24. januar 2020

Filminstruktør om terrordrab: ‘Om det er sympatisk eller usympatisk, må publikum selv tage stilling til’

Mediebranchen kan ikke sige en sætning om en folkevalgt amerikanske præsident uden tillægsord og forbehold, men en palæstinensisk terrorist, der myrder uskyldige, det er en helt anden sag. Helle Merete Brix kommenterer en kommende film om angrebet på Krudttønden. Citeret fra Ekkofilm.dk – Kritik af instruktør bag film om terrorangreb.

“I går kom den første trailer til Ole Christian Madsens filmatisering af terrorangrebet på Krudttønden. Instruktøren fortæller i et otte sider stort interview i det nye Ekko om arbejdet med filmen…

Men hans ord er faldet journalisten Helle Merete Brix for brystet. Hun var ordstyrer for arrangementet om ytringsfrihed i Krudttønden, da Omar el-Hussein angreb for snart fem år siden. Hun har siden udgivet bøgerne Gud og profeten tilgiver ikke og Blandt kolibrier og kalasjnikover.

‘Madsen siger på et tidspunkt i interviewet: ’Omar el-Hussein er det, han gør. Om det er sympatisk eller usympatisk, må publikum selv tage stilling til, men en pointe er, at der er noget rystende ved at se én, der er vokset op i samme land som filmens andre roller stå og skyde på andre danskere,’’ citerer Helle Merete Brix på sin Facebook-side, før hun kritiserer instruktøren.”

(Ole Christian Madsens Krudttønden, 2020, trailer; Fotos: Youtube)

Oploadet Kl. 01:02 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107624/trackback

15 Comments »

 1. “Omar el-Hussein er det, han gør. Om det er sympatisk eller usympatisk, må publikum selv tage stilling til”

  Ja og domstolene. Vi skal huske på, at det er strafbart at billige terrorhandlinger her i landet. Folk er blevet dømt for at anvende forkerte smileyer i opslag om nyheder om terrorangreb, så jeg vil naturligvis se filmen med vågent øje og en anmeldelsesblanket klar.

  Jo flere folk med filmstøtte i fængsel, jo flere penge til velfærd.

  Kommentar by Fascist — 24. januar 2020 @ 04:00

 2. Her vil jeg så give instruktøren den kredit, også fordi det er en forventning der deles af hans kollega Niels Nørlev, at hvis han rent faktisk holder sig til, hvad terroristen faktisk gjorde og derfra lader det være op til iagtageren selv, at drage sine konklusioner, så er det noget der ses alt for sjældent.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 24. januar 2020 @ 06:43

 3. Hvis den nøgternt beskriver hændelsesforløbet, så har filmen gjort dens job. Jeg behøver ikke at få ind med ske at det er dårligt at dræbe. Jeg kan godt selv konkludere på en nøgtern fremstilling.

  Kommentar by William — 24. januar 2020 @ 07:28

 4. Er begravelsen af terroristen, hvor 1000 af hans fans mødte op for at vise ham den sidste ære, vist i filmen?

  Kommentar by Træt — 24. januar 2020 @ 08:10

 5. Ole Christian Madsen : En dansk terrorist.

  Santor : Omar el-Hussein var IKKE Dansker. INTET af det han identificerede sig med/som havde noget at gøre med Danmark, men det havde en ALT med islam at gøre.

  Fanden at man altid er nødt til at rette på tossernes forsøg på historieforvanskning!

  Kommentar by Santor — 24. januar 2020 @ 08:19

 6. Helle Merete Brix har udgivet mange andre bøger om Islam før attentatet. Hun har bravt- ligesom Lars Hedegaard- kæmpet imod andre muhammedanere, bl.a Mona Sheik, som meldte sig ind i De Radikale (cirka 20 års tid siden), hvor Helle Merete Brix gjorde det samme for at advare. Hun fik problematikken om det at De Radikale ikke har en exklusionsparagraf, gjort klar til at man kunne forstå De Radikale kan have alle som medlemmer- Nazister, Jihadister og alt, uden at de kan eksluderes. Hun forlod også selv de radikale. Morten Østergaard har overfor mig til en diskussionsaften på en Cafe i Århus- sammen med en folketings DF, hvis navn jeg lige har glemt- tilkendegivet det. Det er meget lang tid siden. I dag ved vi fuldstændig hvor vi har De Radikale i forhold til Islam. Hun er virkelig guld hver og har også arbejdet tæt med Lars Hedegaard. Støt SIAD, DDF, DDL, Trykkefrihed o.a. God fredag og weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. januar 2020 @ 09:17

 7. PS: Det var Peter Skaarup. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 24. januar 2020 @ 09:57

 8. Brix har rod i begreberne:

  “der er noget rystende ved at se én, der er vokset op i samme land som filmens andre roller stå og skyde på andre danskere,’’ citerer Helle Merete Brix

  Omar var pestilænser

  Kommentar by Træt — 24. januar 2020 @ 10:05

 9. Formateringskoderne virker ikke

  Kommentar by Træt — 24. januar 2020 @ 10:07

 10. […] Mere om Krogerup Højskoles burkapropaganda hos DocumentSe også Filminstruktør Ole Christian Madsen om terrordrab: ‘Om det er sympatisk eller usympatisk, må pub… […]

  Pingback by Højskoleelev fra Krogerup raser: Burka-islamist elsker dansk demokrati – Free Speech Blog — 24. januar 2020 @ 10:09

 11. Jeg gider ikke se den film. Jeg kan på forhånd regne ud hvordan den forsøger at vinkle begivenheden: Man må ikke slå ihjel, men… Sandsynligvis er den en lang omstændelig undskyldning for eller forklaring på terroristens handling. “Muslimer er stakkels ofre. Det er naturligt at de kan blive presset til at hævne sig på samfundet”. Ingen diskusion af forskellen mellem islamisk og kristen kultur, ingen beskrivelse af den voldskultur der er karakteristisk for mænd fra Palæstina, ingen spørgsmål om hvorfor de af egen fri vilje er kommet til et land de åbenlyst hader og ikke føler sig hjemme i, ingen spørgsmål om hvordan det kan være at de ikke kan eller vil integrere sig. Herudover vil den efterligne en underholdningsfilm fra Hollywood, med voldscener og den obligatoriske sex-scene for at lokke husarerne ind.

  Kommentar by JC — 24. januar 2020 @ 11:03

 12. “Omar el-Hussein er det, han gør. Om det er sympatisk eller usympatisk, må publikum selv tage stilling til”

  Sympatisk? Hvilket publikum i landet kunne dog finde hans handlinger sympatiske? Hmmmm. En islamisk vinklet ‘Die Hard’ film? ‘Die Hard – Jihard’

  Kommentar by Realist2 — 24. januar 2020 @ 13:15

 13. Perkerne skal nok strømme til for at se deres helt

  Kommentar by Træt — 24. januar 2020 @ 15:10

 14. Hvad f**** taler du om, vi får ingen respekt!
  Nu er det således at man ikke må forveksle det, at folk er bange for en med respekt!
  Skræmme folk kræver ikke andet en vold, men respekt er noget man skal gøre sig fortjent til!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. januar 2020 @ 22:25

 15. Husker at islamisten Khaterah Parwani’s bror, Manyar Parwani, for et par år siden ligeledes havde store planer om at producere en film om Omar.

  Peter Aalbæk fra Zentropa stod klar med støtte og penge til at producere filmen.

  Ålen fik dog tilsyneladende kolde fødder igen, da Manyar Parwani efterfølgende er blevet afsløret som en gemen lystløgner og plattenslager…

  Kommentar by Revisoren — 26. januar 2020 @ 18:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper