27. januar 2020

Statsgeolog i Politiken (1955): Selvom vi oplever en ‘kortere klimaforbedring’ kan en istid være på vej

Jeg har ikke meget om klimahysteriet her på Uriasposten, men tryk avler modtryk, og dissidenterne har efterhånden opbygget en solid bastion på Klimarealisme.dk. Her emn fin perspektiverende artikel sakset fra Facebook – Gletsjere i opløsning og atomkraft der skal smelte indlandsisen (Erik Morsing).

“For at forstå nutiden skal man kende fortiden. Vel næsten en kliche. Det er i hvert fald sagt igen og igen i alle mulige sammenhænge, men når det gælder klima, virker det som om, fortiden ingen rolle spiller.

Man kan ellers lære en hel del af fortiden, som i dette eksempel fra dagbladet Politiken, der forsøder juleferien i 1955 med en artikel om, hvad der ville ske, hvis indlandsisen smeltede som følge af klimaforbedringen. En geolog har beregnet otte meter stigning af verdenshavene, men som Politiken anfører, hvis det virkelig skulle ske, så skal man jo indregne alt smeltevand fra Sydpolen også, og så taler vi om 32 meter.

Det skal jo nok passe for en komplet nedsmeltning af indlandsisen vil jo kræve ikke så lidt af en klimaforbedring, der nok også ville ramme Sydpolen. Begrebet klimaforbedringen er i øvrigt ikke min Orwelske omskrivning af virkeligheden, men derimod det der i dag går under betegnelsen klimakrisen. Dengang vidste Politiken bare ikke bedre. …

Politiken skriver om ekspeditioner til Grønland, der skal følge de store gletsjere under opløsning. Til sidst kan man læse om planer for med hjælp fra den nyopdagede atomkraft at smelte indlandsisen for at skaffe mere land.

Men læs selv hele artiklen fra Politiken årgang 1955:

Hvis indlandsisen smeltede

Da ville kun Bellahøjs punkthuse være tørskoede. Havene ville stige 32 m – Men vil klimaforbedringen føre saa vidt, eller er en ny istid snarere på trapperne?

Gletsjerne smelter i både nord og syd. Isen trækker sig tilbage. Den stigning i temperaturen, som med klimaforbedringen begyndte ved aarhundredskiftet, holder sig tilsyneladende endnu og store videnskabelige ekspeditioner er ved at ruste sig for at følge de store gletsjere under deres opløsning. Hvad ender det med? Maaske ogsaa indlandsisen er ved at smelte, men vil den helt smelte væk en dag?

Statsgeolog dr. phil. Keld Milthers har taget spørgsmaalet op i det netop udkomne nummer af tidsskriftet ‘Grønland’. Først ser han på, hvad der vil ske, hvis al Grønlands indlandsis smeltede. Da ville efter de beregninger, man har foretaget, havet stige ca. otte meter. Men hvis Grønlands indlandsis smeltede maatte det være en følge af en klimaforbedring paa hele Jordkloden, og saa ville også indlandsismasserne på Sydpolen smelte, hvilket med den grønlandske is tilsammen ville medføre, at havene steg ca. 32 meter. Virkningen for Danmark ville ikke være særlig tillokkende. …

Men gaar det nu saa galt? Dr. Keld Milthers tror ikke rigtig paa det. Den nye isotopalders bestemmelsesmetode har medført en revolution indenfor istidsforskningen. Mens man hidtil har ment at sidste istid varede 100 – 150 tusinde aar, saa har ganske sikre maalinger i Amerika vist, at den kun har haft en samlet længde paa ti tusinde aar. Samtidig er der meget, der taler for, at mellemistiderne ogsaa har været kortere, end man hidtil har regnet med og da tiden siden sidste istid i Danmark allerede har varet 15 – 18 tusinde aar, kunne, skriver Dr. Milther, meget tyde paa, at vi faktisk er ved slutningen af en mellemistid. Saa selv om vi i øjeblikket oplever en i forhold kortere klimaforbedring, kan der meget sandsynligt komme en ny istid.

Nu skal man ikke blive alt for forskrækket, for den ligger ikke lige om hjørnet, men det kan være ganske interessant at tænke på, at den maaske begynder allerede om 1 til 2 tusinde aar. …

Paa denne baggrund er det for Grønlands vedkommende mere sandsynligt, at indlansisen langt snarere vil beholde sin størrelse og maaske endda vokse lidt fremfor at en klimaforbedring skulle smelte den væk.

Man har talt om at for at indvinde nyt land kunne fjerne indlandsisen ved atomkraft eller ved elektricitetsværker, der blev drevet af den vandkraft, som ville opstaa, naar isen smeltede og som igen kunne levere mere varme til smeltning af nye dele af indlandsisen. Men ogsaa den tanke afviser Keld Milther. Han tror ikke paa, at sligt praktisk lader sig gennemføre. …”

(Politiken om ‘klimaforbedringerne’, 1955; Foto: Facebook)

Oploadet Kl. 12:03 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107702/trackback

19 Comments »

 1. Jeg selv har regnet lidt på istiderne gennem de sidste 800000 år.
  Gennemsnit af Istiderne er : 22000 år.
  Gennemsnit af Varmeperioderne er: 23000 år.

  Den sidste istid sluttede for 9900 år siden, så den næste istid forventes ud fra gennemsnittet om 23K – 9,9K = 13100 år.

  Usikkerheder: Længste og Korteste Istid og Varmeperiode. hhv.
  for Istid: 67000 år og 2000 år. Forskel: 65000 år
  for Varmeperiode 40000 år og 4000 år. Forskel: 36000 år
  ——————————————————————-
  Usikkerheden for Varmeperioden 36K – 13,1K / 2 = ± 11450 år.
  Varmeperioden, den vi befinder os i nu kan slutte mellem:
  1650 år eller 24550 år.

  Forskeren skriver om 1000 år, så helt forkert er det ikke.

  Så op i røven med Gretha Tunfisk og andre dummenakker der tror på det klimahysteri.
  Et er Klimaet noget andet er Miljøet, det sidste kan mennesket gøre noget ved, da det er mennesket der har være nogle svin.

  ang CO2 kan vi kun gøre en mikroskopisk del, da vi i de sidste 400 år har været i industrialderen.

  Kommentar by Charles — 27. januar 2020 @ 13:08

 2. Hvis solen sender besked til klimaet nu goer du det.saa retter klimaet sig ind, de livsforemer der maatte vaere i omraadet,maa saa justere deres tilvaerlese, eller tage et andet sted hen.Klodsen har existeret i 4.5 billioner aar og den har aldrig varet statisk,men saa indfoerte man politik i det,sikken et roderi

  Kommentar by dunk — 27. januar 2020 @ 13:10

 3. Hodja linker af og til til nogle videoer af Tony Heller, som viser klip fra mere end 100 år gamle aviserartikler, hvor ragnarok snart beskrives som en isnende kulde, snart som en kogende varme. På det seneste har truslen ifølge alarmisterne været ‘antropogenic global warming’ (AGW). Men da dette fænomen ikke har været særligt synligt for almindelige mennesker, ændredes betegnelsen til ‘Climate Change’, et fænomen ingen kan benægte, da det har fundet sted i hele jordklodens historie.

  Kommentar by Ole Madsen — 27. januar 2020 @ 13:37

 4. Nu har der jo været forskere på både Nordpolen og Sydpolen i årevis og de har boret iskerner op fra flere kilometers dybde, har nogle tænkt sig at spørge dem til råds om klimaforandringer, der kastes åbenbart rundhåndet skattekroner efter nytteløse eksperters dommedags profetier, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 27. januar 2020 @ 13:38

 5. emmagad, ja og bunden af de iskerneboringer er over 200.000 år gamle, så indlandsisen har ihvertfald ikke været smeltet helt væk i temmelig lang tid. Bortset fra nogle kortvarige perioder, så har det konstant været varmere i mere end 8.000 år, så de evindelige påstande om “varmeste nogensinde”, som vi hører stort set dagligt er fuldstændigt latterlige.

  Ole Madsen: … ændredes betegnelsen til ‘Climate Change’
  Det er lidt som med “war on terror”. Man opstiller en kamp, som ikke engang kan vindes i teorien, og så er tusindvis af menneskers unødvendige jobs sikret i al evighed.

  Kommentar by Hr. Snusk — 27. januar 2020 @ 13:56

 6. 5. https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvornaar-kommer-den-naeste-istid

  Se grafen længere nede, klik på billedet.
  Den er knap så udførlig efter den af min, som er ellers den samme.

  Det er 0,8 Mio år der er tale om her og ikke 0,2 Mio.

  Men det er jo småting i forhold til 2-3 Mia år. (( ‰ ))

  Kommentar by Charles — 27. januar 2020 @ 15:52

 7. Climate change – it’s called weather, stupid.

  Kommentar by Iznogut — 27. januar 2020 @ 17:15

 8. Næsten alle politikere og andre magthavere abonnerer nu på fr. Thunbergs forpinte sniksnak, og alle uden undtagelse kommer vi til at betale for det.

  Regn, sol, varme, kulde: Du er den skyldige, og det er dig, det får regningen.

  Kommentar by Crass Børsting — 27. januar 2020 @ 17:27

 9. Alt er ved det gamle. Der er endnu ingen der egentlig ved hvad fremtiden vil bringe. Menneskets evne til at spå er stadig uudviklet.
  Klimatosserierne er opfundet for at trække opmærksomheden væk fra det essentielle: indvandrerkrisen.

  Emnerne som eliten og MSM’erne har kastet sig over de sidste par år, har hver især været ganske kortvarige. I koncentrerede intensive perioder har alt drejet sig om emnerne Trump, LGBT, MeToo, grønhed, madspild, klima-Greta, og lige nu hysteriet om plastic. Så nu er alle de outrerede emner efterhånden brugt op, så det bliver spændende hvad “de røde frelste” vælger at fokusere på næste gang.
  Vil man genopfinde “problemet” med ozonhullet – eller iltsvindet i Kattegat?

  Kommentar by Henning Jensen — 27. januar 2020 @ 18:32

 10. Henning Jensen — 27. januar 2020 @ 18:32

  Det skal helst være noget med bil/boligejere, da de jo udgør en uendelig økonomisk ressource. Måske er havevanding et snigende problem pga. tiltagende risiko for jordfaldshuller. Eller den komprimerede luft i bildæk gør Jordens atmosfære tyndere med deraf følgende forøget solindstråling. Der skal nok være noget genierne kan tage fat på…

  Kommentar by Lider af danskhed — 27. januar 2020 @ 19:01

 11. I 60’erne og 70’erne gik klimabekymringen på om al den sod og røg fra forureningen ville lukke sollyset ude, ødelægge høstudbyttet globalt, og måske endda starte en ny istid i utide.
  Bekymrede forskere skrev breve til USAs præsident Nixon, som tog det meget alvorligt og nedsatte en kommission i State Department, der skulle se på sagen:
  https://realclimatescience.com/2017/11/the-history-of-the-modern-climate-change-scam/
  Hysteriet er konstant, men retningen skifter som vinden blæser.

  Kommentar by Hertz — 27. januar 2020 @ 19:05

 12. I 80’erne skulle vi unge frygte “syreregn”, atomkrig mellem USA og Sovjet og AIDS.

  Det var sgu tarveligt, når man lige var begyndt at interessere sig for at jagte små lamselår…

  Kommentar by Revisoren — 27. januar 2020 @ 19:39

 13. Tog en udsprungen morgenfrue med hjem fra haven som pynt i køkkenet. Udsprungne morgenfruer har jeg godt nok aldrig før set i januar.

  Kommentar by Peter Buch — 27. januar 2020 @ 19:39

 14. Tja, alle ved hvordan vejret er om 50 år. Lige nu kan man kun forudsige 7 dage frem!

  Kommentar by Anonym — 27. januar 2020 @ 20:01

 15. Omfavner udsving i jordens naturlige cyklus…jeg er inkluderende, mangfoldig og tolerant. Hvis det betyder at arrogante og ubehjælpsomme mennesker ryger i processen; fint med mig. Er for længst færdig med at være rummelig uden konsekvensberegning. Held & Lykke.

  Kommentar by FrafaldenModerat — 27. januar 2020 @ 21:08

 16. For ikke at tale om den dag vi har opbrugt jordens tyngdekraft. Der er nok at være bange for så …… ;)

  Kommentar by Santor — 27. januar 2020 @ 22:48

 17. Da lensmanden på Island Pining og kaptajn Potthorst i 1472 gennensejlede farvandet mellem Grønland og Canada var der intet drivis. Ingen ,sæler, hvalrosser eller hvaler. Isbræerne var kraftigt tilbagetrukne. – Og eskimoerne overlevede som rensdyrjægere. Dr Christian Vibe ” Dyre og planteliv i arktis i 1000 år”.— I Vitsærk var de i forbindelse med nordboerne. På nationalmuseet opbevares tøjdragter fundet i nordbograve. Dragter som først var moderne i Europa efter 1450. Deres togt nåede også Canadas østkyst, som de fejlagtigt opfattede som værende Gr.

  Kommentar by dansker — 27. januar 2020 @ 22:54

 18. Er vi nok menneker på jorden? Har vi overbefolket den?
  Siger den fra nu med en ny verdens omspændende sygdom?

  Kommentar by Anonym — 28. januar 2020 @ 06:15

 19. Hvor meget co2 lukker vi ud i andre lande ved at få varer lavet der og eksporteret til danmark? Vi sparer på vores egen udlukning, men….

  Kommentar by P — 28. januar 2020 @ 11:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper