mod politiet.

  Som bidronninger sidder de stille og lader en hær af arbejdere gøre det grove arbejde. De bestemmer, hvem der skal stikkes, de bestemmer, hvor ondt det skal gøre, og de bestemmer, hvor og hvornår det skal ske.

  Også selv om de officielt intet har med demonstrationerne at gøre – og selv om de formentlig ikke engang selv vil være til stede, hvis det kommer til at brage løs i de københavnske gader.

  Både Doktoren og Generalen har i årevis været fremtrædende medlemmer af den autonome gruppering AFA (Anti-Fascistisk Aktion). “

  Kommentar by J B — 31. december 2009 @ 11:58

 5. Politiken er et politisk parti.

  Kommentar by 3900 — 31. december 2009 @ 12:02

 6. Godt nytår til Kim Møller og læserne af denne blog.

  Kommentar by 3900 — 31. december 2009 @ 12:07

 7. http://www.bt.dk/krimi/generalen-og-doktoren
  hvis nogen skulle være i tvivl så er Generalen Balder Johansen og Doktoren er den stor kriminelle Kenneth Hinze ( om efternavnet er stavet korrekt her er jeg dog ikke sikker på)
  De venstre ekstremes “kampfgruppe” består jo som bekendt af flere politimordere, bankrøvere, terrorister og andet godt folk der ved sammenligning får Johnny og hans drenge til at fremstå som kordrenge.
  Det er dog desværre noget medierne for størstedelens vedkomne helt ignorerer
  ja, hvis de ikke lige frem som o politikkens tilfælde fremhæves som “helte”, og i andre tilfælde som i Blekingegade bandens, fra kommunalt hold sammen med Einheitslisten, belønnes med top stillinger og arbejde med børn i københavns kommune

  ” Begge har ifølge B.T.s oplysninger været drevet ikke bare af deres politiske overbevisning, men også af et voldsomt had til politiet.

  Mens Generalen allerede i 1970erne som barn var involveret i gadekampe mod politiet og er politisk skolet, har Doktoren hovedsagelig hadet politiet, fordi de spolerede hans glimrende hash-forretning på Christiania.

  Det var her, de mødte hinanden i begyndelsen af 1990erne – kort efter at AFA var blevet dannet. Og det var her, de slog pjalterne sammen med noget, der lignede en fremtidsvision: Kapitalismen, racismen og også gerne politiet skulle bekæmpes.

  Ifølge B.T.s oplysninger fra kilder i miljøet blev resultatet af deres venskab hurtigt, at Doktoren fik ansvaret for at optræne og stå i spidsen for et decideret tæskehold, der har optrådt med stor brutalitet, der ikke lader rockerne meget tilbage. Og Generalen fik ansvaret for, hvor og hvornår de skulle slå til.

  Tæskeholdet bestod af politiske sympatisører og AFA-medlemmer, og op gennem 1990erne stod det bag adskillige overfald på nazister og andre højreorienterede, ligesom man heller ikke er gået af vejen for konfrontationer med politiet. Heller ikke i udlandet, hvor Doktoren sammen med andre medlemmer af AFA flere gange er blevet anholdt.

  Kamptræningen foregik i Den Grå Hal på Christiania, hvor AFA op gennem 1990erne som vagtkorps, koncertarrangører og barpersonale har tjent enorme beløb, der er kanaliseret videre til AFAs arbejde i det autonome miljø. Og at der er stor forskel på AFAs hjerne og krop, viser sig tydeligt, når man kaster et blik på, hvilke lovovertrædelser de to har begået.

  Mens Generalens officielle synderegister tilsyneladende begrænser sig til en betinget dom for ulovlig indtrængen i TV-byen, da TV-Avisen i 1999 blev afbrudt af en gruppe autonome, har Doktoren ikke holdt sig tilbage. Hans strafferegister tæller både hashhandel, vold, vold mod politiet, hæleri og overtrædelse af våbenloven.”

  Kommentar by J B — 31. december 2009 @ 12:10

 8. Danmarks førende nazister…..er socialister, medlemmer af Enhedslisten og højtærede medlemmer af Politikens politiske univers.

  Intet nyt i det. Sådan har det altid været.

  Kommentar by Mackety — 31. december 2009 @ 12:38

 9. Det er ganske tydeligt at venstreradikale har en enorm styrke i at organisere sig, og samarbejde på tværs af små politiske forskelligheder. Hvis man kigger på hvor mange lokale afdelinger af socialistisk ungdomsfront der findes, så må man sige det har spredt sig enormt. At de dertil har mange støtter i aviser, læreanstalter, fagforbund og tilmed har fået tilkæmpet sig skattebetalte ungdomshuse, så må man jo blot konstatere at deres voldelige, udemokratiske og uærlige metoder, har været enormt virkningsfulde.

  Hvilket jo godt kan få en til at tænke på, hvilken strategi der egentlig er bedst og vil sejre på sigt. Den altid pæne, fredelige, lovlydige strategi, der arbejder ved hjælp af oplysning og demokrati. Eller den modsatte strategi hvor målet altid helliger midlet, så alt i teorien er tilladt, bare man når målet.

  Men der skal også lyde et godt nytår herfra, så godt nytår derude.

  Kommentar by Palle Kristensen — 31. december 2009 @ 13:45

 10. Venstreradikale lider af en blanding af borderline-narresisisme,så på
  en eller anden måde er de faktisk undskyldt,der er jo ikke plads til
  dem mere vi har jo nedlagt alle tosseanstaltene.
  godt nytår

  Kommentar by gravballemanden — 31. december 2009 @ 14:53

 11. Og godt nytår. Husk at det nye år er i endnu mere EUROMED-ister, så det kunne være fedt med lidt udredning om hvor meget man kan sige på en blog, uden at få statsmagten på nakken? Censuren bliver stadig strammere. Ikke for ikke at blogge løs, men for at kende grænsen/risikoen. Anonymitet er jo kun relativ.

  Vi går ind i et nyt år, hvor menneskerne på billedet, vil samarbejde endnu mere med invasionshæren islam, dels fordi det er sjovt at være kriminel og dels fordi de vil have magten i Danmark med alle midler, uanset andres omkostninger- typisk for venstrefløjen.

  Statsmagten opfører sig som den gjorde under samarbejdspolitiken og det er spændende om det går lige som dengang.

  Medierne er definitivt uegnede til at oplyse folket, undersøgelser, der fuldstændigt modsiger hinanden, kommer hver dag, men bliver ikke konfronteret. Medierne med DR i spidsen kører vildledning, fortielse, løgn, propaganda og føleporno i et stadig heftigere tempo.

  Er befolkningen bare en flok fejlernærede, stimulansdopede, skræmte får, der forvildet løber rundt og bræger i indhegningen, mens ulvene tager for sig af ta-selv-bordet, eller er der en Holger Danske i nogle af fårene, som pludselig får hugtænder og snapper igen med eftertryk?

  Det vil tiden vise…

  Kommentar by Marco Mekkerskij — 31. december 2009 @ 17:40

 12. Og de er, blot for at udpensle forholdene, helt uden for kritisk rækkevidde og helt uden for rækkevide af mulige repressalier, hvilket lægger dem i den lomme af “feel god” sympatisøre den 3’die statsmagt opererer med, startende med et flertal af danmarks SF “journalister”.

  Kommentar by PB — 31. december 2009 @ 18:32

 13. Gad vide hvad de fascistiske “antifascister” fra AFA mener om den muhammedaner, der tog 5 uskyldige menneskers liv i Finland i dag?
  http://jp.dk/udland/europa/article1934111.ece
  Vil de mene at han er et misforstået offer for finnernes racisme? Hvis det er racisme, hvordan kan det så være at kineserne, inderne og jøderne aldrig sprænger sig selv i luften og river en masse uskyldige mennesker med sig i døden? Eller det var måske bare tilfældigt, at han lige var muhammedaner?

  Kommentar by Carl — 31. december 2009 @ 19:24

 14. Fascistiske”antifascister”
  Den får en nytårs skål.
  Socialistiske ” asociale”

  Kommentar by gravballemanden — 31. december 2009 @ 19:45

 15. Finsk politimester taler i mine øjne forstandigt om adgangen til Finland som en del af problematikken, beklageligvis næppe noget der ville forekomme i andre nordiske lande, omend mere kølige overvejelser og handlinger også dér (inklusive lokalt her i landet) kunne være på sin plads:
  http://jihadimalmo.blogspot.com/2009/12/polischef-massakern-handlar-om.html

  Kommentar by Peter Buch — 1. januar 2010 @ 09:42

 16. OFFTOPIC
  I KBH skulle en præst være blevet overfaldet på åben gade af 4 unge, politiet beder om hjælp, men der er intet signalement. Mon det er “UNGE” igen igen og derfor man ikke siger hvordan de unge så ud?

  Men 09 var jo året hvor man gik fra at angribe jøder og grønlændere og over til at angribe danskernes statskirke, så hvorfor ikke slutte året af med en fest af et masseoverfald, som pressen selvfølgelig dække over.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 1. januar 2010 @ 10:27

 17. Hinze i #7 er formentlig Hintze som omtales i forbindelse med COP15

  her i # 19

  http://www.uriasposten.net/archives/20209

  Som så giver anledning til denne morsomhed:

  https://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2015/10/16/juridiske-trusler/

  Kommentar by Hans Und — 18. oktober 2015 @ 05:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper